Sista rycket

Vi jäser i soffan efter pizzan. Mellie sitter med moffa och visar inga tecken på trötthet, men hon skulle nog somna på 2,5 minuter om jag la henne:-)


Kökshäng

Morfar sover på soffan. Mormor lagar mat. Mellie har ätit massa lax och frukt. Jag tvättar kläder. A & T är på smurfarna på bio. Ganska lugnt med andra ord.


Julkalendern

Jag och Atle har varje jul vi firat tillsammans haft en julklappskalender där vi köper billigt småkrafs till varandra för max 50:- styck. Ibland kostar något 70:- ibland 10:-. Så öppnar vi varannan dag och ja, det är ganska barnsligt, men ack så kul! På julen är alla barn:-)


Sunday bloody sunday

Idag gör vi inte mycket. Jag sitter fortfarande i mjukisbyxor och den största planen för dagen är att duscha och laga pizza. Mellie missade det här med att vi skulle ställa om klockan inatt och att vi skulle sova en timme extra. Tur att mamma och pappa är här, Mellie gick upp till dom och jag sov vidare. Sköööönt.


Div

Idag har vi sysslat med diverse i familjen. Papps lämnade huset kl 7 på morgonen för att fiska djuphavsfiske och hummer med svärfar. Atle åkte och jobbade kl 9 och jag, mami och Mellie åkte till kvadrat. Där handlade jag. Mycket. Julklappar till Thea, kläder som hon behöver, julklappar till Linnea, pappa, svärfar och en liten rackare till Atles julkalender. Nu har jag 8 färdiga till den, behöver fyra till.
Sen har jag spenderat en del tid med att slå in tjusiga paket. Mest för att inte nyfiken ett och två (Atle & Thea) ska snoka och hitta.
Nu ligger mini och sover och snart ska vi och handla mat.


Natti

Liten baby i stor, lånad, säng. Nu när mammsen och pappsen är här sover vi i källarlägenheten och här ligger lillan och snusar:-)
Ska göra henne sällskap nu:-)


Svisch

Dagen har svischat förbi och vi har tillsammans strosat på gatorna i sandnes. Jag älskar butikerna där och får hålla hårt i mig själv för att inte tömma kontot...
Nu har vi just kommit från en middag med föräldrar och svärföräldrar. God mat och härligt sällskap. Har också ridit idag medan mormor och morfar passade på lillan.
Nu ropar sängen!
(lillan lyckades nästan stå på alla fyra idag, rumpan kommer upp men hon ser mer ut som en skottkärra med näsan som det tredje och främre hjulet:-)

God natt:-)


Slapping

Slapping i soffan med lillan sovandes nere och mamma och pappa vid sidan av mig. Mannen slappar även han nere. <3
Imorgon åker jag till stallet på morgonen sedan tror jag att vi intar sandnes imorgon. På kvällen är det middag med svärföräldrar och föräldrar vid samma bord, lovely!


Besök

Igår kom världens bästa föräldrar till stan och idag har det varit full rulle! Efter två riktigt jobbiga nätter med en hostig och supersnuvig liten gumma så vaknade vi helt plötsligt kl 10 idag! Tio! Det har vi inte gjort på två-tre månader. Blev chockad då jag kom upp och fick se vad klockan var. Mamma och pappa blev också chockade, dom hade sovit till nio och det har dom inte gjort på 40 år, då har dom förtjänat den sovmorgonen:-)
Så åt vi frukost och sen kom Atle hem med krabba som vi åt till lunch. Sen bar det av mot stan och mysing. Handlade kött hos slaktaren och det var det bästa köttet jag smakat, jag brukar putta undan köttbitarna men idag var det dom jag åt! Billigt var det också. Ska definitivt köpa mer kött där i framtiden. Tack för tipset Vivian.


Jaaa;-)

Haha!


Mammig

Har ett styck mammig baby:-). Hon är trött och vill sova men bara med mig vid sidan av henne. Det går ju inte, inte ännu så då får hon vara uppe med mig. Bara för hon är förkyld:-). Rinner snor från näsan och dumma mig, ja jag tycker ju det är lite sött haha. Jaja. Nu väntar en pizza på att levereras till min dörr och jag är utsvulten!


Sover lite till

Är man liten och sjuk måste man sova. Är man stor och tar hand om liten sjuk måste man också sova när man kan.


Vilodag

Idag tar vi en vilodag då Mellie hostade ganska mycket inatt och var lite orolig. Imorgon kommer äntligen mormor och morfar och vi längtar massor!


Bra dag

Då har vi köpt ny kyl och frys men det kommer inte förrän ons-tors någon gång, suck. Så har vi fixat med banken så vi ska få ett sprillans nytt badrum uppe, kul!!! Jag har dock släppt det projektet helt och hållet till Atle som har utsökt smak:-)
Nu har jag och Mellie råkat sova två timmar (Ooops) så nu ska vi köra och äta någonstans. Hungrig!!!


Banan

Bananen är nu överallt och vi måste byta kläder och tvätta hela babyen. :-)


Kusinerna

Mellie och Linnea hos farmor i lördags


Måndag morgon

Så ja. Då var helgen gjord. Överlevde utan kylskåp. Inte att rekommendera!!!
Idag har jag visst en dag då saker inte riktigt går som det ska? Vi ska till banken och prata om att binda räntan på lånet och lite annat snick snack så, är kanske lite gammaldags(?), men ville göra mig lite fin.
Första sminkningen gick åt skogen så fick fint sminka av och göra om samtidigt som lilla gumman blev mer och mer otålig. Nåja, nu är jag fixad och gumman äter banan medan jag kokar nya tuttar. Nu ska jag möta upp A för att ära frulle, kom ihåg att utan kylskåp INGEN mat hemma. Vilken pest och pina!!!


Por moi?

Tänkte igenom dagens inköp på stan och kom på att absolut inget köptes till mig. Coolt!


Farmor & Farfar

När vi vaknade hade jag ett missat samtal från Atles mamma. Ringde henne och hon tyckte vi skulle komma över en stund så då körde jag och Mellie dit. Där var kusin Linnea och de hade jättekul tillsammans tills Mellie råkade dra Linnea jättehårt i håret då Linnea bara ville krama Mellie. Sötnosarna, då blev det gråtkör. Haha!
Vet förresten precis varför Linnea började gråta, hon är expert på att dra SÅ hårt i håret på folk! Börjar bli tunnhårig pga hennes slit!

Nu har jag precis sett something borrowed, väldigt mysig "ensam hemma" film. Sängen lockar lite så ska släcka ner och bege mig uppåt. Hoppas ni haft en fin kväll:-)


Vi sover och så..

När maten ätits upp bestämde lillan sig för att hon ville bada. Då tänker du "hur kan hon bestämma det?" Enkelt. Hon gjorde det största lasset med bajja så det räckte upp över hela ryggen och nästan tog i håret. Fysj. Varför får aldrig Atle de blöjorna?
Nu har vi badat och Mellie ligger och snusar vid sidan av mig, jag har också sovit en stund och det var skönt! Har börjat ta mig tupplurar med henne nu då vi stiger upp så tidigt på morgnarna.
Atle är på kvitsöy på fest, hans bror ska gifta sig så det är en sådan där grabbfest vad det nu heter.
Undrar om jag ska väcka henne? Hon ska ju snart sova för natten? Hmm..,får se hur detta går:-)


Hemma

Det förra inlägget kom visst inte upp men nu är vi hemma. Jag har köpt färdiglagad micro mat och Mellie försöker lära sig sin mugg.


Ute på vift

Vi är ute på julklapps handling. Några är redan klara. Nu är det lunch!


Fredag kväll

Jag ser på Big brother, haha, och A spelar fotball manager som släpptes idag. Tönt, ja:-)
Fredag kväll från Stavanger. Lugnt lugnare och ännu lugnare. Mest lugnast. Ännu lugnastare.


Theese boots

Have been walking. Lite för långt. Soporna nästa? (säkert inte men de borde hamna där)


En liten tjej

Det finns en liten tjej i detta hus som klarar att sitta. Helt själv. I hela 10sekunder. Hur söt? Sötast:-)


Dagens

Baby


Dagens

Mamma
Inte helt olik gårdagens


God morgon!

Idag var vi uppe FÖRE tuppen, men det gör inte så mycket. Jag har hunnit fixa mina fötter, fixat hela mig, dammsugit övervåningen och bäddat sängen. Nu har lillan ätit gröt till frukost ,hon somnade bort från den igårkväll så då fick hon den nu istället. Märkte att hon var lite mer orolig inatt och ville ha mat igen tidigare och fler gånger än då hon har ätit sin gröt på kvällen, men man kan ju inte proppa i mat i en sovande baby.
Nu ska vi en snabbis till stallet och fixa lite med spånet, sen...stan kanske?


Tesuget

...från igår sitter kvar. Dags att göra slag i saken och koka en kopp?
Annars då....jo ska rensa ut och slänga allt i kylskåpet från helvetet i och med att det är sönder. Nytt och fint. NOT! Hade gärna lagt 9-10 000 på något annat känner jag...

Har varit i stallet med absolut hela familjen idag. Blev ingen ridning men Thea fick hjälpa till att mocka och borsta och ge mat. Sedan gick vi ned till ridskolans del av stallet och pratade med några tjejer som red där och de hjälpte Thea att få klappa på hästar i "hennes egen storlek". Mellie satt på pappas bröst i Babybjörnen och de höll sig båda på gott avstånd från hästtänder och hovar. Mellies ögon var sååå stora och det såg ut som hon hade lust att krama om alla de stora leksakerna som rörde på sig:-)


Bio

Så har jag varit på babybio, så härligt! Underbart mysigt! Filmen heter "The Help" på engelska tror jag den var 2,5h lång blev jag upplyst av min man just innan. Fasen. Skulle Mellie klara så länge? Svar ja. Hon var orolig den första timmen men slappnade av på slutet.
Filmen då? Så härlig. En riktigt fin film som handlade om de färgades kamp och liv på 40-50-60-talen, och då såklart hemhjälpernas liv och även en del av en modig skaras resning mot de vita och förtrycket. Vi kom in i finrummen hos överklassens damer i Jackson, fick se hur drygt och äckligt de kunde bete sig mot hemhjälperna och barnflickorna och hur de inte brydde sig om att uppfostra sina egna barn.
Filmen var så fin och det var ett par gånger jag satt med bubblor i ögonen och klump i halsen. Mys mys mys på hög nivå!
Att gå på bio med Mellie är något jag kommer göra igen!


Älskar sin melon!

Melodie bara älskar den lilla saken som man proppar ner frukt i så hon kan äta själv!


Flätor

Flätade håret igår efter duschen och vaknade med knallfina vågor i håret! Har bara piffat till dom lite med plattången idag. Ska absolut göra det igen!


God morgon!

Vaknade tidigt som vanligt av min vackra väckarklocka som hade sovit färdigt. Nu har vi klätt på oss och fixat oss, smulan sitter och äter melon liksom jag. Klockan 12.15 ska vi gå på babybio och se en film som heter "Barnepiken", vet inte vad filmen heter i Sverige men det kan ni kanske lista ut? Barnflicka?
Nu lite mysing med gumman.


Renovering och tesug

Glömde säga att vi också var runt och såg efter duschkabiner och kakel och badrumsinredning då vi mest troligt äntligen ska renovera badet uppe. So far leder Ikea (???) över de andra butikerna vi har kikat i, då det kommer till handfat och skåp och sånt. Vi vill ha ett dubbelt handfat och ordentliga speglar och fina skåp. Sen ska vi ha en vägghängd toalett, kakel på golv och väggar, golvvärme, spottar i taket med dimmer, ny duschkabin etc. Massa jobb. Massa pengar. På måndag ska vi till banken får vi se vad som händer.

Nu= Big brother igen.:-)


Jacka

Det var SÅ kallt idag så min varmaste jacka (trenchcoaten med lite höstfodring från bazaar) kom till korta. Fick ett sms från hon som köpte min PJ att hon var så nöjd och glad över den och då gjorde jag slag i saken och gick och köpte min nya jacka. Provhandlade mat med den nu ikväll efter att lillan somnat och är sjukt nöjd/glad/varm. Love it love it. Den nya är i en damigare modell än min förra (PJ kodiac) och heter longbear. Myyys! Ska fixa bilder imorgon åt er:-)
Nu ska jag se Big brother;-)


Rödspätta

Det blev Rödspätta idag. Mmm:-)


Middag

Idag är vi lata och åker ut och äter middag. Ska äta på ett ställe som har väldigt god husmanskost som fisk eller köttbullar eller vad du nu kan tänka dig. Skönt att slippa laga mat en dag och att få äta "någon annans mat". Är jag den enda som blir trött på min egen ibland?
Lillan har tagit sig en liten lur i stolen och min mage bromlar av hunger.


Gårdagen

Igår kom bebisar hit och Mellie njöt!


Nattöppet

Igår var det Nattöppet på kvadrat så jag och vivian och Marie lämnade barnen med papporna hemma och åkte ut på seriös shopping, bara vi, inga barn! Som vanligt var det dock bara Mellie som handlade i våran familj...ojoj. Mamman fick sig en chailatte och väldigt gott sällskap!
Klockan 00.00 var jag hemma och kröp i säng:-)
Köpte också lite julklappar, men de är hemliga.


6-månaders kontroll

Kontrollen gick fint och Mellie godkändes. Hon är nu 72,5cm lång och väger nätta 9,7 kg. Det innebär en tillväxt på 2,5cm och en ökning i vikt på 600g på en månad.


Gla' nyhet!

Var på affären och skulle köpa gröt till lillan. Då ser jag dom. CLEMENTINERNA!!!! Köpte fem stycken, måste ju känna om det är rätt smak på dom innan man lassar hem en flyttbil. Guess what? Smaklökarna dansade och julen kom flygande då provsmakningen startade. Ja! Perfekta!


Schizofrent.

Vädret är schizofrent och ena sekunden skiner solen, nästa åskar det för att slå om i hagel. Humm. Stackars lillan står ute och sover och sov just genom en hagelskur.
Snart kommernågra mammor och bebisar på lite kaffe och kaka. Mys i detta väder:-)


Flickorna på TV2!

Om dom bara visste så glad dom gör en halvårgammal baby! Varje gång vädret ska presenteras och dom dyker upp på tv:n blir hon så lycklig! Sötaste lillan:-)


Det var tomtar!

Julfreaket har vaknat! Är lite irriterad för tomtarna har faktiskt kommit före min julstämning, det har aldrig hänt! Jag har alltså missat lite julstämninggstid... Hmm.
Utanför plantagen var det rusning mot dörrarna idag då de öppnade. Finns ju inget annat som är öppet på söndagar så då går man dit hehe.


Jul jul!

Jag visste att mina julkänslor inte var obefogade! Idag var jag tvungen att välja mellan inte mindre än två tidningar med julmys! Tjihou!


G'day!

It's sunday, the sky is blue, the sun is shining and it's time for mig och lillan mys!
Jag tänker lägga 0- energi på att pappa kom hem 04.01 inatt, jag och lillan ska ha en mysdag!
Solen skiner så vi ska ta en promenad, handla mat för dagen, posta jackan (bye bye darling) och åka till plantagen för att se om de tagit fram några tomtar än:-)
Ha en fin dag!


Säng

Nu är jag i sängen och Mellie bärgades tryggt in sovandes. Pjuh!
Har tandtrådat, borstat och sköljt mina tänder med listerine. Allt för tandläkarens skull. Eller för plånbokens? Eller bara för att det känns bra i munnen efteråt? Alla anledningar tror jag spelar in.
Smörjde mig också med den nya body buttern, moringa, eller vad den heter. Luktar väldigt gott. Var dock egentligen sugen på en vanilj butter men dom hade bara en som var kombinerad med bodylotion, inte bra nog enligt mig. Vill ha smöret, bara.
Så face scrubbade jag (hjälper faktiskt otroligt bra mot de "rödare" partierna på käken!!) och smorde in ögonen med "trötta mammaögon krämen". Vet inte om den fungerar så bra (?) men det är skönt iaf! Nu ligger jag vid sidan av min stora kärlek, den mindre av de två, och ska nog stänga ögonlocken. Man vet aldrig när man ska vakna igen:-)
God natt alla!


Nattprommis

Kan tänka mig andra tider att gå promenad med barnvagnen själv än mitt i natten på en lördag, ja. Sova skulle hon inte. Inte ens lite. Inte ens så lite att mamma hann äta. Inte ens så lite. Känner mig trött. Sliten. Kan jag få en ynka timme med mig själv där jag inte måste städa eller tvätta eller någonting. Där jag inte behöver stressa. Pleeeeeease!
Nu ska jag lyckas lyfta henne i säng utan att hon vaknar igen. Sen ska jag stupa ner bredvid henne.
Hoppas ni haft en mysig kväll!


Första, andra, såld!

Då var det tack och adjö till min beiga Parajumper och på måndag äger jag återigen en marinblå. Fantastiskt så det kan svänga:-)


Vilar

På magen?


Lördag

Vaknade av bajskalas imorse så sovmorgonen min försvann...den hade jag verkligen behövt, verkligen. Klockan 9 kom grannen som är elektriker och fixade lite med elen i vårt hus. Bra med lite sådana kontakter, elektriker är ju svaindyra!
Sen tog familjen en sväng till kvadrat. Mellie fick ett fint hårband, jag bodybutter och skrubbedubb från bodyshop. På mrs Capone köpte jag mig ett par "cargojeans" från Tommy hilfiger, väldigt fina och sköna att ha på:-). Efteråt gick vi och köpte några fler glas i serien Rosendahl som vi samlar på. Idag blev det åtta stora glas.
Nu ser pappan fotboll, jag hänger tvätt, viker tvätt och städar lite med Mellie i bärselen. Ikväll ska A ut och jag och Mellie ska nog sova tror jag. Hoppas hon tycker som jag bara!

(PS: la av en ny PJ till mig själv om jag får den gamla såld)


Hmm...

Har en som vill ha jackan min nu men nu börjar jag få ont i hjärtat...får ju inte tag i en ny heller då det är slut sålda överallt... Tänk om den jag beställt inte kommer??? Huuhu...what to do?

Nu är det armageddon och godis och fundering på om vi ska binda lånet. Humm...


Sångstund

Så har jag och lillan badat (ja, nästan jag också med hjälp av stänk från henne), tagit oss en liten vila och nu har vi sjungit från barnkammar boken. Det blev ingen lunch idag men får väl säga att det är ok i och med att jag känner mig ganska trött idag. Vi tar det en annan dag istället:-)
Nu väntar vi på pappa så vi kan proppa i oss krabba!!! Ge mig!!!

Har förresten fått en som ville köpa jackan, för en fjärdedel av priset, HAHA! Så desperat att sälja är jag inte, då myser jag hellre med den själv i vinter:-)


Nya mössan

In action:-)


Soffläge

Sitter i soffan och virkar på filten. Mellie ligger utanför i vagnen men jag ser henne genom fönstret. Har festat till det med lite Popsy(!!!). Det måste firas att mammsen och pappsen kommer!!


Mamma & Pappa

Om ni visste hur mycket jag älskar er. Det skulle varit underbart att få ha er på gångavstånd så jag och Mellie kunde rulla förbi er en gång om dagen. Saknar er!

Tack tack tack att ni kommer!!! Det var den bästa present en dotter kan få!!! Längtar ihjäl mig!


Kall morgon

Igår var det frost och is på vattenpölarna och gräset, detsamma idag. Himlen var röd då vi klev upp. Fint!

Satt precis och blev lite frustrerad här då jag snuddade vid tanken på personer jag önskade att jag fick träffa oftare och blev samtidigt lite ledsen. Varför ska det alltid vara jag som ska resa och böka fram och tillbaka? Betala många många tusen varje gång...för vi reser ju ofta hela familjen. Är det bara jag som ska se till att hålla relationer vid liv? Varför är det så svårt för EN enda människa att komma och besöka oss?
Då jag tänker på detta så blir jag ledsen och arg. Får en sorts treåringstrots i mig och bestämmer mig för att inte resa mer till någon förrän jag får någon form av bekräftelse på att det inte bara är jag som vill vara med folk.
Ja det är jag som flyttat men är det bara jag som ska måsta cancellera en utomlands semester för att resa till familj och vänner?
Jag skulle så gärna vilja visa alla hur jag har det. Hur jag bor, vart jag handlar, fikar, jobbar, tränar, rider.
Uff. Blev helt ledsen av att skriva detta. Måste sluta nu. Vi snakkas senare i ett mer positivt inlägg.:-)


Bebisbajs?

Nej...choklad ansiktsmask:-). Mys kväll på mamman, pappan spelar tv-spel:-)


Dagens köp

Mest till lillan. Så klart. Mössan och bodyn är i ull (väldigt viktigt att ha kläder i ull i Norge, annars tycker dagisfröknarna att man är konstig;-). Båda plaggen är från capone kids. Skorna till mig kommer från din sko och är i äkta fuskskinn men väldigt sköna och fina på.


Køpa?


Läggdags

Ligger i sängen (igen haha) med en Mellie som nu sover med en gosefilt över huvudet. Dagen har varit helt fantastisk! Efter stallet åkte jag hem, duschade och fixade mig lite. Vidare till farmor för hämtning av lillan och så mot kvadrat för lite shopping med vivian och aksel. Blev en ull/silke body åt lillan och en mössa, till mig ett par skor. Bilder kommer sen. Bestämde lunchdate med samma förnäma duo imorgon, så kul!
Nu ska jag skruva ihop lite Ikea grejjs som inhandlades igår.


Tjoho

Brummbrumm


Stallmorgon.

Vi ligger i sängen och drar oss. Mellie läser en bok (läs: äter en bok) och jag kollar lite bloggar. Såg att min annons om parajumpern ligger ute nu så då får vi se om någon vill köpa den. Blir den inte såld så gör det inte så mycket men jag har beställt en ny jacka som bör komma när som helst, en nobis. Nobis är kanonfina jackor och jag längtar tills den sitter på kroppen min:-). Om pj:en blir såld så tror jag att jag ska köpa en ny sådan också för jag älskar dom två jag har haft!
Nu är det frukost och sedan lämning av barn hos farmor för vidare färd mot stallet. See you!


Bara bilder

Bjuds det på nu.


Melodie 6 månader:-)

Lilla gumman<3


Vi

Dig och mig<3


Stallet

Här myser jag på torsdagar.


Popsy?

Älskar polly och äter alltid massa när jag är i Sverige! Idag (just innan jag blev utjagad från coopen!) lyckades jag hitta polly även här....men hallå? Seriöst, varför byta namn?


Fel på appen

Verkar som jag kan blogga nu?
Har blivit utjagad från coop idag av en skrikande Melodie. Sjises alltså! Hon är SÅ krävande nu att jag vet inte vad?


I

I


Vinterjackan på

Idag är det premiär för vinterjackan. Det blåser o är inte så många plus. Insåg dock att den är för stor, trodde det skulle gå men det ser bara dumt ut... Så.. Någon som vill köpa? Knappast, jag är väl störst av mina vänner haha:-).
Parajumper, beige, modell kodiak strl L. Supernice:-). Let me know!


Kväll

Maten blev god och nu är snusan i drömmarnas land för natten. Jag har dammsugit och tvättat två maskiner, Jihou! Det blev en bra dag idag. Har dock haft Mellie i bärselen hela tiden jag dammsög och tvättade, annars hade det aldrig gått!
Nu är det virkning och avslappning på G!

Förresten, om någon vill spela wordfeud m mig så heter jag mellielove
Konstigt;-)


Middag

Ska försöka mig på något som A tycker om men jag vet inte om jag har smakat det, lappskaus, fullt möjligt att det är svensk lappskojs men har eg ingen aning:-)


Inredning

Sitter och funderar på lillans rum...vill så gärna fixa det nu men är väldigt osäker på hur jag vill ha det... Det är ju ett ganska litet rum så vill att det ska vara så praktiskt som möjligt men ändå fint...
Ser och konstaterar att Mellie börjar göra pruttljud varje gång hon är missnöjd nu samtidigt som hon har börjat vrida hela kroppen fort fram och tillbaka. Ända från huvudet till tårna. Min söta pruttande virvelvind:-)


Tack!

Tack för alla kommentarer!! Mellie har spillt kaffe över tangentbordet på datorn så jag har dåligt med möjligheter att svara på dom, men jag ska göra så gott jag kan via telefonen! PUSS på er:-)


Morgon

Mellie äter melon och myser med sin nya matsak. Jag har virkat en liten början på en filt och äter frulle. Idag? Vet inte, vi får se:-)


Paus

Atle såg hur sliten jag var och hämtade Mellie och lämnade henne hos Fammo. Det är inte det att hon är sur och arg, ivarje fall inte så länge hon har min 100 procentiga uppmärksamhet, men så fort jag försöker lägga henne ifrån mig för att göra minsta lilla så byts det ragglande leendet ut mot arga skrik. Inte gråt men protester för att hon är ensam. Du blir ganska trött då! Hon är nöjd när hon får sitta i selen eller när vi går med vagnen...innan klockan tio i förmiddags hade jag redan gått två promenader...
Till sist då butikerna öppnade gick vi till babyshop och barnens hus.., köpte två nya pyjamasar med fot i strl 80, en snuskigt söt sparkdräkt från joha, en drickmugg och en sådan där "suga på påse" som man kan sätta diverse frukt i så håller bebisen själv i den och smaskar på. Den tyckte hon om:-)

Så kom A och hämtade henne och jag fick vila, äta och städa lite. 18.00 hämtade jag henne igen, gröt och så läggning. Fick medhåll av farmor att hon kräver mycket av en just nu. Tänderna är inte min favorit period, eller jo, om någon hade städat och lagat mat åt mig hade det gått bra..

Som sagt, ge henne 100 procent så skrattar hon, men 99? Då blir hon arger. Lillsmulan:-)

Nu sover hon och jag ska lägga mig i soffan och...virka? Sova? Äta?


Ny sparkdress!

Köpte en ny sparkdress från småfolk för två-tre veckor sedan i strl 80. Fin va? Men 80 redan alltså... Liiite stor men inte så farligt. Crazy!


NEJ!!!

Jag får inte sova och Mellie v ä g r a r sova! 05.30 tyckte hon att det var nog och det efter att ha varit grinig inatt... Jag saknar mina föräldrar, mycket! Hade varit helt underbart att bara åka dit och lämna gumman ett par timmar då och då så man fick sova ikapp/städa/pyssla/träna/laga mat/handla/rida... Farmor är bra men farmor räcker inte + att det är Atles mamma, inte min och då kan jag inte fråga lika mycket som jag vill och att hon har tusen andra barnbarn som ska passas hela tiden:-(. Tycker ju att de som har bägge parters föräldrar närvarande borde komma i andra hand... Ååååh! Ja jag gnäller men med dom blåa gardinerna under ögonen på mig vittnar om de tuffa sidorna med en liten kärlek.
OM någon ens funderar på att kommentera detta inlägg med något liknande "vänta tills du får en till" så ska jag åka genom telefonen och ge de en propp!:-)


Hallå?

Alltså...jag fattar inte att både måndag och tisdag redan är över, hallå? Vart tar tiden vägen?

Var med mammorna hos Marita idag och det bjöds på mumsiga bruchettas och vaniljbullar, Yummi! Det är så kul att se hur bebisarna lär sig mer och mer för varje vecka!

Annars har jag städat i lådor och lite ute på terassen idag. Handlat mat för veckan och varit på spinning. Nu äter jag en yoghurt och ska stupa i sängen, känner att jag ligger mycket minus i sömnbagaget trots att Mellie sover nätterna igenom. Hon är dock ganska uppmärksamhets krävande på dagarna och högljudd vilket resulterar i noll tid till städning och matlagning just nu, men hon är världens snällaste så länge man leker med henne och gosar med henne, lillhjärtat alltså! :-)

Nu ska jag äta och sova!
Natti!


<3


Virkvirk

Åja, köpte detta också:-). Nu ska jag prova virka.


Lite shopping

Var en snabb sväng på kvadrat idag. Blev ett hårband och en kosta åt Mellie från h&m, en rosabandet reflex till mig (40:- till bröstcancer fonden), en present, och så kompletterades mellies virkleksakshög med en apa. Nu har hon en uggla, en hund och den nya apan som kommer på bild. Hon älskar dom!
Själv köpte jag en ögonkräm och en ansiktsskrubb. Just det, Mellie fick en hjälmmössa i ull. Just ja, hon gick en bok från lamaze också. Hon lovar den redan:-)


Pjuh hu för en dag!

Har hunnit med mycket och ingenting idag. Spelat (spelar) wordfeud, har besökt kusin Linnea och farmor. Nu pågår läggning och fotboll i detta hus. Fin helg men ack så fartig då sexåringen är i huset. Pustar ut i soffan nu...zzzZ..


Wordfeud

Aa, då sitter alla som kan stava i huset och spelar. Mellie sover och T gick till grannen. (efter att dom lekt hennes rum till oigenkänlighet!)


Bonjour!

Aa, alltså då var jag smittad av spelet wordfeud. Var tvungen att prova då alla snackar om det och, aa, det var kul!
Nu är det söndag och det vanliga vädret är tillbaka. Får se vad dagen bjuder på:-)


Ute dag!

Har varit ute hela dagen sedan klockan tio imorse med tre glada ungar och fyra föräldrar. Startade i trollskogen med picknick vid havet, sedan körde vi hem och gick till en lekplats med kaffe, saft och kakor. Melodie fick suga på sitt första mariekex och ligga på gräset naken och spralla, i oktober!
Nu sover det lilla barnet och det stora väntar spänt på tandfeen som ska komma inatt och hämta den nyss tappade tanden. Lång men kul dag. Ingen virknål hann inhandlas och jag är för trött för tjejkväll med mig själv så jag slänger mig på soffan och ser hur länge ögonen håller sig vakna. Hoppas ni haft en fin lördag!


Sol

Sommar & hav idag.


Gutentag!

Ligger i sängen och väntar på att tjorven ska vakna, hä? JAG väntar på henne som omväxling:-). Vi har nog sovit lite dåligt alla i huset då det varit sjuhundra grader i sovrummet inatt, trots öppna fönster och dörrar!
Idag åker jag till kvadrat för inhandling av virknålar och garn, jag har hittat ett "recept" på hur man virkar så vi får se om jag klarar av att omsätta ord till praktik?
Annars ska vi träffa Mark m familj idag så det stora barnet får lufta sig lite och springa av sig lite energi tillsammans med deras fyraåring.
Solen skiner, det är varmt, jippiii sommaren är här!!? Haha.


RSS 2.0