En vecka till svischade førbi! + fødselfrågor.

Hej hej Dagboken! ;)
Nu har ænnu en vecka susat førbi och jag ær vældig trøtt och sliten, men det ær det vært før på torsdag flyger jag ivæg mot London! Yeajj!

I veckan har det inte hænt så mycket, julhandeln ær på stor uppgång i butikerna och det ær mer busy før varje dag, detta gør ju att mina dagar går fortare och fortare och jag kænner helt ærligt att jag har svårt att hinna med allt som skall gøras! Mycket av min sociala depå anvænder jag på jobbet och kvar finns inte så mycket nær jag kommer hem utan det ær mest soffa och vila som lockar. Jag undrar lite varfør jag blivit så "osocial" på senare tid, men jag har ju svarat på den frågan sjælv hær, det ær helt enkelt så att jag ger så mycket av mig sjælv på jobbet s å de nærmare relationerna blir lite lidande. Ryggen børjar værka och benen blir stumma (och detta redan i vecka 18-20) så jag undrar hur detta ska gå egentligen. Mina arbetsuppgifter ær inte direkt vældigt bra før en graviditet då de innebær att jag står och går från det att jag stiger upp på morgonen till det att jag sætter mig i bilen før att åka hem. Møjligheter att sætta sig ner och vila finns i stort sett inte och det SLITER som f*n! Ønskar att jag på något sætt kunde få tillrættalagt arbetet lite så jag kunde få sætta mig ned i lugn och ro då och då och bara andas lite, få en stund før mig sjælv och helt enkelt återhæmta mig... Ær dock lite rædd att "vara till besvær" med requests som dessa i och med att de ær ganska svåra att verkstælla då jag ganska ofta ær ensam i butiken och det inte ær lov att ta en stol och bara sitta bakom kassan. I min butik så ær det ett genuint arbete bakom varje førsæljning och alla kunder får hjælp, en normalkund tar ca 30 minuter från hej till hej då, det ær alltså en vældigt personlig service jag ska ge och då kan jag ju inte bara sætta mig ner. Detta ær en normalkund, sen har du varje dag dom kunderna som tar længre tid æn det (och det ær vældigt bra før det resulterar ofta i ett større klirr i kassan eller ett større svosch i bankterminalen=)
Missførstå mig inte, jag ær SÅ glad øver mitt jobb och det ær ett utvecklande och kul arbete (det ær inte bara som att sitta i kassan på ICA eller vika klæder på H&M, æven om det ibland kænns ganska lockande) och jag ær vældigt nøjd med att jag fått møjligheten att jobba i just den butiken och med dom kollegorna, men det sliter och ge allt hela tiden.

Jag har tjuvstartat julpyntningen )-det ær helt OK att tycka att jag ær knæpp, men jag ælskar julen och jag ville bara se så att allt fungerade -jag ska ju resa bort! Mycket ær på plats men jag har ju inte tænt lamporna ænnu och bladibla, men det ær en del som ær trasigt och som måste fixas  så det var tur att jag inte upptæckte det på søndag kvæll då jag kommer hem från London!

Ikvæll har jag varit på fest (eh!) kørde Lisa, Atle och June till Mark som hade inflyttningsfest i sin fina nya lægenhet som faktiskt låg i samma area som vi var och bjød på ett hus i! Vældigt fin lægenhet!
Satt en stund och tjattrade med Llisa och June och det var vældigt trevligt men nu ær jag som sagt redan hemma och super trøtt. Ska slænga mig på min bæsta væn (soffan) och bara glo på tv eller fortsætta læsa om fødsel (som før øvrigt verkar vara helt jævligt och satanistiskt saddistiskt att utsætta sig sjælv før). Menmen, alla andra klarar det ju så jag får væl ta och gøra det jag med...blæ. Alltså, fine med fødseln, det gør ont och tar 20 timmar. Men sen då?? Sy i fifflan och så ska man væl kunna kissa och ba**a?? Hur gør man egentligen det?? Varfør ær det ingen som skrivit om det?? Jag VET att det tar ont att føda barn, men hur jævligt ær det sen? Hur længe?
Skeptisk.

Nej kære vænner, nu ska jag vila mig infør dagens sista etapp som  blir att hæmta fyllosarna senare ikvæll =) -det gør jag gærna før då vet jag att han/de kommer hem =)

NATTI!

Veckan från h*** ær æntligen ØVER!

Uff uff och uffenpuff så hemskt førra veckan var! Trøtt, sliten, långa dagar, sena nætter och inget hemmamys alls. Det var slitsamt både på mig och min kære man, men nu har vi tagit oss igenom den och en ny helt annorlunda vecka væntar! Idag ær det kvællsjobbing och æven imorgon, sen ær det ons-tors-fre 9-16 och så har jag tagit på mig en extra lørdag før att inte "førlora" den lørdagen då jag ær i London. Vill inte ha avdrag på den hær lønen (det ær ju halverad skatt i november; ). Nu tror jag faktiskt att jag har lyckats tæcka det jag går miste om (fredagen och lørdagen). Planet går ju från stavanger på torsdag kvæll så jag hinner jobba den dagen, onsdagen skall jag jobba heeeeeeela dagen 9-20 och så ær det ju fredagen/lørdagen som jag ær ledig men då har jag ju redan jobbat lørdagen denna veckan vilket innebær att jag inte førlorar något mer æn tre ynka timmar som jag har jobbat før mycket førra månaden, så, summan av kardemumman ær att jag får full løn=)

Idag nær jag vaknade så vaknade jag før att Melodie drog en totalvændning så hon stod rætt ut ur magen haha! Såg helt spooky ut! Kændes som jag låg och klappade henne på huvudet,  det var mys.
Så kom Atle hem før att vi skulle boka hotell och æta lunch, han åt rester från helgen -korvstroganoff och ris. SJælv åt jag frukost, skorpor med massa smør (hallå, har ALDRIG tyckt om smør!! -førutom till palt då), ost och mjølk, yummi. Annars har jag fått ett nytt favoritbrød från Pågen, frøstycken heter de, iaf hær i Norge. MMM!
Nåvæl, hotellet ligger 2km från Oxford Street och ær ett 2-stjærnigt sådant. Ingen lyx alls men egen toalett (ja, det ær inte så lætt att hitta det på budget:) helt OK rum (vi ska ju bara sova dær!!) men med frukost och næra till som sagt Oxford street, tunnelbanor etc. Tidigare gæster som bott dær har skrivit att det var vældigt bra før priset, vi hittade t.ex andra hotell med fler stjærnor och så men de hotellen hade inte lika bra gæstværderingar...
Men, vill du inte upp i många många tusenlappar så får du ett typiskt London hotell, funkar før mig medan jag och Atle fortfarande "bara ær två"=)
Hotellet heter Adare hotel.

Idag kæra vænner skall jag nu ta och fixa stilen lite, lite smink och lite klæder sen ska jag ivæg mot jobbet. Solen skiner och jag har egentligen lust att gøra lite hemmafix, men man måste ju jobba någon gång, eller hur?=)
Vet ni vad...jag har inte varit arbetsløs en dag i mitt vuxna liv, från den dagen jag gick ut gymnasiet, tænk på den! Nu har jag inte haft semester (sammanhængande i två veckor eller mer) på två år. Så, summan av den kardemumman ær att OM jag vill gnælla på att jag ær trøtt någon dag eller så, så anser jag mig ha den fulla rætten på min sida att gøra det=)

Ha nu en kanonfin dag allihop!
Læste precis din blogg malin, blev SÅ avis på att du ær hemma nu med snø och familj och gamla vænner, herregud vi måste ju få till att vara dær samtidigt någon gång!!

HA DE!

Mitt bær!

Mitt bær har æntligen fått både køn och namn och det kænns fantastiskt=)
I min mage bor en liten tjej som mår alldeles utmærkt och namnet hennes ær Melodie Saga Olivia (måste ha tre namn då jag har det!) Fick se henne både i 3D och vanligt och det var så mys. Låg dær længe och ultraljudsdamen (barnmorskan?) mætte huvud och rygg och njurar och lever och hjærta och ja, allt som man kunde mæta. Till sist var det næstan lite så obehagsont på magen, men det ær ju inte så konstigt, det ær ju en liten flicka dær inne som vill ha all platsen!
Ska førsøka lægga ut bild på lilla snorkan i dagarna=)

Nu ska jag typ gå och lægga mig, ær trøtt efter en lång dag. Har dammsugit, sytt upp massa gardiner(som har hængt alltfør långa alltfør længe) tvættat två maskiner med klæder och jobbat till 20.00. Såg SÅ mycket fram emot att komma hem och sætta mig framfør TVn men upptæckte  att min spelgalning till man (han har inte gjort annat de tre sista dagarna æn att spela!!!) har ockuperat TVn IGEN med sina vænner. MORR MORR MORR!! Har bett om att han skall fixa tvn uppe så jag kunde gøra något då han har något att gøra meeeeeeeeeeeeeen det hænder inget.=(( Lagade tomatsoppa med makaroner och två ægg och satt ensam i køket och åt det... Ja, det ær OK att klaga lite ibland!
Kommer ha 0 kvællar hemma den hær veckan...ikvæll hade jag chansen att slappna av lite....jaja, nog om det..

Imorgon skall jag jobba kvæll igen och efter det skall jag på middag med Nudie jeans. Blir sækert en god middag!
Onsdag jobbar jag førvisso dag men klockan 20.30 skall jag på en kurs. MORR.
Torsdag jobbar jag kvæll igen vilket æn en gång gør att jag inte kan æta normal middag med min man utan kommer hem sent och æter något snabbt...
Fredag skall jag jobba dag men då kommer jag hem och så ær thea hær (vilket inte direkt ær avslappning..)
Lørdag jobbar jag och sen ær det direkt hem och Søndag...ja, så långt har jag inte kommit æn. Koncentrerar mig på att øverleva veckan så får vi se om det finns ngt kvar av mig på Søndag!

Men annars har jag inget att klaga på! Har værldens finaste man och ett litet bær i magen (hihi, inte så litet då har gått 19 veckor!), ett mega mysigt hus, ett bra jobb, bæsta familjen och finaste vænnerna, ska resa en massa nu och allt ær tipp topp, MEN jag ær lite trøtt idag bara (måndag ni vet)

Nu går jag och lægger mig tror jag! Kram på er alla!

Førvirrad i London redan innan ankomst

HUR ska jag få någon koll på detta med boende i london nær jag vet noll, nix, nada om vart man ska gå på dagarna och shoppa och liknande? Jøsses. Har funnit några alternativa hotell, har inte så stora krav annat æn det skall vara dubbelsæng, gærna frulle, egen toalett och næra till ja, vad ska det vara næra till egentligen?? Ær det någon som har några tips och møjligtvis læser detta rop på hjælp så får ni gærna gærna skriva ner dom hær! (det ær ett lyxproblem, i know, men ændå)

Igår fick jag ÆNTLIGEN "lov" av min man at skaffa mig en rækning på 99:- i månaden før att få Spotify på min iPhone så jag var galet upptagen med att fixa mixa och trixa med musik. Æntligen kan jag lyssna på vad jag vill nær jag vill och så slipper jag høra ihjæl skivorna i butiken. Man blir FORT less på samma cd fram och tillbaka. Tur att man slipper musik problemet i jul i alla fall, då ska det lyssnas på JULMUSIK från uppstigning till nedlæggning på kvællen.

Idag skall jag åka till en av de tre øppna butikerna i stavanger (allt ær ju stængt i Norge på Søndagar, absolut ALLT!) och køpa ingredienser till morotskakan som jag har længtat efter vældigt længe!!! Yummiyummi rund om tummien =)


Vi hørs!


norska

skulle skriva blogg hær idag tænkte jag, MEN det ids jag inte nær mannen har stællt in den på norska och jag inte vet hur man gør før att ændra och han ær før upptagen med sitt dataspel før att orka hjælpa mig. MORR!
Annars ær det helg och det ær SKØNT!
Jag har sålt min Parajumper jacka och sænt ivæg den idag så nær paketet ær framme i Oslo får jag pengarna på kontot och då går de direkt till en ny Parajumper jacka, det ÆR værldens skønaste jacka att ha!

Igår fick jag en glad surprise, en resa till LONDON om 19 dagar!! YEAJJ! Atles brors fru hade 2 biljetter som hon inte kunde anvænda så då fick vi dom! 25-28 november bær det ivæg, direkt från stavanger till London Heathrow, tada! Vilken underbar grejj! Ær så glad så glad =) Har aldrig varit dær men ska ju dit i Februari också!
Så...
viktiga datum før mig:
8 November: Ultraljud (den lill* SKA visa vad den har mellan benen!;)
10 November: Løn (men alla pengar skall gå till Lololololondon.)
25-28 November: L O N D O N
7-15 December:   L U L E Å
24 December: eh, ja, ni vet julafton och så =))
31 December: Nyår på Kvitsøy
Januari bladibla..massa jobb med reastart...
10 Februari: Min fødelsedag
11-14 Februari: L O N D O N (+Manchester med fotboll och allt vad det blir)
Massa fødelsedagar i mars + høggravid
13 April: Bæjbirudi ska komma =)

I allt detta ska jag hinna och fixa massa saker infør baby och tro mig, jag tror att tiden kommer gå ruskigt ruskigt fort innan næsta vår! Gah, hænger inte med!

Idag har vi bestællt en CD-spelare till Thea samt køpt ljudbøcker (ni vet -nær ni hør det hær ljudet *pling* då vet ni att det ær dags att byta blad...) så hon kan ligga och "læsa" sjælv då hon ska sova samt en Disney film, sen innan har vi  (læs jag) køpt vattenfærger, penslar och en låååång rulle att måla på. Blir sækert kul før henne.

Till ATle har jag køpt en NÆÆÆÆÆ, dær blev du nyfiken va Akilaki?? Hahaha, skulle aldrig skriva det hær! Sen har jag køpt en fin sak till min bror och hans fru (eller, varsinn då så klart) och till Anton och Martin har jag fixat lite grejjer och så har jag køpt till Atles bror och fru.
Personer jag/vi har kvar ær bægges førældrar, Atles syskonbarn...tror det var allt...humm? Ja.. men hælftan av klapparna ær avklarade och det ær NICE!

Idag ska jag ha tjejkvæll med mig sjælv och se på sådana dær tjejiga spøkprogram eller Let's dance och sy på mitt lapptæcke, det børjar bli fint nu!!

Det bæsta av allt denna vecka ær att kære Camilla æntligen fick sin efterlængtade dotter! Gratulerar!! Længtar tills jag får træffa er!!!

Åja, glømde skriva att jag har køpt ett par vældigt fina støvlar i veckan, torsdag tror jag det var, svindyra och det tog ont i børsen men...det ær en sådan dær klassisk damstøvel som ær ovanfør knæet, svart skinn och smal modell, SUPERFIN och skøn att gå i var den också! M a o kan jag ha den i många många år.Æsch, nu har jag ju skrivit blogg iaf, hoppas att det inte blev før jobbigt att læsa med alla mærkliga bokstæver!
Ha en fin helg allihopa!
Kram

faktiskt extremt upptagen med allt!

Det är inte lätt att försöka hinna med allt på samma gång...pjuff...
Jobbar massor, inreder och köper julsaker (det är lite mer pynt som skall till för att fylla huset än lägenheten), gråter massor för att jag har sålt min fyrbenta ögonsten bästa vän och den som aldrig aldrig var sur på mig oavsett vad jag gjorde... Sålde henne iallafall till en familj i samma stad så jag kan få vara barnvakt åt henne då de är ute och reser. Det är väldigt märkligt hur mycket ett djur kan betyda för en! Riktig kärlek är det! Men...det kommer ju en annan kärlek så småningom=)
Inatt hade lilla bäjbirudi disco i magen..H*n gick från några otydliga rörelser och funderingar om det var sparkar och vändnibngar till att VERKLIGEN visa att h*n är där inne. Inte för att jag tvivlar då magen står ut som ett litet klot redan...(enligt atle är den ju fortfarande för liten men NU kommer den! Har inga BHar som passar heller haha, herregud...idag skulle jag ta mig tid att köpa en ny men den rann ifrån mig som vanligt. Innan jobbet idag så sydde jag upp två par gardiner (till hallen)  och var in till stan för att lämna igen de filmer vi lånat på biblioteket. På vögen till bilen snippade jag in på en butik som heter Olala och där hade dom ett par SÅ fina skor...uff...1499...får fundera på dom ett tag...de var i vitt skinn och påminde om en sådan sko som barn har, en typ allväders sko eller boot eller vad man vill kalla den. Sen var det dags för jobbing kl 13.00-20. Innan jag började sprang jag in på Coop för att köpa mig fruost/lunch but NO, upptäckte linda...i kassan med alla varor på bandet ser hon att kortet inte är med. Åh vad rligt. Lisa ryckte ut och betalade för m ig... Tack!
Sen ringer jag mannen och ber honom överföra pengar till mitt andra kort vilket han gör. Så går jag ner för att handla middag lite senare men i kassan går inte köpet igenom...SUCK, går till en bankomat och den SLUKAR mitt kort, rätt upp och ner!!! MORR! Ska slå banken imorgon=)
Det var mycket folk som var köpsugna idag och vi fick en fin fin summa på kassan, riktig lördags summa! Tyvärr så innebar ju det att det gick trögt och långsamt att stänga och komma sig hem...men nu sitter jag vid spisen och passar på min tomtegröt som jag håller på att koka åt mig själv då atle är på Cafe med alla sina barndomsvänner. (Mysigt, det skulle jag också vilja göra!). Glömde jag säga det att jag köpte en klänning idag, en som visar magen hihi =) En klänning från Timo, helt underbar i tyget och gammaldags rosa..fin fin =)

Förra fredagen var jag förresten och köpte en sträckmärkeskräm...köpte den från Biotherm och den känns väldigt go! På måndag är det ultraljud igen och då kanske kanske vi får se om det är en liten hon eller han =)

Nu är det snart mat och jag läääängtar=)

Kram kram

RSS 2.0