Sjuklingen

Söt och glad trots hosta, snörvel, feber och nysningar.


Zzz

Vet inte vad jag ska göra. Har inte sovit på två dygn. Mellie stackaren bara hostar. Atle har förstört ryggen och måste ev operera den OCKSÅ! Jag får ingen avlastning. Hjälp. Kris. Alert.


Hej

01.30. Mellie har ont ont och är så ledsen. Ögat har klibbat igen, hostan låter smärtsam och hon är så ledsen. Nu sitter vi och ser på skit TV. Hon gnyr i famnen min men hon har fått både Alvedon och hostmedicin nyss så jag hoppas hon får det bättre snart. Stackars:-(
Hoppas ni sover gott. Känns som att det är många nätter tills jag får sova igen. Men. Det är inte mig det är mest synd om! Men oh så trött...


Tävling

Jag är med i en tävling på johannaty.blogg.se. Var med du med:-)


Snuvigt

Huset snorar, snuvar och hostar. Melodie sover dåligt, vaknar mitt i natten och är otröstlig tills man tar upp henne. Vet inte riktigt vad som kan vara så ont på henne? Såg att hon tog sig mot öronen idag...hmm. Hoppas inte.
Ögoninflammation har hon iaf, den har inte blommat ut helt men vi har fått ögonsalva att börja använda på torsdag om det inte blivit bättre innan dess. Ikväll ska hon få en hutt hostmedicin så får vi se om det blir bättre. Trött är jag iaf, vi klev upp kl 02.30 inatt och var vakna ett par timmar. Det går förresten inget bra på tv då:-). Ska fixa så SATC bara är att sätta på play inatt om vi ska vara vakna igen:-)


Helgen är slut

Helgen är slut och det är jag med. Gårdagens julbord var supertrevligt och kul! Åt god mat, drack gott vitt vin och pratade massa med goa kollegor. Kom hem 02,40 och sminkade av mig och hängde upp tvätten som fortfarande låg i maskinen. Ok, hängde upp tvätten? Seriöst? Jag är inte riktigt som man ska tror jag.
Jag var skitsnygg och kände mig på topp!!! Fick massa skryt över frisyren jag lyckades pottla ihop men lyckades inte ta EN enda bild:-((.

Idag har jag varit seeeg. Som tur är har Mellie sovit mycket och det har då även jag gjort:-). Nu ikväll dock så vägrar hon somna...hon ligger i grinden sin och snackar med alfons:-)
Jag ska se film nu och tydligen ska Mellie det med. Atle är förkyld och har lagt sig för en timme sen. Natti!


Gäsp.

Har precis varit på babysim med fisken i familjen. Nu sitter hon i bilstolen och sover och jag sitter bara i framsätet på bilen och kan inte förmå mig själv att gå ut ur den. Det regnar massa iskalla droppar, jag har jackan hängandes i hallen och blev väldigt trött. Tror bara jag sitter här en liten stund och njuter av tystnaden så länge den varar. zzzZ!
Sen är det full action igen. Pepparkaksbak och pizzalagning innan jag ska ha tid för mig själv och duscha, smörja, sminka och klä på mig inför kvällen. Hur tusan ska jag orka vara på topp ikväll? Något som jag verkligen längtat efter och verkligen verkligen hade velat ha lite överskottsenergi till. Men det ska nog gå, på något vis:-)
nu somnar jag här i bilen!


Livet slog ner som en blixt!

Idag slog blixten ner i livet mitt. Min barnledighet med betalning tog slut, idag! Så, från och med nu är jag hemma "gratis". Jag har gjort upp en stram budget på 21 veckor så att de insparade pengarna skall räcka. Matlista för många veckor framöver har gjorts och handlelistor likaså. Jag har fått mig 6 dagars arbete i december och ska jobba en dag i veckan och varannan helg fr.o.m. Januari. Atle ska vara hemma en dag i veckan.
Så har jag med ljus och lykta letat efter en dagmamma. Inte lätt men det SKA gå!
Nu har alla barn lagt sig och jag ligger utslängd i soffan. Idol here I come!:-)


Mycket som hänt idag!!

Men hinner inte skriva just nu. Ni får bilder.


What??!!!

Åh herrejösesamalia!!! Jag tog ner julpyntet från loftet idag och även mina "före graviditeten kläder". Testade alla byxor jag trodde jag kunde komma i och blev nöjd nöjdare nöjdast. Så låg dom bara där. Smaljeansen. Skulle jag pröva dom?
Jag gjorde slag i saken och dra mig baklänges, dom kom på!!! Och dom satt fint också!! W H A T? Har ju fortfarande några envisa kilon kvar men jag trodde aldrig att jag skulle komma i dom byxorna igen, någonsin, funderade till och med på att slänga dom!
Dansade glädjedans och tjöt av glädje:-)

Något annat kul är att badet är färdigt. Bilder kommer när det är pyntat;-)


Snickerskaka

Har gjort snickers kvällen till ära. Det var mycket lättare än jag trodde och gick fort. Gott blev det också!

Åkte ut en snabbis efter maten också och köpte ett nytt täcke till lillan då dom hon har är så somriga. Nu fick hon ett i dun som jag tänkt köpa länge. Det bästa av allt är att vi fick 25% rabatt då butiken som säljer det har "vänners vänner" dagar. Dvs. känner du någon som jobbar där får du rabatten. Smart tyckte jag!

Imorgon kommer elektrikern, rörmokarna och kakelmannen tidigt på morgonen då de inte lyckades bli färdiga idag...
Jag tycker det är olustigt att ha främmande karlar springandes runt i huset. Jag "vågar" liksom inte röra mig på "deras" territorium för jag vet inte om jag ska prata med dom eller vad jag ska göra. Vill inte vara till besvär haha! Det blir att jag är i köket och vardagsrummet eller ute på mission. Försöker intala mig själv att jag är deras arbetsgivare och att de inte skulle varit här om jag inte betalade dom sjukligt mycket pengar och att de därmed ska vara dom som "trampar runt mig" istället för vice versa. Ibland fungerar det:-)

Nu är det over and out! Sov gott!


Ojoj

Ojojoj så det ser ut här. Kaos. Vi bestämde oss för att fixa gästtoaletten också samtidigt som kakelmannen också fick i uppdrag att lägga om fogarna mellan kakelplattorna i hallen. Så just nu är det tre rum i totalt kaos. I badrummet håller två gubbar på att montera upp allt, dusch, toalett, handfat, skåp, speglar... I hallen är det dammigt och skitigt och toaletten håller på att torka för kakeluppsättning imorgon. Måste jag tillägga att de flesta andra rummen också är berörda då allt dom vanligtvis befinner sig i de renoverade rummen nu har flyttat till andra rum? Vi försöker dock hålla efter i vardagsrum och i köket, det är ju trots allt där vi rör oss.


Fel igen

Det förra inlägget skulle inte se så ihoptryckt ut utan det fanns mellanrum och annat...varför blir det inte som jag vill! Morr!


Øverdrivet god kola!

Nu har jag kokat kolan færdigt och den blev øverdrivet god, farligt god, JULigt god! Receptet ær min farmors och jag har vuxit upp med denna julgodsak. Inte konstigt att det luktar jul jul jul hær hos oss. Tænkte dela med mig av receptet. 1L av den tjockaste mjølken 0,5 kg strøsocker 2dl sirap. 3msk kakao Koka detta tills massan blir seg. Ca. 1,5 timme. Tillsætt sedan 1,5hg margarin 3tsk vaniljsocker Fortsætt att koka ca 1timme, (Jag kokade nog 2 timmar till), tills massan blir seg. Værmen kan behøva skruvas ner lite. Smørj en långpanna och hæll øver massan. Låt den svalna och skær i lagom stora bitar. Packa in dom i cellofan. Lycka till!

Nattkok

Här kokas det julegott mitt i natten... Kolan vill visst inte bli färdig...


Sovstund

Vi vilar lite efter mammaträffen idag. Mysmys för stora guldmedaljen!


Jobbar..

...på saken:-). Går förvånansvärt fort att göra rutorna! Kul iaf:-)


Fel

Skulle ju inte stå tidsperspektiv utan tidsintervaller. Suck.


Näsa mot näsa

Att vara mamma till Melodie måste vara det mysigaste som finns. Hon är en sällan skådad gladfis som lyser upp mina dagar. Det är nu flera dagar sedan jag hörde en antydan till grining och även om hon sällan är tyst så är det aldrig sura miner.
Nu har hon precis somnat för natten, och läggningen följer ett mönster som upprepas varje kväll med längre eller kortare tidsperspektiv.
Först är det gröt följt av ny blöja, pyjamas och tandborstning -blandat med massa pussing och kraming. Sen går vi till sängen där jag lägger mig bredvid henne. Här snurras det, sjungs och klappas händer tills dess att nästan all energi är slut. Då stannar hon upp, vänder sig på sidan mot mig och tar ut tutten en gång, lalar tills jag lyckats få in den igen. Då den är på plats trycker hon näsan mot mig och lägger en varm liten hand på min hals eller kind. Så här ligger vi sedan tills dess att hon somnat. Mage mot mage och näsa mot näsa. Ibland följer även jag med John Blund då han kommer och hämtas tillbaka till verkligheten först en-två timmar senare av en man som undrar vart jag tog vägen...ikväll tror jag att JB får hämta mig med, bara en liten stund.


Yes!

Liggandes på soffan med Mellie helt nyvaken hör jag det. DET. Mama! Äntligen:-). Även om det dröjer fem månader till nästa mama så har det iaf kommit en gång!:-)


Söndag

Blev inte tjejkväll igår till min stora besvikelse, men så är det när man har en migränman och barn och ingen barnvakt.

Hade hela outfiten klar, nyinköpt! Skulle vara så snygg!
Nåja, får vara snygg nästa helg istället. Då är det julbord med jobbet.

Idag skiner solen och jag har städat lite i köket. Funderar om man kanske skulle få karln att promma till plantagen och så fixa lite vinterfint ute? (vinterfint när det är +12?)


Lika kul idag

Hon älskar att bada min lilla pussgurka:-)


Simmar

Nu åker vi på simning! Tjoho!
Tror Mellie längtade så mycket till badningen att hon inte kunde sova inatt. Världens mest oroliga tjej, utan anledning. Ingen gråt eller så, bara högljudd sång och larvning i sängen. *suck*
Lite tröttare idag än jag hade planerat, men vi får se hur länge bensinen räcker:-)


Hmmm

Seriöst, twilight? Vad är detta fenomen som alla talar om? Vad har jag missat?

Åh, en sak till, min granne är med i ett av Norges mest kända band, Kaizers, och dom är på TV ikväll. Kul.


Åh

Hekkan asså. Patetiskt att sitta och äta upp alla rester från theas godis när man verkligen inte har möjlighet att gå och köpa?
Har också röstat på en av deltagarna i idol. Någon gång ska väl vara den första, I guess:-P


Att færga hår

Jag trodde att tiden då jag stod med plasthandskar på hænderna och huvudet framåtbøjt och nedpressat i handfatskranen var øver nu då jag ær næstan trettio och anser mig "ha råd" att gå till frisøren. Men nej. Det ær inte så. Før nu har jag inte T I D, och då har jag inte ens børjat på mitt andra jobb ænnu. Alltså, det førsta jobbet ær ju Mellie, det andra jobbet blir Capone. Tid alltså. Tid ær något vældigt abstrakt, svårhanterligt och obegripligt. Punkt. Ikvæll sitter jag i vardagsrummet i sællskap med Paolo Nutini, levande ljus och lillans andetag i babycallen. Ær ganska sur. Jag har INGET godis. Imorgon skall jag på "Jentekvæll" och længtar en massa massa, jag ut! Men då kommer det. Vad ska jag ha på mig? Håret? Sminket? Skorna? Væska? AAAH! Sjises... Imorgon skall jag också på babysim igen, jag har længtat i en hel vecka och imorgon ær det dags. Det ska bli så hærligt att få gøra det Mellie tyckte så bra om! Hon tycker visst vældigt mycket om att høra på dragspel också. Hm, får hæmta någon dragspelsmusik från spotify haha=) Nåja. Have a nice one!

Frukost

Inte den nyttigaste jag ätit men men!
Lussebullar och folsyra, ingen dålig kombo det;-)


Ooops

Bara en timme tills jag ska lämna gumman hos farmor och sen svischa till stallet, och här ligger vi:-)


Passar på

Att laga middag när lillan sover. Kroppskakor idag, mums! ( ja Atle, jag lagar ngt annat åt dig;-)


Mitt allt.

...i dagens andra lur.


Avis?

Jag vet att du är avundsjuk på hur vårt badrum ser ut just NU!
Elektrikerna har just gått ut genom dörren efter att ha lagt golvvärme. Nu kommer kakelfolket tillbaka. Men FY så dom rör till det! Smuts överallt där de varit... Jaja, det blir ju fint i slutändan:-)


Melodies nya boll

Som mamma gjort helt själv:-)


Frukost

Gröten uppäten.


Mysmys

Åh så mys! Ute är det frost, solen skiner och på tvn rullar julreklamer. Min tid på året, åh ja.
Är bara besviken på en sak...
Jag har hängt upp fågelbollar utanför fönstret men fåglarna verkar inte hitta dit...när tackar fåglar egentligen nej till mat? Norska, storbjudna fåglar. Hmprf!
Ska hitta en ny plats.


And I think to myself...

...what a wonderful world.
Sol sol sol och några få få plus grader bjöds det på idag då vi promenerade till Gunhilde och Tilde för lunch och mys med de andra bebisarna. God mat bjöd hon på i form av kycklingsoppa med hemmabakade focaccia till och till kaffet hade hon bakat "världens bästa". (en mumsig kaka)
Det var väldigt mysigt idag och alla bebisar har blivit så rörliga, skoj att se!

Nu har lillan min somnat i soffan. Uppifrån hörs bankande och slipande från badrummet, det har rivits idag och hela huset är typ upp och ner. Jag ska masa mig in i köket och laga till någon middag. Önskar jag fick sova lite med Mellie, men det får bli en annan gång:-)
Ikväll är det spinning på G.


Full fräs

Vaknade. Bytte sängkläder. Bäddade. Vände babysängen. Dammsög uppe. Klädde på mig. Klädde på gumman. Åt frukost. Gav lillan frukost. Plockade ur diskmaskinen. Fyllde den igen. Hängde tvätt. Slog på en till maskin. Ordnade på lillans rum. Städade theas rum. La lillan för en lur. Beställde kort. Bytte blöja. Planerade mat. Lekte med lillan. Gick promenad med vagn och gumma. Handlade mat. Gav lillan lunch. La lillan igen. Bytte blöja. Lagade mat. Tog upp lillan. Åt mat. Bytte blöja. Ammade. Lekte med lillan. Gav lillan kvällsgröt. Badade lillan. Ny blöja, borsta tänder, kamma hår, pyjamas på. Mys med lillan tills hon somnade.
Ja. Ungefär så ser mina dagar ut. Hinner knappt med.
Nu sover hon så då är det bara att tömma badrummet på rubb och stubb, imorgon är det rivning och renovering. Yeaj!


Stor?

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Ikväll har jag legat och kikat på olika utbildningar, alltifrån sjuksköterska till ingenjör...känner mig dock inte manad till något av det.
Hittade en utbildning, Ledelse och organisation, som verkade intressant då den inte "tvingar mig till ett yrke" utan mer till en ställning. Jag vet ju att jag vill bli chef där jag jobbar men VART och med VAD jag vill jobba vet jag inte. Står liksom och väntar på att någon/något ska knuffa mig i rätt riktning. Är öppen för allt egentligen.

Anledningen till att jag inte vill och har bundit mig till en utbildning är för det att jag alltid tänkt att jag ska jobba mig till min position.

Vad vill jag då jobba med? -Vet inte. Snart 30 och vet inte. Shit.
Atles brors fru tror jag har det roligaste jobbet på jorden. Hon jobbar som inköpschef för ett jättestort inredningsvaruhus här i Norge, living. Hennes jobb innebär säkert långa dagar och massa stress, men samtidigt -VARIATION!
Hon är alltid ute på flängande fot, Shanghai här och Tokyo där. Allt i jakten på nya fina inköp. Om jag fick välja ett jobb, vilket jag ville, så skulle det nog vara det.

Så. Då har jag kommit fram till mitt drömyrke?
1. Ledare
2. Flexibilitet
3. Utmaningar
4. Självständighet

GO GET IT då väl?

Hur...?


Dagens konsonant

Idag utökar vi bokstavsförrådet med .... B.
Nu kan hon: lala, gaga, dada, baba. Jag tränar på M men det kommer inte riktigt. Lutar åt att det blir papa först!


Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg hur kul det var att vara barn?


Städning på gatan

Alla grannar har idag gått ihop för att göra gatan vinterfin. Barnen myser och solen lyser. Härlig dag!


Babysim

Idag har jag och Mellie varit och simmat. Jag tror att det kan vara det absolut roligaste hon gjort! Hon plaskade, sparkade, simmade och skvättade runt sig som om hon var en fisk. Hon tokälskade att bada! Väl investerade 2200:-.
I bilen hem sov hon innan jag startat motorn helt:-)


Nytt

I garderoben. Odd Molly vinter kofta:-)


Ser ni?

Ser ni vad detta är?


Familjen bus

Inte så lätt att fånga hela familjen bus på bild:-)
Nu= fredagsmys och krabba!


På café

På café i sandnes med lise och Fabian:-)


Hälsningar

Morgonpromenad avklarad. Hälsningar från mig och min fantastiska jacka:-)


11.11.11

Historisk dag? Javisst! Mellie fyller S J U månader! My god! Tiden flyger...

Hon gjorde det sötaste nu på morgonen då hon åt frukost.
Hon har ju lärt sig vinka och vinkar i stort sett åt alla hon ser, till många damers förtjusning! Hon vinkar till och med och ler till folket i tvn...:-)
Så satt hon i sin stol med en gul leksak i handen och, släpper som vanligt, ner den på golvet, lutar sig över kanten på stolen och vinkar åt leksaken! Åååh så söt hon var! Mammahjärtat bankade extremt hårt och kände mig stolt, hehe, stolt för det? Tänk då när hon kan gå? Dansa? Kommer hem från skolan med bra betyg? Gifter sig?

Dagens frukost för mig bestod av kaffe, apelsinjuice och nybakad kanelsnurra. Bakade 60 snurror igårkväll. Blev en banankaka också då det fanns några bruna bananer hemma.
Hann med mycket igår, dammsög, lagade soppa, handlade mat, tog en prommis, badade gumman, dagen gick i ett, men det var kul effektivitet det handlade om.
Solen skiner ute, här inne luktar det kaffe och eldning från kaminen. Mysig november morgon:-)


Nya jackan

Här är en någorlunda bra bild på min nya Parajumper jacka. Den är mörkblå och superfin. I love!
Har ju också köpt en till ny vinterjacka, en nobis. Också sjukt fin. Har dock inte provat den ännu. Ooops.


God natt

Från en nybadad glafis:-)


Nytt

Igår flyttade lite julpynt in. Svampar, ugglor och fåglar till julgranen. Två till ugglor lyckades också smyga sig in genom dörren men de ska inte bo i granen.


FYI

Ett till argument till att köpa iphone är att du utan problem kan tvätta hörlurarna i tvättmaskinen utan att de slutar fungera;-)


Vila

Vilning pågår


God morgon

Nu har vi ätit frukost och är klara för dagen, men, what to do?

Igår sprang jag runt mosvannet och blev jäkla stolt! Första rundan med springning på flera flera år och klarar de 3,2 kilometrarna utan att stoppa eller bli omgådd av gående. Var rädd att jag skulle jogga så sakta att jag knappt kom förbi de som promenerade men nej nej, jag lyckades faktiskt springa om dom med gooood marginal! *stolt*
3,2 km på 18 minuter. Kanske ingen VM tid men inte dålig ändå! Tänk, första gången! :-)


Träna eller?

Lillan sover och jag ligger och tänker tanken om att träna ikväll eller inte... Efter måndagens löpträning och rumpshape så är jag stelare än stelast men....en status uppdatering på Facebook där vederbörande sprungit tre rundor runt mosvannet får mig att undra...hur fort kan jag klara en? Klarar jag en? Det gick förvånansvärt bra att springa i måndags så spinningen måste ju gjort något med kondisen... Hmmm.., tror jag ska pröva:-)


Kul med filt

Så här gör jag med filtarna mamma vill att jag ska ligga på:-)


God morgon

Snart är gumman 7 månader (ok, hur fort går tiden egentligen?!) och nu kan hon sitta själv, klappa händer -det har hon ju iofs kunnat sedan hon var prick fem månader, vinka, visa var lampan är, visa hur stor hon är, rulla sig fram över golvet, säga lalalala och gagagaga. Kommer det en ny konsonant snart hoppas jag på m. Mamamama skulle vara mysigt:-)


Dimma

Idag är det tjockaste dimman här i Stavanger, men, på något sätt så gör det inte så mycket då jag inbillar mig själv att det är snöstorm och därför omöjligt att se en längre bit framför sig. Så, idag snöar det i mitt huvud. :-)


Nu...

...njuter jag av middagen. Två stooora humrar skall dineras ner i två delikatess suktande magar!
Smask!


Höstsöndag

Liten promenad idag. Hittade en fin gul badanka i en damm:-)


Mmmm!:-)

Åh ja, inte för att skryta men ikväll, ikväll bjuds det på hummer. Säger bara nam nam mums de luxe!
(kanske min pappa som fiskat den?) (synd inte mamma och pappa fick smaka den här gången...)


Lalalalala

Vaknar denna morgon till lalandet från min lilla tjej. Så fint sjunger hon:-)


Bubblor

Nu har jag öppnat den. Champagnen jag fick för att fira att jag fött en vacker dotter. Nu överför jag bubblorna i flaskan till mitt huvud, ivarje fall några av dom. Bättre sent än aldrig.
God natt alla!:-)


Katjing

Idag har det klirrat i kassorna i de butiker vi varit i. Visa kortet har brunnit. Blä och jääh!
Vi har nu köpt golv, väggar och sånt till badrummet, tvättställ och spegelskåp. Kvar är toalett och dusch men vi hittade inga klockrena alternativ idag. Jakten går vidare med andra ord.
Nu är det pizza och soffa.


Lördag

Familjedag. Vi ska ut och leta saker till det nya badrummet såsom kakel, toalett, dusch osv.


Sol

Sol och värme var det idag då jag tog på mig varmaste jackan jag har och gick på promenad. Bra Linda, bra. Var ute ett par timmar och Mellie vägrade att somna trots ögongnuggningar och total trötthet. När vi svängde in mot gården, då somnade hon till sist...ställde henne i skuggan medan jag tog upp alla miljarder löv som ramlat ner från vårt enda lövträd, tur vi inte har fler!
Så kom vivian förbi och det blev en kaffe och lite snack. Ikväll har jag kämpat med en bebis som absolut inte skulle sova, till sist var hon så övertrött så hon inte visste vad hon skulle göra och somnade. Efter en del skriking. Stackars liten... Varför får jag inte henne att sova på dagarna?

Nu är det soving på mig med!
Natti!


Tomt

Lika kul som det är då folk kommer, lika tomt är det då folk åker. Jag saknar redan mamma och pappa! Jag låtsas att dom bor i närheten och att jag bara inte hinner åka till dom. Det underlättar. Men både jag och Mellie tyckte det var otroligt tomt då vi kom upp ur sängen. Hon letade efter mommo och moffa, jag kände ingen lukt av kaffe då jag vaknade. Livet har återgått till sin vanliga bana. Just nu känns det bara lite tomt, men det blir bättre snart.


Life

...is what happens to you while you're busy making other plans.


RSS 2.0