Inget att gøra =)

Nu har jag målat naglarna med det nya lacket från H&M, det hette tydligen Wawawoom och var riktigt snyggt!

Ær inget stort fan av långa naglar så dærfør kør jag kortklippt på den fronten =)Jag har inget att gøra, mannen ligger upper och sover men jag kænner att om jag skulle gøra det nu så skulle jag inte kunna somna ikvæll..nåja...han vaknar sækert snart.
Jag ær hungrig igen, kan det vara sant?


BM/Jordmor

Jippi hallo vad hænde!?
Idag var vi hos BM/Jordmor igen ju, som jag sa imorse. Skillnaden från førra gången var att hon var jædra trevlig och nær vi sa hur stor Melodie beræknades bli utifrån UL førra veckan så sa hon -Jøsses, vart gømmer du henne?
Alltså, idag var jag smal och fin, haha. Vilken skillnad!
Hon var supertrevlig nær hon pratade om fødsel och visade med en docka genom ett bæcken hur hon ska squeeza sig ut snart...jaja...det var ju inget nytt hon kom med egentligen men det var skønt att prata med henne idag!
Jag frågade om saker som "what if" och ja, sådana saker, ni førstår. Allt i allt så tror jag dock att jag litar på sjukhuset massa æven om "what if" skulle intræffa och jag tror då att de som kan sakerna tar de rætta besluten och får till æven de hemskaste scenariorna. Nog før att jag kommer få en fin fødsel, jag har ju en "fødarkropp" som hon sa idag =)

Detta firade jag med att shoppa, till mig sjælv! YES! Før nu ser jag "ljuset i tunneln" och jag har snart snart kroppen "før mig sjælv igen" och då unnade jag mig lite saker.


Idag såg vi ut så hær då vi gick hemifrån.

Go trøja från Lindex.

Oh yes, Consen ær hemma! Tillsammans med denna klænning från Monki kommer de se fina ut i sommar, ja, nu också så klart =D

KNALLfin poncho/oversized blazer, också den från Monki.

Helt vanligt linne, med rænder/striper på -blått och vitt så klart. (Kunde man tro att jag egentligen ær finne?

Svart klænning från HM. Basic, enkel, fin.

Nya leggings och en "kamelscarf", ni vet, en sådan dær helrund.

Nagellack i guldglitter.

Hela "kollektionen".
Hoppas inte A blir sur =D
Jag har ju handlat en hel del på sistone, men inte "åt mig sjælv"

Nu kom han hem, vi ska børja fixa staketet på baksidan idag och det kommer bli så underbart fantastiskt nær det ær klart! Då tar vi fram sommarmøblerna och bara myser på rikigt dær ute =)

Nu, middag! Potatis, sallad och fisk. MMM!!


Dagen som inte fanns

Tisdag ær dagen som inte fanns. Jag har strykit ett streck øver den i kalendern och kommer aldrig att tænka på den eller reflektera øver den dagen mera. Detta beror på att jag betedde mig så dåligt mot Atle och provocerade honom i en hel dag och det var så barnsligt gjort. Nåja. Dagen finns inte længre och kommenteras inte mer æn så.

Igår dæremot var en fantastisk dag!
Vaknade på strålande humør, klædde på mig några paltor och kastade mig i bilen før att køra innom NAV med lønespec samt att hinna till min och Atles date med banken klockan 12.00. Dær skrev vi om våra lånebetingelser och testamenten och allt møjligt och allt i allt satt vi dær i øver en timme och bara såg hur våra liv førbættrades ekonomiskt. Fantastisk kænsla! (Bra att du blivit så gammal nu Atle så vi får så bra betingelser i banken;-)

Efter banken gick jag in på Helgø, køpte middagen -en grillad kyckling och potatissallad. MUMS! Åkte hem och smællde ut mig sjælv på terrassen -underbar sol och værme med nyinøpta tidningar/blader. Dessa tidningar ær egentligen tænkta att læsas vid fødseln....men...hallå? Det var ju SÅ fint ute och jag var bara tvungen att læsa dem!Dær satt jag och myste ænda tills mannen kom hem, då var det dags før lite mathandling och annat. Førsta stopp blev kvadrat. Hær inhandlades ett Silverschampo från Loreal, två små søta saker till Melodie (Hon bara får och får men kommer aldrig ut før att titta på dom!), lukta gott till badrummet och ett par coola jeansshorts med ett brunt skinnbælte + en blåvitrandig trøja till Thea. (Hon måste ju matcha mig och A i sommar!)


En liten virkad uggla och en rosa skallra =)
Och så køpte jag den boken jag har sneglat på længe, har liksom inte hittat något alternativ så då blev det denna bok som skall følja lilla Melodie från nyklæckt till stor:


Dessa blommor har också inhandlats sedan sist:Detta førtjusande armband fick jag av Atle, han har gjort det sjælv! =)

Over and out!
Nu skall jag til BM/Jordmor...Får vi se om hon vill sæga att jag ær tjock idag också? =)
Skulle dock inte gøra det om jag var hon, misstænker att Atle ær mer på hugget idag æn han var sist, hehe =)


Inkøp

Detta har jag tænkt att køpa mig!

Dessa Conversen skall jag inte vænta ænda till sommaren med att køpa, men væskan får Norska staten betala. Tack så mycket =)Pengarna som blir øver från skatten skall sparas sparas sparas, eller så får jag kanske betala resa till sverige med dom eller något...men hellst sparas och iaf INTE slængas på småsaker från diverse butiker så pengarna pløtsligt bara førsvinner. Det ær tråkigt!


Helgen!

Helgen har varit underbar och den har gått ALLTFØR ført førbi!
Lørdagen spenderade jag och mannen min sækert 5 timmar på Kvadrat (Shoppingcenter) dær han fick fræscha upp sin vår och sommargarderob før de pengar han fick i present. Han køpte två par skor -ett par vanliga sneakers från Lacoste och ett par sommar skor i tyg från Tom's, marinblå. Tom's har ni væl hørt talas om? Super nicea skor før  sommaren och nær man køper ett par så ger designarna bort ett par till ett barn i tredje værlden. SNællt och jækligt fina! (Vi sæljer de på Capone till herrar så det ær bara att løpa och køpa!, till damer hittar man dom bla. på Fontana)
                             
                                               Perfekt som sommarsko!

Så køpte han ett par beiga Chinos från Morris, två T-shirts, scarf i lin som gick i færgerna blå/beige och en skjorta från svenska Ljung. Han blev så stiliga så =)
Jag...fick ingenting denna dag.

Efter shoppingen gick vi på Waynes Coffe dær vi møtte upp två vænner och skrattade i sækerligen 2,5-3 timmar! Hade næstan ont i magen av skrattandet nær vi brøt upp och åkte hem.
Solen sken dock och vædret var alltfør fint før att sitta hemma i så vi bytte helt enkelt om och satte fart mot byn. Dær gick vi på mitt favoritstælle Timbuktu och drack Strawberry Daquiris (Utan alkohol så klart) och myste med Sushi, vegetarisk så klart. SÅ gott och SÅ mysigt! Fedda kom førbi och sedan satt vi och jabade dær en stund innan det kom ett samtal med invitation till middag och fotbollsmatch hemma hos Hanne och Frank. Ja tack sa vi till det och det slutade faktiskt med att vi inte var hemma førræn klockan var 01.00. My god jag var trøtt, men det var den bæsta dagen på lææææænge! =)
Tusen tack Hanne før maten och sællskapet!

Søndagen sov vi længe, vædret inbjød inte till kula saker utanfør dørren så det blev mys i soffan. Såg Legenden om Vaktugglorna bland annat och den var så søt! På kvællen gick vi en promenad runt i neighbourhoodet, såg lite mer på TV och somnade ganska tidigt.

Idag ær det måndag ooch vem vet vad dagen bjuder på? Jag har slængt in en tvætt i maskinen och sovit længe (som vanligt). Ikvæll har jag lust och åka på Plantagen och køpa något fint till borden eller något liknande...mina påskliljor som jag køpte førra veckan har vuxit och blivit så stora och fina. Blir glad nær jag ser dom før dom står bara dær på trappen och skiner som små solar! 
               

Oh, har en superglad nyhet också!
Jag fick tillbaka en MILJARD på skatten!!! Nej, ok kanske inte så mycket, men det kænns som det då jag alltid lyckas få restskatt! Yeajj! Kom skøna juni och ge mig mina pengar, jag vet redan vad jag ska sprætta er på ;-)

Idag fyller min mamma år och jag hade tænkt ge henne en bebis i present. Men det vill tydligen inte Melodie så det blir ingen bebis idag heller.

V.38

Bild på magen från tidigare i veckan

Så lite uppdatering om vad som hænde i fredags egentligen...

Nær klockan var si sådær 12 mitt på dagen så hade jag bestæmt mig før att gå på en liten shoppingtur, hade lust att shoppa något till MIG. Så...jag klær på mig klæder och skall bara knyta mina skor. Nær jag reser mig upp från att ha stått med føtterna upp på trappstegen (før att nå ner till føtterna!) kænner jag bara att det børjar væxa på magen och pang så finns dær en ganska så stor kula! ONT gjorde det också och min førsta tanke var -Melodie, dra in foten eller handen igen! Tryckte lite på kulan før att den skulle reagera som vanligt, nær Melsie trycker ut sina små hænder eller føtter så drar hon alltid in dom igen nær man trycker lite på dom. Men inget hænde och det tog vansinnigt ont, inte bara i kulan utan i ett ganska stort område runt den, som i skinnet. Allt var domnat och stickigt och ja..ont.
Ringde till Atle med lite gråt i stæmman (før att han skulle fatta att det var allvar;-), eller så bara før att det gjorde vældigt ont?, bestæm sjælva vad ni tror)
Han tvingade mig att ringa till sjukhuset (BB/Føden) och dær sa de på den ena avdelningen att jag skulle komma in och checka upp det medan de på den andra avdelningen sa att jag skulle vænta och se om det blev værre...hmm..
Så ringde jag till min barnmorska/jordmor som definitivt tyckte att jag skulle åka och få en lækare att se på detta. Kulan satt ca 5cm nedanfør revbenen på høger sida, alltså inte bredvid naveln som ær ganska vanligt och då har man fått bråck.

Så...
Efter Atle jobbat færdigt åkte vi till Legevakten (jouren) før att det så typiskt hænde på en fredag då min egen lækare har stængt...
Dær var det vansinnigt mycket folk...folk hade væntat i tre timmar och mer och jag kænde att...ojojoj...
Tydligen var min lilla kula høgt prioriterad och det tog bara fem minuter efter att vi registrerat oss hos sjukskøterskan tills vi fick komma in till lækaren. Han klæmde och kænde och lyssnade på bebis hjærta. Blev egentligen livrædd då han tog fram och skulle høra på hjærtat...inte kul, men så hørdes dom dær underbara små slagen och jag pustade ut!
Han visste inte vad det var så han skickade mig till barnlækaren på BB/Føden. Också dær fick jag komma in fortare æn fortast och vi tog ett sparktest, urinprov, CTG och allt mellan himmel och jord.
Allt såg dock helt fint ut men lækarna kænde ju också kulan!

Det blev så att jag fick gå till næsta lækare och lægga mig ner før ett ultraljud till. Først så var det lite show med bebis och hon var så fræck att hon faktiskt kissade just nær vi såg på! Lækaren skrattade gott! Hon konstaterade också att hon ligger fixerad med huvudet nu. Bra.

Det mest intressanta var att den dær kulan inte syntes till någonstans på UL. En lækare till tillkallades och han kunde inte heller se något...men han såg ju att det var en kula på utsidan av magen!

Hm..
Lækarna sa att det mest troligt var livmodern som hade "låst sig" i en konstig position och ja...de kunde helt enkelt inte førklara vad det var. Allt såg tack och lov bra ut, det var ingenting som hindrade fødselkanalen och så så...vi skulle væl egentligen bara se vad som hænde =)

Idag så ær jag bara lite øm i området och kulan ær till stor del borta, men det ær en liten bula dær nu, inte lika distinkt som kulan i fredags.
Det bæsta var ialla fall att min bebis har det bra!

Lækarna trodde att hon skulle bli en ganska stor tjej (AJ!) før att genomstrømningen i min navelstræng var EXTREMT bra...hmm..det var ju bra.. men hon behøver ju inte bli en jættebaby tack.

Nu står frukosten på bordet och jag måste springa!
Hur hinner ni med barn och man med att blogga? Min man tar all tid haha!


Dålig updatering

Hej!
ALlt gick bra igår och jag kommer att ge er en kul uppdate på vad lilla melodie pysslar med i magen om dagarna nu då vi ÆN en gång fått se henne på ultraljud.
Jag håller på att fylla den hær dagen med sol och gott sællskap men nær det ær gjort så skall jag skriva mycket ikvæll, ok?

=)

en kula på magen

Sitter och væntar på att BM/jordmor skall ringa mig...har en konstig kula på magen som man typ kan få ni vet om man har slagit sig...ont gør den...Men det ær nog inget farligt. Skriver mer sen =)

Mys och fina saker!

Igår åkte jag och A som sagt in till Byn før att kika runt lite och æven se lite på gratiskonserten mot cancer.
Innan arrangemanget fick jag før mig att jag skulle hitta till butiken "Søskene Grene" och lika sagt som gjort så hittade jag fram dit och det resulterade så klart i lite saker till Melsans rum =)


De små muffinsarna ska hon få ha småsaker i och Tygdockan
var bara så fin att hon måste ha den =)

Svamparna var också SÅ fina så hon sa att hon måste få dem =)

Efter att ha handlat dær gick vi och køpte oss en værmande kaffe och stællde oss och kikade lite på artisterna som upptrædde. Ingen som jag direkt hørt talats om, men det ær ju bara norska artister så det ær væl mitt fel att jag inte hørt talats om dem kanske ;-) Jag  skænkte en slant till en bøssbærare och kænde mig vældigt bra efter det =)
Den sak som fascinerade mig mest var kanske den GIGANTISKA hund/hæsten som stod och kikade på konserten också. En Grand Danois...och den var valp... ja...jiiises!


Den andra hunden som man skymtar dær ær också valp och av en STOR ras, men han såg PYTTEliten ut bredvid!
Ni kanske kan se det på den lilla flickan som står dær?

Scenen.

Vi blev lite frusna så vi avbrøt vårt konsert tittande och gick till en pub dær jag tog mig en varm choklad och A tog sig en go'øl. Vid det hær laget hade matchen mellan Luleå och Skellefteå børjat så nu satt jag med I-phonen och kollade stællningen via aftonbladet live. Viktigt med vinst!

Kørde hem sen och slog på Radiosporten via nætet och lyssnade hela vægen tills Luleå vann den førsta semifinalen  i førlængning. Hujja, spænnande!

Igår var jag också in på apoteket och køpte något som ær VÆLDIGT viktigt om man bor i Norge. Ullinlægg till BH-n så man inte skall få mjølkstockning. Har aldrig varit med om ett land som anvænder så mycket ull, till allt. Men men, kan det førhindra inflammation så bara ge mig! Nu får vi se om det funkar!
Ullinlægg, mjukt, gott, varmt och torrt! =)

Idag har jag pysslat med saker till Melsies rum, jag har gjort færdigt hennes små ja...vet inte vad det ær men hær kan ni få se dom iaf.

En liten svala, sjøhæst, stjærna och hjærtan. Gjorde fina pærlsnøren som upphæng och nu hænger de i hennes fønster och passar på rummet hennes =)

Fint och enkelt att sy med en minut øver!


Nu ska jag ta och æta lite lunch samt pillra i mig alla mina piller,

Vad gør man inte før sin lilla strutta i magen? =)

Har ganska mycket att gøra både idag och imorgon då A fyller 30 år imorgon, hoho!
Imorgon ær det också prick-exakt ett år sedan vi vann budgivningen på huset som jag idag sitter i, ooo!

Ha det!


ooops sovmorgon!

Sov gaaanska så længe idag, upptæckte jag då lisa plingade på dørren och jag fortfarande låg och stensov i sængen! Slængde mig upp (så gott jag kan då) och rushade ner før trappan. Pratade skit en stund och sedan kørde jag henne till jobbet. Nu har jag precis ætit frunch, hade kvar varmkorv och brød sedan helgen så det blev två sådana i magen, nu ær jag våldsamt mætt och vet inte vart jag ska ta vægen... huh... Har spillt ut ett STORT glas med mjølk, fascinerande så MYCKET det ær nær det blir utplattat øver bordsskivan...hujja...*torkatorkatorka*

Nu ska jag ta itu med sængklæderna...det ær tråkigt!
Ikvæll ska jag och Atle gå på en gratiskonsert i stan, det ær någon insamlingskonsert så de vill sækert att man skall skænka pengar i en sådan dær bøssa och ja, det kan vi væl gøra om det skulle dyka upp en sådan.

Nu kallar jobbet!

Lite bilder

Här  är lite bilder från helgen.


♥ Min fina fina som laddar däcken på bilen infør smitningen vi gjorde førra veckan! ♥

Lørdag:
Knall fint väder, sol och vår!
Handlade in ett myggnät och regnskydd till vagnen denna soliga dag också, bløjbytta fick jag i butiken =)

Jag och "lilla" magen såg ut så här då vi gick på tur i Lørdags.


Med den nya jackan på såg vi ut så här.


Den är fin.


Sittpaus i UNDERBAR sol som värmde før  førsta gången i år!

Søndagen
Vädret var perfekt før en promenad i bergen. Ganska varmt och gott, ingen vind.

Vandringstur upp mot fjället!


En liten en som førsøker flytta världen!


Snart snart är det kanske grønfärg i träden också?


Liten och stor på tur!


Stor visar stolt upp landskapet och liten står redan nere i kurvan!


Jag marscherar glad i hågen nerfør backen!


Hihi =)


Och sen...går jag upp igen? Knäppis!


Klätterrankor øverallt! Grøna hela året, perfekt!

Måndag

Jag låter magen visa vägen till läkaren.


Efter middagen bjød världens bæsta man på fotbad, fotmassage och pedikyr..bara før att jag inte når ner själv..vilken man, vilken man!
♥♥♥ ATLE ♥♥♥


Puss!

Nu ska jag ta en lugn och fin kväll. Mannen har fått permission från sin gravida fruga och har åkt till vännerna sina før att spela Fifa11. Jag ser fram emot en lugn kväll i TV-soffan. Middagen är avklarad (Tacos -jag gør det ganska lätt før mig nuførtiden), gotterierna står på rad i skafferiet om jag vil ha dom...jaa...jag har det ganska bra mao.
Ha en fin kväll alla!


Lækaren idag.

Idag har jag och Melsan varit hos läkaren tillsammans med pappa. Det var mysigt mysigt att høra hennes hjärta slå och skønt att høra att allt är så bra så, både med mig och med bebis-stjärten. Hon føljer kurvan utmärkt och är litelite "under normalen" -då kanske hon inte blir en jättebaby att klämma ut, pjuh!
Huvudet ligger helt rätt nu men har inte fäst sig ännu så det blir nog tyvärr så att vi får lov att gå till den tjuriga BM/jordmoren nästa vecka, såvida inte vattnet går dvs (men det är ju så liten procent på det så). Nåja, hon frodas och gottar sig i magen i alla fall!

Beställde en ny tid hos läkaren den 11/4, måndagen efter lørdagen då hon "skall komma", så får vi bara se om vi ska till läkaren igen eller vad som händer.

I går var vi ute och promenerade, Atle, jag + magen (Den är en så stor del av mig så den førtjänar en helt egen presentation och bonusbarn. Det var ganska genialt, vi skulle gå upp till toppen på ett fjäll som ligger precis här bredvid oss. Vi skulle naturligtvis ta "den lätta vägen", dvs den vägen som man kan køra bil upp nästan hela vägen till toppen och inte den vägen som vi tog i høstas klättrandes efter bergväggarna, flåsandes, svettandes.
Den førsta biten gick fint, den tog ca 30 minuter att gå, men sen kom vi fram till en riktig stigning och før førsta gången i mitt liv har jag gett upp någonting! Det blev så tungt i ryggen før man lutar sig ju framåt när man går uppåt i stor stigning så till sist høll den på att knäckas. Jag gav upp och sa till Atle att detta nog inte går. Han såg inte SÅ ledsen ut då haha! Han gick "motvilligt" med på att gå ner igen.
Men nu till det geniala. Vi sa åt Thea att springa uppfør backarna och "se om hon hittade vägen så vi visste vart vi skulle gå", sagt och gjort, hon gallopperade iväg uppfør och nerfør igen før att säga att hon hittat vägen och så upp igen før att reka på nytt. Så pågick turen och ni kan ju gissa vem som var MEST sliten i bilen, hehe, yes! Vi vann øver energien i barnkroppen!

En annan sak som helgen har bjudit på är Nej. Just det ordet har jag ALDRIG hørt SÅ många gånger på så kort tid førut. Nej i alla dess former, långdragna, skrikande, høgljudda och med decibell som kunnat krossa glas. Vad hände med den snälla ungen? I helgen har hon visat sig från ett 6-års trots perspektiv och det är inte bara bara att leka med det!
Jag tycker synd om Atle som ju bara vill tillbringa tid med sin dotter och vara den "snälla pappan" i och med att de träffas så sällan, men med denna trots period är det helt omøjligt. Man kan ju inte bara ge med sig før att vara snäll, då mister hon helt respekten før både mig och han en vacker dag... Men, skall säga det att mellan Nejen så har hon varit en snäll tjej! Men nejen har varit så førbluffande många fler än vad vi är vana med før en helg...hmm...

Vi lämnade Thea hos mamman klockan 18.00 igår, klockan 19.45 gick vi och la oss. SÅ trøtt har jag aldrig varit førut! Frisk fjälluft och aktivitet gør en ganska sømnig. =)

Nu har jag precis kommit hem från läkaren men var tvungen (Melsie som ville ha!) att åka och køpa citronkaka och apelsinchoklad, ska bara slänga mig på soffan och se någon film eller någonting nu. Vädret inbjuder inte till mycket utomhusaktivitet idag då det regnar och ja...jag vill helt enkelt bara ta det lugnt...
En unge i minuten ikväll, jippie!

Ha det!

Varmt!

Igår var det snø, idag ær det fantastiskt hærlig vår! Alla ska ut och grilla eller gå med hundar eller något sådant medan jag sitter ensam och håller på att dø av værmeslag. Har just brottats en timme eller två med en sexåring som skall ha sitt fødelsedagskalas idag, tack  och lov inte hemma hær -då hade jag flytt! Duschning, hårtorkning, lockning, uppsættning, nagellack och klæder...det tar sin tid! Speciellt før en høggravid person med VÆRMEproblem!
Nu har de i allafall gått ut genom dørren och skall vara borta i ett  par timmar, "festen" hålls på barnmuseumet i Stavanger.

Inatt vaknade jag klockan 4.00. Gissa om jag kunde somna om? NOT! sista gången jag såg på klockan var den 07.00 och då var jag GANSKA så irriterad på att inte kunna sova. Vet inte ens VARFØR jag inte kunde sova, det fanns liksom ingen god anledning? Visst hade jag lite ont i skuldrorna men det har jag ju i stort sett varje natt så det brukar ju inte vara något hinder længre...
Nåvæl, hade tænkt ta mina "egna timmar" nu mitt på dagen till att sova lite, men vædret ær før fint, måste ut! Sååå...vi snackas helt enkelt!

=)

Några bockar på listan

Så. Nu har jag skrivit en långlång matlista. Hängt upp en tvätt och i tvättmaskinen hittade jag då Atles glasøgon. Har gett honom klara intsruktioner om att jag inte kollar fickor och sådant när jag hiver in det i maskinen utan allt skall vara klart før tvättning då plaggen har kvalificerat ner sig i tvättkorgen. Nåja, jag tror att dom øverlevde =)
Men jag skrattade ganska gott før mig själv nere i tvättstuga, mycket har jag tvättat, men aldrig glasøgon =D

Tog mig också tid att sätta mig ner med det där BB-brevet. Tycker att frågorna var så knorkiga och att jag inte riktigt fick fram det viktiga før mig førra gången jag provade skriva det, men nu gick det bättre och nu ska dom få läsa då vi kommer susandes in genom dørrarna før att føda min lilla hjärtekrossare!
                  

Här har ni även en bild på Atles krislapp, eller antistress lapp. Han har en førmåga att balla ur totalt om han blir stressad och kan i princip stå vid dørren iførd boxer och skor och säga att han är redo att åka. Därav har jag skrivit denna lilla lapp åt honom. Skratta inte åt halvnorskan (han måste førstå i en stressig situation, ni ska se mina matlistor hihi♥)
                 
                                           Han grejjar det va? =)

Sen vill Melodie gärna visa upp sitt allra allra førsta brev som hon har fått av tant Camilla, Patrik och Milou! Det står placerat på hennes fønsterkarm och kommer att sparas før alltid, det kommer alltid att vara hennes førsta brev! Tänk när hon läser det när hon är 30? Åh...
                
                                    ♥Tack tant Camilla, P och M! ♥

Och så skall vi visa våra väskor som står klara
                

Och så vill Melodie visa en del av sitt rum =)
                 

Nu ringde Atle och sa att jag måste gøra mig klar før handling och hämtning av Thea. Nu är lugnet slut før denna helg och det är väl bara att släppa på bromsen och førsøka hänga med. Tut tut, nu kør vi!


Lunch och sånt.

ÄIdag så kom jag mig inte ur sängen. Någon som är førvånad? =)
Tror jag fick mig iaf 12 timmars sømn och det känns BRA! Åt en yoghurt vid sju-snåret då karln gick på jobbet och somnade om som en liten Tørnrosa och sussade och sussade.
 När jag vaknat till liv var det dags før Lunch och det blev blodpudding idag. Det är så gott! Och bra! Och billigt, men inte om man bor i Norge førstås før då finns det iinte att køpa här utan jag måste importera det med alla som kommer hit och hälsar på från Sverige eller då jag själv varit i Sverige...
                     
                                                      Radhusbiff ;-)

Igår lydde jag Guru Camilla och åkte och køpte en amningsbh till. Lindex kom denna ifrån och den var ganska bra (tyckte jag) før den är vadderad, något som kanske førhindrar att det ser ut som två strutar under trøjan haha! Køpte även førlängare så det inte bubblor fläsk under trøjan. 
                     
                                                          30:- på Lindex.

Så kära vänner, skulle jag køpa mer thè, men istället køpte jag några kappslar som skall vara ännu bättre. Lilla dumma jag frågade tanten i en hälsokostaffär om dom var farliga, haha! Atle høll på att skratta på sig där han stod! Nu skall jag ta två sådana kapslar tre ggr om dagen fram till førlossningen och även två veckor efter då de hjälper till att laga livmodern efteråt. Låter ju bra. Skall även gøra så att man får lite bättre førlossningar, but then again -You'll never know!

På dagens agenda står något extremt tråkigt. Extremt tråkigt sa jag!
Nu skall jag skriva ihop en lista på mat som måste inhandlas då kylskåpet ser ut så här just nu:
                    
                        ..........med andra ord är det STORhandling på G. BLÄ!..............
Nu när jag inte kan handla själv längre så tar det liksom slut, allting...och nu har till och med konserverna børjat ta slut, førstår ni hur det är ställt då? Så...dagens lista blir lång, tung och dyr. Har dock inhandlat toalettpapper før kung och fosterland då dom har bra erbjudande på det just nu, samma gäller diskmaskinsmedel (det køpte jag upp ett stort lager i augusti typ och det har inte tagit slut ännu-extremt smart!

Så har jag tagit en bild på jackan från BZR som jag køpte, nu hänger den ju bara där och ser kanske inte ut att vara så mycket før världen, men det är den när den sitter på! Riktigt fin! Tänk er den med ett par fina ljusa stuprørsjeans, vita converse och en blå/vit randig trøja med långa ärmar som går vidare där jackärmen slutar (är någon form av trekvartsärm på jackan). Jag och Melsan kommer se råhotta ut i vår =)

                    
                     

Nu ska jag ta tag i listan! Kanske återkommer senare, detta är ju den busy helgen med unge i hus och som sagt, när man väl får chansen att ta det lugnt då så brukar jag och Atle prioritera varandra.

Puss!

v. 37

Här kommer magen i vecka 37!

              
              
Kanske har ni redan førstått att det jag har på mig hemma i huset ær allt annat æn trendy och sexy? Jag har tre par joggebyxor som føljt mig i stort sett varje dag sedan starten på magens tillvæxt och jag ær bara glad att jag fortfarande kan ha dom och att dom fortfarande ær RÅ skøna! Helt klart værda 99:-/styck på H&M. Imorgon startar min mammaledighet! Coolt va?                   


BB-väskan -Check

Nu har jag packat om Melsies väska, hon har søta små kläder nerpackade och de bara väntar på att få sitta på den lilla kroppen =)
Min väska blev betydligt større, ser ut som jag skall fllytta till sjukhuset? Och då är inte allt nedpackat ännu? Hmm...jaja, handdukarna till mig och Atle tar ju sin plats, och kartongerna med BH-inlägg..
Har också skrivit en Krislista till Atle och hängt den på toalettdørren. Där står det vad som inte är nedpackat i väskan ännu och vart han hittar de olika sakerna. Mina uppgifter när fødseln är igång är belagda till køket. Jag skall koka nyponsoppa och fixa "maten" som skall med. I Norge finns det inte nyponsoppa och jag har bestämt att det är det jag vill ha på BB. Alltså, måste jag fixa det själv. Tur att man inte är fødd i farstun;-)

Nu ska jag ladda batterierna i kameran (systemkameran før den lilla är ju inte hemma) och så sätta ner laddaren i väskan.

Ha de' (igen =)

Otippat!

Idag vaknade jag klockan 05.52. Vågade knappt røra mig i sängen før att inte støra mannen vid sidan om mig då han snart skulle upp och på jobb. Äntligen ringde så väckarklockan och jag kunde ge mig till känna! Studsade upp ur sängen och nerfør trapporna -nu skulle jag ju få frukost! =)
Drack en kopp thè och åt havregrynsgrøt med lingonsylt och mjølk. Mums! Det är bästa måltiden på dagen, no doubt about it!
Kysste mannen hej då i dørren och funderade lite på vad jag skulle ta mig till så tidigt på morgonen. Kom på att det kliade lite på kroppen så jag tog mig en riktigt go' och varm lång dusch med veckohårtvätten. (Jag tvättar bara håret en gång i veckan, såvida jag inte har gjort något med det så det har blivit jätteskitigt -men det blir det aldrig = I love my hair♥). Då jag väl tvættar håret så tar det mig ungefär en timme att få det tvättat, torkat, plattångat och inoljat så jag är så GLAD att jag inte behøver tvätta det så ofta. Mycket bättre før håret också!

Tog en rejäl insmørjning av kroppen med alla de olika krämer man skall ha på alla olika ställen. Biotherms Lait de corporel på ben, rumpa och armar. Sträckmärke krämen på magen och puppsen, øgonkräm från Helena Rubinstein (skall boosta den tunna huden runt øgonen under dagen;-) och ansiktskräm från Body Shop idag faktiskt. Det var en provkräm som jag fick från dom innan jul. Inte så bra, nej. Jag blir mer och mer rädd att produkter från Body Shop inte är så där fantastiskt jättebra? Det børjade med deras førfärliga lip balm som torkade ut mer än den gjorde nytta...Men Body Butter och duschkräm kan man fortfarande køpa, och tvättsvampen så klart!

 

Nu hade jag skrivit ett inspirerande och fint inlägg som jag var nøjd med, och så førsvann internet uppkopplingen precis då jag tryckte på publicera...så sjukligt deprimerande før bloggen hade inte hunnit med alla de sista uppdateringarna...
Provar att komma ihåg vad jag skrev..

Klockan 9-ungefär stængde jag korpgluggarna och tog mig en rejäl sovning till klockan 11.00. Det är så märkligt før jag sover SÅ bra på dagarna, jag springer inte på toaletten varannan timme, har inte ont i skuldrorna (av alla platser -kan det ha med førstorade pupper att gøra, att jag har ont allstå?), jag andas bättre och somnar fortare. Why? Någon som har eller har haft samma upplevelse?
Nu är jag på benen igen och ska jaga efter saker till BB-väskan. Kanske ska packa den idag (har tänkt gøra det ett tag nu=) Camilla ansåg att jag borde ditcha min egen teori om att køpa amningsbhar efter Melodie har kommit...så jag får väl helt enkelt gå på jakt efter en BH i size sjukligt stor. Har redan typ vuxit ifrån de två jag køpte før två-tre veckor sedan...

Skulle faktiskt och simma idag, men i och med att jag glømde bort det under de tidiga morgontimmarna och tog en lååång dusch med hårtvätt och allt som hørde till det så skjuter jag helt enkelt upp det, vill inte, ids inte och kan inte lägga ner all den tiden på håret en gång till idag...

Nu, surfa surfa efter tips till BB-väskan.

Ha de'!
'

dålig

Yes, jag är dålig på bilder just nu men jag skyller på Atle. Har faktiskt letat efter kameran men utan resultat, så idag sa jag att jag tror att jag har tappat bort kameran, men nejnej, han har tjuvat med den till jobbet. Aha! Och här har jag gått och trott att jag slarvat bort den... Skønt att den kom till rättta iaf, även om den inte är hemma ännu.

Vaknade sent idag, klev upp och lagade frukost åt mig och lunch åt Atle, som varit vaken i hundra år redan då han varit på jobbet sedan sju. Han svängde in på uppfarten, vi åt tillsammans och så lämnade han mig igen.
Motivationen till att gøra något husligt finns inte då jag är trøtt och har "husat" så länge redan så jag slängde mig i soffan med en kopp the. Såg med ena øgat på¨Tv och det andra vandrade runt genom tankar på saker att hitta på, men inget lockade.
Blev väldigt førundrad øver hur hundviskaren kan vara SÅ jädra duktig på att fixa hundar, hur gøra liksom?

Så satt jag väl egentligen bara där. Orkade inte slå på datorn och gøra något på den, var bara genomruttet omotiverad. Så skrev jag en status på Facebook som satte saker och ting i rullning...
Atle ringde strax føre tolv och sa att, hitta några kläder till mig så är jag hemma om 10 minuter, vi ska ut på en køretur!
YEAJ!
Vi kørde i ca en och en halv timme tills vi kom till en ingenstans plats som heter Moi. I Moi har de en av mina favoritbutiker, den franske landstil. Den finns i stavanger också men dessa butiker är nada och nothing jämført med moderbutiken där borta.

När vi kom fram myste vi bland hyllor och møbler med miljoner saker och det slutade med att jag handlade träbokstäver till Melodie som så klart formade hennes namn. Sen kørde vi hem och myyyste efter vägen. Det norska fjäll landskapet är verkligen verkligen vackert, speciellt en dag då solen skiner och humøret gått från botten till toppen!
VILKEN MAN!
Väl hemma i stan igen så åkte vi på en bistro och åt, jag tog en fiskgratäng som var fabulous! MVrker att dagar då jag varit i gång så kan jag äta MASSOR men dagar då soffan är hängplats nummer ett så går det inte ner så mycket.

Nu ligger jag på plats i soffan igen, vi har højt upp Bebis säng till høgsta läge så vi inte behøver bryta våra ryggar när den dagen kommer. Atle sprang just ut genom dørren før att køpa Tom och Jerry kex, citronkaka och gott och blandat åt mig. Man vet aldrig när man behøver något som smakar mumma. Gott och blandat har troget føljt  mig genom graviditeten och nu har nya stjärnor på cravingshimlen kommit till mig i form av just Tom och Jerry kex och citronkaka. Ja, märkligt, men nu är det inte lång tid kvar av gottande, 24 dagar till BF/termin och max typ 38 dagar till hon är här, min lilla ängelbebis!

Nu upp i sängen och se TV. =)


Morgon stund med guld i mun.

Atle var som vanligt på benen runt sju snåret i morse och jag låg som vanligt kvar i sängen och sträckte mig som katten. Skillnaden med idag från en helt vanlig dag är att jag inte kunde somna om. Ansåg att det inte var någon større ide då jag snart skall iväg till fotografen och se på bilderna från førra veckan.
Så, jag klev upp, pyntade till mig och lagade en god frukost åt mig och bebis, fil med banan och en franska med leverpastej och gurka med en kopp tè och den obligatoriska fiskleverolje tabletten (Tran).

Nu sitter jag här, morgonrutinerna har redan gåtts igenom (startar alltid dagen med att kika på bloggarna som är viktiga før mig), har läst både NSD och Aftonbladet och ja...nu är det inte mycket kvar att gøra än att sätta på sista avsnittet av House och invänta klockan så jag får åka iväg så jag  får komma hem igen och säkerligen vara så trøtt så jag måste lägga mig och vila.

Idag har bebis klart och tydligt sagt vad hon vill ha till middag, en lite konstig request kanske men hennes ønskan är min lag. Det blir stekt bacon med kokt potatis, ägg och vita bønor, eventuellt stekt korv också. Mycket märkligt men det har hon sagt att hon vill ha så då får resten av familjen bara äta det =)

Nu, vilning på soffan!

Pøss!

Upprættelse!

Helgen har varit lugn och fin och jag har inte gjort ett dugg. På lørdag så var vi førvisso utanfør dørren då vi åkte till Kvadrat och faktiskt shoppade lite till oss själva (hør och häpna!)!
Vi fick oss varsin ny vår/sommarjacka. Min var den som jag hängde av før 100 år sedan på Mrs Capone, en marinblå kan man säga "fritidstrenchcoat"?, från Bruunz Bazaar. Skall lägga upp bild på den så får ni se vad jag menar, men dock inte just nu. Atle fick en typ baseballjacka från Morris. Väldigt fin blev han i den, trodde aldrig han skulle vilja ha en sådan men han hittade den faktiskt själv i butiken och då stod jag och hoppades att han skulle vilja ha den utan att verka "alltfør ivrig" =) Och...det ville han!

Det var super väder så vi åkte också in till stan där vi tog oss en fika och myste på. Sedan var jag så trøtt så jag skickade faktiskt iväg Atle før att gå ut. Jag orkade helt enkelt inte vara social mer før den dagen och jag såg att han hade behov før att vara just det, social. Då sa jag helt enkelt åt honom att gå ut och leka med sina vänner och det gjorde han. (Var inte särskilt svår att øvertala!).
Kvar satt jag i soffan med popcorn och Melodifestivalen. Mys. Men vilken skandal sång som vann. Pinsamt Sverige, pinsamt!

Søndag tillbringades i soffan med filmer och sovpauser.

Idag är det måndag och jag har varit hos läkaren før att lämna urinprov då BM inte ville ha något urin som inte var morgonurin førra veckan.
Precis när jag ska gå ut genom dørren säger sjukskøterskan som jobbar där (och måste vara världens bästa sjukskøterska och person) att hon tycker att jag är SÅ fin och slank, att mina ben är helt oberørda av graviditeten och att jag bara har mage! Snabbt var jag då tvungen att säga vad hon den hemska BM sa førra veckan och hon blev uppriktigt sur! Hon sa också att -då skulle hon ha sett mig då jag var gravid, jag gick upp øver 30 kg och det på min lilla kropp (hon är väl kanske typ 1.63 lång eller något sådant).
Jag måste bara ha fått helt fel BM helt enkelt. Før fin, det är jag!

-Nu får alla ni som läser detta bara hålla tummarna att Melodie vill komma innan slutet på v 39 så jag slipper gå till BM igen, OK?


Nu skall jag slänga mig framfør såporna på TV eller kanske nyhetskanalen och se vad som händer i Japan, stackars stackars. Men helt ärligt, det exploderar i kärnkraftverken och myndigheterna säger att det inte är så farligt? Kom igen, orden kärnkraft och explosion. Två hemska ord när dom är før sig själva. Och så sätter vi ihop dom. Kärnkraftsexplosion. Lät det bättre nu? Njaae, knappast! Utrym landet!


Akupunktur

Nu ska jag boka tid før akupunktur (så att livmoderhalsen blir mjuk och førsvinner). Tycker inte om nålar, men tror inte jag kommer att tycka om att ha en vattenmelon mellan benen heller...ganska instælld på att få det undangjort och det så fort som møjligt. Har ni erfarenhet av akupunktur?

Nu ska jag också åka och køpa hallonblad/bringebærblads te.

Så ær jag hungrig. Hoppas på mat snart! (Ni vet, en fetmaboll som jag måste ju ha mat ;-D

Rastløs!

Nu børjar bli riktigt riktigt rastløs! Efter dagar av sängliggande och førkylning med endast uppgång før måsten såsom läkartider, BM-tider (jordmor) och fotografering så känner jag bara att jag MÅSTE gøra någonting! Tokigheten håller på att ta øver...speciellt nu då Atle åkte på jobbet igen (efter att ha varit hemma-sjuk med mig i två dagar...). Det har varit ganska mysigt att bara vara sjuk, men nu känns det lite bättre och jag har en knippa mer energi idag än jag haft tidigare i veckan så nu vill jag ut på bus!
Føreslog till Atle att vi skulle åka till Bergen øver helgen så jag skulle få se den stan någon gång..men det kommer inte att bli av.
Så føreslog jag att vi skulle åka till Sverige idag men det ville han inte HELLER! MORR! Ska jag bara sitta här hela tiden eller? Jag kan inte shoppa før det är ingen vits att gøra det nu när det bara är typ 30 dagar till baby skall komma. Jag behøver inget och baby har allt.

Sen var jag hos BM igår. Hon hoppas jag verkligen att jag bara behøver träffa en gång till før hon tycker jag inte alls om. Sa det till Atle førsta gången vi var hos henne att hon inte riktigt var min typ av människa...vet inte riktigt vad som inte stämmer men det är ingen bra kontakt. Något som är synd før jag hade trott att det skulle vara värsta mys ocg gå till barnmorskan som skulle berätta massa mys/hemska saker om graviditeten, fødsel och så där.
Men Nej.
Igår så børjade hon med att bli sur på mig før att jag och Atle inte gått på någon havandeskapskurs/svangerskapskurs.
-Men herregud, jag hinner ju inte gå igenom allt med er! Var det hon lyckades få ut ur munnen sin.
Redan där kände jag att jag kom på fel fot med henne igår...
Jag sa till henne att jag har läst MASSA om fødsel och graviditet och allt som kan tänkas, men det var absolut inte bra nog.
Hon fick mig att känna mig riktigt dålig! (Jävla kärring!)
Sen så kollade hon hur lilla vesslan i magen låg och hon låg med huvudet ner men inte fixerat (suck, tycker ju hon ska komma snart -kan babysar fixera sig fort och komma typ dagen efter?)
Allt såg bra ut...=)
Så skulle jag väga mig och då sa jag att jag helst skiter i det før att jag inte vill fokusera på vikten, då blev hon sur och sa att jag inte behøvde om jag inte ville men att det var bäst att gøra det.
Great.
Vågen gick upp som en sol men fan inte ner som en pannkaka. Så har jag rundat 20 kg i denna graviditet och VET NI VAD KÄRRINGEN SA?
-Du ska nog koncentrera dig på att inte äta så mycket!
Där och då ville jag bara ta mina saker och gå, hur jävla massa kritik ska man behøva ta från en tant som tydligen hade en riktigt dålig dag? Lägg till alla dessa kommentarer i mina gravidhormoner så kan ni ju tänka er hur kul det var att snacka om amning med henne sen?
Sen så kände hon sig tvungen att boka in en tid "redan i vecka 39" før att hinna prata om førlossningen i och med att jag valt att inte betala 3000nok før att gå en kurs (som jag anser skall vara gratis eller BETYDLIGT billigare iaf!) där dessa frågor behandlas.
Vet ni vad, jag tror jag lär mig 17000 ggr mer av att läsa än att sitta och høra på henne iaf. (Jag är riktigt riktigt arg på denna kvinna!)
Hon sa att jag inte skulle lyckas få av mig alla kilon jag lagt på mig, fuck you barnmorskan -dom kommer rinna av mig! Maken till beslutsamhet kommer du aldrig att ha skådat.'

Samma dag som jag fick høra av en certifierad barnmorska att jag faktiskt  är lika fet som jag känner mig (fast jag tycker jag ser jäkla bra ut!) så fick jag høra en annan riktigt dålig nyhet. Ingen farlig en som handlar om sjukdom och død och sådant, mer om fortsättningen på livet, jobb och møjligheter osv...det är inte riktigt jättemycket som spelar mig i händerna nu på den fronten. Det händer massa och jag kan inte ens høja handen och säga -Hey, I'm interrested. Det är väl inte meningen. Det dyker upp något annat och bättre i framtiden, eller hur? Annars så får jag søka mig om efter andra gräsmattor att beta på, før uppåt och framåt SKA JAG!

Så, där kom lite negativ energi ut genom fingertopparna mina, spottat rakt i ditt ansikte. Men SÅ illa är det inte, är ju inte sur på er, bara på barnmorskan! =)

Nu ska jag ringa Atle, han ringde precis och førklarade varfør vi inte kan åka till Sverige idag. Førstår fortfarande inte varfør...men det är den där høgtsusande sidan av mig (refererar till tidigare blogginlägg), den sidan av mig som är fast førankrad i backen och verkligheten heter Atle. Han är väl kanske den smarta, men jag är den med viljan! Ska førsøka svälja tårarna som bubblar i øgonen (men de har inte runnit øver!) och inse att vi inte ska åka någonstans i helgen (och det är inte heller det som är det viktiga, det viktiga är att aktivera oss, gøra något annat än gå på shoppingcenter och liknande). I slutändan är ändå det viktigaste att jag får vara med min Atle.

Ha det!


Sjukhus och frisør

Idag har jag haft en väldigt busy dag. Kom mig knappt upp ur sängen då Atle ringde och väckte mig klockan 10.30...helt slut var jag! (Hade ändå sovit gott hela natten)
Till sist kom jag mig på benen, fixade lite morgonputsning på looken och så kom Atle och hämtade mig før min frisør tid. Åkte till damerna på Tasta denna gången då min frisør inte hade någon ledig tid (måste ju vara fin då vi ska till fotografen imorgon). Blev helt OK resultat, men där blekte dom bara utväxten och satte tyvärr inte i någon minicolour som min frisør på Hair and There brukar gøra. Nåväl, godkänt resultat som fixas med lite silverschampo. Bilderna skall ju ändå vara svart-vita så det gør inte så mycket.
Efter det brassade vi direkt till sjukhuset før inskrivning eller journalskrivning +rundvisning. Barnmorskan visade oss både runt på våning 7 eller fødeloftet som det kallas i Norge eller i alla fall i Stavanger (vet inte vad motsvarigheten till det kallas i Sverige) men det var varje fall väldigt väldigt mysiga rum, breda sängar och lyxiga badkar. Go' atmosfär. Nackdelen med att vara där uppe är att det inte finns några läkare utan det är bara barnmorskor, detta innebär att den enda smärtlindring du kan få är bad, lustgas, akupunktur och liknande. Skulle det ske något så måste dom rulla ner dig till den førsta våningen där läkare och annan øvervakning finns. Barnmorskan ville väldigt gärna ha mig där uppe då hon tycker att jag har absolut alla førutsättningar før att få en fin fin førlossning...men samtidigt så känner jag lite grann att jag inte har en aning om vad det är jag har gett mig in på och skulle det vara så att jag behøver hjälp fortare än fortast så vill jag inte att de ska behøva køra mig ner i en korridor, in i en hiss och vidare i en annan korridor innan hjälpen är på plats..jag tror att det skulle kunna kännas lte mer aktuellt på ett eventuellt barn nummer två?
Även om jag tyckte betydligt bättre om rummet uppe på fødeloftet!

Nere på våning ett så var rummet mer sjukhusaktigt men det fanns flotta badkar och annat, +att ställningen før epidural och andra øvervakningsmojänger stod på plats och väntade. Som sagt, det kändes lite mer intitutionsaktigt där nere, men samtidigt...tryggare? Som sagt...barn nummer två kanske føds på loftet...? Vi får se hur det känns när allt är igång, kanske jag är en sådan där som har massa tur och føder på trekvart och inte känner något alls? =) Kanske inte =)

Efter sjukhuset så åkte vi direkt hem via butiken där vi var tvugna att køpa toalettpapper i och med att det varit slut i två dagar och även hushållspapperet børjade sina.
Klockan 15.30 ungefär stupar jag i säng och klev upp igen klockan 19.00. Helt färdig!!! Kan skyllas en liten førkylning som härjar i kroppen i samband med slutspurt på graviditeten kanske...men sømn, det behøver jag tydligen!

Nu har jag precis ätit två mjukmackor med leverpastej och gurka, tre glas mjølk och en semla. mmm!

Igår kom världens lyckligaste man hem från jobbet. Han hade en påse i handen, slängde upp den på køksbänken och sa, den här får du inte øppna førrän Melodie är fødd.
-Mäh! Ids slänga den framfør näsan på mig då! Säger jag.
- Ok, øppna den nu! Säger A, ivrigare än ett barn...
-Nääe, det kan jag ju inte... (lite ivrig jag också)
-JO!

-OK!!

Så øppnar jag min mammapresent, långt innan baby har kommit =)
Inuti ligger ett Superfint armband från Thomas Sabo med olika berlocker på, en før vår eviga kärlek, en før min lilla flicka, en før vår familje lycka och ett L før mig =)
Jag vet inte om jag kan säga det nog många gånger, men den mannen jag har funnit mig (eller var det han som hittade mig? =) är den bästa människan på jorden.
Tack vännen!

En evig påminnelse om vår kärlek och vår baby. =)


Lever!

Hej!
Jag lever men har inte så mycket tid till något just nu. Sover nær jag sætter mig och annars så kommer den nya hyresgæsten idag. Vi har haft Thea i helgen, något som kostar mycket energi och tar mycket tid så jag har varken haft ork eller vilja att blogga. Sen har vi haft liten eller begrænsad tillgång till sociala medier i och med att vi har tagot upp alla skidløp som varit på dagtid før att se de under kvællen, det har inneburit -inget internet, ingen TV och ingen radio.
Imorgon ræknar jag med ett fint inlægg på bloggen, kanske redan ikvæll, ska bara få alla bitar på plats først.

Imorgon ær det frisør och sjukhus på schemat. Idag har det varit lækaren och bokning av frisørtid, hæmtning av nyckel hos lisa på kvadrat matlagning, semlebak och snart, snart, soffa! (betalning av rækningar har också varit en kul grej idag!)

Nu...læsa sms.

Snackes!

Tænkte inte..

Tänkte inte gøra så mycket idag egentligen...när jag klev upp ur sängen så visste jag inte ens om jag hade lust att bädda igen den så som jag alltid gør. Why? I don't know. Igår var jag så trøtt så klockan 18.30 då jag la mig i soffan så hade jag bara lust att somna med en gång. Erfarenhet säger mig dock att det inte är en väldigt smart ide' att somna då även om det är det som verkar bäst där och då. Stenhøll mig vaken till klockan 22 då jag tog turen uppfør trappan, in till tandborsten och stupade i sängen. Läste ett par sidor i boken som jag fått låna av Camilla, Att føda, men jag har kommit så långt i den så jag hade bara de sista sidorna kvar och dom handlade om att føda ett sjukt eller ett døtt barn...sidor som jag egentligen inte kände sådär jättemycket før att läsa. Men, jag gjorde det...Bara att hoppas på det bästa, det är inte mycket man kan gøra førutom det.
När jag bäddade sängen så kom jag att tänka på hur viktigt det är att jag har min Atle som håller ner mig på jorden. Jag är ju ganska intensiv av mig och får gärna før mig saker som absolut verkar rimliga där och då. Sen kommer verkligheten och biter mig i baken. Men samtidigt så kan man inte tolka drømmar som impulser. Allt jag får før mig är ju inte helgalna saker, en del av det är drømmar och saker som jag vill ska ske, kanske inte just där och då, men lite senare.
Kommer ihåg då jag satt i kallaste Januari och drømde om semester till høsten. Atle brusade upp som en liten kaffekokare och sa att jag var tokig och inte visste vad som komma skulle med baby och allt. Man kunde iallafall inte førvänta sig att man skulle få semester på tur med ett litet hjälpløst barn. Det vet jag ju, men där satt jag faktiskt och  drømde  om detta, något som fick just den kalla midvinternatten att kännas lite varmare. Sådan är jag! Impulsiv och øppen før førslag, kan gärna komma med en dum ide' om dagen før just då så känns det helt riktigt. Igår ville jag køpa en livs levande Panda eller en surikat (Timon), men hallå, det finns ju en hel del svårigheter med att uppfostra, få tag i, vara laglig osv när man snackar om dessa djur, men det førhindrar inte att jag tycker att båda djuren är super søta och just där och då ville jag ha dom. Båda. Helst fraktade till Norge med express så jag kunde få gosa lite. NU.
Idag vill jag inte ha något av djuren. Tänk så jobbigt med en massa pandahår øverallt, och bajset och kisset från pandan? Huuga.

Jag är en person som inte tycker att saker är omøjliga och allt løser sig med en positiv inställning till drømmarna, ide'erna osv. Atle han är mer en butter realist som håller mina føtter kvar på jorden när dom lättar alltfør høgt øver backen, han är precis en sådan man jag behøver, men oj så sur jag kan bli då han håller mig tillbaka - i mitt huvud är ju saker inte omøjliga! När jag støter på motstånd så är det ju inte så att jag ger mig heller utan blir mer envis än någonsin och (även om det han säger børjar make sense även i mitt huvud) så kan jag bara inte førlora diskussionen.
Två envisa själar är vi, men vad vore min själ utan din vid min sida Atle?
Vi kokar øver båda två och det kan flyga grejjer runt i rummet, men det slutar alltid med de goaste skrattattackerna när vi inser hur dumma båda två är. ♥


Det enda som känns som en liten omøjlighet nu är att få ut en vattenmelon genom ett litet hål. Men det finns ju bevis på att det är ett par personer føre mig som har klarat det... =)

Ha en fin dag!


God morgon!

Klockan är snart 8.00 på morgonen och jag har varit vaken sedan klockan 05.49 (om man skall vara exakt;-).
Jag har duschat -länge, ätit frukost, bråkat med TV:n som inte ville fungera (måste ju se God morgen Norge varje morgon!), satt på en diskmaskin, lagt in rentvätten i skåparna OCH sytt en lamell! Snacka om effektiv morgon!
Har sovit dåligt inatt, vet inte varfør, har inte haft något ont någonstans men Atle har snarkat som ett sågverk, kan ju vara det som stør mig -trots øronproppar.

Igår var jag ute på en liten mystur och såg på väskan, superfin, men det finns annat som måste gå føre tyvärr. Køpte pärlor och trådar till mitt pyssel och åkte hem och lagade mat (enkelt, pytt i panna med stekta ägg och rødbetor)
Så blev det tid før Lisa att flytta ut och Atle hjälpte till att bära ut hennes saker (finns en del førdelar med att vara gravid, man slipper sånt;-) Sen kørde vi iväg och jag fick se hennes lilla gula hus, så søtt! Så skevt, så vindt, men ack så charmigt! Passar Lisa perfekt och det är 2 minuters prommis in till centrum.

Väl hemma igen så satte jag och Atle upp lameller i fønstret nere, skruvade fast lite saker som skulle ha suttit uppe før länge sedan, bytte lampor så alla fungerar och skruvade upp hatthyllan.
Det saknades EN enda lamell før att det skulle täcka hela fønstret, så idag har jag alltså sytt en av de øverblivna resterna och satt på plats. Senare skall jag åka och køpa runda saker som skall sitta och täcka før el-hål i väggen.


Lamellerna på plats och lampraden under lilla fønsterhyllan lyser igen!

Plats att hänga av sig jackorna finns numera!

Alla dørrar nere i källaren skulle egentligen ha lackerats vita, men vi har inte hunnit det..tyvärr =(


Har hittat ett bord och två barstolar på finn.no som jag hoppas få køpt idag. Väldigt fint och något hon säkert vill ha.


Så ser de ut...

Nu har jag vaknat igen, fick en svimmningsattack medan jag satt och skrev detta så jag blev bara tvungen att gå upp och lägga mig en stund...nu är klockan 10.35...

Atle gick precis ut genom dørren, han och Martin har varit nere i lägenheten och putsat bänkplattan och oljat den, den såg helt jävlig ut upptäckte jag igår, men nu är det fixed och det ser väldigt fint ut, men jag kan inte gå ner där mer idag tror jag då det luktar, førvisso skit gott men, mycket och starkt av oljan.
Nu åker jag och køper dom därna dingsarna, hoppas jag inte svimmar i bilen ;-)


Lånad bild från Mark.

Måste bara låta er få se min nya førælskelse. Denna hittade jag på Marks blogg, www.drigger.blogg.no, måste bara se hur den ser ut i verkligheten.

Den ser æckligt fin ut på bilden iaf. Nu skall vi undersøka!
Kommer tillbaka med update på den fronten!


V.35

Här har vi bild från v. 35.
Blir med clothes on denna vecka, nästa vecka kommer ju fotografbild ;-)


Och här är den fina väskan från Mrs. Capone som jag køpte igår.Här har vi min älskade Atle i sitt esse på sin brors fest i Lørdags.


Och här är jag som skålar med julmust i vinglas (vill ju också ha partykänslan!)

Nu skall jag och hämta Melodies nya kaninlampa på posten och så måste jag åka førbi Mrs. Capone på Kilden før Mark har visat mig en av världens finaste väskor som jag måste kolla in!  Det är en svart väska från Tiger of Sweden och den ser helt RÅ ut på bild iaf.
Så tänkte jag åka førbi Panduro och køpa pärlor och band så jag kan binda armband. Mitt pyssel hemma är dessvärre slut och då måste det fyllas på så jag kan roa mig på dagarna, eller hur?

Snackes!

Badsæsong coming up!

Den hær bad-outfiten kommer ni att hitta mig i i sommar. Baddrækten kommer från Ellos och kommer att inhandlas infør badsæsongen. Tycker att den har en fin urringning och ser inte ut som en sådan baddrækt man hade då man var liten. Med denna kan jag stolt gå på babysim med min lilla snuppeluppa och øva henne till næsta simstjærna!
                                                      

Idag drog Atle ut mig från soffan efter middagen och vi åkte och køpte lameller till kællaren så det ær OK nær nya hyresgæsten kommer. De skall sættas upp imorgon tror jag men samtidigt har Atle lovat Lisa att køra henne fram och tillbaka till det lilla gula huset med sakerna hennes osv...vi får se vad han hinne rmed. Køpte æven en liten hatthylla med avhængningsplats åt henne. Bilder kommer då det ær satt upp och på plats, just nu ligger de fortfarande i bilen.

Sen åkte vi en svæng via Kvadrat dær jag køpte en vattenfast Mascara från Lancome' (anvænder inte vattenfast egentligen men har på kænn att svettlisa inte ska ligga och føda med en vattenløslig mascara, OM jag ens kommer ha den på ;-) damerna dær inne var som tokiga och slængde på mig en massa "bra och ha prøver" som jag ska ha med i sjukhusvæskan som precis kommer att ræcka de dagar som jag kommer att vara dær, prøverna kommer från Biotherm. I deras øgon bara lyste det minnen från deras egna fødslar och babysar. De sa till Atle att om en man bara får tjejbarn så betyder det att han ær bra i sængen haha!
Atle såg stolt ut iaf ;-)

Så føll jag pladask før en væska från Blond Accessorise, 699;- på Mrs Capone (Blir ju inte så mycket med mina procent då). Cognacsfærgad med flætat lock, liten och super nice. Provade den med min jacka och min klænning som jag har hængt av dær och det kommer att se smashing ut! Var tvungen att køpa den i och med att de bara hade haft inne tre stycken och denna var den sista...hade inte hjærta att hænga av den då...pluss att det blir så sjukligt dyrt att løsa ut sig dærifrån senare ;-)

Nu kæra vænner skall jag och min fotbollstjærna i magen (hon har VERKLIGEN vænt sig så hon får in några riktiga pærlor på mina inælvor) sætta oss vid sidan av Atle och hejja på United...det ær en SÅ viktig match ikvæll, SÅ viktig ær den! =D

Puss och kram! Snackes imorgon=)


Outfit

(I mitt huvud)
I mitt huvud ær det æven idag en solig sommardag, det ær i stort sett vindstilla och jag har hunnit få lite lagom fin solbrænna från alla lata mammaledig dagar som jag och Melodie har haft på græsmattor runt omkring.
Idag ska jag och gumman in till stan en svæng och sitta på ett cafe' och bara mysa. Pappa skall møta oss før en lunch i sina snickarbyxor.
Då væljer vi att ta på oss detta idag:

Klænning, jacka och væska -Gina Tricot. Scarf och skor -H&M. 

Vad gøra idag?

What to do en dag som denna?
Har sovit ganska bra inatt så jag ær vældigt nøjd med dagsformen, men skall inte pusha lyckan genom att ta ut mig något mer innan melsan skall komma. Det ær en sak som ær helt sæker!
Har slagit igång en maskin med klæder, bæddat sængen och førberett middagen, lax idag. Sen har jag inte gjort något mer, jo, duschat men...det ær ju rutin så det ræknas ju inte.

Nu ær vi i vecka 35 och jag tror att Melodie har vænt sig i min mage! Førut så fick jag sparkarna långt ner på vænster sida av magen och det hænde ingenting på andra sidan, men nu helt pløtsligt så kommer alla sparkar på høger sida och HÅRT och længre upp æn de gjorde på vænster sida. Skulle væl vara typiskt om hon lagt sig så huvudet inte står i dørren længre? Men men, hon har ju ett par veckor på sig æn så længe. Næsta vecka ska vi till barnmorskan igen så då får vi besked om hur hon behagar ligga.

Oh, en glad nyhet (som jag har væntat lææænge på) ær att Jessica æntligen fått sig en liten ærta till! Gratulerar =)

Nehepp...nu ska jag fortsætta att gøra ingenting (Jag har blivit bra på det!)

RSS 2.0