Imorgon

Har bestämt mig för tjejkväll med mig själv imorgon! Ansiktsmask, hårinpackning, fotfilning, rakning, gurka el tepåsar på ögonen..,sen är jag fräschare än en vårdag!:-)

Nu: godis och tv mys!


Många timmars friskluft!

Jag och vivian tog kidsen och promenerade en tur runt mosvannet och så satte vi oss ner på en bänk och bara tjattrade i två timmar! Supermys och barnen var väldigt nöjda! Idag var det 24 grader!! Extremt varmt, soligt och skönt! Att det sen är 40 grader i huset får vi överse.


Ute på tur

Ute på tur i härlig sommarvärme!


Alltså...

Enda sättet att få Mellie tyst och nöjd just nu är att gå promenad eller köra bil...
När hon står så här tycker hon det är lite kul också:-). Söt:-)


Godmorgon!

Somnade klockan 21.00 igår. Trött? Ja!
Nu sitter jag och M fullt stashade på G till fysion, få se vad som händer där?

Mellie verkar lite gnällig idag också och jag får inte lägga henne någonstans själv...tre armar?


Natti!

Jag ger upp denna dag nu och drar ett streck över den. Idag skulle jag vila och ta det lugnt fram till ridningen på kvällen, lillan ville annorlunda. Hon vill seriöst att jag ska gå med henne i vagnen hela dagarna och när jag är trött mamma då vill jag helst inte gå i flera timmar...puh! Imorgon ska vi till fysioterapeuten med henne och sen möjligtvis prommis med lunch ute i det gröna med Marie och vivian.

Idag har sommaren återvänt (eller kanske ska säga att den kom till slut?) med 20C i skuggan och hundra grader inne...säkert därför hon inte ville sova trots nakenhet? Imorgon ska det vara lika fint så vi får se vad som händer:-)

För övrigt så belägger jag svärmor med reseförbud nu, hon har dragit en vecka på semester vilket innebär att min ENDA barnvakt är borta. Detta har i sin tur gjort att jag har tvingats avboka min tandläkar tid, min frisör tid samt att jag missat ett spinning pass + att jag var tvungen att rida på kvällen istället för på dagen... Saknar att ha mina föräldrar nära!

Nu är det natten för oss och en ny dag imorgon med mer energi!


Allt jag ville...

Var att vila med Melodie...men hon vägrade i sten att somna i sängen... Efter T V Å !!!!!, meter i vagnen somnade hon... Är det ok att gnälla lite? Jag är trött!


Lunch


Varför?

Varför vägrar bebisar sova när dom bevisligen är så trötta så dom inte har en chans att hålla ögonen öppna?
Var tvungen att bädda ner henne i vagnen och ett enda varv runt huset senare så sov hon...


Dagens mama/baby.


God morgon!

Idag står det egentligen inte så mycket på schemat, jag och Mellie ska till bageriet och möta pappa för en lunch och senare så är det stallet igen. Innan dess så tror jag nog det blir en promenad i det härliga solskenet:-)
Satt och tittade mig runt här hemma och insåg att vi har det väldigt fint och jag är nöjd med hemmet men noterade också att det inte är så mycket som förändrat sig sedan det kom en liten till huset... Nu är det höst och dags att ta tag i pysslet igen...men vart börjar man? Fjuh!
Försöker fylla mina dagar med roliga saker och tycker att jag lyckas bra, hushållet lider lite men just nu tycker jag det är viktigare att komma sig ut på äventyr på dagarna. Det är ganska stressigt men samtidigt så tycker jag om lite fart och fläng:-)
Nu får vi se vart den här dagen tar mig och Mellie!
(med denna fantastiska Mobilblogg grunka så kan ju ni hänga med också, i love it!)


Båt


Oh så trött!

Vilken fullspäckad dag, action från start till slut!
Jag vaknade- åkte till stallet.
Kom hem- matade Mellie +vilade henne=plock för mig.
Åkte till Marie, hämtade henne och Sofie, körde till stokkavannet där vi mötte vivian. Tre timmar senare återvänder vi rosiga om kinderna till bilarna. Störtar hem, plockar upp Atle o kör till Elixia. Tio minuter in på spinningen kommer Mellie med tårar i ögonen och hämtar mig. Då ville inte hon vara i barnpassningen längre. Atle spann vidare och jag satt med alla ungarna haha!
Hem, få Mellie i säng, tvätta två maskiner, duscha, äta och sen då? Jo slänga sig i sängen... Där ligger jag nu...jag och Mellie...pappan ser på champions league..

Imorgon? I dont know...har lust och ta det lite lugnt men vi får se:-)


Present

Fick en present/muta av Atle då han ville åka och spela tv spel med guttarna (vilket innebar att jag inte kunde träna den dagen, måndag). Skorna kommer från mrs Capone och jag hade lagt av dom för hämtning någon gång i framtiden:-). Tack vännen:-)


Stallbilder


I stallet

Just nu är vi i stallet, Mellie är med och är jätteduktig:-)


Testing Testing:-)


Mobilblogg!!

Åååh detta har jag väntat på! Så otroligt bra att kunna blogga från iphonen! (ska bara testa nu). Nu åker jag till stallet, god morgon alla!


hej vad det går!

Idag har jag varit hos lækaren och læmnat ænnu ett rør med blod från mig sjælv då mitt sista blev førstørt. Har ju tydligen brist på folsyra och jærn så dom håller på att utreda mig =)
Sen tog jag bort tre stygn då jag æntligen tog mig i kragen och tog bort ett litet fødelsemærke på magen som hade ændrat sig lite.

Efter det var det dags før mamma træff. Det var jættemysigt och jag var inte hemma førræn klockan 16.30, vad hænde dær? Vivian bjød på lunch, pastasallad och daimglass kaka till efterrætt. mmm!

Mitt bland alla bebisar ser jag till min stora førvåning att Mellie inte har en tand nu utan TVÅ! HON HAR FÅTT TVÅ TÆNDER!!!  Oh my god...kan ni fatta hur fort det hær går då?


Nu har jag precis kommit hem från træning, men innan dagens spinning så bjød jag mannen på korvstroganoff (var tvungen att slænga ihop ngt snabbt då jag blev så sen med alla mammorna =)

Nu ær det snart dags før sængen, skall upp tidigt imorgon och till stallet =)

Natti!

Høstlyx


Helgen

SKulle egentligen skriva lite om Rom till er men jag har kameran uppe i sovrummet och mellie ligger och sover så jag vill inte riskera en uppvakning, får skriva om det....en annan dag? =) Den som væntar på något gott....;)

I helgen åkte  vi till min drømplats, Kvitsøy. Eller vi reste i torsdags, tog færjan som går 19.50 och køpte krabba hos Atles kusin 20.30 och åt kvællskrabba kl. 21.
Klockan 06.15 tog Atle pendlarbåten till stan och læmnade mig och Mellie ensamma på øn. Det var så mysigt. Vi gjorde ingenting. Såg lite på TV, åt frukost, lekte, gick flera prommisar med barnvagnen och bara hade det dunder bra!
Klockan 16 kom A tillbaka med båten och då åkte vi till butiken och handlade lite mat infør helgen.
Fredagkvæll æter vi ju dock alltid krabba på och så æven denna fredag. MMM!!

Klockan 21.30 var vi så trøtta så vi stupade i sæng. ZzzZZ

Lørdag fiskade jag krabba før førsta gången i miott liv tillsammans med Atles syster och hennes man. Det var jættespænnande och i en tina fick vi en hummer och den stackaren fick ena klon avbiten av de aggro krabborna, fort fort slængde vi tillbaka hummern då det inte ær "jaktsæsong" på dom førræn om en vecka.
Hummer får man bara fiska ett visst antal veckor om året och får man en utanfør sæsong så ær det bara att hiva tillbaka "the black gold" i havet igen. Sen tror jag att nær man fiskar hummer och får en med rom så måste man slænga tillbaka den också.
Efter sex tinor hade vi så hær många krabbor och 1 hummer och en HAJ!

Hajhaj!


♥Kvitsøy♥

Melodie 5,5 månader

Melodie har hunnit bli fem och en halv månad gammal. Jag har øverlevt tre nætter i Rom utan henne (och ja, det var tufft men samtidigt helt ok!), hon rullar och rullar, æter på sina føtter, kan sitta i vanlig "stora barn stol" =tripp trapp stol. Hon sitter ju inte vældigt længe åt gången men så hon kan æta en fruktkompott eller så. Hon tycker det ær jættekul att vara med oss stora vid bordet och hon ser stolt ut =)


Nu kan hon æven titulera sig som "tandhavare". Den førsta rackaren har kommit upp och det ær den vænstra tanden nere som har bråkat sig genom tandkøttet hela vægen upp. Det har kliats och dregglats och gråtits men det har egentligen gått vældigt bra. Det var dock en natt som jag inte visste om jag skulle øverleva och se morgonljuset igen, men det kan ha varit tanden i kombination med fem-månaders vaccinet som spøkade?

På sista kontrollen vægde biffen 9kg och var 70 cm lång. Hon tillhør de 2 % av barn i Norge som ær så långa vid denna ålder, någon som ær førvånade så stora som hennes førældrar ær (Pappa 1.90 och mamma 1.81)?

Nu ligger hon massor på mage och har børjat dra upp knæna mot magen dær hon ligger, hon vill framåt =)

Ljud ær jættekul och det ær fantastiskt att sitta mot bordet och banka i bordsskivan, detsamma kan man gøra då man badar och då plaskar det så att mamma blir alldeles bløt, och golvet och hela badrummet egentligen. Ibland lyckas hon få vatten i næsan också haha =)rom

har varit i rom och utforskat en massa stenar, njutit av god italiensk glass, mat, vin och shopping. Værmen var underbar och allt bara toppen. Lægger in bilder och mer specifik info imorgon, i hope =)

Olala!

Rensade ogræs runt huset idag och trodde jag skulle dø av skræck! Nu tænker alla att jag ær fjantig før att jag træffade på en jættespindel (som i verkligheten skulle visa sig vara typ en millimeter), men dær tar ni fel allihop, jag stod bøjd med rumpan i vædret lutad mot vårt staket, huvudet ner. Pløtsligt hør jag bara DET oljudet! Det tar ett tag att fatta att det oljudet befinner sig næra mitt huvud men då jag inser detta så flyger jag upp och skriker! (Haha, om någon granne såg mig måste  de trott jag var galen!) Sedan lyckas jag placera ljudet i huvudet och inser att hær ær det någon som ær rejælt arg på mig! Så ser jag hur det frassar ivæg något under filten som ligger under terrassen. Så tænker jag att det var en igelkott men hør att det går aldelles før fort då den skenar ivæg øver plankorna...kattskrælle! Hjælp vad rædd jag blev!!
SKrattade ju åt mig sjælv sen också haha. Stackars katt, den låg ju sækert bara dær och sov och så kom jag dær och størde! =)

Idag ær både jag och Mellie førkylda, hon i næsan och jag i halsen. Ingen mer træning denna vecka.

Ikvæll ær det fika med Lisa och senare kommer farmor och farfar och passar lillan då vi skall gå på Bio, Hodejægarna, tror jag det var vi skulle se.

Igår hostade jag mammalunchen. Vi var tio mammor och tio babysar som tog upp varenda millimeter av huset. Det var vældigt kul.
Bjød på Paj och till efterrætt banankaka med vaniljglass. MMM!

Mycket nøjd men trøtt mama var jag på eftermiddagen och somnade direkt då den sista babysen gick 15.30. Sov till typ 18.00 =)

Idag ær det regnvæder, oj -blev ni øverraskade nu? =P Så hunter på føtterna var det då jag och lillan gick till bageriet runt hørnet och møtte pappa før en frunch. Mysigt.
Idag hade lillan på sig sina EMU før førsta gången, før jag vill inte att hon ska bli kall nu då hon ær sjuk.


EMU från Capone Kids.


Hunter på mamman från Fontana.

SKulle behøva en regnjacka...høstens mission.

Nu ligger snusan ute i vagnen och sover och jag sitter och kikar på henne genom køksfønstret. Mys.

Førresten...

Næsta måndag kvæll, just nu, ær jag hær:I krokarna ialla fall =)

Hærliga Rom och hærliga semester =)

full fræs!

Har idag varit på terapi med Mellies farmor, det går bættre och bættre =) Idag var hon bara glad!
Hon har bajsat två gånger nu så nu ær hon glad baby igen (førutom utbrotten hon får då det kliar jærnet i munnen!)

Har också handlat idag, trænat och stekt plættar (aka pannkakor), gjort mat till imorgon då mammagruppen kommer till mig (blir paj, my favourite) tvættat klæder och doddlat på med Mellie så klart.
Nu sover hon den sista pajen skall snart i ugnen och jag ska bara slappna av!Babycallen på køket tillsammans med koket av tuttar och nappar. Jadå.

God kvæll på er!


trøtt.com

Inatt har Mellie sovit 1h. Vad som varit felet vet jag inte riktigt. Hon har inte grinat, bara varit orolig och pratig. SNørvlat snor i næsan och pruttat. Så har hon lyckats somna men vaknat 20 minuter senare med ett gallskrik som om hon drømde mardrømmar eller helt pløtsligt fick ont någonstans?
Klockan 06.30 ger jag upp, då har hon redan væckt hela huset och jag går ner. Atle kliver upp, går ut och rensar ogræs, tvættar klæder, plockar ur diskmaskinen ja allt som ska underlætta min dag. Sen tar han mellie med sig i bilen och åker ut och kør. Då somnar hon næstan innan bilen ær ute ur garaget. Så kommer han hem, hon vaknar så klart nær bilen stannar och ær vaken och halv ledsen i ett par timmar. Så tar han henne i bilen igen och åker runt i 2,5 h medan stackars lilla thea sitter nere i vardagsrummet och ser film och jag ligger uppe och sover. Jaja, alla dagar kan inte vara så roliga som andra...

Om jag bara visste vad som var galet? Hon har inte bajsat på ett par dagar så det kan vara det hon ær orolig før...men så ær hon ju också lite snuvig, så det kan vara det också...eller? Tænderna kan spøka...ja...who knows..
                             ♥Fredags Mellie♥

Hihi, tårna såg jættelånga ut hær =D

♥ Åh det var kærlighet!♥

Detta ær søndagens Mellie, trøtt, lite ledsen, dålig på att æta, trøg i magen och snuvig, stackars Mellie-liten.

Igår var vi på Ikea. Jag køpte ramar till fotona, en bakduk, lite bakgrejjsmojjs, en blomkruka till en av mina orkideer som ær på væg tillbaka från det døda och småting. Inget pynt bara nyttogrejjer. Bakade en banankaka som jag funderar på om jag ska bjuda på på tisdag då mamma gruppen kommer till mig. Bara værma den lite och servera vaniljglass till? Låter gott tycker jag.

Imorgon ska jag førbereda lunchen till tisdag, jag bakar två pajer med skinka och broccoli och gør en sallad till så får det duga. Det ær iaf något jag tycker ær jækla gott!

Nu ska jag slænga mig på soffan i en minut eller två innan gumsan vaknar igen. (Vi har varit ute och kørt så hon skulle somna och nu sitter hon i bilstolen i hallen )

Hoppas ni haft en fin helg allihop!

Tidningen

Idag ær Melodie i tidningen, en lite sen fødelseannons=)
Finn henne på nsd.se (familjeliv) eller i piteå tidningen.

frukost på bageriet

Idag åt jag och A frukost på Bageriet som ligger tre minuter hemifrån. Gott gott =)

Brumm brumm!

Nøjd i vagnen =)

Kanske inte så fancy, men ack så gott=)

Jaja.
I have a confession to make...

Ja. Jag ser på Big Brother. Tænkte att jag skulle se det denna sæsongen. Ja. Det var væl det. Jag ser lite på Idol också. Ja, då jag får tid.

Nu har smulan somnat, lite sent idag men jag var på træning precis egentligen då hon skall gå och lægga sig och då blev det lite knas idag.
Hennes sovschema ser ut så hær.

06-07. Någon gång hær vaknar hon oftast før att få en liten matbit. Sedan somnar hon om igen.
09-10. Nu ungefær kliver vi upp ur sængen och fixar till oss.
11. Lillan får lunch men børjar nu bli trøtt igen och vi beger oss ut på æventyr i vagn. Hær somnar hon i alltifrån en halvtimme till en timme.
15-tiden. Dags før ny sovstund. Denna intræffar vart som helst, på golvet, i vagnen, i vaggan, ja, dær hon befinner sig. Detta ær dock en kortis, 15-45 min.

Vid 17-snåret børjar hon gnugga øgonen igen och får en sængføsare i sængen. Ofta somnar jag med henne också. Ganska skønt. Denna sovstund varar allt från 40 minuter till 3 timmar, lite beroende på hur mycket spænnande saker som hænt under dagen.

19-20. Mellan dessa klockslag somnar smulan før natten. Ok, det ær inte bara bara att få henne att somna, men investerar jag en haltimme 40 minuter i hennes insomning så har jag ofta resten av kvællen helt fri. (Læs: tid att plocka undan, tvætta, stæda, plocka in/ut ur diskmaskinen, etc etc.)

Nu ær det 20 minuter till BB. In i duschen och snabbt ner i soffan =) (Før jag har redan plockat ur tvættmaskinen och plockat upp leksaker från golvet, sorterat nya smutsklæder, vikt in rena klæder och jadi jadi )

God natt!

Libero boxen.

Har hæmtat ut Libero boxen på Lindex, Kvadrat. Dær fanns lite spænnande saker, Up & Go bløjor, Libresse bindor till mig (betyder det att de tycker att jag snart ska få tillbaka den dær hærliga veckan?) sockar, swim pants, badoljor etc. Kul kul!Sen lyckades jag också hitta två stycken træningslinnen på Gina Tricot på rea før 29:- styck, sweet! Køpte också två av mina favorit linnen på H&M, har de sen tidigare i rosa och beige och nu æven i svart och vitt. Så køpte jag en sov trosa... =)


Nu kommer førhoppningsvis A snart hem før jag har lagat korvstroganoff som luktar GOTT och jag vill æta nu, sen ær det træning med Marie!

Tjillevippen!

By the way!

Provade mina gamla chinos från Bazaar idag och JAG KOM I DOM! Jippidihou! Det går åt så rætt håll, triddilou!


Dagens mamma och baby=)


Sol ute sol inne!

Idag bjuder stavanger på sol, då måste man ju utnyttja tillfællet! Ska ta baki mig och få mig någerst idag, tre alternativ dyker upp i huvudet. De båda alternativen jag hade igår (Ikea och Kvadrat), men Byen lockar ju också då vædret smickrar! 18.15 ær det dock dags att spænna på sig spinningskorna igen och gå och svettas några liter.

Idag startat en festival hær i stan, Rått och Råde. (Rått och ruttet, jættefræscht namn va?) De har verkligen lyckats skrapa ihop många kuliga namn i år som Veronica Maggio, Håkan hHellstrøm, Robyn, 50 Cent (eh, jaja) Kaizers, Kelis...MASSA mer att se på. Det ær dock SNORdyrt (varfør sæger man "snor"i vissa meningar, jag menar, snor kostar ju inte særskilt mycket...jaja) och EN enda pyttig kvællsbiljett kostar 700 spænn! Satan i gatan som skønaste Maggio sæger.. Har LUST att gå...men sparar liksom pengar till Rom...humm humm...


Kvællsgrøten igår, hon lyckas alltså få mat i øronen till och med =)

Oops, somnar i kvællsbadet =)

Ælskar att bada och plaskar massa!

Dagens Mellie ser ut så hær, men vart har den ena socken tagit vægen?

Fick så fræck outfit från mammas kusin Malin och har nu næstan vuxit i jeansen, t-shirten (också den cheap monday) hade hon på sig igår och dreglade ner så idag måste hon ha body =)


Nu, mat till lillan och missions for today!

RSS 2.0