Vad ska man säga?

Skön stil:-)


Sovning

Ny kväll och nya läggningsförsök. Gårdagen slutade så här, klockan 22.30. Vi påbörjar nyårs-läggning om 40 minuter, så får vi se om mamman och pappan får någon champagne ikväll eller om den skall ligga på kylning till nästa nyårsafton:-)


Gott nytt år!

Från prinsessan i familjen!


Ny tröja och byxa

Mellie vill visa sin nya uggletröja och sin nya haremsbyxa. Tröjan så klart från h&m och byxan från kappahl. Rea-fynd! Hon är väl mest intresserad av att få av sig sin socka, men men:-)


<3

Luv luv luv


5 minuter

Fem minuter går långsamt när någon är ledsen. Det fungerar dock så får bara vara envisare än lillan. Bjussar på café bilder från dagen medan hon "somnar".


Väntar

Sitter i bilen med en sovande Mellie och väntar på Atle som är inne i en butik. Jag är väldigt nöjd för idag har jag shoppat rea-kläder till Mellie i storlek 86, någon 80 slank med också. Känns skönt att ha en fin garderob på lut för framtiden. Kläderna vi köpte går fint att ha om det blir i vår, sommar eller i höst, vet ju inte hur fort hon tänker fortsätta växa så köpte inget "säsongsbetonat". Ni får bilder när vi kommer hem sen:-)


Snark

Där somnade hon. Sötnosen. Lite Bamse och så avslutar man med två vändor i Max Dockvagn (boken) så sover hon sött sen;-)


Sagostund

Vi lyssnar på Bamse sagor på CD som Mellie fick av mormor i julklapp. Mysigt hälsar hon, men det värsta är att man håller på att somna av den härliga berättar rösten.


Bilder

Igår var det jobb för mig och som vanligt första dagen efter julafton var det bytebytebyte av kläder. Man får kämpa för att ligga på plus i kassan men jag hade bestämt mig för att inte ge ut några tillgodosedlar och det slapp jag! Slutade på 4000:- plus. Och då var det fullt med folk i butiken hela tiden! Fjuh!

På kvällen så körde jag igång nattning av Mellie. Hon somnade som en stock kl 20.00, det tog kanske 30 sekunder. Sen vaknade hon som vanligt 1,5 timme senare. I en timme höll vi på och gå in var femte minut och ge nappen och säga god natt och till sist somnade hon om igen. Det var dock som att varje gång vi gick in blev det värre för henne? Kan man bara låta henne vara tro? Kanske gå in var tionde minut? Jaja, det gick iaf och även om det inte var så kul så var det fantastiskt när hon somnade. På mage dock, med näsan i fårskinnet:-). Så söt!


Provkör

min nya samsung galaxy pad! Så jäkla kul! Tack för julklappen bästa Atle! I övrigt verkar det som jag varit väldigt snäll i år, fick mer julklappar än på många år! Återkommer senare, detta är bara en provkörning som sagt! Hoppas ni hade en fin dag iaf och att ni, liksom jag, fortsätter njuta av julen! Idag i sällskap av mary poppins:-) 

Tomas sabo

Glömde säga, jag har också fått en morgongåva! Fick en sheriffstjärna av Atle till mitt armband, han ville visa att jag är chefen! Tack vännen!


Äntligen julafton!

Som vi har väntat och längtat. Mellie har öppnat en morgonklapp och blev så glad över ett instrument som hon fick av Camilla och milou! Ny favorit! Kommer inte ihåg vad det heter? Hekkan.
Nu har vi fixat till oss allihop. Mellie ligger och vilar, fortfarande febrig, och jag och Atle har ätit jullunch och ser på "tre nøtter før askepott", lika viktigt för norrmännen som Kalle för svenskarna! Klockan 14.45 ska vi till kyrkan och sen är det hem till Atles föräldrar. God jul till er alla! Hoppas ni får en rysligt pysligt mysig dag!


Paketen

Försöker slå in de sista klapparna och har bästa hjälpen. Tror dock att hon mest övar sig inför öppning imorgon! Här leker vi med storasysters spargris. Fortfarande med feber men vid gott mod:-)


Igen.

Jahajaja. Då kör vi igen. Feber på lillan nu ikväll och hosta. Igen,igen,igen. Jag kan inte låta bli att fundera på om det är normalt att de är så förkylda så ofta? Eller gör jag något galet? För lite kläder då hon blir kall? För mycket kläder? Drag? Eller ska vi helt enkelt bara isolera oss från omvärlden?

Idag är de sista klapparna inhandlade iaf. Efter en olycka så har vi blivit en hel del fler på julafton än det var tänkt så var tvungen ut å handla mer. Men nu är det fixat så nu är det bara att slå in återstoden, ganska många!


Smulor

Jag å Mellie äter frukost, hon gröt och smulor från min macka. Hon är SÅ söt när hon tuggar! Nu ska vi ut på äventyr med Vivian:-)


Læser

Læser just nu, antagligen som den sista svenska mænniskan på jorden, Lars Keplers bøcker. Jag sæger bara. Hjælp SÅ bra! Har på några få dagar pløjt genom Hypnotisøren ocg længtar efter att børja med næsta, ska bara finna tiden. Tiden tiden.
Ni som inte har læst dom, spring fortare æn fortast och køp, eller låna av grannen eller bæsta vænnen och LÆS! Otroligt spænnande och sjukligt bra!
Passade på att køpa dom i SVerige så jag får læsa dom på svenska så klart =)



Bilder från Sverige

Det ær så mysigt att gunga i gungstolen. Håller fast mig før sækerhets skull!

Mellie Reser




Mellie reser och får sitta i vagnen på Arlanda så mamma fick vila ryggen från 10,5 kg i bærselen. Jættekul tyckte hon det var!
Hon ær den snællaste babyn på jorden och BARA log och jollrade på alla tre flygen hem! I Oslo somnade hon, som ni såg, i selen och lyftes fint in i flyget och vaknade någonstans mellan Oslo och Stavanger. Nær hon vaknade charmade hon alla flygværdinnorna och de turades om att hålla i henne då vi pløtsligt fick massa "time on our hands" i och med att Sola,flygplatsen i Stavanger, hade stængt. PGA SNØRØJNING! (yes yes yes) I'm dreaming of a white christmas! Och kanske kanske ligger snøn kvar till julafton? Snælla?
Vi fick cirkulera i drygt 30 minuter innan vi æntligen fick landa och møta pappa =)

Men. Nu har jag bestæmt mig før att aldrig bli kændis ;-)
Nær jag skulle komma ut ur flyget så ser jag en massa folk som står och viftar med norska flaggan. Hjælp, tænkte jag då, har Norge saknat mig SÅ myckte, kom igen, var ju bara borta i sex dagar?
Kommer dær, trøtt efter en lång resdag och folket viftar och hælsar oss vælkomna hem, kamerorna blixtrar och jag kænner mig generad till max! Shit, hamnar man i tidningen nu och ser ut så hær? Nej nej nej haha!

Det visar sig att på flyget sitter det någon handbollsstjærna som kom hem från VM med samma flyg som mig, det sitter æven en kænd ex-fotbollsspelare som numera syns i TVn varje helg då han ær programledare och kommentator før premier league i Norge, och sist men inte minst sitter det en kænd konsertpianist bredvid mig. Jag væljer ændå att tro att alla var dær før att hælsa mig och smulan vælkomna hem, men jag tyckte det var lite jobbigt med alla kamerorna =)


OBS: Nu fattar jag hur man fixar bilderna, bættre sent æn aldrig =)

jul jul!

Om det inte ser juligt och mystiskt fint ut så sæg? =) Mammas och Pappas hus.

Ger upp.

Jag ger upp och inser att jag ær riktigt less på bloggen. Får inte in bilderna. Har skrivit ett helt inlægg som bara førsvann då jag førsøkte. Har bara ett ord i huvudet. Det ekar dær inne och blir bara høgre och høgre... F....A.....N. Om det finns något som irriterar så ær det nær du førsøker gøra något med din begrænsade tid och så jævlas det bara. DÅ kan jag bli sur. Nåvæl. Nu ær vi hemma från Sverige dær jag har fått den bæsta maten, bæsta sællskapet och de mest underbara dagarna! Tack mamma och pappa,Farbror Crister, faster Kattis och Moa, storebror, Carolina, Anton och Martin och Camilla før att jag fick træffa er. Alltid lika jævligt att læmna er igen. Har ætit julbord, ett riktigt svenskt julbord med skinka, kælknøl, prinskorv, mammas køttbullar, janssons, sill, leverpastej, mimosa sallad och alt vad det nu ær på detta underbara bord. Det var så gott! MM! Har spelat julklappsspel, men får så dåligt samvete då jag vinner paket så jag ger bort dom, hæ? Whats wrong with me? Mellie har fått mys, mys och mys i næstan en hel vecka och hon har njutit av varenda sekund med sællskap av den bæsta slækten ;-) Morfar ær en favorit med stort F men alla andra går jættebra dom också! Jag har fått plumsa i snø och riktigt insupit julstæmningen, på en plats dær julen faktiskt ser ut som i filmerna och bøckerna. Vita skogar och røda hus med mysiga julljus i fønstrena. En mystisk blå færg som bæddar in allt i ultimat julstæmning. Jag drømmer om en jul dær vintergatan slår sin ro. Det kan du lugnt sæga att den gør i de væsterbottniska skogarna som mina førældrar valt att bosætta sig i, Jenny Larsson jul.

Førsøker

lægga in bilder från sverige men fattar inte hur man gør...åååh...jag ær visst inte så smart haha! Eller så blir det bara så nær man bara mobilbloggar. Hang on, jag ska fixa detta ;-)

I norge

Sitter på Gardemoen i Oslo. Mellie sover i bärselen och nu ska vi boarda planet mot Stavanger. Snart hemma. Några dagar går fort!


Nej

Inte denna kväll heller. Har gjort en dag prick efter "babyregelboken". Hon fick inte sova för länge på morgonen, hon har tagit två lurar på 45 min vardera. Jag har väckt henne från båda så hon inte skulle sova för länge.
Läggningen gick fint på kvällen men problemet är att hon vaknar och kan inte somna om... Nu har hon just somnat och vi ska upp kl 05.00. Undra hur det ska gå med en stressad/livrädd mamma och en megatrött baby imorgon på alla flygen. Om dom går. Det är minst sagt storm ute. Hagel blandas med fruktansvärd vind och åska(!?). Jag menar det, jag är livrädd. Undrar vad jag gett mig in på.

Som ni förstår så blir det bloggpaus nu i ca en vecka, bloggar om jag får chansen så klart! Mammen och pappen bor dock lite taskigt till för det trådlösa internetet;-)

Tack för alla tips och har ni fler så kom med dom!!!
Ha det bra!


Hej hej!

Jag är världens sötaste nattuggla:-D


Beteende

Idag lät jag inte Mellie sova tills hon vaknade utan väckte henne 8.30, efter att jag varit uppe en stund, tömt diskmaskinen, duschat, kokat kaffe och gjort mellies frukost klar. Och så klart, sett luciatåg, fikat lussebullar, tänt ljus och en brasa i kaminen. Väckte en liten baby som inte alls var med på noterna först utan bara vände på sig och ville sova vidare, men nej. Ikväll SKA hon somna och sedan sova vidare och inte vakna en timme senare utan först på morgonen.

Sen har hon börjat med något nytt. Så fort jag tar av henne blöjan så kissar hon. Provade sätta henne på pottan idag då jag visste att hon skulle kissa men det var obehagligt. En sekund efter att jag lagt henne på skötbordet så kom det, som jag visste. Lille luring. Haha:-)


Åh fy

Åh herregud. Dödsångest inför morgondagens flygningar. Funderar seriöst på att stanna hemma. Det är typ 50% av alla flyg från sola (Stavangers flpl) som är inställda idag och i Oslo också... Huhuhu!!!


Jul

Gran.
Förresten. Domherrar heter dompapp i Norge. Haha!


SOS

Behöver hjäöp med läggningen alltså. Livet kan delas in i före och efter förkylningen där före helt klart är att föredra.
I lördags somnade Mellie fint då hon skulle men då fick Thea ett raseriutbrott runt kvart över nio på kvällen då hon kom ner, efter läggetid för att "hon var törstig" men såg att vi hade fått julgranen på plats. (man kunde ju tycka att ett barn skulle bli glad av det men nej). Därmed vaknade Mellie och blev väldigt ledsen...försökte få henne att somna igen i dryga 40 min men när du sitter med en ond klump i magen av raseri och arghet över den själviska sexåringen som orsakat uppvaket så är du inte bra på att lugna en desperat kämpande baby. Därmed var hon vaken till 00.00. Igen.

Igår, söndag, somnade hon igen fint i sin säng. Själv. Men så vaknade hon efter en timme och var helt omöjlig att få att somna. Snälla, ge mig tips på hur jag ska få detta att fungera? Jag är en zombie och ser för mig hur jag snart har en två åring springandes runt som en galning här och skriker så fort det närmar sig läggetid...
Inatt somnade jag före Mellie, men jag vaknade 00.58 och då var hon fortfarande vaken i sin säng...


Storm

Fasen. På onsdag väntas ny storm över Sverige med orkanvindar i södra Sverige och massa snö i norra. Wihou! (not!!). Undrar hur mina flygningar går...


Status

Fredagskvällens status i "Casa Holgersen/Lundmark".


Norge vs Sverige

Norrmännen är ett stolt folkslag. Lika stolt som svenskarna. Och lika mycket bättre som vi svenskar anser oss vara än norrmännen, lika mycket bättre än oss anser norrmännen sig vara så klart. Skillnaden mellan Norge och Sverige är att i Norge så sänds svenska tv-kanaler i det vanliga tv utbudet, 1,2 & 4. På radio sänds massa svenska sånger och svenska artister och i tex idol så sjunger en artist i varje program på svenska, typ. Dom kallar oss också "söta bror". Men, under min uppväxt och mitt liv i Sverige har jag egentligen inget minne av att vi vurmar så mycket för vårt grannland i väst? Den enda egentliga kontakten jag kan erinra är alla de norska bilarna på vägarna på somrarna, de norska vitsarna man hört samt uppfattningen om hur dyrt det är i landet.
Med andra ord är jag glad, nej lycklig, över att jag är en svensk i Norge och inte vice versa. Tack Norge för att ni gör så det känns "som hemma" här och att ni är så mycket snällare med oss svenskar än vi är med er:-)


Förresten så råkade jag väcka Mellie när jag skulle lägga täcker över henne nu för en stund sedan. Så. Nej. Det var inte så lätt.


Tævlar

Ær med och tævlar om en wigglecart till Mellie. Tævlingen finner ni hær: http://www.madeleneklundsjulkalender.blogg.se/

Försova sig?

Idag skulle jag kliva upp tidigt, ta en lång varm dusch, piffa till mig, sätta mig ner i köket med en kopp kaffe och lite frukost inför jobbdagen. Skulle helt enkelt få en kanonstart.

Istället vaknar jag kl 09.14. (jag börjar jobba kl 10).
Där ligger vi, alla tre i familjen, och snarkar ikapp, den ena högre än den andra och värre än den tredje. Då ställer jag mig frågan, HUR är det möjligt i en småbarnsfamilj? För det första brukar Mellie vakna och vilja ha mat. För det andra har Atle aldrig sovit längre än till åtta i hela sitt liv och för det tredje hade jag ju ställt en klocka. Jaja. Jag kom mig fort på benen och piffade till mig, utan dusch dock och väckte sedan resten. Mellie fick ny blöja och kläder av mig medan A gnuggade gruset ur ögonen och klädde på sig. För till saken hörde ju att de skulle köra mig till jobbet pga att de behövde bilen senare under dagen. Nåja. Allt slutade med att jag kom tio minuter för tidigt och att jag fick beröm för outfit och utseende. Pyttpytt!

Det var en härlig dag att jobba. I Norge är det många som får lön idag och i december så bjuder staten på halva skatten, det vill säga att man får nästan dubbel lön denna månad. Detta i sin tur leder ju till att det blir långa köer i bankerna för att folk vill sätta in de extra pengarna på sina sparkonton. Eh. NÄ!
Detta resulterar i sinnessjuk omsättning i butikerna då folk SPENDERAR. Och, detta betyder i sin tur att det är sjukt kul att sälja dyra märkeskläder till medvetna norrmän;-)

Nu har Mellie somnat i sin egen säng och idag tog det ca tio minuter, ingen grining. Kan det vara så lätt?

Nu är det idol!


Midnight in Paris

Jag kan inte säga annat än
-den här filmen måste ses!

Har sett den nu ikväll och jag tror att ni som känner mig extra bra (eller som läst min blogg länge då jag har en känsla av att ha skrivit om min dröm) kommer le lite då ni ser den. Camilla tex borde förstå på en gång:-)

Jag har alltid sagt att jag vill leva på 20-talet med pannband, paljettkjol och cigarettförlängare på rökiga barer dansandes charleston till storbandsjazz eller lyssnandes på pianosång med ett martiniglas i handen.
Just detta sker huvudpersonen i den här filmen. Owen Wilson spelar en roll i vilken han inte helt liknar sina vanliga karaktärer men som så klart bär drag av den flummiga och trevande person som vi har för vana att se.
Plötsligt rör han sig i samma rum och konstellationer som Hemingway, Picasso, fitzgerald, dali' och fler ikoner från samma tidsperiod, hans största dröm är verklighet. Han tar del av deras liv, tankar och drömmar och inser till sin förvåning att människan inte var lyckligare då utan tankegången var ganska så lik vår tids tankar.

Den träffade mig mitt i blinken och jag anser det vara en film av djup filosofi förklädd i komik och ironi. En toppenfilm helt enkelt!
Ni.Måste.Se.

Natti från snarkande huset i Stavanger! (kan ni se taket som flaxar av snarkerierna?)


Imorgon

Fredag är dagen då Atle börjar sin föräldraledighet. Jag ska jobba. Jag har gjort allt klart så han kan slappna av med "teknikaliteterna";-)

Är ju noll problem att hänga med denna lilla solstråle!


Läggning pågår.

Hur ska det sluta ikväll? Nu har hon jollrat i 10 minuter. Spännande!

Medan hon gör det kan jag ju berätta att vi ätit middag på Ikea idag. Atle åt svensk julmat och jag norsk. Väldigt gott! Pinnakjött heter det och det är salt ,torkat och sedan ångkokat fårkjött som äts med en stuvning av kålrot, brysselkål och så kokt potatis. Min favorit av den norska julmaten. Mmm! De riktiga norrmännen, dom som inte bara har medborgarskap, körkort ( eller førarkort som det så pent heter) och norskt personnummer utan faktiskt är födda här utav föräldrar som också är födda här som har föräldrar som också är födda här och så vidare...dom äter sås till och denna sås består av rent flytande äckligt fett från avkoket av köttet. Så. Äckligt. Om ni ska äta Pinnakjött så styr undan snusksåsen!

Nu sover hon? Häe? Det här går ju bra!!! *stolt*

Nu är det film med pappa storm!

Oj. Glömde!
Köpte ljus på Ikea, förvaringslådor till theas rot hylla och blomkrukor till mina julstjärnor:-) mina blommor har börjat leva så länge så jag får faktiskt slut krukor! Förut så dog blommorna så fort att jag var tvungen att fylla på dom med nya hela tiden, nu har jag istället snart huset fullt med blommisar! Yeaj:-)


Och...

6. The grinch
7. Hjem til jul
8. Tomten är far till alla barn
9. Shrek
10. Ensam hemma


Jul"must"s.

1. Bridget Jones dagbok
2. The Holiday
3. Narnia
4. PS. I love you
5. Lady & Lufsen
6. Allt som heter "Disney"


Färdig!

Mamman: -Nu ska du sova längre.
Babyen: -Nä.
:-)


Haihai!

Jag är utsövd och nöjd. Mellie sov hela natten och typ kl 6 kom hon till mig i sängen. Fantastiskt! Då ammade hon och sen sov vi vidare tillsammans tills kl 09.30! Lycka i en liten box.
Klockan 11 kom Siret till mig och Mellie, och av ingenting i kylen trollade jag fram en paj som jag bjöd på som lunch. Pratade och drack kaffe i runda två timmar tills det var dags att gå igen och då somnade Mellie med en gång. Tyckte det var lite kallt här hemma så hev in några vedklabbar i kaminen, mysigt och värmande. Jag har max julstämning! Bara sitter och gottar mig! Nu ska jag dock lägga mig vid sidan av min älskade baby och vila en stund jag med.


Pssst!

Hon sover fortfarande och nu ska jag det med, blev väldigt sent men fastnade framför Homeland på tv, det verkade väldigt spännande! Måste nog se de första avsnitten på något sätt!

Natti!


Pust...

Så var denna intensiva dag snart slut. Mellie sover (!) i sin egen säng (!!) och klockan är bara 20.15 (!!!). Vi får se om hon vaknar och hela proceduren börjar om igen.

Idag var vi på åttamånaders kontroll. Hon väger nu 10400g och är 75 cm lång.
Efter den lämnade jag smulan hos farmor och susade (läs: körde i snigelfart på de snuskigt halkiga vägarna) till jobbet. Ännu en dag avklarad och det är så kul!

Imorgon är jag och Mellie lediga men på fredag ska jag jobba igen. Då ska pappa vara hemma me'na.

Nu: soffläge. Själv. Längesedan!!


Snorhalka!

Ligger här i sängen och gruvar mig för körningen idag. Det är inte lite halkigt! Hör hur bilarna på utsidan rutschar fram...
Nu är det rise 'n shine för en ny fartfylld dag!


Svisch!

Borde nästan ta dagen i punktform, så mycket har jag gjort.
Vaknade sent och åkte ut och handlade, skulle köpa julgran men hann bara köpa foten. Jaja. Hem, lägga lillan, vika tvätt från tre maskiner, laga mat (gjorde älgstek som mami och papi kom med), det tar ett par, och fler än det, timmar att steka den. Fixade till mig, lade i ordning veden och dammsög huset. Lekte med liten och gav mat, åt själv middag och sen på med kläderna och off to work! Ute var det halkigt som bara den och jag körde sakta sakta. Första kvällen på jobb idag och det var så himla kul! Längtar till imorgon då är det dag två på jobb. Först är det dock åtta månaders kontroll kl 10, så ska hon lämnas hos farmor och så ska jag jobba kl 11. Får se hur det går med tiden!

Ikväll har hon somnat i sin säng, själv. Förvisso med benen utanför spjälorna, vidrörandes vår säng och med oss i samma rum, men, jag tror vi är på rätt spår? Ska bara försöka få henne att somna vid sju-åtta igen som hon gjorde innan förkylningen. 23-ish är inte helt ok för en så liten person. Men tog bara typ 40 min ikväll:-)
Natti!


Sover fortfarande

Nästan så jag måste väcka henne för lite mysing. Abstinens. :-)


1-0

Mamman-babyen 1-0!! Där stängde hon de små blå. Hon ligger upp och ner i sängen, fötterna sticker ut mellan spjälorna och hon har täcket under sig. Men skit i det, jag vann!! (ja, liiiiiite sent på natten, men men). Hon har härmed för första gången i sitt liv somnat själv i SIN säng. NATTI!


Arg

Mitt barn sover fortfarande inte. Nu är kl 23.40. Jag är frustrerad. Arg. Trött. Sur. Men så är hon förbannat gullig, tur för henne.


Två bra saker

Jag kan nu sjunga -" nej SE det SNÖAR nej se det snöar det var väl roligt HURRA!"
Och så kan jag säga att rätt person vann BB.

Nu hoppas jag på snöstorm inatt!:-)


Jaaaa

Jag är en tönt!:-)


Ok hörrni!!

Ett två let's go!!! Final i Big brother 2011!!! Måste jag säga att jag är exalterad?! Har missat typ tre avsnitt:-)) Scccchy!! Det har börjat!


Chokladpuffhjärtan :-)

Melodie överraskade och sov lunch i tre timmar och medan jag väntade (!) på att hon skulle vakna lagade jag chokladris. Tyckte dock det var tråkigt med "klottar" och bestämde mig för att göra hjärtan istället.


Andra advent

Vi trotsar sjukdom, piffar till oss och beger oss ut en stund. Jag har varit inne i en vecka, jag stjäl ett par timmar av sjukdomen och hoppas det inte blir värre för någon av oss. Blåser ut ljusen och går.
PS: mer sovtips tack! Och tack för de jag fått;-)


Tips

Så. Mottar mer än gärna tips på hur man lägger en baby som är van att somna med mamma och sedan sova mellan mamma o pappa resten av natten. Hur får man babyn att sova i egen säng och kanske viktigast, hur får man babyn att somna i egen säng? Känner att alla våra rutiner vi hade going nu är bortblåsta med denna förkylning och läggning tar nu en timme, och det är en aktiv timme med sång och kli och tuttistoppning. Hon måste också ha en tutte i vardera hand, tre nappar totalt. *svettigt*

Så, mammor, inte var så slöa nu utan orka skriva ner era bästa tips om läggning i en kommentar, please! :-)


Nehe

Inte blir hon bättre liten i familjen. Vaknade imorse av att jag kände något som låg och osade bredvid mig. Hon vaknade då jag pratade med henne men ingen skriking eller lalling eller något. Tog tempen på henne och den var på 39,8. Stackars liten. Till råga på allt så fick hon inte upp något öga. Hon fick Alvedon och efter 20 minuter var hennes allmänna tillstånd bättre, hon ville sitta och lekte med sina nappar och lallade, ny temp mätning visade dock ingen nedgång av temp. Hon fick mat men sprutspydde upp allt igen. Gav henne lite vatten ur en pipett som vi fått från sjukhuset en gång och hon ville ha allt hon fick och blev sur då hon inte fick mer...ville ju inte att hon skulle spy upp allt igen...

Nu har hon just somnat på mig, febern ligger på 38,2 och hon vill dricka mjölk och har så gjort ett par gånger i mindre portioner, inte poppis! En halv fruktmos har hon fått i sig också. Mitt lilla gull...man kunde ju tycka hon skulle bli bättre snart?


Pics

Trappan och julen.


Så liten och sjuk

Tycker så synd om min sjuka lilla hjärtevän. Ögonen klistrar igen idag på nytt och det som igår såg ut som dom blev bättre...imorse så fick hon inte ens upp det ena ögat och nu har det andra börjat på riktigt också. Sen har vi näsan som konstant rinner (verkar dock inte göra henne något då snor tydligen är jättegott?), men värst av allt...hostan... Idag har vi för första gången sedan i måndags varit utanför dörrarna, jag kände mig insnöad (haha!) och behövde gå till affären och handla det enda hon äter, fruktmos. När hon satt där i vagnen med trötta, röda ögon fick jag så dåligt samvete att jag nästan sprang. Men tror nog hon också hade gott av lite frisk luft, även om den var ganska kall.
Upptäckte att snön som föll imorse ligger kvar men på vägarna har den ju smält och nu på eftermiddagen så är det ishalka! Jaja, jag älskar kylan och snön den här årstiden så mig gör det inget:-)

Har varit lite kreativ idag och fixat adventsljusstake med några ljus jag hade hemma och även satt upp halkmattor i trappen. Det är faktiskt två barn som halkat i den redan sedan vi flyttade hit så det var ganska viktigt att få det gjort. Tack Jessica för tipset!
Mattorna är beställda från Ellos och helt geniala och ganska snygga om du frågar mig!;-)
Bild kommer senare.
Nu ligger gumman och vilar och jag gör väl typ detsamma. Atle är och leker med några kompisar (kan väl knappast kalla att spela Playstation något annat än det?) och jag ska snart äta fredagskrabban och har laddat upp med godis inför idol, senkväll med Thomas och Harald, Big brother och kanske film:-). Fredagsmys kan vara mys även om det bara är jag och Mellie:-)


Somnat

Här somnade lilla smulan på mig...gissa om jag önskar att jag också låg ned...zzZ


Snööö!

Det snöar!!!!! Det snöar!!!!


Nu vänner..

...nu kör vi jul! Jag har borrat ner mig och Mellie i soffan (hon kan inte sova pga hostan) med fikon -konstigt nog blir de godare och godare för varje år?, framför "The Holiday". Äre december så äre!:-)


Challenge

Jag har fått en award/utmaning av Madelene (madeleneklund.blogg.se)
Utmaningens villkor: länka tillbaka till den du fått den av, fullfölj meningarna, ge den vidare till fembloggvänner. Here we go:-)

1. När ingen ser eller hör mig...
Så pratar jag för mig själv, biter på underläppen, småäter på allt som faller mig in och passar på att rengöra näsan. Gråter för minsta lilla på
Tvn, skrattar högt åt skämt från radion och så klart, "sjunger".

2. Jag går aldrig hemifrån utan...
Mina nycklar, visa kort eller mobil. Det är väldigt sällan jag lämnar Melodie hemma heller.

3. Min blogg heter som den gör för att...
Linda är mitt namn och istället för att bloggen skulle heta "Lindas" så hoppade jag på den norska versionen av tillägget "s" och det blev då lindasin. Alltså, lindasin=lindas:-)

4. Om jag vågade skulle jag...
Vara en mindre mesig mamma. Jag önskar jag var en av de coola mammorna som liksom "ser på medan" barnen lär sig och tippar omkull och slår sig lite istället för att dulla och dalla mig galen. Lite skrubbsår har väl ingen fått men för livet av?

5. Om tio år...
Har jag antingen ett stenbra jobb som chef någonstans, eller eget företag. Eller, så är det raka motsatsen som gäller! Hemmafru med allt vad det innebär;-)
Ett barn till skulle jag tro. Hummhumm...

Jag skickar denna vidare till Camilla, Malin R fd K, Jessica E, Mela, Johanna B:-).


Tjuvar för fullt!

Lillan har upptäckt hyllan under bordet och tjuvar för fullt!


Månförmörkelse

Den 10/12 kl 16.37 är det Månförmörkelse och enligt astrologerna skall man undvika allt som har med resor att göra denna dag. Det var ju positiva ord för en redan stressad mamma som ska resa själv med ett barn som är för stort för bärsele, ska passa in tre flyg med korta intervaller och redan är nog flygrädd som det är. Fan. Kunde bespart mig för den infon.


RSS 2.0