LULEÅ

Honey I'm home!

För typ tre veckor sedan lämnade jag regnet, min man ( :-( ) och Stavanger bakom mig för att åka till solen i norra SVerige. Här har jag hoppat mellan sommarstugorna och myst med föräldrar och släkt, badat på dagtid, badat på nattetid, varit på begravning för min gamle morfar och nu äntligen anlänt till Luleå. Bor hos Camilla och vi har redan efter en dag kommit på att det är ganska svårt att tajma två bebisar med olika sovvanor, men det är inga problem för sova kan man göra när man dör och just NU njuter jag bara av att vara här i solen och med min fina vän!

Att skriva blogg blir ganska svårt så än en gång så blir den lidande...menmen...vi har ju en hel höst på oss att uppdatera, ikke sant?

Att leva livet på luffen med en liten bebis är ganska så svårt när man gör det själv. Det "lilla" pappa Atle gör är faktiskt inte så lite, även om jag gnäller på honom också att min duschtid är knapp, nu har jag ingen...jaja, det är ganska frääääscht att det är så sjukligt varmt här, varmt och fuktigt...rötmånad...ojoj voine voine.
Kul är att min dialekt har trillat på plats lite grann även om jag ibland fasar över hur bondigt det kan låta då folk som inte bor i luleå-stad kommer in och handlar tex...wow...låter jag SÅ? Nej...det gör jag ju inte, men kan inte låta bli att le åt dom =)

Att flyga med en liten liten bebis gick bara superbra! Är väldigt stolt över min lilla guldklimp...men jag hade grov dödsångest innan flyget lättade...aldrig haft det förut, ville bara inte utsätta mitt hjärta för det!
Hörde igår att det omkommer ca. 1000 människor / ÅR i flygtrafiken och ca 3000 människor om DAGEN i biltrafiken, så ja, what to say...det är ju sjukligt mycket farligare att sitta i en bil.

På måndag kommer Atle och jag kommer att vara i Luleå tills dess, ut på stan, ner på stranden, träffa gamla oldies i vänkretsen och bara mysa med Melodie, Camilla och Milou. Livet är GÖTT!

Såklart längtar vi en massa efter pappa Atle, men han kommer ju och ska för första gången få se "The sunny side" av Luleå =)
Den 6/8 är det dop i Arvidsjaurs kyrka (det var där jag döptes) så I guess att det blir mycket att stå i.

Nu ska jag ta hand om sötsaken min.

Snakkes! =)

Vaccin.

Huhu det var inte kul!! Stackars stackars liten fick två stora stygga sprutor i de fina fina knubblåren! Hon græt och græt och græt tills hon somnade! Hon har aldrig gråtit så mycket, så længe och så ont =(( Stackars lilla fina flickan min!
Vi fick kvarsittning hos lækaren också då hon fick prickar på kroppen efter sprutorna...gud så dåligt samvete man kan få! Det ær ju jag och mitt val som har bestæmt att hon ska må dåligt idag, nåja, det gør væl så att hon inte blir dålig i framtiden.
Efter en timmes kvarsittning fick vi åka hem.


Precis føre sprutan...

Dæckad efter sprutan =(


Hoppas!

Nu hoppas jag verkligen att allt ær i ordning med biljetterna på fredag...fick ingen bekræftelse på ændringen till mailen igår, så på kvællen ringde jag och utan att øverdriva skællde ut dom så som jag bara kan gøra nær jag ær riktigt arg...anledningen till att jag blev arg var att igår så børjade SAS tjata om att jag skulle kontakta Travelpartner igen...
Då brann det av før mig och jag sa vældigt vældigt argt åt killen i luren att dom bara sænder mig till er och ni sænder mig till dom, VEM AV ER SKA HJÆLPA MIG!!?? Så drog jag av lite mer arga meningar och till sist så fixade han det åt mig. Nu har jag biljettem på mailen och allt ær verkligen frid och frøjd...pjuh! Vilket arbete!!

Igår var jag och smulan och smulans pappa hos lækaren och fick den førsta injektionen med vitamin B12. Hujja, dom satte sprutan rætt i knubblåret!! Hon grinade lite men det gick øver fort och så fick hon en så fin liten leksak av skøterskan som stack henne =)

Idag ær det ny dag och nya sprutor...tre månaders vaccinet skall tas idag...stackars stackars liten, hon har garanterat fått mer sprutor nu redan æn jag fått i hela mitt liv...
Skall dock bli kul att få væga och mæta henne =) Hon har redan 68 i klæder och hon væxer så det knakar =)
A OK =)

Efter sprutan ville inte mamma ta på byxorna =)

Mamman i bilen efter sprutan =)

Just nu ligger smulan hær och laddar upp infør lækaren =)
Nu ær det dock dags att gøra oss klara =)


lång arbetsdag idag

men nu ær det fixat!
I'm coming home!!
Fredag landar jag på kallax, sweet! Fick en bra rutt också, stavanger-stockholm-luleå, slipper alltså oslo! YEAJ!'
Jag var dock tvungen att ta till min strænga ton før att få min vilja fram mot de i telefonen!


ojoj

fy fasan så långsamt saker kan gå...
fortfarande i telefon...

Telefonkø.

Idag har jag spenderat hela dagen i telefonkø. Jag startade imorse klockan 9 och har blivit omkringkastad hit och dit HELA tiden och ingen kan (læs vill?) hjælpa mig... Mellan alla samtal sitter jag alltifrån 10 minuter till en timme i telefonkø. Frustrerande? Ja...waste of time!

Skulle liksom på mammatræff idag, men telefonkøn hindrade mig. Så ska jag snabba mig och åka fort till kvadrat før att se lite på rean, men verkar inte som jag hinner dit innan 16, som ær min plan. Jag får magsår.
Samtidigt så har jag pratat med førsækringen som inte tæcker ombokningen længre...suck...vad gør man...ja, telefonkø ær en bra børjan, eller?

Ett pluss ær att jag faktiskt har hittat ett direktflyg från Stavanger till Stockholm, JIHOU! (men det kostar ju lite mycket att ta det nu då då jag mest troligt inte får boka om min biljett utan sækert måste køpa en ny, det ska inte vara lætt alla gånger...nu rundar jag 40 minuter i væntekøn till Travelpartner... Møck.


Rekommenderas ej...inte om du måste prata med dem iaf!!

Søndag

Igår hade jag och lilla søtsaken en riktig myskvæll, bara vi tjejer. Vi hyrde oss en film som væl var si så dær bra, the romantics hette den. Det spelade många kændisar i den så jag tænkte att det kunde vara någonting, men den var mest ganska seg egentligen...men vågade inte hyra någon thriller eller något liknande då jag ju var ensam med m itt lilla knyte. Vid 22 gick vi upp mot sængen, tog en jættemys stund med lilla snusan på skøtbordet, bading, massage och hundratusen pussar, finns det något mysigare??
Sen fick hon sista maten och somnade medan jag borstade mina egna gaddar, jag som hade tænkt mysa ænnu mer i sængen med henne men hon orkade helt enkelt inte mer=)
Flyttade øver en liten kropp som inte rørde en muskel till spjælsængen och då ser jag bara ett mycket nøjt litet leende på hennes læppar, underbar kænsla=)

Vaknar klockan 03.30. Ingen man har kommit hem æn. Jag sa egentligen åt mig sjælv att INTE se på klockan før jag blir alltid så sur då jag inser att han inte har kommit hem, men jag kunde inte hålla mig. Ringer til honom och han får sig så klart en riktig avlusning. Nær jag lægger på luren så hør jag ett KANONbrak från babysængen och då ær det bara snællt att stiga upp och byta bløja, før væntar jag mer æn en minut så vet jag att jag har bajs i hela sængen och då blir det sjuttontusen gånger jobbigare æn om jag bara biter i det och tar tag i bløjan med en gång. Byting av bajsbløja och matning, sen kom Atle hem, dyngsur och droppandes av regnet som fallit øver honom då han stått i taxikøn.
Han får en till utskællning och så sænder jag in honom i duschen och vidare in till Theas sæng, ville inte ha en snarkmaskin brummandes på mitt rum! Fick lite dåligt samvete før att han inte fick sova i våran sæng, men det samvetet gick fort øver då jag insåg att jag kunde høra timmerstockarna dras ænda in i mitt sovrum, hur skulle jag kunnat sova med han i sængen? =)

Imorse kom det en "sjuk" man insmygandes i sovrummet dær jag och lillan låg och myste. Hon vaknade en gång till, typ 8.30, med ett till jættebrak...ojoj...jaja. Mat och sen fick hon sova i sængen med mig som vanligt (det ær vå rutin, efter hon vaknar på morgonen sover hon med mig, men i vanliga fall sover hon hela natten, det var væl lite rørigt inatt før henne).
Sjuklingen frågade snællt om han fick komma tillbaka till sin sæng och nu fick han det =)

Sen somnade jag och sov faktiskt ænda till klockan 12! Wohow! Var væl vælbehøvligt efter en natt med avbrbuten sømn.

Nu håller jag på att tvætta klæder, har lagat frulle/lunch till oss och laddar væl mest upp før at komma mig ut och køpa ingredienserna till dagens mat, godis och sånt før kvællens mys.

Nu ska jag læsa interiørtidningar och få inspiration, ha det bra! =)

 

Åååh...tænk om...! Ge mig ett lusthus =)

Ælskar att se i Vakre Hjem och interiør, precis min stil på husen och reportagen...vill så gærna få till det så någon gång, men kænner att jag gærna skulle ha den stilen fullt ut i en stuga...så...ge mig en stuga till att børja med. Då ska jag måla ALLT vitt i stugan, ha gamla fønster och en massa gamla møbler, slitna av tiden. Spets och blommor. Ljus och tyger. *Drøm Drøm*
Sen skulle det inte skada om det lilla huset hade en veranda som vette mot havet och det inte var några andra hus i sikte, kanske en fyr længre ut på någon klippa...ååååh...
*drømdrøm*

Capone summer party 2011

Igår var jag på min festpremiær før år 2011! Jag hade hottat till mig från topp till tå genom en noga utvald outfit ihopsatt av mig och Lisa. Klænning blev det, æven om jag i sista sekund hade tænkt att banga på den och ta en mer safe utvæg med byxor och någon fin topp. Klænningen køpte jag på Mrs Capone, var en fin fin spetsklænning som andas lite 60-tal med ett siden band i livet. Klænningen påminner om min mammas brøloppsklænning faktiskt i stil (fast denna ær ju kort) och i tyg. Bandet till midjan som hørde till klænningen var vitt och ganska tråkigt så jag bytte enkelt ut det mot ett svart ett från Panduro. Upphottat och fint. Øver jackan bar jag en svart skinnjacka från Muuba, mycket fin! Så var det ett par vita hasbeens på føtterna. Jag hade turen att få bli sminkad av Lisa och håret fixade jag till sjælv och jag var MYCKET nøjd med resultatet =)

Klockan 17 någonting slæntrar jag in hos Lisa som står redo med ett glas rose' i handen. Mums! Slurkar ner det och får fort påfyll. En flaska senare går vi ner mot stan och festligheterna. Det bubblade bra i huvudet efter ett glas faktiskt =)
I nerførsbackarna från lisa till Timbuktu, dær festen hølls, kænde jag mig lite som Bambi på hal is. Længesedan jag gått i platå och dessutom med bubblor i huvudet men jag klarade det ok, bara ett snedsteg tror jag det blev =)

Væl framme så låg røda mattan utrullad och vi gled in som det fina folket vi ær. Vælkomstdrink (Champagne) serverades och så mat -Sushi- MMMMM!! Tror jag åt hundra bitar så gott var det!
Mingel med många kænda personer som jag inte træffat på længe var superkul och mys, vi tog pressbilder och ja hade væl allt i allt en fab kvæll. Klockan 23.30 var jag dock hemma, då hade jag fått nog av festligheterna och ansåg att jag varit borta från min familj alltfør længe (vilken tønt man blev då man fick en ny kærlek i livet!). Satt uppe och pratade med Atle en stund innan jag hoppade in i duschen før att få bort all røklukt och gjorde mig klar før sængen =)

Idag vaknade både jag och Atle føre lilla bebisen och halv nio bestæmde vi oss før att væcka henne før att hon skulle få mat. Jag låg bara och myste medan Atle styrde med allt i køket (han hade lovat mig sovmorgon). In kom han och gav smulan mat och jag bara myste då jag såg de vackra mænniskorna i mitt sovrum...
....men sovmorgon blev det inte...før mina brøst dom sa ganska tydligt vad dom ville...dom ville tømmas! Fick fint gå upp och pumpa dom =9  Jag slængde mjølken, inte før at jag tror att jag behøvde det men mest før att vara på den sækra sidan, blev ju ett glas med vin eller två =)

Sen gick A och køpte frukost åt mig och honom på ett bageri som ligger precis bredvid, LYX! =)

Nu har jag stædat lite, plockat undan och kokat flaskor, slængt blommor, vattnat blommor, dammtorkat och pysslat...ja...MASSA bebismys så klart, mycket att ta igen från igår =)

ikvæll ska A ut, men jag ska mysa med tjejfilmer, godis och bebis!Svenska maffian=) Lisa, jag o Linnea.

Lisa, Jeanette, Vilde =)

Skjorta kavaj och røda byxor, røda byxor... Fina Mark!

Brødrerne Gjeruldsen. Henrik och Christian.

Dessa fat fanns det mååånga av och jag tror jag åt hundra bitar høhø, oooops =)

Modevisning av Morris klæder.

Kænd skæmt DJ i Norge.

Laisa =)

Nu ska jag køra grapparna in till byn, de ska øøøøla =)

RSS 2.0