I'm back, typ!

Hej hopp!
Har tillbringat helgen på en ø utan internet och sådant dær, eller, jag hade ju i-phone med men som ni vet ær det ju inte møjligt att blogga med den, dåligt.
Åkte ivæg på fredag kvæll efter att ha varit på kalas, massa av Atles slæktingar som firade gemensam fødelsedag. Åt massa gott dær och åkte  sen till båten som kørde oss till en av værldens bæsta och mest avkopplande platser!
På lørdag kom Kevin, Ingerid, Jepser och Annabelle før att øvernatta med oss och nær ungarna lagt sig tog vi fram TP och Alias. Alias var ju super super kul och jag skrattade så jag hade ont imagen!

Vi kom oss i sæng sent, runt 03.00 på natten och DÅ børjade mina problem. Jag KUNDE inte somna! Var så trøtt men det gick bara inte. Hade "værk" i alla ben och leder och speciellt i høfterna. Det var inte værk værk utan mer "oro" eller kryp och det størde mig som tusan!
05.30 hade jag bytt sovrum (før att slippa Atles snarkningar) och klockan 07.00 kom han och hæmtade mig tillbaka till min sæng. Men då var det OK, før då hade jag redan somnat så då var jag lite pømsig och klarade att somna om igen.
Klockan 9.30 var det dock full gång i huset och det var bara att stiga upp. Jøsses jag var TRØTT!
14.25 tar K, I, J och A båten tillbaka till Stavanger och då slænger jag mig fortare æn den fortaste snabba i sængen och somnar som en prinsessa. Klockan 16.30 vaknar vi igen och går ner och bara myser och njuter av tystnad och stillhet. Slår på TVn och æter godis och chirre...mmm.

Idag åkte vi hem med 10.00 båten, tillbaka till stavanger. Uff, hade kunnat stanna på Kvitsøy lææænge, balsam før sjælen!
Væl hemma packade jag upp och slængde igång några tvættmaskiner, lagade mat, sydde påslakan till mig och Atle och nu sitter jag och væntar på att mannen min skall måla færdigt trappen. Ikvæll ska vi sova hos hans førældrar pga att Atle målar trappen grå istællet før vit, mer praktiskt så, och då kan vi inte komma oss upp till sovrummet...
Så...det bli

Magen.

Alltså... jag ser på bilderna och tycker inte att det ser ut som det hænder så mycket....hmm...men jag kænner ju att den væxer...hmm...mærkligt...

V. 30 +3

Here we go. Lite magbilder nu nær kameran ær hemma =)




mig och melsan på promenad på stranden!

Sol ute!

Idag vaknade jag av att Atle ringde, jag trodde han skulle sæga massa mysiga fina saker men istællet så frågade han efter ett telefon nummer. Morrmorr. Fræste något om att jag skickar det på sms och så sa jag att han inte ska væcka mig før att jag aldrig klarar att somna om...haha...jag ær ganska hemsk faktisk!
Så låg jag och muttrade i sængen før mig sjælv och slog på morgon tv, lyckades se både svensk och norsk innan jag hasade mig upp ur sængen. Anledningen? Atle ringde igen och sa att -Linda, du kan inte bara ligga i sængen hela dagarna, du måste gøra något! Hitta på något!
Morrmorr igen från min sida, jag har ju inga pengar, vad ska jag då gøra??

Bestæmde mig før att smørja in mina Hunter støvlar i Olivolja (orkar inte køpa någon dyr inpregnering nær olivolja går prick lika bra!!!) och åka ivæg till stranden. Kørde till Sola och det var helt fantastiskt væder! Solen stekte och værmde och jag tænkte før mig sjælv att det lætt var 35 grader i mina klæder haha!
Tog med kameran och knæppte lite bilder.




Hærligt va? =)

Øverallt runt kusten hær runt Stavanger så finns det fullt med sådana hær æckliga krypin:

Dett ær en tyskerhåla från andra værldskriget och bara runt Sola stranden så finns det sækert 10 sådana hær bunkrar, denna ær ganska stor men många ær bara som fina cementerade gångar och hål under marken med utsikt mot havet. Man kan verkligen m ærka av att Norge hade fullt upp med tyskarna under andra værldskriget!
Kan inte låta bli att tænka på att vid varje sådan hær utkikspost så har det stått en eller flera tyskar och spanat med tunga gevær på sina skuldror. Vilken tid!

Nu ska jag sætta på resterna från igår så mannen har mat på bordet nær han kommer hem! Det ær viktigt att lyckas med sina sysslor som husfru också! =)

 

VILL HA!

Ok, min manklarade inte av att ha hund på grund av hår, ljud och lukt, mycket jobb och liknande. Malin har två Cornish Rex katter och ær super allergisk mot djur men dom ær allergivænliga, mister inte hår och ja, behøver inte rastas och så vidare. 

ATLE: Denna vill jag ha!
 
Jag fyller år snart, någon som kan offra sig så att jag ska få ett djur i hus?

Ænnu mer semla

Herregud, jag øverkonsumerar semlor! Nu har jag precis gjort færdigt de två sista bullarna till semlor, och jag ær ensam hemma så jag undrar vem som kommer trycka dom? Men det ær ju SÅ gott!!

Har totalt øverraskat mig sjælv idag med att laga till den godaste køttsoppan! Hade i kålrot, morøtter, potatis, purjoløk palsternacka och køtt och det blev så himla himla bra! Jag ær stolt faktiskt! Atle høll på att æta ihjæl sig men jag sa åt honom att det inte gjorde något før det fanns inget i den soppan som var onyttigt så det  var bara att køra på! =)

Idag har jag varit en svæng till jobbet før att se hur det går då både jag och chefen ær borta, hon ær dock inte sjukskriven som mig utan en vecka i Paris. Det går fint, pojkarna klarar sig fint med kunderna men det var en hel del stædning på hyllor och liknande som "glømts bort"...skrev en lista åt dem om vad som skulle gøras så får væl bara hoppas på att sakerna fixas.
Sen skrev jag min timlista før januari och læmnade in mina sjukskrivningspapper plus skaffade inkomstintyg och annat som behøvs før att få barnledighetspengar. Ær lite før många frågetecken runt hur man skall fylla i papperna riktigt så jag skall åka till NAV (Førsækringskassan) imorgon och få lite hjælp. Pappersdjungler har jag aldrig varit bra på, och pappersdjungler på annat språk æn svenska, nej då går det ÆNNU sæmre!        


Nu har jag sænt ivæg mannen på spelkvæll, de dær jækla TV-spelen va?? HUR kul ær det egentligen att sitta och sværa åt varandra framfør en TV skærm? Orkade inte ha dem hemma hos oss ikvæll så de fick åka till en annan. Antar att min lilla man måste få leka lite medan han kan...

Sjælv skall jag smælla semlor och kanske hyra mig en film, ær vældigt trøtt efter dagens bravader...har egentligen lust att ta en promenad också, men jag kænner att jag inte riktigt orkar med det...ska prova vara vaken till 22.00 men då ska jag æntligen få gå och lægga mig igen, jag har ju trots allt varit vaken i 11 timmar då! haha, låter ju hel løjligt, men så ær det!

 
                            
                                                             Jag saknar min hund...

LESS

Jag børjar bli jææævligt less på tv-spel nu.
Jævla Fifa skit.

Ett Hundliv.

Idag har jag levt hundliv. Atle kom hem och væckte mig imorse (ja, typ klockan 10.00). Vi åt frukost tillsammans och så kænde jag bara att jag inte ville vara ensam hela dagen...bestæmde mig før att følja med Atle i hans bil under dagen. Grabbade pærmen med papper som jag fick av barnmorskan, en penna, kakor en flaska vatten och så klart I-phonen och tænkte att jag skulle ha något att gøra medan A jobbade...
Vi kørde runt på en massa stællen och hæmtade lackfærg, sandpapper, speglar och diverse saker och det var supermysigt! Jag satt ju i lastbilen hela tiden och tænkte før mig sjælv att jag var som en liten sællskaps hund som satt och væntade, fint och lydigt på sin kære.


 Pløjde genom materialet från barnmorskan, surfade på I-phonen och myste från topp till tå øver att vara med min man.
Sen kom vi tillbaka till verkstaden och dær parkerade jag mig i skinnsoffan på kontoret medan kunder kom och kunder gick, det sågades och spikades och dær mitt bland alla gubbar satt jag och letade efter bilar på Finn.no (blocket.se typ).
Dær blev jag sittande i några timmar och det var bara bara skønt att sitta dær, det hænde något i jæmførelse med att sitta hemma i den egna soffan...kænde att den inte lockade lika mycket som den brukar.

Sen åkte vi hem och åt pytt i panna med stekta ægg och rødbetor (vi skulle egentligen ha kasslergryta idag men det gick inte att f å tag i det idag -irriterande!), det var gott ændå -enkelt och gott!

Foto: TV4
Till efterrætt gjorde jag två semlor klara till oss var, men dom tog vi efter att vi vaknade efter middagsluren som varade från 16-18...
Imorgon har jag ett uppdrag och det ær att hitta palsternacka. Problemet ær bara att jag inte riktigt vet vad en palsternacka ær...får googla det ikvæll och så eventuellt hitta det norska namnet på det om jag måste fråga i butiken. Hmmm... Det skall næmligen lagas køttsoppa med klimp och jag lææængtar!! Yummi!


                                  Foto: TV4

                           
Antal portioner: 4
Ingredienser

1 1/2 kg högev med ben
 1 gul lök
 1 morot
 1 bit rotselleri
 1/2 purjolök (det gröna)
 1 tsk salt
 5 vitpepparkorn
 1 lagerblad

Till servering:
 1 morot
 100 g blomkål
 100 g broccoli
 1/4 vitkålshuvud
 färsk timjan

Vet inte om jag kommer ha alla de ingredienserna i, kænns inte som att det ær "mammas klassiska recept" utan jag kommer nog lægga till och dra ifrån lite, men vad det får vi se =)

Idag høll jag i kameran. Men jag glømde den på jobbet till Atle. F*n. 


Två dagar i rad har jag kænnt riktiga spratt i magen, alltså sådana dær tokspratt från baby, helt mærkligt och totalt galet! Hon ær inne i en aktiv fas nu och rør sig massa massa ochhela tiden...det går lite upp och ner i aktivitet, ibland ær hon slø och ibland ær hon pigg som en mørt, men hon går alltid att væcka om man stryker runt magen ett par varv. Det ær så mysigt! Samtidigt så ær jag stenklar før att føda! Ser det som en cool utmaning och glædjer mig verkligen till det! (Tycker sækert inte det ær lika roligt dær och då men jag ær verkligen tænd på att gøra det! Det kænns kul! Coolt! Mærkligt! Fantastiskt! ALlt på samma gång!  
Men samtidigt så vill jag ju ha henne i magen också, men det kanske planteras en ny baby dær någon gång, you never know; ) Hon ska iallafall stanna i magen tills hon ær klar, så får vi se nær det blir. Atle tippar på den 29/3 00.21. Jag retas med Atle och sæger att hon kommer 24/3, på A's fødelsedag =) Men...hon kommer sækert 20 april bara dærfør haha!

Vad tror ni? Nær kommer skruttan ut ur magen?


Hemmafru

Ja, jag ær ju hemmafru nu och stortrivs med det! Det har varit så himla mycket tjat nu från folk øverallt om semlor och hallå, jag ær grvid! Frestar man en gravid kvinna så måste hon falla før trycket någon gång och det gjorde jag idag, bakade 15 stora hærliga semlor, redo att njutas och det blev helt himmelskt gott! Yummi yummi!
                                
                                                                          Våldsamt gott!

Så bakade jag æven atles favorit muffins och æven mina (det går så snabbt att slænga ihop dom så det gjorde jag medan bullarna jæste)

Detta ær receptet på dem om det ær någon som vill ha ett par riktigt goda kladdiga chokladmuffins.

Ca 15 st.

2Ægg
2,5 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1/2 kryddmått salt
4 msk kakao
1 dl flytande margarin eller 100g smælt och avkylt margarin
2dl mjøl

Vispa ægg och socker porøst
Tillsætt bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Vispa jæmnt och fint.
Tillsætt mjølet och till sist margarinet. Vispa fint.

Dutta ut smeten i muffinsformarna som du satt ut på en plåt. (15 st brukar det bli før mig).
In i ugnen i 12 minuter på 200 grader.
Garnera muffinsarna nær de har svalnat med vispad grædde med vailjsocker i, eller strø bara øver lite florsocker och kanske pynta med lite bær?
Vrålgott=livsfarligt (dom tar fort slut!)
Dom ær verkligen MUMS!

Så har jag lagat mat idag, lax med purjoløks och champinjonsås, kokta morøtter och potatis. Ælskar att vara hemmafru och ha tid att laga god mat!

Idag skulle jag ju lægga upp bilder hær hade jag ju lovat, men min man har tagit min kamera med alla bilderna på och glømt den på jobbet...såå...får væl berætta mitt projekt imorgon istællet =) Sorry, skyll på Atle!

Nu ska jag leta reda på något gott att gøra en smoothie av!




Søndag.

Igår gick jag och Atle och Lisa ut, ja, faktiskt! Jag var less på soffan och vi fixade till oss och hade lite førfest hemma, jag drack smarrig fanta lemon och kaffe (før att inte somna nær klockan blivit 21.00.
Det var supertrevligt och runt 22-tiden någon gång åkte vi med hjælp av gula fasan in till stan.
Vi startade på Timbuktu dær jag køpte den GODASTE drinken till mig sjælv som jag någonsin druckit, en strawberry daquiri -helt utan alkohol så klart och SHIT så SJUKT god den var!! Hade kunnat bestælla tre stycken tror jag!! Men, det blev bara en, många kula æmnen avklarades och sen ville vi alla gå till en bar som heter Gnu. Hær stannade vi inte lika længe men Atle fick sig en øl och Lisa fick sig en straight edge. Runt 00.30 læmnade vi Lisa med Straight Edge och kørde hem. Jag hade SÅ kul och det var fantastiskt att se mænniskor! Ett skønt avbrott från soffaliggandet!
På fredagen hade jag kommit med ett ganska långt utlægg till Atle om hur jag INTE tycker om helger længre, onsdag och torsdag ær helt klart veckans bæsta dagar i och med att det då inte ær någon press på att man inte ska ut, supa och festa. På veckodagarna ær alla lika upptagna med att vila till jobbet och vill man træffa någon så  ær det mycket lættare æn att førsøka vara spontan på helgerna, før att få træffa någon en helg måste ju det vara avtalat ca 3,5 månader innan...sen så ær det ju inte direkt så att någon ær så sugen på att avtala något med mig i och med att helgavtal ofta går ut på att dricka, något som jag då inte pysslar med...fyrkantigt men sant! Dærfør gott folk, dærfør tycker jag bæst om Onsdag och Torsdag, mitt i veckan, soffan ær en skøn plats och folk ær mer avslappnade. I Like!

Idag så hade jag som vanligt svårt att kliva upp ur sængen...typ 12.30 masade jag mig upp och in i duschen...børjade med tvætten efter det och det tog lååång tid att vika alla lillans klæder, men nu ær det ialla fall gjort. Atle har fixat golvet på hennes rum så nu skall færgen bara torka så kan jag børja inreda, YEAJJ!! Tack ælskade!
Nu står det en pizza i ugnen och ærligt talat, jagtror jag skulle kunna æta upp hela sjælv, jag ær skamligt hungrig!

Har fixat en lista før næsta vecka nu med maten...men den outar jag først imorgon...
det dær projektet jag håller på med får ni också bilder på imorgon...har inte lika mycket tid på helgerna før blogging då jag inte ær ensam hemma då och det tar lite tid att umgås, men det ær ju det bæsta =)

PIZZAN KOMMER NU!!!

Datenight

Idag skall jag och Atle på date...
Har lite dåligt med tid just nu och har haft det igår och idag i och med att jag vilar så mycket =)

Men, jag har en intressant sak på gång som jag kan dela med mig av imorgon, håller på med ett litet projekt =)

Nu ska jag mysa med Atle och Doowoop playlisten..Like it!

Ha en fin lørdag så høres vi imorgon.

Barnmorskan

Idag klev jag upp tidigt, duschade och gjorde mig snygg, skulle ju in till stan! ; )
Klockan 10 hade vi tid hos barnmorskan/jordmor och den mottagningen som jag skulle till låg i stan. Klockan 09.25 skulle jag hæmta upp Atle på hans jobb men trots att jag steg upp klockan 07.30 lyckades jag vimsa runt i huset så jag næstan blev sen dit haha!

Væl dær så fick vi komma in till henne på en gång, en sympatiskt kvinna i 45-års åldern, kanske 50...hon stællde massa frågor och både jag och Atle bubblade på om allt och inget. Sen mætte hon magen, jag fick væga mig (denna gång hade jag "bara" gått upp 3 kg, fjuu!)
Fick en massa papper med information(en del av informationen tycker jag kanske kom lite sent?, men jag har tagit reda på det mesta sjælv iallafall) och så ska vi anmæla oss på en sådan dær kurs i februari, spænnande!

Efter barnmorskan så åkte jag direkt hem och stekte pannkakor, ville egentligen ha Mc Donalds men Atle sa att vi inte hade några pengar på kortet utan han måste øverføra først. MORR! Inget skall stå i vægen før en gravid kvinna och hennes luster! Lite småmutt åkte jag hem men hungern fanns kvar så det blev pannkakor idag med, men det var ÆNNU godare æn igår!

Fixade en tvættmaskin med lilla skruttans saker, de två småttigaste storlekarna var tanken men det blev nog allt från 50-68 som blev tvættat...tænkte att jag har ju ændå tid nu så, kan ju vara stressigare senare ; )
Atles mamma ær vældigt nogrann med a tt man ska ha klæderna færdigtvættade då det ær två månader kvar till BF så nu ær jag på god væg =)

Så somnade jag på soffan llite tills Atle ringde och førsækrade sig om att jag inte hade ætit upp hans mat (han ska ha resterna efter tacosen) i och med att jag skrivit på facebook idag att jag kan æta vad som helst och hur mycket som helst, men nej, jag har låtit hans tacos vara ifred =) Lættad sa han hej då och lade på luren igen.

Nu sitter jag och ser på Top Model N.Z...så mycket har jag att gøra, men ingen ork har jag heller så det passar fint...
Nu ær det dags att værma på maten till min kære och sen førhoppningsvis slappna av på soffan igen (Har ingen lust att gå en promenad idag...=(


Trøtt igen..

Så var jag trøtt igen, intressant det dær med att man jæmt och stændigt skall vara trøtter..jaojao.
Nu har vi varit och gått en promenad runt mosvannet, det gick fint men var ganska jobbigt att ta den sista backen på slutet før det ær ofta i "særskillt anstrængande situationer" som mina sammandragningar kommer.

Efteråt ville inte Atle åka hem så vi åkte till Bryne av alla stællen i værlden och gick på ett køpcenter. På vægen hann vi diskutera varfør inte jag har mer lån æn vad jag har før att jag då skulle få mindre skatt och jag då ansåg att vi kunde renovera det lilla badet...Atle sæger att det kommer att kosta ca 24000 och att vi kan gøra det i sommar...morr. Inte det jag ville ju...menmen...orkar inte tjata... stenen ær kastad och har kommit i rullning...nu ska jag bara rulla igång stenen dær jag får Atle att sælja bilen också...
Min fråga ær bara...hur mycket ska man tjata? Ska man tjata massa? Då kan det ju bli bråk...och om tjat inte lønar sig? Det ær så trist att jag "måste" ha hans hjælp, men jag klarar faktiskt inte vissa saker sjælv...arrrgh.

Nu ska Frank komma førbi och kika på min skattetjosanhoppsan och se om det finns något kul att gøra med den. (Frank ær som Wikipedia ungefær, han kan allt)

Ha det!

Massa gjort

Igår hade jag en aktiv dag och jag skojjar inte nær jag sæger att jag lætt stupade ner i soffan nær vi hade ætit!
På morgonen åkte jag till jobbet før att ta en kaffe med Lise, vi satt væl kanske en timme och pratade mest om babymagar och annat kul (hon ær ju också gravid, tre veckor efter mig). Efter det gick jag och skulle se efter en amnings BH men jag har helt ærligt ingen aning om vad jag letar efter så jag bestæmde mig før att skita i det. Gick in till LisA på Mrs Capone och såg att en scarf som jag velat ha hela vintern var på 50%, var tvungen att lægga av den...999:- kostar den från scratch men nu var den betydligt mer øverkomlig i pris! (Alltså, det som jag kan køpa till mig sjælv nu ær ju egentligen BHar, trosor, scarfs och skor...inget annat verkar vældigt vært att lægga pengarna på!). Just nu har jag ju dock inga pengar atyt lægga på något av det så jag lade av den tills lønen kommer, yeajj. Jag tror scarfen kommer från TiMo, men jag ær inte sæker. Fantastisk ær den iaf!

Sen gick jag på H&M dær det hade børjat komma in sommarklæder och gissa om jag blev inspirerad, nu børjar det vara kul igen att se på klæder igen efter att man varit lite less på vinterklæder så børjar de marinatonerna komma in i butikerna igen med kul oversize blazers i marinblått eller tighta åtsittande sådana med rænder i blått och vitt. Røda detaljer och guldknoppar...åååh jag længtar!
Chinos och kula skor...mums!! Fina klænningar och ballerina igen, jajajaja!
På mamma avdelningen fanns det inget nytt...fasen så diskriminerande...morr...

Hittade ett par røda jeans till Atle, jag køpte ju ett par till honom førra sommaren som han ælskade men lyckades få olja eller något på så dom dog dessværre, sedan dess har han tjatat om de røda byxorna så då slog jag till och køpte ett par åt honom.

Sen gick jag på Apoteket och inhandlade hans special schampo från Aco mot kænsliga hårbottnar, EN enda dusch med ett vanligt schampo gør att han kliar skallen av sig tre dagar efteråt, stackarna, men sjises så dyrt hans specialare ær, 123:-! Som tur var var det på 30% så det blev ju lite bættre...

Sen gick jag æntligen på Claes Ohlsson och køpte mig den dær plattången som jag tænkt køpa i en vecka...men...gissa om jag blev øverraskad då jag snubblade øver en skitfin lampa??
Var tvungen att køpa den, det fanns dessutom bara en kvar i hyllorna..hmm...blev helt paff...ær aldig in dær så jag hade inte førvæntat mig att bli øverfallen av den!!
                            
                                                         Fin va? 199:- på Classe...
Efter det gick jag till bilen, skulle bara snippa inom Ikea før att se om de hade något øverkast till sængen...har fått før mig att allt skall vara svart, vitt och grått just nu i basen med en del inslag av lila och rosa... Dom hade definitivt inget fint att hiva på sængen men dæremot hittade jag två gråa kuddfodral att tæcka øver de beige bruna kuddarna i soffan med samt lite fler ljuslyktor +ljus. Ljusen køpte jag faktiskt svarta den hær gången...

                               
 Dær ær de nya kuddarna, man ser också en ljuslykta stående på bordet med ett tjockt svart kubljus i.

Ljuslyktorna ær egentligen vaser men dom ær så våldsamt fina att sætta ljus i så det ær det dom tjænstgør som hemma hos oss.
På Ikea møtte jag Wibecke med væninna, hon var på storshopping så dær blev jag ståendes en stund, vældigt trevligt =)

På væg hem snippade jag in på Rimi før att handla lite mer køttfærs och liknande till Tacosen som blev igår istællet då Lisa skulle på någon middag ikvæll (onsdag) och i och med att Atle inviterat Fedda också så blev jag helt enkelt tvungen att komplettera lite.

Satte igång och laga maten samt baka muffinsarna IGEN før de var våldsamt goda! Dukade på bordet och det blev så fint....jag myser verkligen i huset mitt! Det ær så otroligt fint! Det ær ju en del som hænger i luften och ska gøras så klart, men det blir då det finns tid och pengar en gång...

Efter maten såg vi hela sæsong ett av Solsidan. FY FAN FØR EN SERIE!! Jag høll på att dø, hade ont imagen efter att ha sett maraton med det gænget, HELT UNDERBART! Såg æven två avsnitt av sæsong två...helt deprimerad nu då jag måste se det på tv och bara EN gång i veckan...Love it love it love it!

Gick i sæng runt 23-tiden...færdig...sov till 12.00 idag och jag hade lætt kunnat sova længre om jag inte varit så hungrig!

Nu har jag ætit uppstekta plættar (det ær positivt med att sova længe før då kan man hoppa direkt på lunchen och jag var otroligt sugen på plættarna!!) och nu skall jag skala potatis till middagen, hæmta træningsskorna i bilen før jag och Atle skall gå en promenad runt Mosvannet efter middagen. Så skall jag ta itu med mitt projekt...

Mitt nya projekt ær att hitta den mosaik/kaklet jag vill ha på lilla gæst toaletten, priser och tillvægagångssætt før att få spots upp i taket, hængande toalett stol, nytt handfat, golvværme etc. Allt detta skall jag klara sjælv før att min kære man inte skall behøva lægga sig i och tycka att det ær jobbigt. Så skall jag rækna ut priset på allt detta och børja spara eller tjata på min man før att vi ska få det gjort. Så snart som møjligt. Tror ni jag lyckas? (egentligen tror jag inte att det kommer att funka, men min plan ær værd ett førsøk før han går att elda igång min man...det får bara inte vara før jobbigt och om jag då gør en ordentlig budgett som man kan hålla sig till osv så kanske kanske kanske det går...*hoppas*) Det ær en liten liten toalett så min førhoppning ær att det inte ska kosta en miljon... HELLST hade jag viljat gøra badet uppe i en kalkyl också, men jag ska vara så ærlig att sæga att jag inte har någon aning om hur jag ska børja rækna ens før dær skall vi slå ut en vægg och førflytta både dusch och toalettstol en eller 1,5 meter bakåt och jag har INGEN som hellst aning om vad det kostar (sækert æckligt æckligt dyrt) eller hur i allsin dagar man går till væga før att gøra det...dessværre ær det något jag måste læmna till min man...men den renovationen går nog LÆTT på 100 stora pengar..ouch. Och då ær det minimun 100 det går på..blææ och fy fan før pengar nær man inte har dom!
Missførstå mig inte, jag har det mycket bra ekonomiskt, jag menar -mat på bordet varje dag, varmvatten att duscha længe i och klæder på kroppen -till och med någon annans hår på huvudet...men nær det kommer till bilkøp och stora renovationer så som bad och fixa staket och sånt så blir det lite tyngre... Men man ska væl kænna att man lever?

Nu ska jag skala potatisen så jag får lite fart i huset sen nær mannen kommer hem!
PUSS OCH KRAM!

V 29

Så har jag och Melsan gått in i vecka 29 och hær kommer misso magbilder.






Børjar bli rund och go =)
Imorgon ska vi till barnmosrkan, får se vad hon sæger =)

Middag + bak avklarat

Så har jag lyckats handla veckans mat...skønt! Møtte Atle efter jobbet och han hjælpte mig och med en færdig lista + klara direktiv från mig så gick handlingen som en dans och på under 30 minuter! Dæremot så jobbade vi "mot alla odds" då vi upptæckte att de hade inventering på Coop då vi kom dit. TUR att jag hade styrt upp allt innan vi kom dit, annars hade mycket gått åt skogen då INGENTING fanns i hyllorna och saker som i vanliga fall står i en sida av butiken var flyttat till motsatta sidan...pjuh.

Væl hemme så hade jag redan måttat upp riset så det var bara att koka och potatisen stod kok-klar på plattan, grønsakerna var skurna och det enda som fattades var korven och champinjonerna.






Yummi yummi =)

Nu har jag precis bakat dom GODASTE muffinsarna ever och jag har redan ætit två...eller var det tre? :/
I vardagsrummet sitter fyra pojkar och spelar tv-spel....kan jag lægga till som vanligt tycker ni? Jag tycker de sitter dær ofta, ofta och spelar...menmen...jag får væl skaffa en egen hobby kanske?
Ær sugen på att sy något nu, får se om jag får till något under min långa sjukskrivning...


Mat i veckan

Då har jag utarbetat en matlista før denna vecka.

Måndag: Korvstroganoff
Tisdag: Lax med hemmalagad sås och potatis
Onsdag: Tacos
Torsdag: Kasslergryta
Fredag: Køttsoppa
Lørdag: Hemmalagad pizza så klart!
Søndag: Brukar inte bli något speciellt på søndagar, så jag læmnar den øppen.

Så har jag skrivit en handlarlista som ær lång som ett år...
Nu ska jag skala lite potatis och sen ivæg och møta mannen så skall vi handla.

Shoes shoes

Vilde på mitt jobb fick ett par skor i julklapp av sin pojkvæn, ett par stiliga  sneakers... Vill också ha ett par som ær finare æn mina træningsskor men mer skøna æn mina Converse...
Nike Air Max 90 fyller mina krav och jag har fastnat før dessa:

Dessa kostar 899:- att bestælla på nætet och de fungerar som en bra gå med barnvagnen sko tænker jag. Att dom ær rosa det gør ju inte heller något før då passar de ju bra ihop med min prinsessa =)

Nu har jag precis ætit plættar, eller pannkakor som større delen av værlden sæger -men inte vi norrlænningar =)
Det var yummi och det bæsta ær att det ær kvar så jag kan værma upp imorgon.


Atle har varit inom med Martin och burit upp skøtbordet till toaletten och børjat flytta garderoben på Melsans rum, dessværre var det som jag fruktade att de som lagt golvet på hennes rum inte har lagt ett helt golv utan RUNT garderoben. Morrmorr...så...nu måste min snickrare till man bygga golv på ca en halvmeter gånger en halv meter... Hur kan folk vara så lata att de inte ids bygga ett helt golv? Måste ju bara ha varit ænnu jævligare att bygga RUNT istællet før att bygga hela golvet?? Eller? Ær det bara jag som tænker så?

Fint va? Vilka puckon...


Här är skøtbordet på plats också, saknar ju den där grejjen på toppen och badbaljan under locket, men det kommer senare.
Tänk inte på hur badet ser ut...det skall renoveras en gång och blli fint med kakel och vitt istället før træ och gammal korkmatta, men det kostar =)


Lækaren

Nu har vi varit hos lækaren idag igen før en vanlig kontroll. Allt såg finfint ut med baby. Jag blev dock sjukskriven ænnu længre, fram till 20/2, 100%. Det kænns både och, har dåligt samvete mot jobbet och tycker att det ær synd att min kropp inte vill fungera riktigt som den ska, men som sagt, det viktiga nu ær den lilla flickan i magen min. Tog det blodprov (blodgrupp) som gick galet førsta gången hos lækaren i vecka 10, ær væl på tiden nu att dom vet vad jag har OM hon skulle komma tidigt och jag behøver nytt. Men det får vi hoppas inte sker. Varken att hon kommer før tidigt eller att jag behøver någon annans blod...

Idag skulle jag egentligen gjort någonting...som att åka och se på rean på Barnas hus eller stæda i nattbordslådorna...men just nu kænner jag mig snurrig i huvudet igen (mærkligt att jag gør det nær allt ser bra ut på blodtryck osv..) så jag vet inte om det blir något idag...

Nu ska jag luta omkull mig en stund.

Snackes!

Latis dag

Igår skrev jag ju att Atle hade hemma några vänner och att de satt nede i källaren och spelade tv-spel. Hela huset ekade av deras brøl och jag gav upp tv-tittandet och begav mig upp till sovrummet før att eventuellt se lite tv där eller läsa lite...
Det blev läsning av de tidningar som Christina sänt till mig och ca. 00.00 proppade jag in øronpropparna och var så nära att somna som man kan vara innan man somnar, ni vet , det läget då du inte vet om du sover eller är vaken.
Då Brakar det till så kommer Atle søtnosen in och ska bara säga att han älskar mig. Det blev jag ju så klart sur øver då han väckte mig och jag just hade ja, somnat eller vad man nu ska säga. Stackarn...han ville bara vara snäll...men enligt mig hade han kunnat låta vara då jag var trøtt och jag har svårt att somna samt att han hade druckit øl. Stackars stackars søtnosen min.

Klockan 03.00 väcks jag återigen av en Atle som vill prata. Som vanligt när han har druckit alkohol vill han prata om exakt allt och inget när han kommer och lägger sig, jag har sagt åt honom MÅNGA gånger att bara vara TYST då han kommer, inte røra mig, inte säga något åt mig. Helt enkelt bara låta mig sova..
Denna regel är väldigt svår før en småfull människa att komma ihåg... Detta slutar med att jag skäller ut honom STACKARN. Fan jag är en bitch just nu! Han ville ju egentligen bara berätta hur mycket han älskar mig och allt sånt där känsligt fyllesnack ni vet. Problemet är...fyllesnack fungerar bara om BÅDA är på pickalurven!
   Sen somnar han så småningom typ mitt i en mening och då børjar nästa problem...snarkningarna...HERREGUD! Jag draaar honom till sidoläge før nu är han så borta som man kan bli i drømmeland...Ingen førändring...jag ser på klockan och får PANIK. Klockan har hunnit bli 05.15 och jag har sovit ALLT før lite! Irriterad och sur (ja, jag har øronpropparna i men han lyckas snarka så høgt så han snarkar igenom dom) tar jag täcke och kudde och går in på Theas rum och slänger mig ner i hennes säng. Lyckas somna och pløtsligt hør jag ett høgt brak och ser någon flyga in genom dørren
-schysst du är då som inte sover med mig!! Brølar Atle i sømnen/fyllan
-Vad ska jag gøra då, den enda som sover på det sovrummet är du, du snarkar ju som en tok!!

Till sist kommer jag in på sovrummet igen och han lovar dyrt och heligt att ligga på sidan och inte snarka mer haha. Sagt och gjort, han snarkar inte och vi somnar båda två. Klockan 10.00 vaknar jag men är TRØTT.
FAN så sur jag var før idag hade jag verkligen tänkt att vi skulle få gjort saker, åka och køpt en del som behøvs i och med att det är søndag imorgon och INGENTING är øppet i Norge då...menmen...det är bara att høra på kroppen. En effektiv dag var førlorad men istället blev det en underbart mysig dag! Jag fick frukost på sängen och sen var vi i sängen till 16.00 då vi klev upp før att laga mat.. Såg på TV, slumrade, såg på TV...MYS!
Kom att tänka på att det inte blir många sådana här dagar i framtiden så det var väl bara att njuuuta =)

Nu har vi ätit hemmalagad pizza som helt ärligt aldrig smakat bättre och nu återstår en chipspåse och lite glass. Lyxlørdag blev det till sist!
Ska øvertala mannen om att hyra en film nu istället før att se en nfotbollsmatch...

Ha det!

Inspirerad

Snubblade in på denna  Umeå tjejs blogg idag, http://etoiles.blogg.se/ då den låg på førstasidan på blogg.se, och oj så inspirerad jag blev! Syr ju massor men allt jag syr är ju saker...hmm.... Nu fick jag verkligen lust att sy något knallfint plagg också!
Rackarns alltså, det är som att v ilja träna då man är sjuk...kan ju liksom inte sy kläder till mig själv just nu då magen putar och som sagt kilona inte riktigt är där dom ska...

En väninna skrev førresten idag om att hon är supernøjd med sin kropp men att hon blir påverkad av andra yttre faktorer om hur man ska se ut..om hon hade bott i en stuga utan medier runt omkring så skulle hon bara ha varit helt superdupermega nøjd med kroppen som føtt hennes fantastiska dotter. Jag håller med henne till punkt och pricka och det är fantastiskt att läsa om, før hon har aldrig varit finare.
Kroppen ÄR fantastisk som føder barn och självklart kommer den att bära spår av det i all framtid, och det ska man vara glad før! En ständig reminder om den kärlek som kommit ur ens egen kropp. Sträckmärken i all ära men dom kom dit pga att man fødde fram ett nytt litet liv.
 Det hon säger är starkt, ord som kommer ur en STARK kvinna, starkare än något jag kommer säga, starkare än jag någonsin kommer att bli!

-Jag däremot kommer att satsa på att väga detsamma som det jag vägde innan graviditeten (67kg) innan nyår. Det är mitt mål och det är väl ändå både sundare och starkare av en kvinna att säga att hon är nøjd precis som hon är? Før faktum är att hon verkligen är superfin!
TYVÄRR vet jag bara att jag inte kommer vara nøjd førrän jag vet att jag är på samma nivå som innan graviditeten, men før er som känner mig kommer säkert inte det som någon surprise.

Det är bara så att jag är nøjd då. Ni kan säga vad ni vill nu om att -jaja, bara vänta och se. Men, då säger jag det right back at you -bara vänta och se =)

Hmm...vet inte om jag fick fram det jag ville ha fram i denna text..jag ville hylla styrkan i min väninnas ord och säga att det verkligen är så som hon säger som allt borde vara! Det borde inte vara så som jag säger att jag ska gøra...





Denna fredagskväll spenderar jag själv med en massa mansrøster ekandes upp från källarlägenheten som Atle har "lånat" av Lisa då hon är i London. Han och ett gäng grabbar sitter och spelar Fifa 2011. Vansinnigt tråkigt så jag tackar før att de är i källaren =)

Nu måste jag rekommendera er alla som läser detta att aldrig vända er till resebyråer før att boka t.ex weekendturer och liknande. Skulle ju gøra en namnändring på en biljett från mitt namn till min brors namn. Det är alltså en ändring på 6 bokstäver då vi har samma efternamn.
Damen på resebyrån ringer upp mig och førklarar att flygbolaget (SAS) tar en avgift før denna namnändring och den ligger på 300:-. -Helt fine säger jag (før den kostnaden visste jag om). MEN, sen fortsätter hon:
-Den totala kostnaden før att ändra namnet blir 900.-
-Ursäkta men VAD sa du??? säger jag med lite høgre røst än jag hade tänkt.
-Ja, fortsätter hon. Vi tar en avgift før detta på 600.-
Nu låter jag INTE trevlig
- eh, ok, att flygbolaget tar en avgift før att ändra namnen det kan jag førstå, men du säger att ni tar 600:-? Varfør?
-Det bara är så, fortsätter hon. Det står det på skrivbordet mitt, det borde du ha sett.
-Skulle jag ha sett det øver telefonen? Det som står på ditt skrivbord?
-Ja alltså..
-Hør nu på mig, jag har betalat massa hundralappar før att sådant här inte skulle kunna ske i och med att jag før førsta gången i mitt liv betalat en avbokningsførsäkring på grund av att jag är gravid. Nu när jag inte ska avbeställa resan utan ändra på SEX BOKSTÄVER ska ni ha NIOHUNDRA kronor? Varav bara 300 går till flygbolaget?
-Ja, det är så, säger hon.
-Då kan väl jag ringa direkt till SAS før att ändra namnet och även ringa till hotellet før att säga att min bror kommer istället?
-nej, SAS kommer inte att ändra på något när de ser att du bokat genom oss utan kommer att hänvisa dig till mig igen.
-HERREGUD! (Nu brann det av før mig) Är det inte så att man genom att boka via en resebyrå ska få HJÄlp när något händer UTAN att bli ruinerad på kuppen???
-Du skulle ha vetat om det, är hennes svar.
-Det tar dig ungefär 3 minuter att skriva ett mail om att ändra namnet, før det skall du ha 600 spänn???
-Det är så när man bokar genom resebyrå.
-Det är den absolut sämsta service jag har varit med om, när JAG jobbade på resebyrå (har ju inte jobbat på resebyrå men vi tog inte mycket før en namnändring på biljetterna tex om en tjej gift sig efter de bokat osv MAX 150 kr -ibland inget!) så tog vi iallafall nästan INGENTING før en ändring på en ynka biljett. FINE att SAS ska ha en avgift, men NI?!! (Väldigt arg var jag nu)
-Du kan  ringa på måndag så kan du få prata med hon som är chef før ******.
-Jag har inte   tid att vänta till måndag!!
-Nej då är det inte så mycket att gøra.
-FINE FINE FINE!! Snackes senare! Sa jag och la på.

Stormade upp på øvervåningen før att berätta før Atle så dumt allt var.
Herregud sa han och var lite imponerad øver att JAG brusat upp mot någon icke känd person, det är ju vanligtvis hans område.
Vägrade ringa upp sen så det fick Atle gøra.

Till honom sa hon att det inte var det roligaste samtalet hon hade haft och Atle ursäktade mig och skyllde på graviditetshormoner. Under samtalet satt jag och skrattade før Atle såg så chockerad ut øver att jag verkligen hade varit så tuff mot den stackars kvinnan. Antagligen hade hon faktiskt blivit lite nervøs før när Atle ringde  så sa hon att hon faktiskt hade sagt fel pris till mig, resebyrån skulle bara ta 300:- så att slutsumman bara blev 600. Betydligt mer øverkomligt än 900! Før VARFØR skulle resebyrån ta MER än SAS? Det var ju det jag førsøkte få henne att førstå men hon sa ju bara att det skulle vara så. MORRMORRMORR.

Nåväl.

Nu skall jag se Let's Dance på fyran =)





Øverraskning!

Måste børja med att säga att jag precis ätit den godaste lunchen på lääänge! Blodpudding med lingonsylt, smør och Apelsinjuice (juicen før att kroppen lättare ska ta tillvara på järnet). MUMMA!

Igår var vi som sagt på bio och såg The Tourist, väldigt bra! Ingen sådan där pangpang action hela tiden utan lagom med skjutning och ganska så mycket kärlek faktiskt; ) Jag tyckte om den, den øvergick mina førväntningar!

När jag kom hem sen på kvällen runt 20.30 så kikade jag i brevlådan och hittade en sådan där lapp som säger till dig att du skall gå till posten och hämta ut et paket! Jippi!! Hade faktiskt glømt bort att en av Atles bästa vänner sagt att han skulle sända en liten baby packe till oss. Vi fløg upp till posten på det halkiga underlaget och när vi fick tag i paketet så var det långt ifrån ett litet paket!! 6,3 kg!
Nyfikna gled vi hem och jag kastade mig på den røda boksen.
SÅ mycket saker var det i den så jag høll på att svimma! MASSA kläder i de minsta storlekarna, massa tidningar till mig (Gravid, Føräldrar och barn) och massa bra läsning infør fødsel och liknande! HELT UNDERBART! Att det finns och existerar så snälla människor!! TUSEN TACK till Nils och Christina! (Flytta nu till Stavanger!)


De minsta kläderna (strl. 50) Lite blåa kläder, men vad tusan spelar det før roll=)


Strl 56. Färgerna kom fram lite dåligt, men här var det fina ljusbruna saker och lila =)


Strl 62. Lite sommar bodiesar mm, perfekt!

Allt i ett, säkert tio tidningar och informationsbøcker och en bok om smärta =)


Än en gång Nils och Christina, tusen tack før att tänker på oss här nere!


Idag skall jag førsøka få ombokat namnet på min London biljett. Min bror ska få resa istället før mig och mamma kommer før att sitta barnvakt åt mig medan Atle är borta. Känner inte att jag vill vara själv de veckorna (bebis är 32 veckor då och skulle det ske något den helgen så är det inte säkert att de stoppar fødseln, jag har inga som hellst planer på att føda själv!)
Har ringt till Ticket och hon skulle ringa upp om en halvtimme ungefär...men nu har det gått mer, nästan en timme...hmm....ska jag oroa mig?
Så ska jag  ringa läkaren och avboka min tid på måndag -skulle egentligen gått dit på måndag før att se om jag skulle vara sjukskriven längre eller återgå i fullt jobb...men...det ska jag ju inte så jag ska førsøka få en tid den 23 januari istället då denna sjukskrivning går ut. Sen ska jag till jordmor (norskt før barnmorska) på onsdag nästa vecka. Det längtar jag lite till, alla barnmorskor jag har träffat hittills befann sig ju på sjukhuset...och det var liksom att gå händelserna lite i førväg ; )

Blev ingen plattång igår...orkade inte. Men kanske idag? You never know, jag tar dagarna lite som dom kommer nu. Har ju massa massa kul läsning framfør mig också!


V.28

Nu när jag är sjuker så hade jag lite tid att ta lite kulare foton på veckans mage än jag haft tidigare.


 



Jag ska vara helt ärlig nu och säga att jag inte tycker att det syns SÅ mycket att jag gått upp kanske 14 kg, ser ju helt ok ut ändå; )


Nu är biljetterna bokade, the tourist blev valet av film. Klockan 16.00 skall vi på middag till svigers och så blir det direkt därifrån till Sandnes där vi skall njuta av Johnny Depp. (Atle hade ju fått njuta av Jolie OM han tyckt att hon var snygg, men nu gør han ju inte det så då får han skylla sig själv;)

Au revoir!


God Morgon!

Hellu världen!
Kan inte sova längre nu så jag får ta en liten blogging.
Idag ska jag utföra en mycket avancerad uppgift... dagens uppdrag idag är att välja film, jag och Atle skall nämligen gå på bio! Frågan är, ska vi se The Tourist med Herr Depp och fröken Jolie, eller ska vi se på Narnia nummer tre? Hmm...
Sen ska jag faktiskt göra en sak till, men säg inget till Atle ;) Måste få mig en plattång så jag kan fortsätta vara fin i håret! Den ska INTE kosta mycket, den ska bara ha keramiska plattor, that's all I ask for!

                                         
                                           

                                                  Snygga människor eller härlig fantasti?



Tänker mig något sådant här enkelt från Claes Ohlson, kostar 199:-. Jag tror det blir den =)

Ha en fin dag nu allihopa så skrives vi säkert ikväll igen!


Fødelsedagsbarn

Nu har jag bjussat på lite fika till Lisa som fyller hela 28 år idag! Gralla i massvis!

Måste bara dela med mig av två saker till innan jag går och lægger mig...
Det førsta ær att alla som inte har hørt John Mayers version av Free falling bør gøra det før den ær dundermys, definitionen av mys faktiskt. Før mig. Just nu.


Sen har jag kommit på att OM jag skulle køpa en dyr væska någon gång så skulle det nog bli den klassiska lilla svarta från Chanel, Chanel 2.55. Den har hængt med i øver 50 år och lær sækert hænga med i 50 till =)

Dærfør att den passar till allt, jeans, finstassen etc...
MEN, mest troligt kommer den aldrig till min ægo .det finns annat att lægga 15.000 på =)

Om man skall ha en større væska så skulle jag kunna tænka mig denna från Mulberry, i en annan færg såsom mørkbrun eller svart. Fin.


Æven den ær ju något man kan se sig om i stjærnorna efter och jag ær egentligen inte SÅ upptagen med att ha dyra mærken och ditten och datten, men skall ju sæga det att det ær något speciellt med att ha något som ær dyrt. Det kænns lite mer speciellt! (Kanske før att det inkøpet gjorde så man inte kunde æta på en månad; )

Nej nu folket, nu ær det sænglæde i nord (på øvervåningen) som gæller!
Goa natten!

hmm..

Haha, næsta gång ska jag førhandsgranska mitt inlægg hihi!

Lite bilder bjuds det på idag =)

Idag har varit en fantastisk dag. Har BARA tagit det lugnt och suttit och blivit pysslad med! Underbart, fantastiskt och tydligen precis som det ska vara! Idag kan jag næmligen rækna sammandragningarna på EN hand! På HELA dagen!!! Rekord på två månader!

Vaknade tidigt då Atle gick på jobbet vid 07-tiden men klev definitivt inte upp då! Slog på tv-n i sovrummet (underbar lyx!) och låg och halvsov/såg på morgon TV. Mys! Efter nio någon gång kom Atle hem før att æta frukost med mig och det var också mysigt!
Jag hade ett mål med denna dag och det var att klockan 10.00 befinna mig på Babyshop som startade rean idag, tænkte att jag kunde hitta mig ett fint skøtbord men det var ganska dyrt æven fast det var på rea och inte den typ jag ville ha. Dæremot hittade jag en madrass till sængen som i vanliga fall kostar 999nok men nu kostade 499. Sweet och tagen, nu får vi bara avbestælla den madrass vi bestællt från Olsen/Barnashus.

Medan jag kørde rulltrappa upp (eh nej, jag tar inga onødiga trappsteg eller sånt nuførtiden;) till Babyshop lyckades jag också bestælla mig en frisørtid redan klockan 11.00 idag, ÆNTLIGEN skulle jag gøra något åt den fasansfulla utvæxten. Innan jag åkte till Hair and There (frisørsalongen) så kørde jag førbi Bikubå dær jag har sett att de har bra pris på extensions, tror ni tusan inte att jag bokade tid dær med? YES!
I och med den bokningen så innebar ju det att jag alltså inte klarar att vænta på att håret ska væxa av sig sjælv...det gør ju inte det? Trots utvæxt så kænns det inte som om håret blir længre...suck.

Hamnade hos den mysigaste frisøren och hon var superduktig på att få fram den ljusaljusa ton jag ville ha! Vi fick en riktigt god ton och skrattade massa och hon ska ha mig som hårmodell någon gång, trevligt! Detta tog næstan tre timmar och kostade mig 900 bucks, MEN det kuliga var att i och med att jag hade køpt en Redken inpackning sist jag var dær så bjussade hon på en likadan idag! Værdet på den ær 450:-, yesyesyes!
Att sitta i stolen hos henne idag var som balsam før sjælen och det var skøøøønt att pysslas om och vilket resultat sen!
Sen åkte jag direkt till den andra frisøren och schmokk schmokk så hade hon lastat in 85 slingor på huvudet och jag satt dær med prinsesse långt och fint blont hår! Blev så fint så jag næstan gråter varje gång jag ser mig i spegeln haha!
Den behandlingen kostade ju då lite mer æn hårfærgningen (3100:-) men det var det VÆRT! Hon har hållt på med extensions i 20 år så jag tror att hon vet vad hon pysslar med, men vi får ju se om det sitter bra och så, det mærker vi snart.
Så nær jag skulle betala dær kom dagens andra trevliga øverraskning, just nu hade de en kampanj så jag fick vælja två valfria produkter från dem! Jag valde en extensions hårborste samt en olja till topparna. Værde 450:-, hihi, turdag!
Platsen hette Her Hair och låg som sagt i Bikubå (på svenska blir det alltså Bikupan).


                                                                    
         

FINT =)

                               FØRE bild

 
             Hårinpackningen från Redken.                                        Borsten och Oljan før Extensions

Mycket nøjd vænde jag snuten hem før att laga mat (blev stekt lax med kokta grønsaker, potatis och champinjonsås ala Linda), våldsamt gott!

  

                                
                                                                          Hær æter vi =)

Inatt hade jag det riktigt kul nær jag førsøkte ligga still nær lilla busfrøet låg och TOKsparkade i magen! Verkligen sådana sparkar så man rycker till! Hon ær farligt næra revbenen nu också...huhu, blir spænnande nær hon træffar dom førsta gången! Hon ær så næra man kan vara innan man træffar dom...nervøs haha!

Nej, nu ska jag fortsætta att gøra ingenting (jag børjar bli bra på det nu!) så får ni alla dær ute ha en fin kvæll!

Sjukhusnatt

Efter att ha skrivit i Søndags så upptæckte jag att det inte bara var kraftiga sammandragningar jag hade utan hittade æven blod i trosan. Brum brum, Atle startade bilen efter ett samtal till telefonlækaren som sa -åk in på sjukhusets fødeavdelning før kontroll.
Væl dær fick vi komma direkt in till en barnmorska som kopplade mig till maskiner som registrerade babys hjærtljud samt mina værkar. Allt såg vældigt bra ut med baby men værkarna fanns ju dær. Så fick jag ligga med magen i vædret i ca 15 minuter och sen gå och kissa i en kopp. Innehållet i koppen visade på blod precis som jag redan visste...
Sen var det ut i gången igen før att vænta på lækaren.
Bredvid mig till vænster satt en flicka fødd 1987 med kraftiga værkar, såg ut som om hon skulle føda i gången...stackars jag blev ju helt orolig før henne! Till høger om mig låg en annan mamma med jættemage och hon bråkade på med stackars barnmorskorna før att det tog sådan tid før lækaren att bli klar med patienten innan. Hon ville hem till sina andra barn som var ensamma hemma.... wellwell...

Tills sist slæppte dom hem bråkstaken men hon den stackars tjejen bredvid mig med værkarna satt fortfarande dær ute. Jag tror egentligen inte att hon alls var klar før førlossning før hon var så liten runt magen...hon var iaf inte i månad nio!
Nær hon æntligen fick komma in till lækaren tog det lång tid, mannen hennes sændes ut ur rummet och fler barnmorskor kom flygande in. Efter en dryg timme kørde dom in en sæng i rummet och hæmtade stackaren. Om det blev kejsarsnitt eller spruta før att stoppa hennes værkar det vet jag inte..men jag tyckte ganska synd om henne mitt uppe i allt.

Nær hon stackaren var inne hos lækaren kom det en brittisk kvinna inflygande genom dørrarna (precis som på cityakuten typ!) och hylade och skrek av værkar, hon var uppstøttad av en annan kvinna som jag tror var hennes mamma. Rætt in på ett rum med henne och genom dørrarna hørde jag henne skrika och lækarna sa att hon var øppen nio centimeter. Hon sa att den kommer nu...
Kvinnans pappa och man kom efter in i rummet och så bar det ivæg till ett førlossningsrum.

Hmm...det var SPÆNNANDE att sitta dær och vænta!
Under tiden vi satt dær hørde jag två bebisar fødas och jag kunde næstan inte hålla tårarna tillbaka! Jag længtar efter min egen lilla skrutt!!

Nåvæl, tillbaka till mig kanske...
Jag blev inkallad till lækaren som beordrade en naken nederdel och upp i den mysiga gynekolog stolen. Hon tog ett vaginalt ultraljud och såg att allt var fint, jag hade ingen anmærkningsværd øppning och livmodertappen såg finfin ut. Men det var blod. På med trosor och fram med magen på en annan brits. Dags før ett vanligt ultraljud. Den lilla prinsessan hade cirkus i magen och lækaren skrattade åt henne før hon var så aktiv!
Bebis mådde fantastiskt bra dær hon var men hon upptæckte ett pyttelitet  mørkare parti på kanten av moderkakan som kan ha varit en blødning, hon var vældigt osæker på om det var ett mørkare parti eller om det bara var som det såg ut. Innan hon var klar med ultraljudet faststællde hon att lilla Melsie var ca 3% større æn genomsnittet! Jippi! Tidigare har hon ju varit mindre, men konstigt ær det ju inte om hon ær større æn andra bæsar nær hon har mig som mamma och Atle som pappa =) Moderkakan låg inte på livmodertappen (vilket ær bra) så allt såg egentligen bra ut førutom den mystiska blødningen och de tilltagande sammandragningarna.

Så blev jag beordrad upp igen i gynekologstolen. Denna gång skulle hon se om hon kunde finna kællan till blødningen down there men det gjorde hon inte. Det tog ganska ont denna gången plus att jag hunnit bli lite uppskakad i och med att hon sa att jag skulle behållas på sjukhuset øver natten.

Så blev det alltså...klockan 01.30 kørs jag upp till fødeloftet (det heter så) dær jag skulle få sova øver natten før observation. De ville inte ge mig en spruta før att førhindra førlossning, dærfør ville de ha mig kvar før att se om kroppen min skulle lugna sig lite.
Atle åkte hem och dær låg jag med dåligt samvete mot lilla flickan min att jag hade hållit på med alltfør mycket stædning under dagen. Till sist lyckas jag somna men vaknar væl typ 10 gånger innan jag får ett samtal från Atle på morgonen att han snart ær hos mig igen.

Just innan Atle kommer kommer en skøterska in på rummet och ser hur det går med mig, och jo då, det går fint. Hon ska visa mig till frukosten så snart Atle kommit.
Frikosten var god och jag glufsar i mig medan stackars Atle får en kopp kaffe och ser på mig nær jag smaskar och smaskar i mig. Hihi.

Efter frukost tar dom sparkprov på mig igen och kopplar mig till den dær maskinen som mæter værkar och hjærtljud. Inga sammandragningar eller værkar registreras och lillans hjærta slår perfekt. SKØNT!
Sen kommer lækaren in runt 12-tiden och hør hur det går. Hon førklarar att min kropp ær klar før att føda och att det ær dærfør den jobbar på så hær. Sen så sæger hon att de behøll mig øver natten pga att jag inte skulle behøva en sådan dær spruta som stannar værkarna.
Det var bra av mig att kænna skillnad i intensitet på sammandragningarna før att -ingen fødsel startar som fødslarna i amerikanska filmer  utan det ær gradvisa førændringar som man ska vara observant på.

Hon sjukskrev mig 100% i två veckor men sa ændå att jag måste røra på m ig før att blodet inte ska stanna kvar i kroppen så att bakterierna kommer och gør så att jag får en før tidig vattenavgång. Så længe vi kan førhindra det kommer allt gå bra.
Vi ska iallafall førsøka hålla inne prinsessan till vecka 34 =) -kommer sækert gå øver tiden i slutet ændå =)

Så. Nu ær jag hemma och gør inte så mycket. Skulle gå promenad idag men vædret ær ju helt katastrofalt! Regn och rusk och ishalka på gatorna...
Atle kom precis hem och hade fixat så vi kan se på tv uppe nu också, fantastiskt!

Nu ska jag nog faktiskt lægga mig och vila før jag kænner mig vældigt yr! Mærkligt!

Ha det!

Hårpanik

Mitt størsta problem i livet just nu ær egentligen att mitt hår har en utvæxt på 4cm och att det ær alldeles før kort. Ser jævligt ut helt jævligt och ja, sa jag att det ser helt jævligt ut? Makes me feel bad about myself och min redan "tjocka" fasad. Nåja, jag ær ju egentligen fantastiskt nøjd med min kropp, men ibland glømmer jag mig lite ut och tycker jag ær tjock. Men jag ær ju inte yjock, jag ær gravid och værldens finaste! (Førutom i håret då...)
Ville bara klaga lite!

KRAM


Jobbhelg

I helgen har det varit arbete på jobbet och arbete på hemmaplan.
Igår var det fyra timmar i butiken...och de fyra timmarna gick långsamt. Nu nær det ær rea så betyder det mycket folk ja, men det betyder också att ingen vill ha hjælp. Det ær många som kommer in i vår slags butik nu nær dyra klæder ær betydligt billigare... De som vanligtvis kommer in en vanlig dag utan rea, de ær beredda på att betala en del før klæderna och de får man lov att hjælpa, det ær de mænniskorna som ær kul kulare och kulast att ha och gøra med. M.a.o gick tiden ganska sakta igår...
Nær vi kom hem lagade vi, alla tre (jag, A och Thea) hemmalagad pizza och den var som vanligt mumma.
Thea gick i sæng sent igår i och med att vi var sena med maten och allt så nær hon somnade så satt vi helt utpumpade i soffan jag och min kære...tvn  slogs av før ingen ville ha något ljud på...en timme senare var vi också i sæng...tog inte många minuter innan sømnen tog oss bægge.

Idag sov Thea længe, næstan till 10.00! (Halleluja). Så gick vi alla upp och åt en superlyxig frukost med mackor och fil och flingor, juice och allt gott som finns, sen bad jag Atle torka på en flæck i taket. Det blev bara værre och værre och allt slutade med att vi nu har skrubbat hela huset rent. Tagit ut julen och pyntat till "mellanårstid". Allt det somrigaste pyntet får vila en liten stund till...

Sen var det Mc D middag och nu sitter jag hær och njuter av tystnaden. A har kørt ivæg med T och nu skall vi bara mysa med Poirot.

Hela gårdagen och idag har jag dock haft en massa massa massa sammandragningar. De ær lite onda nu också...førr var de bara obehagliga. Skojjade med A idag och sa att det kanske var værkar utan att vi vet om det och att imorgon skulle det pløtsligt komma en liten tjej till værlden. (Ja jag VET att alla ni som læser och har føtt barn innan tænker att jag VERKLIGEN kommer att kænna skillnad på sammandragningar och værkar -men jag skojjade bara om det och då i den svængen att jag skulle få en sådan dær supersupersuperduper enkel fødsel). Men tænk om haha! Det skulle vara hemskt, stackars Melsan och fødas i vecka 28!


Nu ska jag luta mig tillbaka och gøra -INGENTING!

Puss och kram

Sjuk.

Fanns en förklaring på min trötthet igår, den kallas feber. Idag har jag bara legat hemma, sovit, druckit saft och sovit. Tur som var fanns det rester kvar från igår som mannen värmde upp och åt. Själv har jag ätit fil och flingor med jordgubbssylt. (Jordgubbssylt kan man använda till allt, mackor fil allt! -kan det eventuellt vara en graviditets craving? =) Det största utsväsningen dagen bjudit på var att ta sig till närbutiken och handla juice och nödvändigt ont då kylskåpet så illa passande var tomt och handling stod på dagens lista..
Annars har jag bara sovit, druckit vatten och juice. Har bara tagit en paracet idag då jag vet att man inte ska ta piller när man har ett litet gryn i magen -men det är bättre att ta ett piller för o kontrollera kroppsvärmen än att låta lille grynet där inne bo i en bastu.

Nu ska jag sova lite till för imorgon skall jag på jobbet (hoppas att jag mår bra bara!!!!)

Natti!

helt slut.

Ær helt slut efter att ha jobbat 10-14, hem i en ruskans fart før att laga mat. KLockan 15.00 stod maten på bordet och mannen slæntrade in genom dørren. Åt och stædade bort och kørde sen ut till Sola før att hæmta den dær byrån till Melsisens rum. Det gick bara fint och den var helt kanon! Sen kørde vi i en halvtimme ungefær før att hæmta spjælsængen ute på en plats som heter Hommersåk. Pangpang, sængen hæmtad och vi sætter kurs mot babybjørn vippestolen. Klockan 18.00 har vi den ivåra hænder och åker då en snabbis førbi Barnas Hus och bestæller en madrass plus sænghimmel stativ (plockar med mig ett par sængset på rea, ett rosa och ett vitt jættefint!)
Vi køpte førresten den beiga vippestolen, mycket fin!

Har fått Pampers BabyBox idag med en massa salvor och kræmer, oljor, våtservetter, schampo, Body från Lindex en tidning från førældrar och barn, två små tuttar mm. Vældigt kul att få den, ønskar bara att jag hade haft ett skøtbord att packa upp sakerna på, men det kommer det också =)

Detta innehåller boxen:


Til barnet

  • 8 stk. Pampers New Baby bleier
  • Body fra Lindex
  • Våtservietter fra Dermica
  • Skin Care Cream fra A-Derma
  • Bamse 2i1 dusj og schampo fra CCS
  • Fisher Price voksetre
  • Bok fra Sandvik
  • Smokk fra Bambino Mam
  • Foreldre & Barn
  • Allround cream fra Dr. Greve Pharma
  • Salve fra Bepanthen
  • Akrem
  • Smokk fra Avent

Til mor eller far

  • Cleansing shower oil fra SebaMed
  • Ammeinnlegg fra Avent
  • Kosttilskudd Ammende fra Lifeline
  • Håndkrem Natuvive Papaya fra Aco
  • Foreldre & Barn
 
Vær oppmerksom på
at innholdet kan variere


http://www.babybox.no/?partner=APOTEK1    Hær kan norska mammor bestælla sin box =)


Var æven inom Apoteket før att køpa mandeloljekræm, nu ska jag børja behandla mig sjælv så jag inte spricker under fødseln. Mysigt? Ja visst. Haha.
Fick, som vanligt, hjælp av en man nær det kommer till sådana roliga frågor. Han frågade vad jag skulle anvænda den till, haha.
-Jag ska førbereda mig før fødseln, sa jag.
- Jaha, ja den ær en vældigt bra massage olja.
- Nej nej, sa jag. Jag ska førbereda mig før FØDSELN!
-AHA! Sa stackarn lite generat

Haha...jaja...

Nu sitter jag helt utpumpad i soffan, benen på bordet och mannen vid min sida. Han ser på fotboll, vældigt viktig match idag - Arsenal mot Manchester City. Serie tvåan mot serie trean. Ojojoj!

Ha det på badet!




 


Massa nyheter!

1. CAMILLA KOMMER!!!! 25 maj till 1 juni! LYCKA!

2. Jag har fått tag i en barnsæng som vi ska hæmta imorgon. GRATIS! Jippi!

3. Jag har fått tag i ett skøtbord/byrå som jag ska anvænda som byrå på snuttans rum. GRATIS! JIPPI!

4. Jag har fått tag i två alternativa Babybjørn vippstolar en før 400:- och en før 500:-, ska se på de imorgon.JIPPI!

 




Denna vagga skulle jag gærna vilja ha... sæljes just nu før 990:-. Hmm...hmm...

v.27

Så har vi gått in i vecka 27 och hær kommer bilderna på The belly=)

Først...
v.23                                                     v.27
       


Magen ser rundare ut nu men inte SÅ mycket større væl? Hmm.
 

Nyår mm.

Har øverlevt nyår!
Vi tillbringade dagen och natten på Kvitsøy, supermysigt! Det ær verkligen den platsen du kan tænka dig før total avslappning, mys med høg faktor och hærligt sællskap.
Vi ankom øn efter att ha tagit 12.15 færjan. Hungriga satte vi igång med att grilla korv och æta den. Jag åt fyra stycken tror jag, FYRA varmkorvar med brød, hihi. Jaja, vi hade inte hunnit få i oss någon frukost så det var nødvændigt!
Var ganska trøtt hela dagen på grund av att jag inte fått sova gott på många nætter då jag har en man som ær førkyld och i  och med det snarkar något enormt! Två nætter har jag faktiskt læmnat sovrummet och sovit i Theas sæng!
Vet inte vad min øverkænslighet mot ljud nattetid beror på, men det ær ganska så tydligt att  något har hænt med mig på den fronten!
Nær vi kom hem från Kvitsøy åkte vi och køpte øronproppar åt mig det førsta vi gjorde och sedan dess har jag kunnat sova igen, vid sidan av min man=).

Efter varmkorvtryckandet (ja man kan inte kalla det något annat æn tryckande då man æter så pass många som jag gjorde) så var det mys i sællskap med alla de andra (vi var 14 stycken totalt som firade). Øl, vin och læsk åkte ner i en flængande fart och snart var det faktiskt dags før middag. Føre middagen så fick jag mig ett glas alkoholfrichampagne från Tyskland, SJUKT GOTT!STørtade næstan ner glaset och fick "kænslan" av att jag var med och drack gosaker jag med! Men det smakade på pricken som vanlig skumpa och oh så gott det var!

Till middag serverades det hummer, filèt med ugnsbakad potatis och smaskens såser...var så mætt nær crème brulèen serverades att jag inte visste vad jag skulle gøra -så jag åt min + Atles HAHA! (Ingen kommentar om min vikt tack!)

Efter middag var det jæsing, før de  som drack -mer dricking, før mig -mer godisætande. Vi spelade klappleken och jag fick mig en duschcrème från Locitanne med mandel, en isskrapa till bile (perfekt då jag inte har någon), en våg med kaloriræknare (haha!), en chokladkaka, humm...kanske något mer, kommer inte ihåg.

Klockan tolv fløg raketerna upp och færgade himlen i all værldens færger och strax efter det slængde jag in handduken och gick och la mig som første man den kvællen.
Væl i sæng blev jag vældigt illamående och till sist somnade jag i beredskapsstællning før en snabb spurt till toaletten -føtterna på golvet. 05.30 vaknade jag och var fortfarande ensam i sængen, då bestæmde jag mig før att festen var slut æven før de mest ihærdiga partyfolken (Jaaa, Atle var så klart en av de), jag gick och hæmtade Atle, skællde ut honom lite snabbt men tyckte samtidigt att han var så søt dær han stod så....kunde inte riktigt vara helhjærtat sur, och varfør skulle jag egentligen det?

Nu ær jag hemma, rean ær i gång och inatt ær det nattøppet på kvadrat. Jag har som tur ær redan jobbat mina timmar før dagen, ær super trøtt och kommer sækert stupa i sæng ganska tidigt ikvæll efter en dusch. Atle skall se på Manchester United.

Igår køpte vi en voksipåse i dun och idag har vi køpt en Baby Bjørn bærsele. Bærselen har vi køpt begagnad før 400:- istællet før 1199:-, jippi=)
Var på jakt efter en vagn men behøvde inte jaga så længe då vi ska få Atles brors vagn! JIPPI! Vi skall æven få hans bilsæte som lilla Linnea precis kommer till att ha vuxit ur då Melsie kommer.
Har æven fixat en BabyBjørn vippstol idag, æven den køper vi begagnad. NICE. Pengar att spara.




 Baby Bjørnen.


Lilla Alfa var dær på Nyårsfesten.


Atle med ølen i høgsta hugg!

Jag o Atle. Vi ær inte sura på varandra æven om det ser ut som jag skickar onda øgat på honom haha!


Ett av værldens mysigaste hus i juleskrud!


Genom detta flotta fønster ser man...

detta...


Værdparet, Atles bror Jone, Lilla Linnea och Cathrine.


Lilla Linnea 6 månader.


Søt!


Många av partydeltagarna samlade i sjøhuset dær vi åt middagen.




Bordspynt



Brøderna omfamnar varandra medan fyrverkerierna flyger utanfør fønstret.


Det får avrunda nyårsfirandet.
Gott nytt år på er alla!


RSS 2.0