Ny Linda nu med Bebis =)

Hon har æntligen kommit min ælskade lilla knodd, eller Hylert som ær hennes nya smeknamn =)
De flesta har ju førstått att det ær dærfør jag inte har skrivit hær på två veckor, beklagar det men med både man och ny bebis i hus varje dag ær det faktiskt så att tiden inte ræcker till allt man vill gøra. Nu har pappa dock återgått till arbetet efter sina två pappapermissions veckor och mitt och Mellies liv skall komma in i nya rutiner med bara hon och jag.

Hon føddes alltså efter trettio långa timmar med værkar, massa bading, duschning, lustgas och till sist guds gåva till kvinnan -Epiduralen. Kan inte før något i værlden komma på en anledning till varfør en fødande kvinna inte skall ta något som underlættar livet något så otroligt som den sprutan gjorde! Låg och pladdrade och skrattade och småsov efter att den (hjælten) kom in i mitt liv =)

Nåvæl, skall skriva førlossningsberættelse senare, måste skynda på med detta inlægget nu innan Prinsessan vaknar igen och skall ha mat och bløja =)

Hon kom till oss den 11 April 2011 klockan 03.05 på morgonen. Hon var det mest perfekta jag någonsin sett med sitt kolsvarta hår (YES!) som det fanns mængder av dær på toppen av hennes lilla kropp. Hon vægde 3425 gram och var bara 50 cm lång. Jag trodde ju att hon skulle komma ut som en færdigbakad basketspelare but no no, hon var petit och nætt. Har jag sagt att hon var værldens søtaste?Hær hemma går allt bra, skrållan æter och æter och æter och bajsar och sover. Jag førsøker stjæla till mig lite vaken tid med henne de korta stunder hon ær vaken och då ær det mest pussing det går i =)
Allt går vældigt bra med amningen, man kunde tro att jag inte gjort annat haha. Det ær væl i och før sig det enda jag har gjort de sista två veckorna, agerat matstation, men det ær vældigt vældigt mysigt.

Har insett att jag INTE skall gøra upp några tidsplaner før det ær iallafall något som jag får lite lætta stressattacker av. Dær står man i hallen, allt ær færdigt och baby ligger i vagnen eller sitter i maxi cosin, då hør man VÆRLDENS brakare i byxan och vet att det ær dags att byta bløja igen, fast man gjorde det før fem minuter sedan. Om man då børjar kænna att man redan ær sent ute så ær det ja...sjukligt stressande.

En annan sak som jag ær vældigt glad før det ær att vi har tvættmaskin i huset, HERREGUD så man tvættar!! Har bursit upp torkstativet ut på terrassen så klæderna torkar tack och lov med racerfart!

Nær det gæller terrassen så har jag och A inte legat på latsidan, vi har næstan slipat hela terrassen så snart skall vi olja den så den får en fin ny færg æn det gamla gråa (hehe, som vi målade dit førra sommaren...en riktig bom det).

Nej, nu vaknar skatten, hær kommer en liten bild eller två.Sen har sommaren kommit till Stavanger och det ær fantastiskt! Træden ær grøna, blommorna blommar och jag kommer faktiskt i ett par byxor igen! Underbar tid framfør oss och detta kommer bli den bæsta sommaren i mitt liv =)
Længtar tills ni kommer Camilla och Milou!


woopsi!!

Spænnande natt inatt!
Har haft ungefær 17.000 værkar! (tydligen førværkar då det gav sig fram emot klockan 10 på morgonen, but still!)
Vi gick och la oss runt 00.00 och då kænde jag att något hænde i kroppen. Fick en redig værk som gick runt i ryggen, ner i benen och i "fiffilude". Næmnde den till Atle men lyckades somna efter en stund. Værken i ryggen slæppte dock inte men den gick att leva med.
Sov oroligt fram till klockan 02.00 och vaknade till då och då med lite ontar...klockan 02.00 kom dock en sådan dær riktig rackare igen, GØTT! Den høll i sig i ungefær en minut och var ond ond. Då tænkte jag, hm, jag KAN inte ha inbillat mig det dær? Efter 12 minuter kom en ny ond rackare och så dær høll jag på fram till klockan 06.30 ungefær. Koncentrerade mig mest på att førsøka få sova mellan ontarna och det gick helt OK, men ryggen, ryggen værkte hela tiden. Men som sagt, den kænslan ær man ju van vid från mensont så det gick fint. Ljumskarna hade en intressant smærta dock, hm.

Somnade till sist och vaknade av att værkarna kom allt mer sællan, avstånden mellan dem blev från 9-12 minuter till 30 minuter och så småningom 1 timme...

Slutsats av detta: Bring it on, jag skall rida ut dessa værkar och få en egen melon! Men jo, fi fasen det kommer att gøra ONT! Detta var ju bara en liten førsmak av vad som kommer, men det var coolt och I want more ;-)

En annan sak som jag reflekterade øver var att jag blev lite osæker på smærtlindring. Kænde att det var ganska så skønt att ha kontroll på vad som hænde, æven om det var ontontont och det kommer att bli tusen gånger værre (kanske) så hade jag koll på vad som hænde. Men lustgas och sådana grejjsmojjs ær ju sjælvklart...men kanske får fundera lite på den dær epiduralen och helt enkelt se situationen an lite beroende på hur det går.

Idag har jag fortsatt storstædningen av huset, golven nere ær nu skinande rena och det luktar gott. Terrassen ær snart færdigbyggd, staketet ær på plats, golvet har byggts ut och ja, det blir så fint så det kommer inte att bli klokt!

Nu ska jag och A åka och læmna tillbaka en film vi såg igår (Paranormal Activity 2, kanske var skkræcken som gjorde mig upprørd så jag fick værkar? haha) sedan har jag lust att hitta en plats som heter Anita's Treasure Chest dær jag har snokat upp en riktigt fin runt soffa med ett litet solskydd, den kan också gøras om till två soffor och ett bord...till terrassen så klart =)


Tænkte då ha denna stående i solhørnan bredvid solsængarna...vad sæger ni? Har ni lust att komma på besøk i sommar och relalalaxa i trædgården min? =D


Terror!

Det ringer ett och samma nummer till mig VARJE dag. En gång svarade Atle och bad dom att inte støra nær vi hade en familjekvæll, killen i telefonen ville sælja någon jækla TV-packe. Efter det så har den idioten ringt mig MINST två gånger varje dag och jag vægrar att svara. Han ringer ibland tidigt på morgonen, ibland sent på kvællen och før VARJE samtal som kommer in på min telefon från den idioten blir jag surare och surare. Jag har inte svarat mer æn en gång då han ringt (alltså då Atle svarade), tror han att jag ska gøra det nu?
Problemet ær bara att jag kommer snart att svara och det kommer INTE vara ett telefonsamtal han kommer att vara stolt øver! Kænner att bægaren med gravid hormoner utan problem skulle kunna tømmas ut på den fantastiska idioten och då ær det mycket han skulle få ta!
IDS RINGA MER???!!! Kom an bara, jag ska mosa øronen hans hihi!

Eller så ger jag telefonen till Atle som hanterar det bættre æn mig...haha!Heja Lindis!

Idag hørrni har jag inte legat på latsidan, nej nej! Sov bara till typ nio imorse før jag låg och tænkte på allt jag skulle gøra idag. På min lista stod det bland annat att stæda huset (dammsugning + skurning -ja nu skiter jag i att ta det lugnt før nu får hon komma nær hon vill!). Detta ryck fick jag igår då jag insåg att mina nypåtagna sockar bara efter en dag hemma i huset hade blivit lite smutsiga, det går ikke an!!
Alltså blev det stædning (det var mycket kulare att shoppa igår æn att stæda idag)...morrmorr.

Har skurat det stora badet med klorin och tandborste, duschen har rengjorts och avloppet (urkurk!) tømts på mysiga hår. Jag HATAR verkliigen badrum, så æckligt æven om det ær ens eget smuts så ær det æckligt! Sist jag gjorde den riktiga riktiga rengøringen av badet uppe var i Februari så man tycker inte att det ska ha hunnit bli SÅ skitigt, men jo da, fy och blæ! Jag vill ha en stæderska som tar baden, pleeeeeease!!

Sedan gick jag vidare med en liten svamp på golven uppe (efter att ha dammsugit de så klart) och klorin æven dær. Ganska skønt att veta att hela øvervåningen ær sanerad och antibakterieliserad så det står hærliga till!
 Våra golv ær målade i vitt så det blir så fula mærken efter dammsugaren efter ett tag så ibland måste man ta den dær timmen liggandes på alla fyra med rumpan i vædret och magen duttandes i backen, kan tænka mig att det ær en ganska kul syn? Kænde mig ungefær som den dær hæsten som tjurfæktarna rider in på i Ferdinand på julafton HAHA!
Efter svampningen av golven gick jag bara øver med en vanlig mopp så klart...nu ær det hela nedervåningen kvar...men den ids jag inte bry mig om idag, har ju hela helgen på mig (tror jag?), men nedervåningen ær parkett så hær ær det bara att dammsuga och moppa som vanligt, det går fort!

Så ville jag baka idag, ær sugen på både bullar och citronkaka...dock hade jag ingen jæst hemma till bullarn och ingen sockerkaksform till citronisen...tiden ræcker heller inte till innan mannen kommer hem så får helt enkelt køpa mig en form på ikea efter maten.

Har också kommit på att jag måste dra han med och se på belysning till terrassen, man måste ju ha lampor med el dærute! UFF det kommer bli fint...LÆNGTAR!

Nej hørrni, vi høres senare  nu ska jag putsa lite på fasaden innan mannen kommer in genom dørren!


Efter BM kommer shoppingen...

Ja, jag sa ju att jag inte skulle shoppa idag, visst gjorde jag det? Humm, allt blir inte alltid som man tænker sig -det ær bara att inse.
Efter BM kørde jag Atle tillbaka på jobbet och kørde sen inom Kilden, ett ganska litet køpcenter men med en del kula butiker.
Stack først in på Lindex och køpte en massa svindyra underklæder (SÅ tråkigt att lægga pengar på men antar att det kan behøvas lite andra saker æn vanligt efter fødseln). Struttade vidare med magen i vædret in på H&M dær jag hade bestæmt mig før att køpa en till sådan dær klænning/tunika som jag køpte i svart førra veckan.

Idag blev det en marinblå.
SÅ hittade jag en fin væska som bara måstade følja med mig hem (Det var Mellie som sa det!;-)

Stilig =) Kappahl kom den ifrån.
Glømde sæga att jag køpte något så tråkigt som sockar på H&M också..

Det bæsta var att ett par var vita med blå rænder =D
Sedan skulle jag bara ta mig ut och till bilen men passerade BikBok och dær inne var det 50% på hela butiken...naejj, tænkte jag då jag kænde att mina føtter bara spatserade in dær helt på eget bevåg...
Dær inne hittade jag en lång och ganska stor men tunn beige trøja...

Den fick så klart følja med hem... 99:-

Detta långa fina halsband kostade 10:-...what to do liksom?
Så køpte jag mig "sæsongens it sak", en lång klænning. Har varit vældigt tveksam till om det ær mig, men den kostade bara 49:- så jag tænkte att jag får væl køpa den och se hur det kænns...tycker jag om det kan det bli fler långa klænningar i framtiden.
Provade den på då jag kom hem och så blev resultatet...tænk nu då att jag snart inte har samma kula på magen dårå =)


Hmm, vet inte riktigt...men vi får se =)
Sen vill jag presentera min senaste hang up som gravid. Dessa skulle jag kunna dricka 75 stycken av om dagen, men det kan man ju tyværr inte, men ooooh så goda!

Iskaffe med mocca smak "is the new black" i mitt liv. Mumma!

Har lagat mig middag (ænkemiddag). Atle ær och spelar TV-spel med sina vænner vilket innebær att jag skall få mysa hela kvællen sjælv. Det ær faktiskt ganska skønt av och till! Det bæsta med det ær att jag kan æta PASTA. MMM!! Så, nu har jag slængt ihop en APGOD pastasås med champinjoner, skinka, soltorkade tomater, tomater, ketchup, keso och Philadelphia ost med smak av ædelost/soltorkade tomater. OJ så gott det var och det bæsta av allt kanske ær att det blev kvar så jag kan æta det igen! =) Mumma mumma!

Nu skall jag sætta mig ner, kika lite bloggar (har nog blivit min favoritsyssla som gravid!) och så skall jag se det sista avsnittet av 112 Poliser på TV4PLAY. Tycker det ær ett vældigt fascinerande program och jag kan inte slå bort tanken på att jag faktiskt kunde ha varit Polis nu och jobbat som det i många många år redan! Tænk så galet det hade kunnat vara! Sedan sitter jag med en liten kænsla av att jag fortfarande kunde tænka mig att bli det...men...ja...man vet inte vad framtiden bringar, men tror nog inte att det blir någon batongprydd uniformsnisse av mig, har nog blivit før feg i takt med att  åren smygit sig på mig. Atle sæger att jag ær før snæll också...wellwell...inget ont i det =)

Ni ska nog inte se bort från att jag skriver mer ikvæll...men vi får se, kanske somnar i soffan ;-)


BM/Jordmor

Idag vaknade jag till mitt sista (?) BM besøk. Hm, you never know...
Tog morgonduschingen och pyntningen och stack ut genom dørren. Hæmtade upp Atle på hans jobb och så tutade och kørde vi in mot stan. Innan BM så hann jag kika in på Monki som jag tycker har fått in så massa fint nu så jag bara længtar tills det kommer nya pengar på kontot (fick ingen ersættning från NAV/førsækringskassan denna månad då de inte "hunnit behandla ærendet" ænnu, læmnade ju bara in papperna i februari) så det blir dubbelt upp runt den 20/4 istællet...jaja, vi øverlever men ska inte stretcha ekonomin med en massa shopping (hmm...bara vænta och se vad som hænde senare under dagen!).

Så stegade vi in till BM.
Oj, sæger hon, du har fått "fødeansikte", ær det førsta hon sæger och føljer upp det med -nu ær det inte långt kvar!
Sjises tænker jag och blev skitnervøs!!
Hon såg att jag hade fått vatten i ansiktet och då brukar det betyda att det inte ær særskillt længe kvar tills startskottet går. Lite skønt att få en førklaring på alla de fruktansværda bilderna på mig från i søndags då jag tyckte att mitt ansikte var fetare æn en flæbbig tjockis!
Efter detta så skulle hon ta mitt blodtryck, tror ni det gick bra? HAHA! Hon provade två gånger sedan sa hon -du blev visst lite upprørd, tror vi får prova igen senare =)

Sedan slængde jag upp mig, smidig som en panter, på britsen, drog fram magen och fick høra att jo visst har den sjunkit! (Blev ænnu mer nervøs). Så låg jag dær på rygg och stackars lilla Mellies hjærta slår så fort då så jag blev absolut bannlyst från att ligga på ryggen, direkt jag la mig på sidan sjønk hjærtslagen och hon lugnade sig. Lilla snuffsan tycker inte om då mammsen ligger på rygg, nej.
Så kænde hon och klæmde och sa -hon har vænt sig!
Precis som jag trodde, men jag trodde ju att hon hade snurrat tillbaka igen, men nej, nu har hon lagt sig tillrætta åt det andra hållet. Jaja, hon sparkar mig inte på de onda stællena længre iaf, så længe hon har det bra så får hon ligga hur hon vill!
Huvudet var gott nerkørt i bæckenet och BM sa att nu ær det inte långt kvar...hon kan komma idag eller om 11 dagar...ojoj voinevoine..

Sedan pratade vi om vitt och brett, tog i handen och sa hej då till varandra. (Vi fick en ny tid den 18/4, men den trodde hon inte att vi skulle komma på), vi tackade før oss och hon ønskade lycka till. Coolt!Så såg jag och Mellie ut idag =)


Gudarna ler!

Åh så gøtt det ær nær både jag och mannen får pengar tillbaka på skatten! Allt jag vill ha till terrassen kommer att bli verklighet, pluss væskan. HOHOHO! Då var det næstan jul! =D

Norsk?!

Såg med førfærad min på mitt kørkort hæromdagen -Det går ut! Har jag haft kørkort i tio år? Jag ær gammal. Dær var det officiellt. Gammal.
Nåja, måste alltså skaffa mig ett nytt sådant och gav mamma i uppgift att finna ut av hur jag får det. Svaret blev att jag skall skaffa mig ett norskt kørkort. Nej. Det tycker inte jag kændes så bra...jag ær ju faktiskt svensk...vill behålla mina røtter..=(

Fick ett tips på en annan blogg om en værktimer som APP på Iphone så nu har jag lastat ned den till mobilen. Har faktiskt funderat på det dær med at ligga o hålla på att skriva upp tiden och længden och bladibla på værkarna och tyckt att det verkar krångligt. På denna App trycker man bara på start och stopp och så får man allt digitalt och fint. Låter bra, vært att prova. Problemet ær ju bara att jag inte verkar få några værkar. Morrmorr.
Igår så mådde jag lite konstigt så det kændes som att jag inte riktigt hade koll på kroppen, hade inte ont någonstans men kænde mig inte normal heller...kanske bara var trøtt før ingen bebis kom. Just det, nu har hon vænt tillbaka sig sjælv till normalposition (så som hon legat i stort sett hela tiden) och gissa om jag tycker det ær skønt! De pærlorna hon får in nær hon ligger åt "fel" håll ær ena riktiga kickboxar!

Nu har jag och Atle hittat allt som vi skall køpa till terrassen. Hittills har vi spenderat så ÆCKLIGT mycket pengar på den och då har vi bara betalat "tråkigt" material. Tror nog att jag får skita i den dær væskan och att spara pengar i juni, vill hellre ha en snuskigt fin terrass att hænga på i sommar då jag har många många många lediga dagar på mig.

Vi har varit runt på i stort sett alla stællen som sæljer utemøbler och tittat, jæmført pris och standard, material hit och dit och nu faktiskt fastnat før en møbelgrupp från IKEA. Vi såg ju en på Plantagen men Atle har alltid velat ha en i heltræ vilket den inte var. Den kostade 10.000nok. Så såg vi denna fina på IKEA, heltræ och bara 3000NOK. Blir finfint det! Har också sett en knallfin på Coop sommarmarknad men den var uppe i runt 7-8000 den också. Vi får helt enkelt se vad som føljer med oss hem, men den från IKEA leder just nu både pga att den var vældigt prisværd, skøn att sitta i, i heltræ och ja, bra helt enkelt!

Før mig ær det också viktigt att bordet ær STORT och att det får plats sex stolar.

Stolen går faktiskt att luta bakåt trots modellen!

Vill egentligen ha dynor som ær blåvitrandiga (Någon som ansåg det vara en surprise?=)

På Living har vi också hittat en Paviljong som ær 3x3 eller 3x4m men den har inte kommit in i butiken æn och vi har inga bilder att slænga upp hær, den har sandfærgat tyg, myggnæt och førdragbara væggar. Vi skall åka och se på den i påskveckan då den ankommit butiken och dessutom har ett superbra rea erbjudande. Lite insiderinformation ;-) Vill vi inte ha den så finns ju fortfarande den dær paviljongen på Plantagen.

Mer som skall køpas ær två stycken fina solstolar (den lite lyxigare varianten) och ett bord till detta, sedan æven en chillstol. DET kommer att bli en RÅ terrass! Sen skall ju grillen ut och blommorna på plats...Længtar ihjæl mig!!

Nu skall jag se på nær gubbarna spikar upp staketet. =)


Lite helg bilder

I skogen en solig søndag.

Scoutledare med lyckohjul. Populært.

Liten och stor scout.

Massa mænniskor i soutskogen!

Jag var dær, men det ær med stor motvilja jag lægger upp bild på mig...var inte jag just hos frisøren?


Veckorna som gått...

V22V23V25v26
V27V28V29V30
V31V32V34V35
V36V37V37V38
V39
V40


Fixa och dona...

Inatt var det en som inte kunde sova i detta hus (som vanligt var det ju inte mannen utan han snusade på som bara den!). 03.30 hade jag visst sovit færdigt. Eh. Då blir man lite frustrerad. Nær klockan var 05.00 och ingen John Blund kom på besøk sket jag i honom och gick ner och åt en yoghurt. Satt i soffan och bara finurlade, lyssnade på de mysiga fåglarna som børjade kvittra utanfør fønstret i takt med att natten gick øver mot morgon. Det var ganska så mysigt, men måste ju erkænna att det ær en hel del tankar som snurrar runt i hjærnkontoret...tankar kring fødseln och terrassen och shopping och ja allt mellan himmel och jord...mest fødsel och terrassen då...Tænk att sådana saker kan gøra en så uppspelt att man inte får sova!

Gick upp till sængen igen efter en halvtimme eller något sådant då jag hørde att A børjade skruva på sig, han brukar alltid bli så "upprørd" eller vad jag ska sæga, om han vaknar och jag inte ær dær. Nær jag kom upp hade han just drømt att han hade skællt ut SAS och CityAirline før att de hade nedprioriterat Camilla som ensam-resande mamma och gett hennes flygning till någon som hade mer pengar æn henne. Han hade skællt ut personalen efter noter och var riktigt sur på flygbolagen øver vad dom faktiskt har gjort med hennes biljetter. Søt!

Sedan somnade han om igen (Lyx!) och jag låg och finurlade vidare. 06.15 gick jag upp och lagade frukost till min kære, en riktigt lyxig en med nystekta Hatting direkt från ugnen, apelsinjuice, kaffe, yoghurt ja allt som en lyxfrukost innehåller=)
Sedan gick han på jobbet och jag gick igen upp till sængen.
Denna gång lyckades jag somna (JIPPI!)

Vaknade typ 11.00 av en vældigt vældigt god nyhet rørande vårat staket, det kommer att vara klart på Tisdag redan!!! Halleluja! Men ouch wow och snadder så dyrt det ær, med lite plankor...=(

Hoppade i duschen (den långa i dag med håret), lyckades till och med fixa tå naglarna. Bort med det røda lacket och på med det nya Wawawoom från H&M. Det måste jag faktiskt helt ærligt ge TOPPbetyg, billigt, FIN færg torkar snabbt och sitter længe! Imponerad!

Efter dusch bar det av ned i tvættstugan.


Dær har ni aldrig sett bilder ifrån førr =)
En dag skall den målas och fræschas till, men hallå, DET ær INTE prio 1.

Nu sitter jag och væntar på att mina jordgubbar skall tina lite så jag kan få i mig min smoothie någon gång... kan bjuda på en bild från gårdagens middag medan. Lagade en fantastiskt god Broccolipaj som jag ska sætta i mig resterna av idag till middag...har aldrig lagat paj førut faktiskt, men det gick ju superfint, busenkelt! =)


Mumma =)


Lite tid!

Helgen har bara schvuschat førbi och hær sitter jag ænnu en måndag och har massor att gøra!
Idag skall jag handla mat, lægga upp bilder på bloggen från helgen (vi var på Scoutgrejjer igår med lille Thea -mycket uppskattat) och ja helt enkelt bara uppdatera lite hær.
Børjar bli lite sur før att min stræckmærke kræm børjar ta slut, sjukt dålig timing då jag inte kommer att hinna anvænda en ny och den kostar ganska mycket pengar...suck. Men men, den kanske funkar mot rynkor i ansiktet eller något sådant också haha.

Igår var vi på Plantagen igen och kikade efter utomhus matmøbler (ligger på hærliga 10.000 nok den gruppen vi vill ha), så såg jag efter vårat "partytælt" eller vad det  nu heter, det ær ju inte ett partytælt utan mer en mysig paviljong...den ligger på 4000nok och den skall stå øver våra utesoffor, våran egen lilla "Lounge" som man kan vara i æven om det regnar =). Så kikade vi på hæckalternativ till framsidan. Vi har ju som en liten urskog framfør dørren och den skall bort och istællet skall dær planteras fina små hæckbuskar så vi kan ha en fin och symmetrisk hæck stående dær om ett par tre år (de små fjantbuskarna måste ju væxa till sig). Buskarna kostar iaf 5000nok medræknat mull och bark och allt man eventuellt skall ha under.

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag længtar efter att få ordning på terrassen, det kommer att bli sjukligt æckligt mysigt dærute och som vanligt så vill jag att allt ska vara klart igår.
Førsta steget ær taget iallafall och i slutet på April står sækert vårat staket runt huset, terrassgolvet har blivit utbyggt och kanske, kanske till och med målat. Men men, det kommer ju en bebis så det blir væl begrænsat med vad man hinner med. Ær jag alltfør optimistisk om jag tænker att "bara hon kommer ut så kan jag børja hjælpa till med saker"?

Det sista som vi beslutade oss før att køpa igår var Kørsbærstræd! TÆNK så fint att ha det hemma, mina alldeles egna kørsbærstræd...=D
Sen hoppas jag att Camilla (Om hon kommer) vill hjælpa mig med blommorna in the garden, hon ær duktig -I'm NOT! Æven om jag faktiskt har børjat få mina blommor i hemmet att øverleva nu (DVS att nær jag tar en blomma i butiken så ær det inte till en sæker død den går længre!) Jag har till och med haft en hel del orkideer i typ två år nu, DET ær SJUKLIGT bra før att vara mig!!! *stolt*

Och så ær det en viktig fråga som jag vill att ni alla som har barn och læser min blogg tar er en sekund att svara på hær (Ni ær ett ganska stort antal så ni kan inte komma undan! =)
Bør jag køpa en amningskudde/pute?

Nu skall jag ut på handling, skriver mer senare! (Om jag inte ska och føda barn, HAHA vilket skæmt!)

Hehe...

Haha, jag vaknade av att jag hade drømt om godis och hade dreggel runt hela munnen! HAHA! Mysigt værre =)
Nu har jag gått ner och ætit godis, det ær ju lørdag? Spelar det då verkligen någon roll om man STARTAR dagen med det eller avslutar? Jag menar, startar man dagen med det så hinner man ju kanske "brænna" bort de under dagen? Hehe, man kan ju inbilla sig =)

Igår børjades det med  vårat staket runt huset och OH så skønt det ska bli då grannarna inte ser rætt in i huset vårat och vi kan børja kasta av oss klæderna på terrassen i sommarsolen utan att någon nyfiken rackare ska se! (Camilla, vi hoppas att den ær klar då du kommer så ska vi bo dærute=)

Nu har jag pysslat till mig och kænner mig skitfin! Det var LÆNGE sedan jag kænde den dær lyckokænslan av nya klæder, hade glømt bort hur det var det kændes då man tog på sig något nytt och det kændes SÅ bra! =)
Ska æta lite frulle nu som inte består av choklad och sedan tror jag vi ska ta en svæng på stan, det ær molnigt ute men +12 grader. Wonderbar!

Ha en finfin dag!

I'll gas up the jet for you and you can go wherever you like ;-)

Eller, kanske inte i den betydelsen då? Haha!

Nu har jag satt igång en maskin och sedan fastnade jag med Klorin flaskan, køket och lilla toaletten ær hærmed desinficerade och det ær OK att æta på toalettringen eller på køksbænken eller i vasken, vart du nu kænner før =)
Har putsat skor och det førde mig tillbaka till stalltiden, då man satt och putsade sadlar, træns, tømmar...åååh... Jag sæger bara en sak och det ær att i høst børjar jag rida igen! YEAJJ! Antingen får jag tag på en som vill ha hjælp 1-2ggr i veckan (før mer hinner jag inte!) eller så børjar jag helt enkelt ridskola igen! Ridskola ær ju en enkel sak, då kommer man bara dit, borstar och sadlar, gør lite som en instruktør sæger, tar in hæsten igen och sadlar av och borstar -ev myser lite med den om det ær en man tycker om, annars tackar man før sig och åker hem. På ridskola tjænar du ungefær en timme...du rider i en timme och pysslar i max en. MEN myset med att mocka skiten ur boxen(ja det ÆR underbart att gøra det!), att hæmta hæsten i hagen, borsta den, kanske skølja av den om det har varit en go och lerig dag i regn, hæmta mat och laga både middag och frulle + lunch åt den...åååh... SAKNA!! Så klart rida den också...livet! Det ær en RIKTIGT god del av livet! ALLA dina bekymmer førsvinner nær du sitter 1.65 meter øver marken med 500 kg mellan benen som lyder din minsta vink... Lyder inte de dær 500kg så har du genast vældigt många problem på G, men det går som oftast bra, klart man har några skavanker från hæstlivet, men ingenting jag har døtt av =)
Att ta vara på sin egen hæst "kostar" dig førutom en hel del pengar æven tid. MASSA TID. Men tiden går så fort nær man ær i stallet så man fattar inte att 3-4 timmar har gått førræn man kommer hem och nyduschad och trøtt slænger sig ner i soffan...åååhh...
Melsie ska rida, Atle -du får sæga vad du vill. Det ær fantastiskt och gør dig till en bra mænniska =)

Nu ska jag ivæg och møta Atle (fasen vad jag svettas hær hemma!, det næstan rinner på ryggen SJUKT!)

Som siat.

Som jag trodde så somnade jag framfør datorn (enligt plan). Såg ett par program av 112Poliser faktiskt från TV4play (brukar vanligtvis se Criminal minds men men lite førændringar i vardagen piffar væl upp?)
Nu har jag gjort klart før middagen, våffeljærnet står framme och smeten ær ihop grejjad, tallrikarna står på bordet och grædden ær vispad i kylen. Skall bara snippa inom Kiwi och køpa lite glass/is så kanske vi kan få den lilla Thea och æta lite idag också? You never know...

Till lunch svængde jag ihop pannkakor, skulle egentligen ætit fiskgratæng men tyckte det blev lite mycket "kaka på kaka" då vi åt firre igår...

Mums! Ælskar pannisar och speciellt då de ær en dag gamla! Då klipper jag sønder dom och steker dom i småbitar och vette tusan om det smakar annorlunda, men det kænns som det ær godare?

Tror jag ska ta och hiva in en tvætt i maskinen nu...på søndag ær det byte av sængklæder och då ær det ganska skønt om det inte ær så mycket annat som skall tvættas.

Ses -om du ær nere i min tvættstuga =)


Frukost før gravida

Idag orkar jag inte ens prova somna om nu då Atle har gått på jobb...jag har legat vaken och snurrat (nåja, gravidsnurrat då) sedan klockan 06.00 så nu sitter jag hær med frukosten framfør tv:n och ska snart slå på några avsnitt av criminal minds tror jag. Efter det brukar jag kunna somna om igen i någon timme, ganska mysigt egentligen

Idag består frukosten av två frukostbrød med ost och kalkon+gurka, fil och banan och apelsinjuice. Smarrigt værre! =)

Nær jag duschade nu på morgonen så såg jag att man kan se mina revben igen, eller, man kan se brøstkorgen och alltså førstå att jag har revben fortfarande. Det måste ju betyda att bebbe ær længre ner, hihi=) Kommer du snart lilla skatt? Eller ska vi vænta i hundra år till? Nåja, max MAX 20 dagar. Oj, nu blev jag sugen på att æta på Max...skit också. Man kan ju ændå inte æta frukost dær så, whatever =)


RSS 2.0