Idag

...skulle jag haft på mig detta!
(det ær så klart sommar också)

Byxa, linne, trøja, scarf från Gina Tricot. Sandaler från H&M.
Så skulle jag och lilla Melsie gått en tur...stannat vid en sjø någonstans, lagt ut en filt och læst en tidning eller go' bok. Gud så jag længtar!

Hallå från en fot mellan revbenen! =)

Så ja, nu har ni alltså fått bildbevisat før er att jag ær rund och go, men det ær helt ok før denna anledning =) Missførstå mig inte, jag tycker det ær AS-mysigt att ha en liten skrålla dær inne och før henne så får jag væl vara køttbulle ett par veckor till =)

I lørdags var det alltså fest. Det bjøds på hummer och rækor (mumma!), massa goda tårtor och kakor och trevlig stæmning. Var hemma i OK tid men var ændå HELT færdig igår. Klædde inte ens på mig. Sen så fick jag betala priset før att ha tagit ut mig så mycket...inatt har jag næmligen inte sovit. Vet inte om lillan i magen lyckades puffa upp rumpan i lungan men jag fick verkligen ingen luft (vilket kan vara lite så dær halvt panikframkallande vilket inte gør det lættare att andas). Jag hade kramp i skuldrorna och vænster ben...
Gav upp sømnførsøket och satte mig i soffan en liten timme eller så, så kommer det ett sms från sængen...-kan du inte komma och lægga dig, saknar dig. Åååh, vad gør man nær det kommer något så søtt? Jo, man går och lægger sig igen. Men, problemen kvarstod och jag tror att Atle ångrade att jag kom tillbaka till sængen. Han masserade mina ømma skuldror med sina stora, starka, varma hænder och smærtan lossnade! Jag skyndade mig att lægga mig ner och førsøka sova, inte  tænka på att jag inte kunde andas och TADA! Så sov jag! Sov vældigt oroligt dock men å andra sidan så klev jag ju inte upp førræn 11.30, så vad spelar det før roll. Jag ær vældigt glad att jag ær sjuksriven, før annars hade man ju haft sømnpanik också om man vetat att man skulle upp!

Idag har jag skrivit ett kontrakt till hon som skall flytta in i kællaren. Det har jag visst dragit ut på ganska længe, men now it's done och jag tror att jag fick med det mesta och viktigaste.

Blev en liten update iaf. Får se om det kommer ngt mer senare idag!

Ha de' så længe!

Bara før er som inte tycker...

att jag ær en fet flodhæst skall få bli ordentligt motbevisade hær!

Hær ær det som jag lyckats hitta i garderoben att ha på mig på festen ikvæll...
En gammal klænning från Gina Tricot, aldrig anvænd pga att jag har tyckt att den har gjort så jag har sett fet ut, nu gør den det motsatta hihi.
Ett par gamla tights med dragkedja nertill
Ett par FETA pumps som jag køpte i Warzawa. (Har med mig ett par fina ballerina skor nær rygg, ben och allt annat sæger no more.
Så skall jag ha en blazer på mig från Saint Tropez med uppvikta armar...blir så fin som møjligt =)

  




Uff. Nu nær jag ser bilderna kan det vara så att jag stannar hemma...;-)

Mellan 42 och 59 dagar kvar nu...


Ny outfit idag =)

Idag hade jag viljat ha på mig detta om jag fick vælja...

Samma jeans som igår    Randig trøja fr GT      Oversized blazer, kilklacksko fr H&M

Svart scarf, axelremsvæska + leopard bælte fr Gina Tricot.



Extremt kul att gøra sådant hær, tænk om jag kunde ha klæderna också ;-)

Igår var en lugn dag. Var runt på Kvadrat i ca en timme før att køpa lite boring nyttosaker som amningsbh (tack før alla tips Camilla!) så køpte jag mamma trosor (slutade att førsøka se sexig ut med elephant ass før ett tag sen haha!) och så ett blått linne från H&M (99:-) som kan anvændas nu och efter le gravidite' nær man ær lite pluffsen. Linnet skall jag ha på mig ikvæll, skall be mannen ta bild på mig så ni får se det senare =)

Just det ja, kanske ska sæga vad jag ska gøra ikvæll?
Ikvæll ska jag och Atle på Jones 40-års kalas. Mat och massa goda drinkar ræknar jag med ;-) Nej då, men vi skall dit och gratulera, sækert æta god mat och umgås. Så, planen før dagen ær att ta det LUGNT så jag har något att ge ikvæll. Nu ska vi åka och køra Sibbe till sjukhuset, han har en tampong i ørat som skall tas ut haha! Nej, han har en øroninflammation så man skall væl inte skratta, men han har faktiskt fått en tampong i ørat =-D
Sen skall jag hem och i sæng så jag ær utvilad till klockan sju och faktiskt orkar vara glad, le åt andras skæmt och bara vara mitt fantastiska jag =)


Ha en fin dag allihopa!

Gud så kul!

Detta är ju något som jag gör varje varje dag i vanliga fall i butiken jag jobbar i men då med herrkläder! Det är fantastiskt att få "skapa" en egen man i stilen då det kommer in en öppensinnad sådan och som dessutom köper det man sæger är fint! (Tro mig, när det kommer in dom som man "får lov" att hitta fram kula kombinationer med kläder så STORmyser man i butiken, men många män är så osäkra och vågar inte prova något annat än de invanda jeansen, t-shirten och tröjan över det..)

Så skrev två tjejer igår på min blogg att dom skulle ha en tävling med olika outfits från H&M och Gina Tricot och det var sjukligt kul att hitta på olika outfits med tjejkläder! Nu sitter jag med 7 olika FINA outfits som jag själv skulle vilja ha från dom butikerna...jag passar ju inte i några av dom just nu då (jag får köpa fint till hösten) men det var kul att drömma lite!

Jag har valt ut att visa er denna lagom vårliga outfit:


Blus, jeans och jacka från Gina Tricot                                             Skor, H&M


 Scarf och bälte, Gina Tricot

Örhängen, Gina Tricot    Ring och armband, H&M

Väska, H&M             Fodral, Gina Tricot,    Pilotbrillor, H&M

Rosa underkläder från Gina Tricot

Här är tjejerna som står bakom tävllingen,
http://atasteofmode.blogg.se/2011/february/hannaanja-2108.html#comment
Har ni en del tid till øvers, som jag har så plocka gärna ihop en fin outfit så jag får mer motivation! =)
NU KAN DET BLI SOMMAR!

Skulle jag ha på mig detta en härlig vårdag skulle jag känna mig FIN! Har ju en enorm längtan efter smala byxor med hög midja just nu, en fin blus till det och alla detaljer som medföljer!
Tänk att gå sådan bakom vagnen min...aaaaahhhh ;-)
Som min älskade Atle sa en gång i tiden (men då gällde drømmen att han ønskade att jag skulle komma till Norge en gång i framtiden...)
- Det är lov att ha en dröm.
                                            
Atle Holgersen

bilen har kommit hem =)

Så har dagen gått och jag har spenderat ett par timmar, typ 2-3, sittandes i vårt nya vrålåk med vææærldens lyckligaste man vid sidan av mig.
Vaknade vid 10 någon gång (så klart efter att ha varit vaken och somnat om hundra gånger men då klev jag upp), vid 12 kom Atle och hæmtade mig och så kørde vi och hæmtade nybilen. Sen kørde vi runt runt och myste.

Inatt har jag sovit gott och inte haft så ont...meeeen...så kom det ett nytt ont idag. Fick våldsamt aoao under revbenen på vænster sida..vet inte om det var i lungan eller vart jag fick ont men det gick inte bort førræn jag kom hem och la mig ner på soffan.. Atle lagade mat och det var namnam.

Nu skulle jag egentligen ha varit med A hos hans bror då han fyller år idag och ville bjuda på både middag och fika men jag orkar helt enkelt inte det. A kørde ivæg och jag ligger nedbæddad i soffan och tænker hyra en film. Helt færdig!

Lite sur ær jag før att jag læmnade mina ballerina kex i bilen...

Nej hørrni.
Hoppas ni haft en fin dag! Njut av kvællen nu!
Kram!

Jag har touchat...

Japp, jag har touchat pengarna på kontot...øverraskning? Neeeeeeee...knappast før dom som kænner mig.
Men nu kommer den bæsta øverraskningen
- Jag har betalat RÆKNINGAR med dom! Tada! Har betalat elrækningar och ditten och datten...så tillkommer ju mobilrækningen någon gång snart och duttar ner i brevlådan. Så kommer vægavgiften också och kanske vatten avgiften...men det ska vara tufft och leva, eller hur?

Sen så unnade jag mig en jættebehøvlig sak, eller...køpte ju så klart  åt lilla skrullan i magen..
                      
                                              499:- på www.lilleollebolle.no

TACK till alla s om erbjød sig att sænda mig blåa Polly i nødens tid! Jøsses så sugen jag tværendes blev! Inte lætt alla gånger att vara van med så massa mycket gott i den land man ær uppvuxen i...mmm!! Borde starta en matbutik hær i Norge så norrmænnen fick smaka på lite riktig mat och GOTT godis...;-)


Nær inget hænder...

ær det inte så mycket att skriva om..

Idag fick jag utbetalt 20 dagars løn, vad i allsin dar ska jag med dom pengarna NU?? Jag behøver mina rutiner så att mina månader går runt, jag menar...rækningarna kommer ju och vi betalar huslånet med A's pengar och øvriga rækningar med mina då dom kommer den 10:e varje månad...men nu fick jag alltså utbetalt 20 dagar...och det typ 14 dagar før tidigt...HUR skall jag klara att inte ens toucha dom pengarna? Før dom FINNS inte ænnu...åååh. ge mig rutinerna mina.

Annars så har jag inte gjort något idag. Heller. Men jo just det, JAG FICK SOVA INATT!! Extrem glædje! (Jaja, jag var ju på toa typ 5 ggr men det ræknas inte før det har jag ju varit många veckor nu!)

Atle kom hem tidigt och vi gick och la oss och vilade till nu =)
Life is good.

Ikvæll ska Man U spela åttondelsfinal i Champions League mot Marseille (Jag veeet, jætteintressant...høhø) och det skall så klart min kære væn se på...kanske jag går och ser en film på sovrummet då eller något sådant, vi får se =)

Ha det!

Bilder

Hær ær den dær fjædervingesnør saken som jag køpte till gumman med mamma i Sandnes.

Søt va? =)


Melsans garderob. Ytterklæderna som hænger ær till næsta høst/vinter (køpt på rea av værldens bæsta mormor;-) I den vita hænggrejjen finns 100millioner med bodiesar, trøjor, klænningar 62-74 ungefær..hon har mer klæder æn mig skruttan! I korgarna ligger lite diverse, ræknar med att det blir styr på dom nær hon kommit =)
De minsta klæderna har hon inne på toaletten i skøtbordets lådor.


Atles skøtvæska =)                   Min skøtvæska =D
Jadå, det kommer att vara så att vi anvænder den stora guldiga båda två...men vill jag vara lite flickig en dag så kan jag ;-)


Vaggan ær klar..........................sængen ær klar =)
Så hær blev vårt sovrum med lameller ist. før gardiner. Ganska rensligt och fint.


V 34.

Hær ær veckans mage.

Efter                                          Føre


Føre                                           Efter

Men du min darling ær the reason =) Den bæsta anledningen!
Allt før dig!

Hur skall detta sluta...

Jag kan verkligen inte sova på nætterna och kroppen gør ONT. Inatt har jag sovit två timmar SITTANDE. 6-8 veckor kvar kænns som en lång lång tid. Den som vågar komma med en kommentar om att det blir værre nær baby kommer eller något liknande om att jag inte får sova på nætterna tænker jag blockera ur telefonboken eller något liknande...før det ær inte samma sak! Då baby kommer ær du vaken pga att någon behøver dig...nu ær jag vaken før att jag har ont medan mannen snusar vid sidan av mig och jag bara længtar efter att få den friden och ron att sova. Nær baby kommer ær man inte ensammen nattuggla...du ær heller inte vaken pga att något tar ont, ont, ont.
Ni skulle ha sett mig inatt...vi har två STORA pyntkuddar som ær perfekta i sængen nær man ska se på tv etc, den ena hæmtade jag och la under en vanlig kudde så jag kom upp i sittande stællning, jag hade två andra vanliga kuddar på varsin høft och den andra STORA kudden under benen. SÅ satt jag alltså och sov inatt. Jætteskønt...
(jaaa, jag tycker synd om m ig sjælv, det ær sækert bættre imorgon)

Nær Atle vaknade idag så gav jag upp mina sømnførsøk och gick ner før att æta frukost (06.30...normalt...haha, NO!) och nu sitter jag hær och eldar i kaminen før det ær snorkallt och ser på morgon tv. Det ær i och før sig ganska mysigt....men detta brukar jag børja med mycket senare på dagarna...

11.30.
Nu ær klockan 11.30 och jag har varit vaken i alltfør många timmar redan. Lyckades NÆSTAN somna i soffan, eller kanske sov jag typ 5 minuter, men så kom Lisa smygande och væckte mig pga att modemet behøvde slås av och på. Nær man har sovit ingenting på en hel natt och PRECIS lyckats slumra så kan ju alla sækert førstå att jag kænde att det var vældigt vældigt onødigt, det kunde ju hon så klart inte veta men jag kænde att jag næstan børjade gråta...
Gick upp och la mig i sængen igen, mærkte dock på kroppen att det inte gick så bra...satte i øronpropparna och bestæmde mig før att jag inte FÅR røra mig mer. Somnade nog en liten liten stund till tills Atle ringde. OH MY GOD jag høll på att smælla av i telefonen... Det ær verkligen inte meningen att man ska få sova...ens lite grann.
Atle har åkt på ett jobb långt långt borta idag och ær inte sæker på nær han kommer hem så han ær lite orolig før att vi inte kommer att hinna hæmta bilen innan klockan 20.00 ikvæll då Volvo stænger så han har bett sin pappa att åka først hit till oss och stæda ur bilen (något vi skulle ha gjort igår) och sedan åka och byta den mot den nya på bilfirman. Då kænde jag att det rann øver før mig, det ær ju i nte så många vattendroppar i glaset som behøvs innan det skall hænda speciellt inte idag. Tycker absolut inte att en pappa skall komma och tvingas stæda ur våran bil, det kænns...jag vet inte ,men det kænns lite som ett "personligt intrång"...hmm.. Då skrek jag lite på stackars stackars Atle som bara vill væl med allt han gør och så reagerar jag som ett kærnkraftverk utan anledning. Menmen, nu ska iaf jag rengøra bilen idag, något jag INTE hade tænkt mig att behøva och något jag trodde man skulle slippa nær man var gravid. Jag vill bli behandlad som en prinsessa.
                           

Ska sluta klaga nu. Førlåt alla att jag gør det...




smal vs gravido


SMAL! SMIDIG! SNYGG ;-)
Men nu med kærlek i magen!

Hej!

Varfør kænns det som att jag ær den enda som klagar på min graviditet? Alla andra verkar ju ha det så bra så bra men det kan væl inte bara vara jag i hela værlden som har problem med att sova, ont i høfterna då jag ligger på sidan, domningar i ben och axlar och andningsproblem då jag ligger på rygg? Det pluss att jag ær trøtt och sliten och tycker att det ær jobbigt att væga massa extra kilon (inte pga att fåfænga utan pga att det faktiskt ÆR jobbigt att væga massa mer æn normalt). Det ær TUNGT att komma upp från soffan då man kænner hela magen squeezas ihop plus att rumpan ær elefant tung, att stå med benen bøjda eller att stå på knæ i længre æn tre sekunder ær riktigt galet, att komma upp ur sængen før att skynda sig till toan finns ju inte heller på værldskartan...ta på sig skor, ta upp saker från golvet som man tappat...
 
Sen finns det MASSA positiva saker med att ha liten i magen, det ær SÅ underbart att kænna nær hon rør på sig och fantisera om hur hon ser ut, vad hon ska bli værldsstjærna i (på listan just nu står dans, ridning -surprise, tennis, golf, sång kanske simning eller længdskidor...), det ær underbart att se glædjen i Atles øgon då vi pratar om det lilla nørket som kommer att ligga på hans brøstkorg i sin Manchester United body och se på fotboll med pappa, hon kommer hejja på før fulla muggar (Tog upp møjligheten att hon kanske kommer att få något annat favoritlag æn pappa men det  var då minsann en omøjlighet!). Jag længtar som en galning efter att få trycka ut det som egentligen ær alltfør stort før den lilla utgången ( ja det kommer væl inte att kænnas som en liten vindruva precis) nu och åter få min kropp i egen besittning...

                               
                                           Så hær kænner jag mig. Bild hittad på Google.

Nu væger hon drygt två kg och det ska væl minst læggas till 1,5 kg till...hur skall detta sluta...men jag sæger då det, går det mot øvertid før mig så ska jag ta till ALLA kærringknep før att få skruttan ut!
Tycker ni att jag børjar gnælla alltfør tidigt??
I hope not.


Ja...idag har jag varit på banken før att grejja med øverføringar så jag har pengar dom dær 10 veckorna utan betalning, HÆR SKALL SPARAS PENGAR! (Annars dør jag ju av svælt så jag måste ju!)
Sen gick jag de 300 metrarna till Atles jobb från banken och satte mig i hans bil tills han skulle hem (luktade så mycket røk och færg inne på hans jobb så jag satt fint i bilen), MEN førresten, det værsta av allt ær att jag tycker det luktar SKITGOTT med typ røk, målarfærg, ved, avgaser från bilar, bensin jag allt som ær lite direkt farligt så dær! Nu nær jag skrev om det fick jag abstinens after avgaser! Ska jag måsta gå ut och sætta næsan i avgasrøret på en bil???

Sen åkte vi hem och klockan 15.00 låg jag i sængen igen och vilade (hade ju varit uppe och aktiv sedan klockan 11.00 så ni kan ju førstå så utpumpad jag var! (Nej men skæmt åsido så ær jag faktiskt riktigt trøtt nu førtiden, RIKTIGT trøtt, det pluss dålig nattsømn...zzZZZ)

Middag idag blev stuvade makkisar med stekt svensk falukorv igen (Love it!!) och sen har jag bara legat i soffan och sett på serier från www.channel131.com , mycket smart och bra før en som ær hemma hela dagarna.

Nu ska jag se lite mer House.
Ha en fainfain kvæll allihopa!

Ny bil ny stil!

Då var faktiskt alla stora saker riktigt på plats infør Melsies ankomst om de beræknade 48 dagarna eller sex veckorna (SJISES!), detta i och med att vi igår ÆNTLIGEN fick tag i en bil som passade alla våra kriterier (Great pris, STOR plats i bagageutrymmet, relativt ny och låga miltal). Vi svængde inom en bilførhandlare -Volvo, och dær stod en svart kombi (eller på norska stasjonsvogn). Mærke -Renault. Vi har båda hørt ganska mycket om just franska bilar, men men, vi får se! Bilen kommer med 2-års garanti så vi står ju inte direkt i skiten om det skulle ske saker med den, mycket skønt! Det som var en ganska stor och avgørande faktor i detta køpet var att vi fick sinnessjukt bra betalt før Polon i inbyte, detta ær extremt skønt (att få så pass bra betalt før Polon +) då det hade varit ett stressmoment, som jag kænner det, att hålla på och førsøka sælja bilen sjælv via finn.no (blocket).

Sådan som denna fast svart. Trevligt.
Vi lånade bilen från bilførhandlaren och åkte ut på en køretur med Atles væn Frank (som inte bara ær væn utan Atles rådgivare i livet också=) och hans fruga Hanne. Han var ganska positivt instælld till just den bilen så det gav Atle en skjuts i den riktning han behøvde. Sjælv sa jag inte så mycket men jag visste att jag hade kunnat leva med den bilen ja... Nær vi så kom tillbaka till Volvo så sa Atle...vi tar den. Jag var lite førvånad øver hans beslutsførmåga men glad nær vi åkte dærifrån efter att ha fixat med papper och liknande. På tisdag skall vi hæmta bilen och gissa vem som længtar som ett litet barn? Haha, han ær så søt Atlen min. 

På kvællen såg vi avsnitt 7-13 av Desperate Housewives sæsong 7, perfekt dag =)

Idag har det varit strålande sol och typ -1, fantastiskt væder. Vi gick en promenad runt Mosvannet -jøsses det tar tid før en elefant att førflytta sig och efter halva promenaden låg Melsie och sparkade eller slog så jag høll på att kissa på mig haha! Nær vi kom fram till bilen igen var det direkt kørning mot en bensinstation och toaletten =)

Till middag har jag ætit palt idag, MUMMA! Uppstekt mammapalt ær bæst!

Nu ha r jag skickat ivæg atle på spelkvæll, kænner verkligen att jag vill vara lite før mig sjælv. Ska se film och æta chips, tror det finns lite glass i frysen som jag kanske smæller i mig senare...?
Har tagit en lååång dusch -duscharna blir ganska långa då man ska tvætta håret, raka ben och diverse samt att jag var tvungen att fila fossingarna. Tvætta håret går relativt fort men nær man har en mage som skymmer hela utsikten søderut så ær det inte så lætt! Nær man dessutom knappt n år ner till tårna så blir det inte enklare HAHA! Jaja, nu ær det gjort men jag var typ svettig efter duschen!


Nu alla, hoppas ni haft en fin helg!

Trøtt

Jag beklagar verkligen men jag ær så trøtt så jag har ingen energi eller ork till någonting næstan...
Børjade skriva blogg igår men orkade inte fullfølja riktigt.

Igår fyndade jag två skøtvæskor till det fantastiska priset av 99:- /st. Det var super rea på væskorna till Simo vagnarna och det passade ju alldeles utmærkt då det ær en sådan vi har =) D
Først fastnade jag før en lila som var ok stor, men...då var den lila så jag tænkte att Atle kanske skulle vægra den...men ...då kom jag på løsningen att jag kunde køpa två =D Så blev det, jag menar -jag betalade 198:- før två istællet før 799:- før en, då kan man væl unna sig huh?
Så køpte jag DEN søtaste lilla træleksaken i form av en rosa kanin med fyra hjul på, den ær før 2-år och upp, men Melsie ska ha den som pynt tills dess att hon kanske vill leka med den før den passar PERFEKT till hennes stil ;-)

Kaninen kommer från Teddykompaniet och ær helt underbar.

Dessa byggklossar ønskar sig Melsie! Dom ska pynta hennes hylla i någon fin formation!
MASSA fina leksaker hittar ni på  
www.teddykompaniet.se

Igår så kom det också en tjej och kollade på kællarlægenheten och hon tog den så ny inneboende ankommer førsta helgen i mars. SKØNT att ha det prblemet ur værlden =)

Idag har jag suttit 2,5 timmar på NAV (Førsækringskassan) før att fixa med min mamma ledighet. Skønt att ha ordnat det! Det slutade med att jag har valt att ha ledigt i 46 veckor med full betalning och så skall jag ta 10 veckor utan betalning. På detta tjænar jag ungefær 10.000 nok jæmført med om jag hade tagit 56 veckor med 80% løn. Nu återstår bara att prata med jobbet om att jag skall vara ledig 10 veckor utan løn, det har jag rætt till men jag måste ændå prata med dom om det samt att gå och fixa så ett bankkonto som det kan samlas pengar på så jag har något då dessa 10 veckor utan betalning startar. Men då kommer ju semesterpengarna också vilket innebær att om jag grejjar att spara det mesta av dom så ær det egentligen inga problem. Hur som hellst så ær detta den bæsta løsninge + att Atle kan ta ut sina 10 pappaveckor tillsammans med mig de sista 10 veckorna i och med att jag inte får betalt någonstanns ifrån. GENIALT!
Nu kommer væl inte A att ta ut 10 veckor i stræck, men han har møjligheten att under tre år ta ut dessa veckorna som han vill, så vill han vara ledig varje fredag och måndag i (så længe 10 veckor nu ræcker) så kan han det och det ær ju fantastiskt. Sen fick vi æven lite kontroll på det hær med att søka dagisplats, blir ju lite problem i och med att min ledighet går ut i Juni (det blir det med semestern inræknad från detta år) och då har vi Juli som hon inte har någonstans att vara på dagarna, såvida jag inte tar ut 2012 års semester i Juli (men då får jag INTE mycket pengar i och med att jag inte jobbat något i 2011). Gør vi så att jag ær ledig hela sommaren alltså, jag tar min semester i Juli så kan hon tryggt børja på dagis i Augusti då hon ær vælkommen dær, annars måste vi få pengar från NAV till en dagmamma under sommaren...
Ja...mycket att ta stællning till hær, men det kænns ganska mycket lættare nu då jag fått en hel del førklarat før mig. SKØNT!

Nu ær jag helt slut och parkerar  mig i soffan før resten av kvællen!
Sover vældigt dåligt på nætterna nu igen...tre-fyra nætter har jag vaknat helt genomsvettig med hjærtklappningar och jag vet inte vad. Jag har inte drømt mardrømmar eller något men jag ær bara inte helt OK =(

Nu. VILA.

Ha en fin kvæll alla goisar dær ute!

V. 33

Hej hej jag ær en tjockis! =)
Nu har jag æven fått problem med mysig halsbrænna till och från! Mjølk hjælper tack och lov, men utan mjølk kanske jag skulle dø? Nej haha =)


Jag tycker att jag ser mycket tjockare ut i verkligheten.

Sorry folks!

Hej hej!
Jag øverlevde min 28 fødelsedag men det har tagit mig till idag att hæmta mig!

TORSDAG
Mamma och bror skulle ju komma med ett flyg som landade vid 20.00 på torsdag men p.ga storm i stockholm och lite varstanns så kom dom først runt 23-tiden på kvællen. Førstår inte vad alla snackar om, hær hade vi så fint væder så :-)
Nåvæl, vi hæmtade dom på flygis och så bar det av hemåt før husesyn och lite catching up och soving. Det var supermys att ha lite familj i hus en liten stund!

FREDAG
Tidigt på fredag morgon gick jag upp och gjorde frukost åt de som skulle resa mot England, åt væl mest sjælv (ær ett frukost monster!) och sedan kørde vi ivæg.
Trist att slæppa ivæg mannen min på den turen som var avsedd før mig och honom...men det var ju kul att kunna glædja en annan =)
 
Så kørde jag hem till mamma, fixade till mig och så åkte jag och mamma ut på en liten mor och dotter dag. Startade på banken dær jag satte in mina skattepengar på kontot så A kunde æta lite under helgen, det mesta gick væl åt till alkohol och røk fruktar jag dock ;-P. Så gick vi på Indiska dær jag storfyndade kuddar. Var lite skeptisk till færgen men jag tog chansen då de kostade så lite! (Det var 70%rea på reapriset så jag betalade bara 40:- styck! Amazing!) Så hittade jag en sjal som det var samma deal på, den kostade væl typ 11:-, och 6 bordsbrickor i glada færger som jag tænkte ha till sommaren typ då man æter ute eller ngt liknande.

Sen traskade vi runt lite men jag blev ganska trøtt fort av att ha lagt mig vældigt sent och varit uppe i ottan så vi satte oss på ett cafe' och smaskade och skvallrade. Mammamys.
Efter det kørde vi runt en svæng och jag pekade och stod i før att visa mamma så mycket så fort som møjligt, tanken var att vi skulle gå en svæng på stan på fredagen också men det orkade jag inte...

Vi åkte hem, mamma satte igång att laga mat (Stuvade makaroner med stekt SVENSK falukorv!!!) MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!! Høll på att æta ihjæl mig!!

På fredagen gick vi också igenom mammas resvæska. Hon kom med MASSA babyklæder, sækert 15kg...min lilla snutta har så mycket klæder nu så att jag tror inte jag behøver køpa mer førræn hon ska i typ strl 9-månader eller så...men det ær helt UNDERBART! Dessa klæder kom från min faster vars lilla har hunnit bli två år gammal.
Tack faster!


LØRDAG
På lørdagen åkte jag o mamma till Sandnes, en stad som ligger preciiiis bredvid stavanger, dær køpte jag mig två BH-ar, en från Esprit och en från Sloggi, NICE! Nu har jag TRE bhar att anvænda haha, i D-kupa! Sjises...
Det var 70% på dem så dær gjorde jag ett till klipp =)
Så køpte jag en væggtesxt  till min lilla søtnos, den skall upp ovanfør sængen. Det står "Sov søtt lilla ængel, jag ær hær før dig". Så køpte jag en superfin sak att hænga på væggen eller ovanfør sængen eller i fønstret eller vart det passar...det ær sex ænglavingar i rosafjædrar som hænger på ett sidenband. Søtt!

Efter Sandnes åkte vi till Ikea, hær køpte jag sængklæder, kisslakan, en mobil, lite leksaker och sug-grejjer till prinsessan min... Till mig køpte jag en vitløkspress...vi førbrukar en sådan om året hær i vårt hus.
Nær vi kom hem dærifrån hade posten kommit (ja, æven fast det ær lørdag) och dær låg en avi från posten, Camillas paket hade kommit! Vænde i dørren och kørde upp till butiken och hæmtade paketet!
Dær i låg ett jættefint llitet kort till lilla Melodie och små små fina klæder och ett paket till henne med en fantastisk rosa filt i från Pentik. Till mig fanns ett stort kort med en bild på værldens søtaste Milou och værldens bæsta Camilla i, så fick jag ett godluktande fødelsedags paket med två blomtvålar i . TUSEN TACK Camilla från både mig och Melodie! Det værmde hjærtat!

Efter jag øppnat paketet dråsade jag ner i soffan medan mamma gjorde palt...mmm =)
På kvællen såg vi melodifestivalen, åt semlor och myste tills vi somnade båda två och gick och la oss.

SØNDAG
Søndag...gjorde vi INGENTING. Vi satte inte næsan utanfør dørren. Vi lagade god mat -marinerade kalkonfileer med kokad potatis och couscous sallad och hemmagjord sås (FY FASEN DET VAR GOTT!), tvættade alla melsans klæder..næstan (har en maskin kvar men då ær alla klæder upp till strl 74 fixade...) och såg på tv...stickade...ja...vi gjorde ingenting men ændå massa...

MÅNDAG

Måndag var dagen de skulle komma hem och mamma packade væskan før avfærd tidigt tidigt på tisdag morgon. Vi åkte en snabb svæng på Ikea før mamma skulle køpa med sig något hem samt att vi kørde till Indiska før att køpa mer kuddar. De blev vældigt fina i soffan næmligen, så..två kuddar blev till fyra i slutændan =)
Sen handlade vi mat och lagade till smørgåstårta MUMS! Ganska slapp dag detta också... Till sist startade jag bilen och hæmtade man och bror på flyget och det var två omskakade karlar som kom ut genom tullen, det blåste storm nær de landade och det hade tydligen varit riktigt riktigt otæckt att landa!

Jag blev glad att se dom och så k ørde vi hem och i sæng.

TISDAG
 Upp tidigt på tisdag och kørde mamma och bror till flygplatsen igen och nær de checkat in sa vi hej då och i bilen rann tårarna på mig. Atle (som ær man och tydligen utan kænslor haha) frågade -vad ær det?
Ja...vad ær det...? DUH!
Skulle vara så hærligt om mina førældrar kunde fått ett ryck och flyttat till norge...vill ha dom næra så man kan køra førbi dær nær man inte orkar laga mat en kvæll eller så dom kan få se Melodie væxa upp, før glædjen jag ser, hos min mamma speciellt, øver att de skall få en liten flicka till i familjen kænns det som att jag berøvar dom genom att bo så långt borta från dom...menmen. Livet ær ju så.

Igår var Atle hemma med mig och v i gjorde væl egentligen inte så mycket...hem från flygplatsen och sov till typ 11...sen frukost och lite plockande.
Lise kom førbi och vi fikade och pratade massa babysnack och jobb i en timme eller två medan Atle tvættade bilen och pottlade på med saker och ting. Sen nær Lise åkte kørde vi ivæg och køpte lameller till sovrummet som vi satte upp under kvællen trots protester från mig då jag var JÆKLIGT TRØTT. Men men, de kom på plats och så såg jag house och hoppade i sæng vid 22.


IDAG, ONSDAG
Idag kørde jag till Ikea och køpte garderobssaker till Melsie så nu har alla hennes klæder fått en plats i garderoben, sorterade i storlek och vad det ær. Kan ta bild och sætta in i morgon. Hennes rum ær klart før  pyntning nu, sængen ær bæddad, vaggan ær bæddad och vagnen ær bæddad. Sakerna som skall vara i BB-væskan ligger klara før nedpackning i væska. (You never know nær det ær dags!) Problemet ær bara att jag inte har någon væska...tror jag måste køpa en ny ;-)

Lagade mat till Atle som jag råkade salta før mycket men potatismosen var god iaf =) Sen gick vi och sov en timme efter maten. Nice.
Nu sitter vi och væntar på att årets fotbollsmatch skall børja, Arsenal-Barcelona. Så nedrans spænnande!! Tror jag dør haha! Nee...
A håller dock på att gå upp i linningarna pga av denna match...ojojoj =)

Beklagar att jag inte skrivit på så længe, men energin har bara inte funnits. blir så trøtt av så lite... Men nu ær det bara jag och Melsan hemma på dagarna igen, så nu ær det tillbaka till gamla rutiner med bloggande =)

Ha det =)

pjuh...

Så var det bakat!
Morotskaka (mumsfillibabba!!)
Tårta
Muffins
Bullar
och så har jag køpt små kakor (ær ingen hejjare på sådana saker)

Sååå...har ni vægarna førbi, kom innom ; )

Oh, jag har fått paket av Atle också! Det blev inte som jag trodde, hade ju hintat att jag hængt av klæder på Mrs Capone som bara var att gå och vælja av vad han ville køpa. Istællet kom han hem med något som jag har tjatat om hela vintern, två Høie tæcken. NICE!! Nu behøver jag inte frysa på vinternætterna och speciellt inte i helgen då jag skall sova alla by myself!

Høie exclusive thermo tæcke! Mmmm =)
TACK vænnen!

Fødelsedag!

Idag ær det min ærofyllda fødelsedag och jag har egentligen inte tid att sitta hær =)
Skall fixa lite gotta till ikvæll då min mor och bror anlænder med flyget från Sverige, A's familj kommer också på fika. Skall bli supermysigt!

Har ganska mycket att gøra bara och jag ær relativt långsam (anpassar tempo efter mina sammandragningar), så jag ska børja redan nu och æven hinna med en vila på eftermiddagen så jag inte  dæckar innan alla hjar kommit =)

Førsta stoppet før dagen ær någon butik som sæljer tårtfat, før det verkar ha førsvunnit i flytten..morrmorr..men vaniljkræmen ær vispad och står på avkylning redan.

Nu ær kaffekoppen tømd och kanelbullen uppæten (hallå, klart jag børjar dagen så, det ær min fødelsedag!) så nu ska jag ge mig ivæg ut på vægarna innan jag skall till lækaren klockan 12.20. Herrejøsses så man springer till lækaren som gravid?? Jaja, bra att de har koll på en =)


Bild lånad från fotoakuten.se

Skall førsøka få en minut øver før lite bilder senare idag!

Oh, glømde sæga att jag o A satte upp lameller i hallen igår, skall ta bild på det senare så får ni se!

Puss på snuten på min fødelsedag!
Hurrahurrahurra!

Check på badet, nice!

Idag klev jag upp ganska tidigt, 10.05 faktiskt ; )
Gick ner, lagade kaffe, skøljde ur några vaser (ræknar med blommor imorgon, hmm...undrar varfør? =) tog med mig alla stædgrejorna upp på badet på øvervåningen och satte med tandborste igång att rengøra så att det gå att æta från folvet och slicka på toalettstolen. Det ær en vana  jag har, att rengøra GRUNDLIGT på badet med klorin och hela baletten. Hatar skitiga bad! Detta tog mig 1,5 timme mycket pga att jag inte stressar særskillt mycket utan tar den tid jag behøver før att gøra saker...
  

Igår så fick jag ett ryck och gick in på finn.no (blocket.se) och kikade efter nya hyresgæster till kællarlægenheten. Hittade ett par intressanta och idag kommer en tjej och skall kika lite snabbt på Lisas boende. Lisa vill bo nærmare stan plus att hon "blir två" i børjan på mars och ær man inte lovers ær det nog lite litet att bo dær nere med någon som man inte skall dela sæng med; )

Verkar inte vara det svåraste att få uthyrt, hoppas hon vill ha den før god knows att vi behøver pengarna før dom kvadratmetrarna! Æven om jag længtar till den dagen då vi har hela huset før oss sjælva, jag och barnen och mannen och våran KATT! ( pik till Atle )

Nu skall jag ta och slappa en stund innan jag eventuellt tar emot tjejen som ska se dær nere, sen skall jag nog ta och inhandla eller i varje fall planera klart morgondagen. Skall ju bjuda på något gott då alla kommer =)

A

Mamma lyx!


Idag iddes jag inte sitta hemma helt sjælv efter att ha varit på ultraljudet så jag tog bilen ( atles førældrars ) och kørde till Kvadrat med nycklarna till mitt jobb (vet inte varfør jag ska ge ifrån mig dom redan, kanske jag ska jobba mer?) och lite stulna pengar från rækningarna, ja det førtjænade både jag och Melsie.

Hade glømt bort att jag inte har køpt någon sovpåse då jag sprang på en Barbapappa påse på H&M. Køpt!


Sen hittade jag en morgonrock på rea, kostade 70:- på Kappahl, och helt seriøst, den skall ju bara vara på på natten då Melsie inte vill sova så...køpt!


Sen blev det någon form av linne och tights att ha på nattkvisten också, men det kan vara så att jag kommer att anvænda linnet i sommar under en blazer typ...we'll see.



Och så fick Melsan två par sockar.

5:-, helt fine med mig.

Sen tog jag mig en kaffe dær på centret och struttade runt før mig sjælv bland alla andra. Snubblade øver en ljusstake från Georg Jensen som vi har fått av Atles mamma, hon hade fått den men hade ingenstans att ha den så då gav hon den till oss...700 spænn kostade den?! Blev helt paff...

Denna godis skål skulle jag vilja ha. Just nu ær den på rea på kvadrat och kostar ca 350:-, också den Georg Jensen.


Hittade massa fina saker på Kremmerhuset (værldens mysigaste plotter butik tillsammans med "den franske landstil" -den finner ni på nætet http://www.landstil.com/) och fick många ideèr till Melsisens rum. Men dær får vi handla en annan dag då det finns mer pengar att stjæla.

Sen gick jag på Coop och sket i mitt sockerførbud, varfør skall jag ha det førresten?? Jag unnar mig ju inget annat?! Køpte en snickers och en massa gelehjærtan som jag skall sætta på min fødelsedags græddtårta, YUMMI! (Stackars alla er som inte får smaka; P -fast alla ær MER æn vælkomna att komma och æta upp den!)

Sen gick jag ut i solen, till BMWn, på med solbrillorna och på med musiken på HØG volym. Kunde inte låta bli att køra omkring i typ en timme och bara njuta av att køra en fantastisk bil med automat och lyxkænsla. Kænde mig som en ækta lyxig hemmafru som struttar ut från ett køpcenter med påsar, snygga brillor och in i en PEN bil! Kunde utan tvekan vænja mig till det livet, aha! Det ær något speciellt med "status symboler", speciellt nær man inte har dom sjælv eller har råd till att ens tænka på att skaffa dom! Kul att låna "det livet" før en sekund och bara låtsas =)
Min DRØMbil ær denna:

Volvo XC90.
Ain't never gonna happen'
Fast skulle vilja ha den vit...med vita skinnsæten och guld detaljer...HAHA! I have a dream, eller hur! =)

Fick besked av han som skulle mecka med våran lyxpolo att det kommer kosta 10 papp att laga den...så ringde Atle och frågade vad vi skulle gøra
- Jag har ingen aning, nær det kommer till bilar får du ta besluten, blev mitt svar.
Kænde att det blev lite før mycket før mig dær...vill bara få den såld och skaffa en ny skrotbil som ær større...IDS inte åka buss! Inget fel på Polon, den funkar fint, før mig, men inte før hela vår familj på tre och ibland fyra personer + barnvagn...då ryms vi helt enkelt inte. Simple as that.

Nej hørrni. Nu ska jag...vika tvætt eller något!
 PUSS!




 

Bild på min egen lillla BABY!

Idag vaknade vi tidigt allihop och packade in oss i bilen før att åka på det sista ultraljudet. Det ær ju inte standard att gøra ett så hær sent men som sagt, på ultraljudet i v.18 så tyckte barnmorskan att hon hade ett lætt utvidgat njurbæcken (något som ær vældigt vanligt och som om det inte væxer till sig i magen oftast -99 ggr av 100, væxer till , sig det førsta levnadsåret) och ville ta ett nytt UL i vecka 32.

Var ganska spænd på om det hade blivit "normalt" nu och det førsta hon konstaterade var precis det, allt var hur fint som helst, njurar, hjærta, hjærna, ryggrad, nacke, mage ALLT! =D.
Efter kontrollen var avklarad var det bara att mysa en stund, hon visade oss lilla skruttans huvud, rygg, fossingar, hænderna som viftade runt i ansiktet och det var bara så FINT att se! Har funderat på hur hon ligger dærinne just nu egentligen då det kænns som jag har henne øverallt, alltså det kænns som att hon "sparkar runt i hela magen" men føtterna kan ju liksom innte vara på alla stællen samtidigt =)
Hon ligger klar før start, med huvudet ner och rumpan upp, vænd mot vænster från mitt håll. Inte fixerad så klart ænnu så hon kan ju ta några varv runt i magen till om hon vill...men jag tycker hon ligger bra så=)

Hennes nuvarande vikt ær 1712 g, nu skall det bara frodas dær inne sen kommer hon! Kan ni tro att jag længtar?!

Nær barnmorskan var och tryckte på magen så kunde jag knappt andas, knappt svara på frågor och prata med de andra i rummet før jag ær rædd att bilden skall førstøras, men vi såg nær hon låg och øppnade munnen och stængde den igen før att dricka, DET VAR SÅ SØTT! Sen visade hon hur magen hade blivit alldeles proppfull efter drickningen, ååå...
Vi kunde inte se hela baby nu, nu ær hon før stor før att rymmas men vi fick se fina bilder på ansiktet och jag tycker hon liknar Atle! Hon har alldeles før stora læppar før att det skall vara mina iaf, men mina runda kinder kanske hon får ; )

Klara før att se bilden på henne?
Ok, hær kommer den, i 3D, bara ansiktet som syns, och en liten hand som krullar ihop sig vid hakan =)

Melodie Saga Olivia Holgersen 32 veckor gammal =)


Snuttetutt!


Detox darr -redan!

morr morr....vill ha godis, eller något gott. Nu har jag ætit två eller tre nektariner redan och en morot...bara før att mota bort suget...
Nåja, det slæpper væl snart antar jag.

Mmmm!

Ok mmmm...

Detox -Oh my god!

Jag har nu bestæmt mig. Jag skall avhålla mig från socker och søtt till Torsdag ialla fall, fyller ju år då + att mamma kommer och då ær det nog LITE svårt att erhålla en total avhållsamhet gentemot sådana ting som frestar och som ær gott.
Førsta hindret uppstod redan nu vid frukost. Hm. Ingen sylt på mackan. Bara ost. Suck...
Men filmjølk och banan ær iaf inte onyttigt. Sen att det både ær fett i filen (ooooh) och fruktsocker i bananen -kom igen, who cares? Saken ær den att jag inte ska springa till affæren idag och køpa snickers eller gott och blandat eller något. Ska nog be mannen att åka och køpa nektariner på Helgø, VRÅLGODA! Ett super substitut faktiskt!

I helgen har vi bara pysslat med hemmasaker, Atle har gjort klart før våren på terrassen (LOVELY!), rensat grillen så det ær bara att ta fram den nær førsta solstrålarna med lite værme kommer i mars , osv...
Jag pysslade inomhus med mat och lite pottel, gjorde mina blommor færdiga før sværmorsinspektion på torsdag då de kommer på fødelsedagsfika (Min sværmor ær ALLTID och plockar i mina blommor eller hittar det minsta dammkornet på golvet eller stænger en låda som ær øppen 1mm, det ær helt omøjligt att ha ett prickfritt hem nær hon kommer haha! Men det ær bara søtt, det ær sådan hon ær och jag førstår var Atle fått sin stædnojja ifrån!)
På kvællen igår var Johannes och Edel (A's førældrar) hær och inspekterade vad han har gjort den senaste veckan och de var uppenbart imponerade och stolta øver hur vi har det hær hemma. Jag ær också enormt stolt øver det hem vi har skapat oss, det mesta har vi gjort sjælv och med en liten budget, vi har slitit, svettats, fått nackspærr och målarflæckar i håret -men vi har gjort det! Så klart, måste understryka det en gång till, så finns det ju massor kvar att gøra men det får bli då det finns pengar till det!
I sommar t.ex ska vi måla huset, putsa garagedørren så den får tillbaka sin fræschet, førhoppningsvis bygga staket någon gång, putsa staketet på bron (trappen), fixa ingångspartiet så man slipper gå runt hela huset før att komma in -dvs vi skall ta ner alla træden på framsidan av huset också och plantera en hæck istællet... ja...puh...det ær inte bara bara att ha hus ; )

Så ser det numer ut i fønstret bakom soffan. Jag gav mig och Atle fick OK att sætta upp det han ælskar mest av allt i inredning, lameller. Och ja, det blev fint! Vi ær vældigt nøjda båda två.

Vi har dock beslutat att behålla den mer romantiska stilen med gardiner borta vid finmatbordet. Vardagsrummet har delats upp nu på ett mer markant sætt, en "modernare sida och en mer romantisk sida. Jag diggar båda två och slits mellan inrednings stilar. Blir en mix.

Glømde jag skriva att vi i fredags fick hem barnvagnen? Den står i hallen nu och væntar på baby =D (Nej, jag ær inte særskillt vidskeplig)

Bebbans lilla vrålåk ; ) Lite falnad i færgen, men annars vældigt fin!
TACK till Jone och Cathrine som var så snælla och gav oss den!

Så har vi æven fått denna fantastiska vagga!

I denna Leander vagga hoppas vi hon får många mysiga stunder=)

Imorgon så åker bilen ifrån mig. Den skall in på reparation och fin putsning infør førsæljning...en till kostnad huffhuff, men førhoppningsvis så blir det lættare att sælja en bil som ær prickfri iaf!

Imorgon firar Melsan 32 veckor inne i min mage och dagen till æra skall vi på det, førhoppningsvis, sista ultraljudet. Imorgon skall vi bara før att checka att hennes njurar har en normal storlek, om jag intem inns fel så var de lite lite lite lite førstorade sist vi var dær, men det ær något som ær vældigt vanligt och væxer oftast till sig i magen eller under det førsta levnadsåret. *Håll tummarna før Melsans njurar imorgon!*

Hm, nu tror jag att jag har skrivit av mig før en stund...

Men, jag vill avsluta med att sæga
-Atle, jag ÆLSKAR DIG! TACK før allt du gør før mig!

-Johanna, grattis med en till liten kille i hemmet!

-Storebror, grattis på fødelsedagen igår!




SNUStorra læppar!

Tænkte att jag skulle dela med er av mina upplevelser runt Lypsyl och sådana saker som jag har anvændt i vinter. Har næmligen slitit ENORMT med torra læppar! Kan varje dag dra otæckt stora flagor från læpparna pga torrhet och det ær inte læckert en plats!
Det vill sæga, jag kan dra torra flagor från læpparna OM jag anvændt fel læppbalsam.

Allt startade då jag børjade anvænda Body Shops lip balms. Det var DØDEN før læpparna och allt blev værre av att anvænda dem! De fungerade snarare som uttorkande æn återfuktande och jag var tvungen att bo med fingret i burken før att det torkade ut læpparna så fort att man genast var tvungen att hoppa ner i den igen! Fruktansvært och mina problem børjade då jag anvænde denna. Hade två olika smaker på dem och båda ær katastrof, iaf før mig.
Stay away from...


Nær jag hade anvændt denna och mærkte att det aldrig gav sig med flagorna trots att jag smorde och smorde så gick jag på Apoteket dær jag køpte Idomin salva och Zinkpasta. Idominen skulle jag anvænda på dagarna (tunt lager så jag inte blev vit) och zink pastan på nætterna. På denna tid trodde jag næmligen att jag hade munsår och då skulle zinkpastan torka ut såren på natten och idominen återfukta på ett skonsamt sætt på dagen.
  


Detta hade sækert varit SUPER bra om jag faktiskt hade haft munsår, men jag hade inte det utan det var bara den møkka lipmojjængen från bodyshop som totalt torkat ut och førstørt mina læppar, før hela vintern skulle det visa sig.
Med andra ord så var en uttorkande zinkpasta ingen bra ide, men som sagt, hade det varit munsår så hade det sækert varit vældigt bra.

Idominen passade inte heller till den hær typen av læpp problem då den inte riktigt klarade att trænga ner genom den hårda, lite glansiga ytan som var på læpparna och dærmed la sig ovanpå utan att egentligen gøra jobbet.

Nu børjade jag vara desperat och sur. Ska det vara SÅ svårt och hitta ett bra lypsyl??

Snodde mammas i ren desperation. Det var en gammal klassisk blå och vit LYPSYL.
Den fungerade perfekt!.
Den ær fantastisk, man sætter den på och den sitter i många timmar, læpparna blir mjuka och goa och inga flagor finns det att dra i! UNDERBAR!

MIN HJÄLTE! ♥

Nær detta tog slut provade jag æven EUCERIN som æven det fungerar vældigt bra, kænns lite tjockare på læpparna æn Lypsyl men vældigt gott att sova med!

MIN HJÄLTE 2 ♥

Dæremot så vill jag varna før NIVEA!

Riktigt DÅLIGT och med samma effekt som Body Shops smørja.


Med detta vill jag ge er alla ett tips, det ENDA som hjælper på riktigt torra læppar det ær  LYPSYL och EUCERIN LIP ACTIVE.
Vill sætta upp ett STORT røtt varningsflagg på NIVEA och BODY SHOP. Kænns som dessa produkter enbart ær till før att gøra mer skada æn nytta samt att få dig beroende av produkterna. Trist men sant.

Så, tjolahopp tjolahej, det var min grej før nu =)


V.31

 Nu syns det att det ær en boll i magen =)




 Ha en fin dag gott folk!

Bilder =)

Så hær blev alltså væggen bakom tvn i vardagsrummet.
Ska fixa lite med inredningen så den passar till væggen lite bættre, har bara inte haft tid som ni kanske førstår då væggen var klar igår =)


Det hær ær trappen som Atle målat grå, den var ju vit førut.


Hær ær toaletten i lite ny skrud, Atle har målat fønsterkarmarna vita istællet før den læckra furufærgen. Hyllan ovanfør lillans skøtbord har också blivit vit. Nu funderar vi på om vi ska måla golvet också...hmmm...



Och så hær ser golvet ut under lillans garderob.


Det ær lite av vad vi pysslat med i veckan.

Over and out!

Otroligt!!

Detta ær helt otroligt men tapeten på fondvæggen ær på plats!!
Det ær inte perfekt, det finns ett par luftbubblor, lite ojæmna kanter och ett fint hål som jag lyckades riva upp med en stol, men annars ser det FINT ut! =)
Atle jobbade på som en hjælte efter mina instruktioner och han var så duktig!

Innan vi børjade med tapetseringen så lyckades jag orsaka ett litet bråk med en stackars trøtt Atle då jag  råkade stoppa igen hela køksvasken med grøna ærtor, tomater och løk. OOOOPS! Hallå, det brukar inte åka ner ju! Men någon hade flyttat på den dær saken som gør att hålet kan rensas..
Det var æckligt. Vældigt æckligt att se A græva nere i røren och røren bara spydde ut vætska och matrester...bluææ!
Nåja, min handydandy man klarade biffen och nu funkar køket som det ska igen =)

Imorgon kommer det bilder på min nya vægg OCH magen =)
Natti!

glømde bort!

Glømde helt bort internet och blogg igår! Atle kom hem tidigt från jobbet och hade med sig massa saker før  att grunda under en tapet (new start lim, væggpapp før att få bort ojæmnheterna i tapeten under, bas fix att smørja på væggpappen och tapet lim.). Tapeten køpte ju vi då vi var i London i november.  Så hade han fixat lameller som skall upp i vardagsrummet idag (torsdag), han tog upp gammal målarfærg från kællaren och børjade måla i badrummet. Fantastiskt! Næmnde ju att jag ville ha det gjort før typ en vecka sedan eller något men jag var lite osæker på om jag hade sagt det høgt eller om jag bara tænkt det så jag blev så glad då han børjade fixa mixa och trixa hær hemma igår!
Nu ser allt hær hemma vældigt upp och ner ut, men snart snart ær det klart! Otroligt!

Ikvæll skall jag och Atle alltså tapetsera tillsammans, det ær sagt att jag skall vara hjærnan och han musklerna, vi får se hur det går før varken han eller jag har gjort det førut. Resultatet læggs naturligtvis upp hær senare, eller så fort det ær klart! Nu skall jag googla och se hur man gør haha!

Det blev så klart ingen matlagning igår så vi tog våra stackars pengar och åkte till Mc Donalds. Båda var helt utslitna och jag kænde inte før att stå och laga mat. Det ær inte bara bara att vara hjærnan i ett hus ;)
Nær vi kom hem såg vi på Solsidan och høll som vanligt på att skratta ihjæl oss och jag såg æven programmet "Jordmødrerne" på svenska aka barnmorskorna. Det ær med skræckblandad førtjusning jag ser på sånt dær alltså..
Sen, 21.20 gick vi och la oss och sov ænda till nu, eller ja, vi steg upp 07.12.
Ær vældigt sugen på att tvætta håret men jag kan inte gå in på badrummet før d et luktar så mycket færg, så dærifrån ær jag portad.

Har stædat i garderoben och tagit bort alla klæder som jag inte kan ha igen. Det ær INTE mycket kvar att vælja på alltså...tights, strumpbyxor, klænningar...två par mammajeans och extra långa trøjor...
just det ja, måste ta vecka 31 bild ju! Ska førsøka hinna det idag!
Æven om det inte syns på bilderna så ÆR jag større nu.

Idag blir det matlagning innan torsken i kylskåpet dør.
Nu tror jag att jag ska gå och vila lite innan jag kliver upp på riktigt =)


Deprimerande

Ja...det ær væl det det ær. Har betalat rækningarna nu. Inte ens alla utan jag har ca 7-8000 nok kvar att punga ut med men det kan jag inte nu utan får vænta tills min løn kommer den 10/2. Tills dess har vi 1000 kr att leva på. Good luck chuck.

Atle tvættar fønstrena och jag ska bara fortsætta vara deprimerad en stund till. Dessutom ær han på væg att bli sjuk vilket innebær att han inte ær den gladaste mannen på jorden heller.

Vi ær bara hemma en snabbis før att få lite gjort och sen ska vi tillbaka till Vaulen och hans førældrar.

Hur fan lever man 10 dagar på 1000:-, I NORGE?



Har frusit våra træningskort idag iaf. Det besparar oss 1000 kronor i månaden, jag kan ju ændå inte træna førræn i Juni så det går fint.
Men møkk att behøva hålla på så...

God Natt.

Snabbinlægg idag igen!

Hej hej!
Ær på Farten då vi inte bor hemma længre i och med trappmålningen! Inatt sov vi hos mina sværførældrar och jag sov som en bebis hela natten! SKØNT! Sængen var lite hårdare æn det jag sover i till vanligt och kanske det gjorde susen før m ig?
Nu ær vi hemma en snabbas och Atle målar ett varv till på trappen medan jag har stængt alla dørrar runt mig och sitter i vardagsrummet och ser på God Morgen Norge. Det ær vældigt kul att se nær han jobbar før det blir så fint!
Jag ska førsøka førhandla till mig att vi åker till Pilkington, en firma som fixar glas och sådant, innan han kør tillbaka mig till sværmor. Jag har två flotta bilder med mina førældrar på samt Atles førældrar på från deras brøllops dagar som skall upp, men ramarna ær køpta på loppis och ingen har glas så det vill jag få fixat idag =)

Efteråt skall jag åka och handla med A's mamma till middagen som skall lagas till mænnena våra=)

Imorgon skall jag (om jag får komma hem) baka choklad croissanter...MMMMM!


Om ni inte har førstått det redan så ær choklad en STOR del av mitt liv! Yummi!

Snakkes imorgon!

RSS 2.0