Køpt

Idag åkte vi och køpte en tallrikshylla som jag ska ha på elies rum, tror jag. Utan tallrikar dock men med bøcker och annat fint. Køpte också nya kuddar till soffan, en filt, två ljuslyktor och en tavla- Får ta bilder på det en dag åter så ni får se. Tror inte jag hinner imorgon då jag ska jobba, men ska iaf førsøka ta bilder på jobbet så ni får se =) God Natt =)

rutin

Jag och Melodie ær i en riktigt bra flow just nu. Vi stiger upp 8-9, pyntar oss och æter frukost. Leker en stund och går ut på en promenad då hon somnar och sover i allt från en till tre timmar. Detta betyder att jag har ett ganska fint hus just nu, dammfritt, putsade fønster, god mat och ett fantastiskt humør! Då hon vaknar ær det lunch, och sedan kan vi eventuellt ta oss en tur ut igen -shopping, handling, promenader eller vad det nu ær. Sen lagar vi mat och så ær det dags før en sovning till, varierande længd men hon får inte sova efter 17.00. Klockan 19 børjar vi med "nattningen". Grøt først sedan upp och ta på pyjamas sedan flaska med mjølk eller vælling och vid 20.20 sover hon. I våran sæng dock. Dær stannar hon hela natten. MEN, ær det det som ska till før att jag ska få en timme eller två på kvællarna so be it. En liten kul sak. Idag skulle vi æta frukost och jag gør en macka med ost till mig sjælv och grøt till henne. Men ack så dumt av mig att tro att hon skulle ha grøt, hon blev SÅ ur då hon såg att jag skulle ha mackan och totalvægrade grøten. Hon åt min macka. Jaja, vilka uppoffringar man får gøra va;-) Det roliga med detta ær att hon før två veckor sedan høll på att spy och spy och spy vid minsta smula i munnen...men skam den som ger sig =) Nu smaskar hon mackor med leverpastej så det står hærliga till.

@spinning

Svett svett och sweet!


Ojoj

Ojoj hörrni! Nu är jag så där ivrig igen och vill göra tusen saker samtidigt. Som vanligt så blandar det in andra människor i mina planer. Nu ska jag måla tvättstugan i källaren vit. Eller fixa hallen. Är SÅ tänd på idéerna så jag vet inte vad jag ska börja med, och stackars Atle får ju bara hänga med och hugga i där jag inte kan (vill?). Vill börja nu! I slutet av denna vecka är ett rum i huset inte sig likt;-)


Veckans mat

Mån: torsk soppa med räkor.
Tis: pastagratäng med kassler
Ons: tom kha gai (kycklingsoppa)
Tors: kyckling med parmaskinka och ostsås
Fre: krabba
Lör: hemmalagad pizza
Sön: korvstroganoff

Kanske inte så "bantigt", får bara äta lagom mycket:-)


Melodie

Utökar sitt ordförråd och säger numera:
Mamma, pappa, heeeee (hej), mer, mm (ja), anka (akka) och boll. Det är iaf det jag förstår, men sen säger hon ju något hela tiden men vad?:-)


Färg

Detaljer detaljer.


Alltså

Det är inte jag som har flippat, det fungerar inte att lägga upp alla bilderna i ett inlägg men det går visst att dubblera dem. Ah, suck. Jaja.


Resten av bilderna


O happy day!

Idag ska melodie sova hos farmor och farfar och jag och Atle ska gå ut! Hoho! Det är 19 månader sedan jag och Atle var ute tillsammans sist! Längtar!
Först ska vi äta middag, krabba, och sen ska vi helt enkelt mysa!

Därav shoppingen igår.
Här kommer bilder på fynden.
Örhängen, halsband, hårspännen och annat pynt inhandlades för endast 10:-/sak. Ändå kom jag på mig själv med att stå och fundera över om jag skulle köpa det?
Kör på detaljer i oranget i kväll, blir nog kul;-). Kanske inte har allt på mig men iaf nagellack, väska och så örhängena eller halsbandet.

Den guldiga tröjan och det vita linnet kommer båda från bik bok, guld t-shirten gick lös på 49:- och linnet 199:-.
USA tröjan, tror jag blir en favorit och kommer (hör å häpna!) från Cubus.
Köpte även ett par byxor från 2ND DAY, de får ni bild på senare:-)


Hej alla sötingar!

Ursäkta mitt bortfall men det har varit ett par intensiva dagar. Jobbat, städat, tränat, shoppat (uff jag vet, borde inte!)-bilder kommer. Nu har gumman somnat i bilen och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Hon måste sova i minimum en timme, annars går läggningen åt skogen. Hmm...
Sen ska jag handla mat och annat på coopen...men nu måste ju smulan få middag också...får nog ta in henne iaf.


Hungrig

Det är jättetråkigt att vara sund och duktig. Jag är hungrig! Längtar till middagen...

Ikväll är det träning också. Spinning + styrke/core. Ack så viktigt för en sådan tjockis som mig;-)


Håller på mer hemliga saker

Och ni kan inte få veta vad det är:-) Kanske aldrig, men måste bara retas lite;-P

Smulan ligger ute och sover i kylan och har sovit i två timmar nu. Tycker om hennes nya rutiner på dagarna alltså!
Gick promenad med henne klockan 11. Alltså. Gick och gick? I uppförsbackarna funderade jag på största allvar på om jag skulle ställa mig på knä och krypa upp och i nedförsbackarna tänkte jag att det nästan bara var att ge upp och glida ner. Var ju tvungen att bärga gumman säkert och det är antagligen enda anledningen till att jag överhuvud taget kom hem. I ett stycke. Utan brutna ben, eller blåmärken för den delen!


Kalorier

Första kaloriräkningsdagen är till ända. Jag har prickat in en perfekt kaloridag. Men hur tusan klarar man det egentligen för man kan väl inte äta kyckling varje dag? Hmm...


Snoddar?

Alla andra bebisar med samma hårmängd som melodie lyckas ju fixa frisyrer med snoddar, men vart hittar man snoddar till så fint hår? Vill också göra fin frisyr ju:-)


Jag skulle egentligen vara på spinning nu men Atle sitter fast, verkligen helt fast, i trafiken och har gjort det i över en timme nu. Tippar han är mindre road;-)
Mellie ligger och tar en miniblund på 20 min så hon inte ska bli övertrött innan läggningen ikväll. Vet att de inte ska sova efter 17, därför ska jag snart väcka henne, bara ge henne några minuter -hon har just somnat.


Tips

Har alltid i alla tiders tider tyckt om denna tjej och även haft hennes tidigare skivor, på riktigt alltså, inte bara brända eller på spotify eller så. Köpte denna då den kom ut och måste bara tipsa om en riktigt skön cd att lyssna på när man är hemma och dottlar och pottlar med ditt och datt. Tycker det är en riktigt ledsam historia det här med hennes död och livet som ledde fram till den för tidiga bortgången. Men, hon är ju i gott sällskap bland andra stora stjärnor i "27 års klubben". Tyvärr.
Jaja. Löp och köp!


Yes sir.

Idag har jag bestämt mig för att gå på diet. Har aldrig varit på en riktig sådan förut så ska bli spännande. Känns som de sista kilona vill stanna men nu har jag bestämt mig och tänt en gnista hos mig själv. Dieten heter ingenting fancy som Grethe Rhode eller lav karbo eller Atkins eller något sådant utan jag kallar den "jävlar anamma med sunt förnuft". 7-10 kg innan sommaren. Möjligt? I don't know men kan ju hoppas;-)

Min dagens lunch består av två knäckisar med keso och avokado, päron och vatten. Varje dag får jag dricka ett glas juice, annars vatten eller mjölk.
Till frukost är det fil med frukt, müsli eller liknande, activia eller så.

Lycka till till moi;-)


Ta're lugnt!

Idag har jag bestämt att jag och liten ska göra ingenting. Efter thea-helgen är man sliten faktiskt och då får jag passa på att roa ner på måndagen istället när jag fortfarande har chansen att göra det:-).
Vi ska ta en promenad om en stund men det är det. Det finns mycket på to-do listan, men det får vänta till imorgon.
Eventuellt handlar vi mat idag men jag tror inte det;-)


Mysstund

Bara jag och du <3


Tjejkväll m Lisa

Rose' och toast med löjrom. Mmmm!


Ingen boll men har ju annat

Hittade ingen boll men det finns ju så mycket annat att tottla med!


Boll

Melodie älskar bollar, det finns ingen leksak som slår en boll.
Så, hur många bollar äger hon? Ingen. Stackars. Ska se om jag hittar några idag.


Åååh:-)

Gissa om jag längtar till hon rattlar runt i dom här!


Myser

Idag myser jag med melodie. Vi har just kommit hem från kvadrat där jag köpte de där röda lackskorna jag pratade om, längtar tills hon kan ha dom!!:-) Ni ska få bild på de senare, men de ligger under vagnen ute i kylan där Mellie ligger och sover.
Efter jul har jag fått tre nya problem områden här hemma. Köket, hallen och den tapetserade vägghörnan i vardagsrummet. I köket ville jag ha något i fönstret, men fönsterbrädorna är så smala, eller rättare sagt finns inte, så det måste vara smalt pynt där. Köpte dessa bokstäver som lyfte fönstret lite, men måste skaffa nya hissgardiner också. Möblerade om på hyllan i köket ovanför matbordet också, blev lite mysigare eller iaf något nytt att se på!


God morgon!

Och idag menar jag det! En lyckad natt i natt och jag hoppas förstås på många fler!
Hade i huvudet bestämt mig för att promenera till Ikea eller kvadrat idag, men snö (!) sätter stopp för de planerna. Dåligt plogat och en vagn som inte helt samarbetar med vinter gör det svårt att genomföra. Inte omöjligt men lite väl jobbigt.:-)


Kompisarna

Melodie har varit med sina bästisar Sofie och Aksel idag.


Köpt till lillan

Köpte en jeansbyxa-ish och en sådan där "cool oversized" tröja åt gumman häromdagen.


Effektivt

Har haft en superkul dag idag! Åkte till byn och såg vad butikerna ville slänga på en till vrakpriser men inget, inget fick följa med hem. Inte för att jag inte försökte men det var inget som jag ville ha, huh?

Träffade Lisa och pratade bort en timme medan snön piskade ner i backen en månad för sent. Vi pratade rykten, skvaller och tarmsköljningar, inte vet jag varför men konversationen hamnade där iaf.

Medan jag pratade med Lisa fick jag en inbjudan av Marie att komma förbi och mumsa nybakad morotskaka, och vem i sina sinnens fulla bruk tackar nej till det? Tjatade iväg tre timmar hos henne och begav mig hemåt, egentligen lite för sent, men hoho, ibland måste man vara lite crazy;-)

Middag blev sweet and sour pork och ris, kände inte för att laga ngt mer komplicerat än det, men gott var det och mätta blev vi medan gumman låg ute i vagnen och sov.

Ikväll fick jag henne att somna kl 21.00. Läggningen tog en timme med mig liggandes intill henne i våran säng. Nåja, bättre än ingenting!
Har hunnit med två tvättar och en diskmaskinsvända med tillhörande utplock samt desinfektering av diskbänk med klorinlösning. Såg ett program om hur mkt proteiner och grejjer som ligger kvar där och tänkte att jag borde göra det oftare ja.

Nu håller vi tummarna för inatt!

Och Johanna, tack att du tog dig tid att skriva en så bra kommentar! Verkligen tack!!


Någon som är sugen?

Sommar och sol och grönt och en romantisk eka och lite värme och min mysiga familj. Ja tack:-)


Puss

På dig lilla hjärtat <3


Jomenvisst

Schjoo (sug in luft medan du "uttalar" bokstäverna så får du det vi norrlänningar kallar för ett ja), hon vaknade kl 4 inatt och var igång en stund, inte lika länge som igår men ändå. Nu ligger hon så sött och snusar så gott och jag har följande val:
1. Att väcka henne så hon kanske somnar tidigare ikväll.
2. Att gå upp själv och få mig en timme helt för mig själv.
3. Att somna om igen tillsammans med henne, vilket inte direkt löser sömnsaken men oooh vad jag skulle behöva en-två timmar till!

Hmmm hmmm...

Har lust att göra jättemycket idag! Vill åka till byn (ja, ska inte ut på landet till någon liten håla då som man kan tro i Sverige, utan när man säger byn så menar man ju faktiskt själva stan) och kolla in rean på de exklusiva butikerna. Har dock också sett ett par väldigt fina röda lack-kängor till melodie på kvadrat på rea. Kommer ihåg att jag tittade på dom innan jag ens hade henne i magen och tänkte att sådana ska minsann min eventuella tjej ha!

Så, what to do idag? I-lands problem. Sen ska väl den där middagen lagas också? Jaja...


Nu så..,

Nu sover hon, vad ska jag hitta på då? Hmm, se en film i soffan med massa godis? Lägga ansiktsmask och ta fotbad medan jag fixar naglarna? Virka lite? Sätta in foton i album? Duscha? Städa? Eh, nej just det! Klockan är way past my bedtime så nu måste jag sova. Ååååh! Jaja...hörs imorgon. Imorgon ska Mellie kliva upp kl sju-åtta...hon vet det bara inte ännu. Detta mönster s k a brytas, annars bryts jag. God natt! :-)


Helt ärligt?

Jag ska vara mycket ärlig nu, på gränsen till brutalt ärlig.

Jag är så jävla less på att inte få melodie att sova!!!!! Nu skriker hon till och med om hon ligger i sängen med mig, det här eskalerar och åt fel jävla håll! Allt på grund av alla idiotiska skit förkylningar som hon drabbas av. Nästa gång jag ser snor, hör en host eller anar att någon är täppt i näsan så sticker vi och kommer inte tillbaka! Det är typ två veckor sedan eller mer sedan hon somnade i skälig tid och inte 23.39 typ. Nästan så jag sätter mig och gråter vid sidan av henne...VAD SKA JAG GÖRA!!???


Jobba idag.

Idag ska jag jobba, 13-20 så är det någon som vill förgylla min dag kommer ni bara förbi då. I vanliga fall tycker jag att mina onsdagar i butiken känns jättekul men idag solkas glädjen ner av trötthet då liten bestämde sig för att somna 23.30 igår för att sedan vakna 03.45 och vara vaken till 06-ish. Sedan hon blev förkyld igen har hon varit sån, lägger sig då jag lägger mig och kliver upp då jag kliver upp = ingen tid för mig själv. Det är inte det att jag inte tycker om att vara med mitt hjärteskrutt, men jag behöver ladda om batterierna, ha en stund sittandes på soffan och bara slappna av, kanske somna till, virka lite, sätta på nagellack - ni vet.
Igår fick Mellie vara några timmar hos farmor så vi skulle få göra just det, jag valde då att gå och träna för det var alltför längesedan sist! Gick på spinning och styrke+core. Var helt fantastiskt att få svettas lite och fullständigt nödvändigt. Det innebar ju dock att jag valde bort att slappna av i soffan, men jag var tvungen att gripa den enda chansen jag haft på flera veckor att träna.
Käre gode Gud, kan du göra melodie frisk från förkylningen och lära henne att somna på kvällen? //desperat mamma

En annan anledning till att det är lite tungt att jobba idag är det faktum att min käre man har, trots att detta sker varje onsdag (jobb alltså) och trots att jag sagt åt honom att fixa barnvakt om han inte tror att han klarar att passa på Mellie, lyckas få det till en stor överraskning att jag ska jobba idag. Argh.

Jaja. Överlever denna dag också, kanske till och med lyckas ta lite bilder på min fina butik så ni kan hänga med in? Vill ni?:-)

Sen har jag en nyhet till alla också, ska försöka skriva ner den idag om jag hinner:-)
Pok


Bilstol

Pust och flås är vad det kostar att handla på rea! Det är dags för melodie att lämna maxi cosin bakom sig och ta steget upp till nästa bilstol. Idag startade rean på "Babyshop" och jag var där, innan öppning, i kö utanför dörrarna. Yes! Det är så en riktig reashoppare beter sig. Har letat i olika tester, försökt hitta den bilstol som ska vara bäst just för min lilla flicka och valet föll på "Britax multitech" då den i test efter test utses som bäst av de bakåtvända stolarna. Andra plus med den är att nackstöder är höj och säljbart vilket är väldigt bra då min tjej är väldigt lång. Den går upp till 25 kg också vilket gör att jag inte riskerar att behöva köpa ny så fort ( än en gång -jag har en stor tjej). Det enda jag skulle önska att denna stolen skulle varit utrustad med också är isofix och underställ men den har ju stödben och sådant som skall säkra stabiliteten.
Jag hoppas vi blir nöjda med den nya bilstolen:-)

Den är också vändbar om det skulle bli aktuellt senare i framtiden, men jag vet att det är rek att barn sitter bakåt så länge som möjligt, även om man ska vara glad om man lyckas tills de är fyra år.


Nya minen

Den här minen har melodie börjat göra när vi och folk ler mot henne, undrar om hon tycker att vi ser ut så?:-)
Söööööööt!


Flyttar

Japp. Jag flyttar för det här huset spökar. Så äckligt! Låg och skakade i sängen inatt. Huhu!
Mellie vaknade 02.45 inatt. Då gick jag upp på toaletten innan jag försökte mig på ett riktigt byssnings försök. När detta försök, 45 minuter senare, visar sig ha gått åt skogen och hon har skrikigt sig hes går jag upp för att hämta vatten åt henne.
Kommer dock bara utanför sovrumsdörren så stelnar jag till och skriker åt Atle att han får minsann gå upp ur sängen och ner för någonting händer där! (nu får ni komma ihåg att han är nyopererad i knäet och i tillägg till det har diskbråck i ryggen = han är en krympling som inte är i stånd till att jaga varken tjuvar eller spöken!)

Sprang in i sovrummet igen, plockade upp melodie (sket i alla försök att somna själv i egen säng, hon var väl antagligen lika rädd som jag) och Atle hopp/haltade ner halva trappen med en pinne i handen innan han gav upp, kom in i sovrummet han med och stängde dörren.
Då var jag arg och rädd och frågade om han trodde att spöken brydde sig om stängda dörrar och tyckte minsann han borde gått ner och snackat dom tillrätta men inte ens DET kunde han! (stackarn är jätteskadad!)

Det som hänt nere var att tv:n slagits på, någon gång mellan 02.45 och 03.30. Och ni alla vet väl att "spöktimmen" startar vid tre-snåret på natten? Det var alltså andra natten på rad något skumt händer och jag har bestämt mig för att flytta. Det var iaf bestämt inatt...

Nu skulle vi egentligen varit på babysim men Mellie somnade inte förrän halv åtta imorse så jag är helt färdig. Död är också ett ord. Vad är det med hennes sömn...*gråt*.


Zzzz

Ja. 23.20 somnade bebisen. Jag vet bara inte vad jag ska göra. Positivt: hon somnade i sin säng iaf. Hon höll på att somna sittande, såg bara hur hon började vingla och bestämde mig för att lägga omkull henne så hon inte skulle dråsa in i spjälorna. Måste jag lägga till att jag är trött? Nej tänkte väl det.
Privatliv? Egentid? Haha!
Vill bara få fason på detta, vill träna igen, få en halvtimme med mig själv. Long gone är kvällarna då hon somnade sju och sov till sju...
God natt!:-)


För hundrade gången

Så är Mellie förkyld igen. Blir alla barn så mycket förkylda? Är väl tionde förkylningen nu...det begränsar vad jag vill göra med henne, har inte lust att ta med henne ut på äventyr då hon är sjuk, ingen feber ännu men hosta och rinnande näsa. Hade planerat in lite shopping idag men istället sitter jag i soffan och väntar på att hon ska vakna från sin lur, alltför trött eller slö för att göra något...

Jeanette har länge masat om "hur jag ser ut med håret utsläppt", så, släppte lös håret och lade upp bilderna på fejjan så hon ska få se. Ser helt förfärligt ut. Saknar långt hår men det verkar inte bli längre även om jag ser att det växer. Tappar jättemycket hår just nu också, hårsnodden är full varje kväll.., Morr Morr.


Lite nytt

Igår kom ett paket ända från Sverige och mommo. Mormor har gjort en ny kofta till lillan och den var så fin! Klänningen på bilden är också ny, köpte en sådan till milou i julklapp och tyckte den var så fin så när det fanns en kvar i rätt storlek på rean så var jag ju tvungen att slå till. Den är från Wheat. Det är det som är "problemet" med min filosofi om julklappar och presenter, - köp bara saker till andra som du skulle vilja ha själv. Då blir det ibland så att jag "får" likadana saker som mina vänner;-)

Bordet och stolarna bjuder Mellie gärna på muffins vid, bara kom på besök:-). Köpte dom förra veckan och hade ni sett mig då jag försökte frakta kartongen som var alltför stor att bära och att lägga i vagnen så hade ni säkerligen skrattat gott åt mig, men jag hade bestämt mig för att få hem det och en tjurig norrländska är det ingen som stoppar;-)


Ehm...?

Alltså. Då Mellie vaknade imorse vid fem-snåret så skulle jag kliva upp och fixa en flaska till henne. Jag hade tidigare under natten reflekterat över att det var ovanligt ljust ute i hallen utanför sovrummet men slagit bort tanken med att jag väl glömt lampetterna på i mellies rum. Men egentligen visste jag att det inte var så.
När jag då klev upp kikar jag in på mellies rum och ser att taklampan lyser.
Det jobbiga med det är att - den aldrig har lyst förut!!! Den har inte gått att få och fungera, helt omöjligt har det varit. Men där mitt i natten någon gång har den alltså, helt på egen hand och på eget initiativ (?) börjat lysa. Måste jag säga att det inte kändes så kul för en person som är skeptisk till natten och dess faror att lampan bara hängde där, lysande och fin. Hm.


God natt

God natt från trött en, två och tre! Imorgon ska jag ut och handla den där boken lise tipsade om i en kommentar för nu är det nog. Men hon är ju jysla mysig då;-)


Klar

Då var menisken fixad. 1,5 h i narkos och med knivar i kroppen. Mötte en väldigt groggy man i sängen som det första han sa var att han ville ha kaffe:-) Nu väntar vi på kirurgen som ska komma.


Sjukhus

Väntar på att A ska opereras, under tiden leker han med min julklapp. Snart är det dags, nedsövning och borttagning av kroppsdel. Huga! ("bara" knäoperation)


9 månader

Idag firade melodie 9 månader. Nio månader. 9 månader. Min lilla tjej. Fantastisk och go'. Ska kanske sammanfatta lite vad hon gör nu.
• drar sig fram med armarna istället för att bara rulla.
• står på alla fyra men kastar sig fram istället för att krypa.
• kan säga: mamma, pappa, hej och om hon vill ha mer mat säger hon helt enkelt "mee". Om man frågar om hon vill ha tex vatten svarar hon "mmm", om hon vill ha. Sen är det säkert väldigt mycket mer hon pratar om, bara att mamma och pappa inte riktigt förstår;-)
• hon kan klappa händerna (sedan länge tillbaka)
• vinka hej och hej då
• visa vart lampan är (sedan länge tillbaka)
• hon är en riktig härmapa och härmar allt man gör!
• hon kan sätta sig själv
• hon övar och övar på att resa sig så det är nog inte långt borta
• hon har "hittat" alla husets eluttag, kablar etc som inte är till för små blöta barnfingrar
• öppnar och river ut ur allt
• tömmer hyllor och bänkar på saker
• leker väldigt bra själv
• kan peka ut Max i "Max böckerna"

Sen kan hon säkert massa mer, men det är detta jag kommer på mitt i natten. Här kommer bilder på min prinsessa från tidigare idag, innan jag lämnade henne till farmor vid lunchtid då jag skulle på jobb. Nu ligger hon och sover hos henne då jag och A skall tidigt upp imorgon för att åka till sjukhuset där A ska opereras.

God natt alla!

Ps. Notera den pyttelilla munnen hon får när hon har mat i den <3


Tjuven

Här är husets lilla tjuv! Hyllor och tv-bänkar -se upp!


Söndagsnöje

Norrmännens söndagsnöje är tydligen att tvätta sina bilar. Var proppfullt av tvättande baggar på Statoil idag.


Fortsätter att briljera

Gumman fortsätter att briljera. När det till slut blev tyst i sängen och jag smyger in för att titta på henne, ja då har hon somnat. SITTANDE. Jises. Så sov hon i tio minuter och så började det om igen. Gumman alltså.


Försöker igen

Under min extrema sjukdomsperiod har jag inte kunnat prova få ordning på sovningen så det har blivit så "illa"(?) nu att hon inte ens vill SE sin egen säng utan får totalt tuppjuck av det, hon godtar bara att sova mellan oss. Ja, det är mysigt men jag sover dåligt om jag åtminstone inte får tre-fyra timmar för mig själv och min egen sömn. Så. Nu sitter jag utanför sovrumsdörren i hallen utanför och har ont i magen. Hon är helt förtvivlad därinne och när hon inte skriker snyftar hon. Vet inte vad som är värst. Kan inte någon bara komma hit och lära henne sova själv? Det här är hemskt.


Baby & Jag

Mamma/bebis-bus på en hemma mysardag.


Smink

Japp. Satte lite färg på facet idag. Men ingen överkurs, eye serum, underlagskräm, en dash med lite puder, rouge (använder knappt puder eller rouge men är ju blekare än en död fisk så måste det just nu), ögonbrynen fick sig en touch med pennan och fransarna fick träffa Helena Rubenstein igen. Första gången på en vecka! Ser fortfarande lite trött ut men ja, en förbättring i alla fall.


Hihi

De sista inläggen från mig har verkligen bara varit "jag är sjuk"! Så komiskt! Nu är jag redigt less på det iaf och kommer imorgon gå ut på en promenad, första detta år! Ni vet när ni varit sjuka länge och bara suttit inne, då är man som en ko på grönbete när man väl kommer ut i världen igen! Ska sminka mig lite, kanske ta några fina kläder på mig, sitter säkert bättre på nu än innan sjukan kom då jag inte ätit så mycket på en vecka -undantag godis. Det har tydligen gått bra att få ner;-). Oopsi!

På lördag är det babysimning igen och vi ska gå, men jag hoppas Atle kan bada med henne för tror inte det är väldigt smart att bada innan man är ok, det tar en stund efter badingen innan jag får på mig mina kläder då jag prioriterar lillan först, det är ganska kallt i omklädningsrummet så måste vara snabb snabbare snabbast, inte lätt med en liten ål till tjej som inte är förtjust i påklädningsmomentet och som dessutom, bara för att försvåra det hela, har kommit på att man ju kan ta AV sig blöjan genom att dra i tapen. Jada, så, det är svettigt ibland i kampen mamma-babyen:-)


Julen på väg ut

Inget hindrar dock oss från att tända ljus och mysa ner oss i "sjuksoffan" för det:-)


På bättringsvägen

Mår bättre idag, med det menar jag att jag mår så dåligt som jag mår på toppen av en "vanlig" förkylning, men det är himmelen jämfört med vad det har varit! Har till och med lekt med lillan så vi båda har gapskrattat*, plockat undan lite jul -men inte allt, lagat mat. Men vi har också vilat lunch, länge;-).
Nu står maten på bordet men var är mannen??? Han hade fastnat på jobbet...snark.

*Jag ställde jag henne vid sin gåvagn som hon fick i julklapp och hon tog tag i den och rockade järnet! Hon skrattade och jag skrattade och ooh vad jag önskat att jag hade haft sju händer så jag hade kunnat filmat det hela!

Idag har jag också vaktat eluttagen väldigt noga då hon snabbt är framme med sina små fingrar i de intressanta hålen. Atle ska få åka och köpa skydd idag, han vet inte om det dock;-).


mellies rea fynd

här är en del av gummans reafynd från förra veckan. jag har fyndat till mig själv också, ska ta bilder på det då jag blir friskis.

vilat

Idag har jag riktigt vilat upp mig. Sov tills mellie kom hem klockan fyra och känner att det hjälpte mig mycket!
Världens gladfis var det som kom hem, hon har legat på golvet och tränat hela kvällen medan jag och A har sett på jägarna 2. Hela filmen låg hon och övade på att sätta sig själv, hon ville till och med ställa sig mot soffan, två hela föraök sedan gav hon upp den ideen. Men oj vad det händer mycket just nu i hennes utveckling!
Nu sitter jag med min galaxy och lyssnar på karlavagnen, mys på hög nivå:

Åh

Vilken natt! Trodde man sov när man var sjuk men man skulle visst tydligen vara vaken och frysa trots hundragradigt skinn, ha ont på massa ställen och inte ens orka ta upp vattenflaskan som står på golvet bredvid sängen. När jag till sist fick upp den jäkla flaskan med vatten var jag så slut så det tog ytterligare 20 minuter innan jag orkade dricka ur den. Sen, efter två otrevliga vakna timmar vaknar Mellie...lyckas få henne att somna om just innan A ska gå till jobbet. Ber Atle hugga av mig huvudet innan han går men otroligt nog löd han inte order.

Nu har Mellie åkt till farmor, jag har tagit mig en dusch eftersom jag vaknade i en svettpöl nu här vid niotiden och nu ska jag sova igen. Mobilen ska slås av och jag ska vara ifred. Så. Natti!:-)


Sjukling

Ja då har jag det svart på vitt att jag är sjukling. Penicillin kur uppstartad mot elaka bakterier som försöker äta upp min hals, öron, käke och näsa. Hoppas pillerna börjar verka fort! Tycker inte om att vara så här!
Nu går jag och M och sover. Natti!


Någon

...har ställt sig upp själv idag för första gången! Sötnosen!


Läkaren

Tar mig själv till läkaren idag. Kan inte komma ihåg när jag sist var SÅ sjuk som nu! Vaknade fyra inatt med mega feber, ett bultande öra och en hals som inte går att få ner något genom och som smakar urk. Nog detaljer där kanske?;-)
Jag misstänker öroninflammation på mig själv. Vuxen som jag är. Jaja, har man barnasinnet kvar kanske man kan få barnsjukdomar också? Vi får se. Nu ska jag vila Mellie en snabbis innan avresa till läkarland!


Sjuk

Jag är sjuk. Snudd på livlös. Och nej, det har ingenting med champagnen att göra för den ligger oöppnad i kylen. Då ungarna somnat igår var det som om någon drog ut kontakten till mig. Alla ont jag hade och tröttheten slog ut mig totalt och 22.30 kapitulerade jag och mannen, sa gott nytt år och somnade. Vaknade runt 23.30 för toabesök och jag menar det när jag säger det. Jag har aldrig sett så många fyrverkerier sammanlagt i hela mitt liv, och då var det 30 min till tolvslaget! Sjukt! Kl tolv var det helt sinnessjukt! Somnade dock snabbt efter det, men det lät som jag befann mig i ett krigsland!
Nu ligger jag med M och har ONT i huvudet, SVIN ont i halsen, täppt näsa, feber (=ont i alla leder och rygg) o jag hoppas hon vill sova lunch en stund. Tycker så synd om M som antagligen också kommer att bli sjuk igen. Var en riktig sjukvinter det här:-(

Nå väl, gott nytt år på er!


RSS 2.0