Stjäl wifi i Piteå!

Sitter i Piteå och stjäl lite wifi, dvs att jag kan snabb-blogga lite! Ikväll ska vi till min bror och äta middag. Mellie är hos mormor och morfar och myser för fulla muggar, precis som vi också gör! Vi har kört skoter, handlat frön att plantera när vi kommer tillbaka och fikat, ätit gomat som mamsen lagat och verkligen bara haft det bra! Det är så skönt att komma heeeem!

Flygningarna gick jättebra och jag är övertygad om att min baby utan tvekan kvalificerar sig till världens snällaste. Men det var ett snabbt hej från mig, nu väntar en kort körning så är vi hos storebror. Åh, glömde säga, på måndag ska vi på hockey! SM semifinal mellan SAIK-AIK. Spännande och jättekul!

Puss på er allihopa!


Nu far vi!!!

Sitter i bilen på väg mot Sola Airport, en lång dag framför oss med första flygningen Stavanger-Oslo, andra Oslo-Stockholm, tredje Stockholm-Luleå och efter det är det bilkörning en bra bit. Men målet är gott och jag längtar!!! Ses snart på svensk mark! <3


Jobbet.

Lite bilder från mitt jobb:-). Härliga vår och sommar varor inne nu och det är svårt att hålla i börsen;-).


Ja nej alltså.

Nej alltså. Inspirationen tryter på bloggandet och snart r det uppehåll ju då vi reser till Sverige. Men. Idag har jag varit hos läkaren, cellprov och bokning av tid för borttagning av födelsemärken. Även om hon sa att dom inte behövdes tas bort nu så tycker jag att det är lika bra att ta bort dom. Hej då fläckar!

Sen kom jag och mini hem och jag tyckte hon kändes varm, tempade henne och hon låg på 39,5.

Nu har jag lasagne i ugnen och inväntar mannen. Men vi hörs säkert innan jag reser:-)


Jag kan köra!

Jag kan köra så kan du sitta? (Aksel är tidigt uppfostrad att bli en gentleman!)


Herre min hatt.

Åj vad trött jag är men jag har haft en kul dag så får väl inte klaga över det.


Idag åkte vi till Aksel (Melodies kompis) och Vivian (min kompis). Det är så himla roligt för nu "leker" barnen med varandra, kryper fram och tillbaka, delar med sig av smulor dom hittar, delar kakor och skjutsar varandra i gåbilar. Satt bara och tittade på hur söta små människor är! Otroligt!
Aksel fyller ett år på söndag och lärde sig att gå för två dagar sedan, ser så sött ut och så fel ut på samma gång! Dom små små liven som har krupit ska gå nu snart.

Så har dom en hund också och det var jättespännande och jättekul, men ibland blev hon lite rädd men skrattade i räddskriken:-)

Jag och V planerade att jag ska ta en helg, första i juni tror vi, och resa och besöka dom i deras nya hus "jättelångt" borta. De har köpt ett SÅ fint hus på en myspys ö här typ en timme -ish härifrån. Kul!

Nu ska jag sätta ner rumpan i soffan och slappna av resten av kvällen!
Hoppas ni får en fin kväll!


Utelek

Tänkte testa att leka lite ute med mellie som omväxling. Vi är lite dåliga på att vara ute och leka men det har ju å andra sidan varit vinter så...går ju mot bättre tider. Senare ska vi till Vivian och Aksel och leka:-). Idag är det fredag och då vet ni vad det är för mat va? Bästa som finns, krabba!!! Mmm:-)


Wii:-)

Så ja! Bokat och klart! En vecka i solen med stora familjen...riktigt familjeliv på familjehotell, all inclusive, sol, pool, strand och bara bara mys! Jag längtar!!!!
Det blev mallis. Av ett par anledningar. Det som var viktigt var direktflyg, inga byten och eventuella extra nätter på hotell, inte när vi ska resa med både mellie och Thea. Relativt kort flygtid -3 timmar. Alternativen var Rhodos, Kreta, santorini, men då var flygtiden på över 5 timmar, vilket kan bli lite mycket för oss fyra. All inclusive ville vi också ha. Detta ska bli SÅ skönt! Åååååh!!!

Men först är det Sverige, snart är jag där:-)


Middag och roligheter efteråt?

Nu är det snart middag. Lax och massa gott till. Men sönderkokad potatis. Jag hatar mandelpotatis, från hjärtat! Det har skett ett felköp och de måste ju ätas de också...

Det gick jättebra hos dagmamman och mellie gick på som en ångvält, var nästan rädd att hon skulle ångra sig:-)

Nu middag och sen hemlisar:-)))


I quit!

Alltså. Alla dagar den här veckan har det varit bra på kassan vid stängning, men så kommer den där onsdagen då jag ska jobba och så kommer det inga människor in i butiken! Blir galen och sa på skämt igår att jag ska säga upp mig från mina onsdagar. Skitdagar i butikvärlden? Tack och lov så hade jag gott sällskap och massa nya varor i form av ett nytt norskt märke som heter Bølger. Lite preppy och väldigt kul!

Nu ska jag hem till mellisens dagmamma och lägga lite planer. Wish me luck;-)


Onsdag

Jobb idag och jag och mellie var uppe före klockan 6. Den här morgonen har varit lång men jag förstår ju varför äldre människor får så mycket gjort på dagarna! Mellie sov bara en liten halvtimme på terrassen då hon hostade så mycket...men jag hann duscha och fixa mig inför jobbet iaf. Har lagat pannkaka som bara är att värma upp när jag kommer hem sen.


Förbereder 7-års dag

Imorgon är det kalas hemma hos oss. Thea fyller sju år och jag tänkte att hon skulle få en fin upplevelse som hon kanske kommer ihåg resten av livet?
Så här ser det ut där vi ska fika imorgon:-)


Skyltfönstret

Sötaste skorna!


Fel med bilderna

Till förra inlägget


Lördags fest

På lördag gick jag, mot bättre vetande, på fest med Capone gänget. Jeanette bjöd på middag men skippade maten.

Åkte till stan och satte oss på Mexico där jag bjöds på den godaste drink (var nog väldigt lite alkohol i tror jag -var väl därför den var så god;-) jag druckit tror jag. Det var en gul typ smoothie-daquiri liknande sak, mango tror jag och ÅH säger jag bara, en till!:-)

Efter Mexico gick jag och mötte Lisa på Sting, inte riktigt min plats så även fast det var kul att träffa henne så kände jag inte att det var en plats jag ville vara på. Styrde kosan mot Timbuktu där ligan befann sig och så kom chefen över alla chefer (Leif) och då begav vin oss till taket! Där bjöd han på en drink, rom & cola men jag dricker inte sprit (mangodrinken var ett frukigt undantag) så stod och sippade saaaaakta på den. Då svänger han upp en flaska med bubbel och det tycker jag om så då smyger jag iväg min odruckna drink till bardisken och byter ut det mot den bubblande goda drycken. När det glaset är halvdrucket så kommer det baske mig en NY rom & cola....SUCK...hur skulle jag få undan denna?? Jag drack inte en droppe av den heller, två anledningar. Dricker inte sprit och det var alldeles för sent för drinkar. Fick dåligt samvete dock men behöver nog inte ha det:-)

Sen ska vi åka hem och jag och Anne bestämmer oss för att dela taxi, tack gode Gud för det. Det var en så obehaglig, otäck äcklig gubbe som körde taxin, eller gubbe, han var 44 så inte gammal alla egentligen men ja..
Mitt i ingenstans stannar han bilen och börjar svära åt oss och säga att han inte är farlig och blablabla...
Ehm nej det är du säkert inte, försöker vi och liksom tänker på om vi ska hoppa ut ur bilen eller om vi ska få han att köra igen eller ja. Anne ser bara på mig och säger -du åker inte ensam med honom! Och nej, det hade jag inte gjort! Usch vilken idiot! Första gången jag råkat på någon sådan taxichaffis, det värsta är att set var en certifierad chaufför....

Åja, glömde säga att en av de få bilderna från denna kväll är ett skyltfönster från Capone kids där jag i dimman såg att det fanns sinnessjukt söta TOM'S skor till små babysar, jag säger bara -gissa vem som ska ha!? Mellie. Hon ska ha de rosa glittriga längst till höger:-)

Hoppas ni haft en fin helg!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1562032/images/2012/pic_193650520.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1562032/images/2012/pic_193650524.jpg" class="image">


Heeeej!!!

Nu mår jag jättebra! Tack för alla tankar och hälsningar, det var det som gjorde mig Friskis igen;-)

Matförgiftning var jättekul. Verkligen, jättekul! Var på spinning på tisdagskväll och efter passet så kände jag mig helt snurrig och tänkte att ojojoj, här har man minsann tagit ut sig helt!
Väl hemma i soffan känns det inte bättre så går och lägger mig typ 20.45. Det tycker Atle är märkligt, jag är ju alltid den som ber honom att sitta uppe lite längre, bara liiite längre och nu gav mig redan?
Efter en timme eller något kommer atle och ska lägga sig han med men han hinner inte ens ta av sig strumporna så springer han på toaletten och spyr och spyr.
Hur jag då reagerar? Jag blir ju sur så klart, det var ju JAG som var sjuk först och där kom han och spydde och det till och med FÖRE mig! Häeh!? Jag som skulle bli uppassad...
Natten varvar jag o A med att springa till tossin...och det var inte många minuters sömn innan dagen grydde och lilla smulan vaknar, intet ont anande om att hon skulle tillbringa dagen och nästa natt med farmor.
Det var jobbigt att kliva upp och köra henne till farmor...men när det var gjort så var det sängläge och tillfriskning.

Det tog många dagar innan jag fick tillbaka viljan att äta men idag har jag varit mitt gamla jag igen, så härligt!!


Sjuk

Har magsjuka och ni vet ju hur man mår då...återkommer när mitt liv gör det.


Så fort det går mot vår...

Jag får en övertro på mig själv då det blir vår och den tron går ut på att jag klarar av blommor. Ute eller inne, allt ska jag ha. Inga överlever förutom garderobsblommorna och orkidéerna. Men ändå vill jag köpa blommor att pryda terrassen, framsidan, borden ja allt.
Tror inte att jag skulle ha så stora problem med att få uteblommorna att överleva om inte det skulle finnas så många sjukt äckliga insekter som alltid har en förmåga att krypa upp och visa sina fula nunor när jag ska vattna eller plocka i dom. Helt vidrigt är det. Och spindlarna sen...spindlarna...huuga!


Köpt igår

Igår var jag tvungen att köpa en vårjacka till gumman och då inhandlades även ett par skor, en tröja och en mössa. Hon kan ju inte köra runt i dunjacka när det är tio plussare?;-)

Ps. Ser ni att hennes hårfärg typ är likadan som min? Vad hände med pappans mörka hår? Ds.


Härlig månad.

Måste ställa mig tudelad till det. Mars. Vår. Fint! Resa till Sverige, underbart. Men.
Sista månaden med melliemys. Räkningar för över 20 000nok, EN inkomst. Jättejättekul. Vet inte. Plus det att jag fick mail från skyways om att dom ställt in flygningen Stavanger-Stockholm. Skit alltså. Där var det nya biljetter för drygt 2000. Nej. Det är frestande att dra något gammalt över sig och bara vänta ut månaden. Men samtidigt måste jag ju njuta det sista med gumman!
God morgon förresten!

Något positivt är att jag verkligen älskar mitt nya liv där Melodie är i säng kl 19.00, säger natti och somnar på 30 sekunder!
Vi har dragit ner till en vila på dagen och den är mellan en -två timmar. Perrans.
:-)


Time out?

Har inte kunnat logga in idag så tog en ofrivillig time out.

Nu ligger jag och nattugglar i sängen med musik i lurarna, mannen snarkandes vid min sida och gumman i sitt rum, snusandes hon med. Jag vill inte riktigt sova, behöver njuta stillheten och mitt eget sällskap en stund. Natten blir vän och morgonen fiende.

Har gått igenom en dag med melliemys, jobb, promenad i härliga åtta plussissar på vägen hem från jobbet; kl åtta;-), och självstudier. Studier och konstateranden om att kroppen efter en viktuppgång på 30+ kg faktiskt är ganska fin ändå trots några envisa kilon (som jag räknar med ska försvinna då jag börjar jobba igen = aldrig never ever sitta ner).

Så har jag haft en till liten minipanikattack då jag såg mitt schema. Det är allvar nu. Fullt fräs. Jobb jobb. Jobba till du dör. "Arbeta din jävel, i döden skall du få vila". Eller något sådant.

Är också en trogen BB smygfan. På hösten är det norska BB och på våren svenska, kan man ha det bättre? Atle stöder fortfarande inte mitt val av tv-tittande och tycker jag är helt knäpp som ser det, men det är kul att se hur sjukligt dumt vissa beter sig alltså..,voinevoine.

Det andra programmet jag sett idag är en ny norsk serie som handlar om gravida med problematiska graviditeter.
I dagens episod fick vi hänga med två kvinnor som väntade tvillingar. Den första kvinnan födde två friska flickor med kejsarsnitt efter att ha blivit igångsatt men utan att små tjejerna velat komma ut.
Den andra kvinnan fick i vecka 18 veta att den ena bebisen var sjuk och snart därefter dör den i magen. Graviditeten måste ju dock fortsätta så den andra bebisen får växa till sig. Tänk att gå med en död och en levande bebis i sin kropp?
Hon blir också igångsatt så småningom och ut kommer en frisk och fin liten Stella och medan Stella ligger på mammas mage krystar mamma ut lilla Ella. Död.
Tänk er det.
Sådan lycka och sådan sorg. På samma gång.
Så får vi till slut följa lilla Ella till sin första och sista vila. Ledsamt. Fysj.

Näej hörrni era sovtutor, nu ska jag bege mig in i drömmeland jag med. Sov gott!


RSS 2.0