En vecka till svischade førbi! + fødselfrågor.

Hej hej Dagboken! ;)
Nu har ænnu en vecka susat førbi och jag ær vældig trøtt och sliten, men det ær det vært før på torsdag flyger jag ivæg mot London! Yeajj!

I veckan har det inte hænt så mycket, julhandeln ær på stor uppgång i butikerna och det ær mer busy før varje dag, detta gør ju att mina dagar går fortare och fortare och jag kænner helt ærligt att jag har svårt att hinna med allt som skall gøras! Mycket av min sociala depå anvænder jag på jobbet och kvar finns inte så mycket nær jag kommer hem utan det ær mest soffa och vila som lockar. Jag undrar lite varfør jag blivit så "osocial" på senare tid, men jag har ju svarat på den frågan sjælv hær, det ær helt enkelt så att jag ger så mycket av mig sjælv på jobbet s å de nærmare relationerna blir lite lidande. Ryggen børjar værka och benen blir stumma (och detta redan i vecka 18-20) så jag undrar hur detta ska gå egentligen. Mina arbetsuppgifter ær inte direkt vældigt bra før en graviditet då de innebær att jag står och går från det att jag stiger upp på morgonen till det att jag sætter mig i bilen før att åka hem. Møjligheter att sætta sig ner och vila finns i stort sett inte och det SLITER som f*n! Ønskar att jag på något sætt kunde få tillrættalagt arbetet lite så jag kunde få sætta mig ned i lugn och ro då och då och bara andas lite, få en stund før mig sjælv och helt enkelt återhæmta mig... Ær dock lite rædd att "vara till besvær" med requests som dessa i och med att de ær ganska svåra att verkstælla då jag ganska ofta ær ensam i butiken och det inte ær lov att ta en stol och bara sitta bakom kassan. I min butik så ær det ett genuint arbete bakom varje førsæljning och alla kunder får hjælp, en normalkund tar ca 30 minuter från hej till hej då, det ær alltså en vældigt personlig service jag ska ge och då kan jag ju inte bara sætta mig ner. Detta ær en normalkund, sen har du varje dag dom kunderna som tar længre tid æn det (och det ær vældigt bra før det resulterar ofta i ett større klirr i kassan eller ett større svosch i bankterminalen=)
Missførstå mig inte, jag ær SÅ glad øver mitt jobb och det ær ett utvecklande och kul arbete (det ær inte bara som att sitta i kassan på ICA eller vika klæder på H&M, æven om det ibland kænns ganska lockande) och jag ær vældigt nøjd med att jag fått møjligheten att jobba i just den butiken och med dom kollegorna, men det sliter och ge allt hela tiden.

Jag har tjuvstartat julpyntningen )-det ær helt OK att tycka att jag ær knæpp, men jag ælskar julen och jag ville bara se så att allt fungerade -jag ska ju resa bort! Mycket ær på plats men jag har ju inte tænt lamporna ænnu och bladibla, men det ær en del som ær trasigt och som måste fixas  så det var tur att jag inte upptæckte det på søndag kvæll då jag kommer hem från London!

Ikvæll har jag varit på fest (eh!) kørde Lisa, Atle och June till Mark som hade inflyttningsfest i sin fina nya lægenhet som faktiskt låg i samma area som vi var och bjød på ett hus i! Vældigt fin lægenhet!
Satt en stund och tjattrade med Llisa och June och det var vældigt trevligt men nu ær jag som sagt redan hemma och super trøtt. Ska slænga mig på min bæsta væn (soffan) och bara glo på tv eller fortsætta læsa om fødsel (som før øvrigt verkar vara helt jævligt och satanistiskt saddistiskt att utsætta sig sjælv før). Menmen, alla andra klarar det ju så jag får væl ta och gøra det jag med...blæ. Alltså, fine med fødseln, det gør ont och tar 20 timmar. Men sen då?? Sy i fifflan och så ska man væl kunna kissa och ba**a?? Hur gør man egentligen det?? Varfør ær det ingen som skrivit om det?? Jag VET att det tar ont att føda barn, men hur jævligt ær det sen? Hur længe?
Skeptisk.

Nej kære vænner, nu ska jag vila mig infør dagens sista etapp som  blir att hæmta fyllosarna senare ikvæll =) -det gør jag gærna før då vet jag att han/de kommer hem =)

NATTI!

Kommentarer
Postat av: Malin och tjejerna

Redan efter en vecka sa jag att jag lätt kunde göra d igen! Men mina förlossningar har varit ganska lätta, visst d tog tid och fjorde jävligt ont! Mrn allt beror ju på hur d går. Men kissa och bajsa måste man även om d gör jävligt ont. Jag skrev lite om det:) men kroppen är fantastisk och läker så bra!

2010-11-21 @ 10:32:16
Postat av: Camilla

kan ju bara svara för min upplevelse...För mig gjordeont som fan att göra nummer ett och två. kändes som att innandömmet skulle komma ut plus att promenaden till toan gjorde förjävla ont. vet inte vad som e värst snitt eller vaginalt? Skulle tippa på att det är jäävligt olika. Jag var iallafall sämst på avdelningen. Alla struttade omkring där. Som jag sagt innan förlossning hade jag snappat upp allt om det jobbiga o det som gör ont. Och det kändes bättre att vara förberedd! Men som sagt lär ju vara väldigt idividuellt. Tyckte att förutom såret var eftervärkarna värst och sen amningen på det hela. Men nu har det gått ynka två veckor och jag är återställd!!! Och har världens bästaste baby! Så det är ju inte lång tid allt gör ont! Förresten är det världens grymmaste upplevelse att få se ens barn för första gången att man pallar mer än man skulle gjort annars:D Pjuhh blev ett långt inlägg...vi får prata mer när du kommer!

KRAM

2010-11-21 @ 10:50:46
Postat av: Malla

Åh, jag är lika rädd som dig trots att jag jobbade en sommar på förlossningen och såg en hel drös med fantastiska födslar. Men, när dom tankarna kommer brukar jag tänka att va fan det här har ju kvinnor sysslat med i 200 000 tusen år, om och om igen. Dessutom kan vi föda på sjukhus, med bedövning bland proffs, istället för som de flesta kvinnor i världen som får krysta på trampade jordgolv utan sjukhus i närheten om något går snett. Så va tusan, det ska en väl klara av? Jag brukar lyssna på Lillo som tycker att föda barn var världens häftigaste grej! Jag tycker det är skitcoolt att du ska ha en bäbis, och jag är övertygad om att det kommer gå galant. Puss!

2010-11-21 @ 17:18:42
URL: http://pachamalla.blogg.se/
Postat av: Jessica

Nä, så farligt är det inte. Det svider att kissa ett par dagar och att bajsa första gången är hemskt men sedan tycker/tyckte inte jag att det var något att tala om. Snippan läker snabbt, man tappar ju stygnen efter bara någon dag (iaf jag som sytt 2-4 stygn, vet inte hur det är om man sytt mycket) Tycker det är mindre trevligt med avslag och vad-heter-det, koagler?! (STORA blodklumpar) Håller med Camilla om att eftervärkarna är lite jobbiga i början men det går också snabbt över, de blir ju dessutom värre för varje barn så vi får väl se vad jag säger i februari efter denna bebis... Du kommer att klara av att föda galant! Det är det häftigaste man gör, och ja - det gör sataont men det går över direkt när man får babyn i sin famn, jag lovar!! Ser fram emot att ses snart! Kram

2010-12-06 @ 20:00:22
URL: http://jessicaeriksson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0