Vad gör alla med allt som bakas?

Alltså, det är sjukt inne att baka hit och dit, cupcakes med frosting som hos de flesta amatörer ser mer giftig ut än god, kladdkakor, bullar, tårtor jamen allt! Det ska bakas, mycket och hela tiden. Men, vad gör alla med sina skrytbak?
Visst bakar jag också men helst inte pga att det ju är någon som måste äta upp "skrytet". Och det skrytet är inte lika mycket att skryta över när det sätter sig på röv och lovehandles, eller hur? Därför bakar jag inte så mycket som jag skulle kunna. Och den dagen jag bakar cupcakes med frosting så ska jag iallafall inte göra så dom ser giftiga ut, eller ska jag? -Då kanske inte rumpan min får lida för det.


Middag för en

Middag för en idag och mellisens nya mockasiner.
Blev skinkpasta med kesella och keso blandat med holiday dip, avokado, lök och halloumi. Perfekt för mig, avskytt av mannen. Så, bra dag och passa på när han är och spelar FIFA med sina boys.


Doft?

Det luktar här. Inte gott. Vem är det som står bakom lanseringen av denna "parfym" tro?


Babycall? Hallå?

Lite förvirrad här tror jag? Mellie somnade och sover fortfarande så nu har jag vilat och allt känns bättre. Men..,var är babycallen? Sprang ju omkring med den i början av hennes vila och nu är den borta? Ha? Får spetsa öronen lite extra :-)


Oops

Glömde bilden;-)


Success!

Men varför ska det alltid vara så krångligt att somna rätt väg? Haha! Se på strumpbyxorna vid fötterna:-). Nusse:-)


...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Är förkyld och lite grinig tillsammans med mellie. Har inte energi över och nu har det regnat i två dagar. Mars är en jättetrevlig månad med sjuka räkningar som kommer (värsta månaden på året, allt kommer nu, allt!) och det i tillägg till att vi bara har en inkomst gör räkningshögen stor och matbudgetten pytteliten och nöjeshögen obefintlig. Nästa månad (april) börjar jag jobba igen på riktigt och det är ganska ångestfyllt.
Både med tanke på att mellie har dagisplats först från augusti (tror jag, har ju inte ens fått svar på det ännu!) och att jag nu måste lämna bort henne till någon annan, så liten som hon är. Så ska jag jobba varje dag. Varje dag i en butik. Med tankarna på annat håll.
Missförstå mig rätt. Jag har ett roligt jobb som jag trivs med, men jag känner att jag blir tvungen att gå tillbaka för tidigt pga bland annat ekonomin.

Tusen tankar går runt i huvudet och det blandat med grått och trist väder, massa räkningar, trötthet och snuva, resulterar i ett sådant här inlägg.

Idag hade jag velat åka och lämna mellie till mormor o morfar för att åka hem och lägga mig en stund och ha lite tid att slappna av för att sedan hämta henne ikväll igen.
Dagar som denna saknar jag er massor mamma och pappa!

Ligger i sängen och lyssnar på barnet som tydligen inte ska sova nu. Det hade varit så skönt om hon gjort det en liten stund så jag åtminstone fått hänga tvätten.
Slänger in en bild från igår då hon somnade själv i sitt rum första gången på dagen och så kryssar vi fingrarna för att hon gör det igen idag.


Måndag!

Åh vilken helg vilken helg! Jag dör så underbar den var! Melodie somnade kl sju båda kvällarna, i egen säng, eget rum. Utan ett pip! Men det är klart, vem somnar inte ovaggad till havets kluckande? (havet är rätt under golvet då vi denna helg sov i sjöhuset)

Ena kvällen satt vi uppe framför panoramafönstret och pratade om allt och inget över en flaska vin. Min mobil dog och tvn hade bara tyska kanaler. Vi bestämde oss för att inte vara på nätet, inte se på tv utan bara vara vi. Och set var fantastiskt!
Dagarna spenderades ute i solen. Lördagen promenerandes till öns lilla Coop mega och söndagen promenerandes på en turstig. Väl tillbaka satte vi den sovande babyn i skuggan och oss själva i solen på bryggan. Åh! Vilket paradis! Jag vill bo där!


Helg på ön!

Nu tar lilla familjen helg. Maten är inhandlad, kläderna packade och bilen proppfull. Proppfull.
Snart ska jag gå ombord på färjan mot Kvitsøy. Åh så härligt!!!


Hon går genom tavlan ut ur bilden

Den titeln, på en bok som fanns på biblioteket då jag gick högstadiet, har etsat sig fast i mitt minne. Varför vet jag inte. Lånade boken men läste den inte. Konstiga saker man minns ibland! Hur som haver tycker jag det passar på denna bild från tidigare idag.
PS: hon ålar sig på magen, det betyder att bilden är tagen före lunch, för efter lunch kom hon på att man kan krypa och det går fortare. Därför kallar vi ålningsstilen för "Old school" nu. DS.


Jahaja

Dags att klippa gräset snart? Februari ja. Just det.


Dör av stolthet!

Sjises för en tönt jag är men jag dör av stolthet då jag ser att mellie lyckas att sätta klossarna i rätt hål!


Väggtext

Denna text var det jag sparkade mig själv i ändan och klistrade upp häromdagen. Då har den legat i över ett år och väntat på att sättas upp. Men det beror inte bara på lättja utan jag har inte bestämt vart hennes säng ska vara förrän nu och därmed kunde den klistras upp.


Ååååh

Host Host Host Host.
Så låter det här. Hela tiden. Blir så ledsen att hon blivit sjuk igen.
Blir ingen spinning för mig kl 9. Får försöka komma mig iväg ikväll.

Hon verkar ha jätteont och skriker sig igenom varje host, det låter helt förfärligt, gråter efter varje nys. Stackars stackars. Nu har hon fått Alvedon i rumpestumpen så får vi se om det blir mindre gråt. Hon gråter ju aldrig i vanliga fall...

I övrigt måste jag säga att jag är lite stolt idag, över att vara svensk i ett land där monarkin är stark och kungahuset fortfarande är något man ser upp till. Den första nyheten jag fick idag då jag slog på tvn var att Kronprinsessa Victoria och prins Daniel fått en flicka. Stora nyheter i Norge och jag blir smygstolt:-). Gratulerar med prinsessan!

Nu får ni ha en fin dag!


Spinning

Förut har jag alltid tänkt att folk som tränade och tyckte det var "skönt" och "avslappnande" har varit lögnare av högsta rang.

Dom var inte det.

Att gå på spinning är för mig total avslappning. Inte för kroppen men för själen. När dörrarna stängs och det blir mörkt i salen, högtalarna pumpar ut musik för fulla muggar då sänker jag huvudet, knäcker på nacken och går helt in i mig själv. Uppvärmningslåtarna fungerar som fokuseringshöjare, hon vid sidan av mig försvinner och jag känner knappt att jag andas tyngre, att benen jobbar och att svetten droppar ner på handduken på styret.
När jag cyklar får jag tid med mig och mina tankar och efteråt så känns det som om jag cyklat ut all stress, alla tider som ska passas, mat, tvätt, handling.

Men det har tagit en stund att komma dit. I början upplevde jag inte träningen sådan. Då var det jobbigt och jag försökte torka bort varenda svettdroppe, blev generad över mitt tomatansikte och tänkte mer på alla runtomkring mig. Att jag måste "cykla snyggt" och inte se döende ut.
Idag skiter jag i alla andra. Vill jag stå på cykeln står jag, jag blundar nästan hela tiden för då har jag fokus inåt, svetten flyger och ansiktet är det ingen ide att skämmas över för det är ingen som ser det då det är så rött ändå;-).

Igår kom jag på mig själv med att svära då timmen på cykeln var slut! Då jag började gick jag på 30 minuters pass och nu är jag frestad att prova ett maraton. Tre timmar, det ni:-)

Spinning är helt klart min träning.
U N D E R B A R T.

Imorgon klockan 09.00 bär det av igen:-)


Jobbdag

Idag är det jobb igen. Igår var jag och mellie och lekte på leklandet Capella Play. Jättekul hälsar hon!

Hm. Har inte så mycket att säga just nu. Kanske ikväll:-)


Frukost-tips!

Kanske är sist på jorden med att upptäcka detta men jag är väldigt glad att jag gjort det nu i alla fall! Snabblagat, gott, mättande, nyttigt. Löp och köp gott folk! Great från AXA är det bästa för folk i farten!
(tack Lisa för tipset!)


Hem!

Igår bokades de efterlängtade biljetterna hem! Även om det känns som tusen år tills det är dags så är det bara en månad. Gissa om jag längtar?!

Bjuder på en lite dålig bild på gums, se de sovögonen <3


Upptäckaren.

Melodie the Explorer. Skulle hämta mig ett glas vatten och hittar Melodie på huvudet i sin leksakslåda. Sen hamnade hon på magen. Sen på rumpan. Som lilla johannas lilla Leo kanske hon också börjar sitta i lådor snart?:-)


Nejhej

Hon sov inte. Hon har för andra kvällen på rad lyckats ta av sig hela pyjamasen! Hela pyjamasen!?


Hej hej!

Nu är det söndag kväll och jag tror att lillgumms håller på att somna. Igår jobbade jag, lagade mat och såg Once upon à time. Idag har jag lagat mat (kycklinggryta med jordnötter och ris), bakat semlor (gusis så gott!), tvättat tre-fyra maskiner kläder, plockat upp kraschade ljuslyktor (tack Melodie!), dammsugit som en galen glasjägare (stod minst tio minuter på olycksområdet och sög å sög!), vikt tvätt, tränat 55 minuter spinning...fullt upp idag med andra ord! Har också målat naglar på "snart sjuåringen" i huset. Hon hade lite svårt att välja vilken färg hon skulle ha. Så hon tog alla! :-)
Ikväll är det Once upon a time igen. Wii!


Vilken härlig dag!

Träning överstökad och jag tror inte jag behöver oroa mig för mellie i barnparkeringen mer då hon tydligen gått på som en ångvält där inne, bra det tycker jag -då är det ju inte hon som blir överkörd av de andra iaf! ;-)

Nu kommer snart Vivian och aksel hit och jag ställer fram kaffe och kaka. Mellie sover i bilen. Ikväll kommer Lisa förbi och få vankas det krabba, mmmm! Vädret är fantastiskt, känns som en aprildag och ja, bättre start på helgen får man inte!


Något på G

och det är något bra! Melodie sov hela natten från halv åtta till Atles alarm ringde! *glad*. Eller, hon vaknade en gång men somnade om själv. Duktig!!

Nu är det upp och gå på träning. Lite osugen men men, skönt sen!


Ok?

Fråga till mammor:

Kan Melodie få sova på magen nu eller ska hon fortsätta sova på rygg?

Please svara så många som möjligt:-). Hur gör/gjorde ni?


Natten

Det var en fantastisk natt! Melodie sov hela natten ända fram till Atles alarm ringde klockan sju!
Hon somnade helt själv och skrek i typ 10min sen satt hon bara där inne i sängen och tottlade med något. Var in och tittade till henne då och då och till sist hörde jag hur hon la sig tillrätta och somnade.
Ikväll kör vi samma metod och hoppas på samma lycka en natt till!

Idag har jag och mellisen varit på babysång, jättekul hälsar hon, återigen var det instrumenten och såpbubblorna som var bäst!:-)
Jag och atle har bytt bilstol till den nya jag köpte för ett tag sedan, kört tillbaka maxi cosin till Atles bror som ska få ny baby i juli (väldigt bra planering, nu får vi bara se till att vänta med nästa tills den nya babyn blivit 10 månader;-). Så har vi fått upp tallriks hyllan i hennes rum, badat baby och ja, nu såg jag att hennes gröt tog slut så jag tror jag tar mig en kvällsprommis och köper ny.

Så här såg jag ut idag.
Tiger jeans, Tommy hilfiger tröjan (igen;-), Tommy hilfiger t-shirt, trench från bruns bazaar och the one and only conversarna ;-). 6 plusgrader tillät liksom en att lämna vinterjackan i klädskåpet.


DC

Matar mellisen och tackar tvn för att de sänder......just det, dawsons creek:-)


Bilder

Blir bara lite bilder just nu. Varsego!


Ehm ok?

Är nog lite märklig för helt plötsligt började jag städa garderoben? Skulle bara fixa i sock- och troslådan men gick vidare till bh-lådan (tack och farväl till amningsbharna!) men sen gick det över till alla kläder. Plötsligt har jag lite koll! :-)


Sömnlös i mitt hem!

Oh lord what a natt!
Melodie vaknade 00.45. Jättepigg. Klar för en ny dag! JIPPIE! Klockan 05.30 somnade hon igen. Jada, och min väckarklocka var ställd på 07.15.
Vilken härlig dag! Och gissa vem som blev jättemutt på mig då jag till slut väckte henne efter att jag fixat mig inför jobbet, jo, lilla nattugglan;-). Detta trots att jag upprepade gånger sa till henne att vi skulle kliva upp tidigt.

Jobbdagen gick förbluffande bra, jag kokade en kanna kaffe och tog med kopp och termos till jobb och sippade svart hela dagen, mycket väl godkänt!

Nu har lilla övertrötta babyn somnat, tror jag, efter att ha skrikit en hel del i sängen i sitt rum. Hoppas hon kan sova resten av natten där, då blir det premiär! Var tvungen att lägga henne i sin egen säng ikväll för det gick inte att lugna ner henne, vild som en virvelvind! Övertrött AB.
Nu sover hon så ska kika till henne.
Wish me luck!!!


Vintage baby

Kul att ha på skor, de låter kul när man sparkar dom i golvet, de finns små kula snören att pillra med och man halkar inte då man står.
Vintage skor med 40+ på nacken.


Stå stå stå ramla

Det skall stås och stås och stås. Igår ramlades det hela tre gånger. Den uppmärksamma har säkert sett det pyttelilla blåmärket hon har på tinningen, det beror på att jag har en baby i utveckling. En virvelvind som far fram. Står här, står där, öppnar en låda och en annan och en till och river river river ut innehållet.
Min babys jobb är att leka och lära. Mitt är att reducera fallen, stimulera och plocka upp efter orkanen. Men jag har aldrig haft ett bättre, roligare och mer givande jobb än detta. <3


Gott i håll?

I fredags fick jag en komplimang. Kanske? Eller?

En kollega frågade hur många år jag fyllde varpå hon sedan utbrister - " oj vad gott i håll du är!" (typ shit vad bra du ser ut trots att du är stengammal!). Jag vet ju att hon bara menade väl men kunde inte ruska av mig känslan av att nu, nu är det på allvar alltså. Det var ju en sak när du var 23 och var tvungen att visa legitimation på systemet/polet, då blev man ju nästan lite irriterad men den här kommentaren som min stackars kollega sa till mig i all välmening som en komplimang, kan vara något av det värre någon sagt till mig!
Alltså inte så jag bryr mig massa om just orden, men följderna av dom blev att jag fick en väckarklocka om att dagarna blir till månader och månader till år.
Men det var ju trevligt att få veta att man ser bra ut -trots att jag är så gammal?


Dagens mamma å baby:-)

Less på att gå i mjukbyxor och sugen på de nya kläderna. Idag ska vi gå på ett par visningar - för skojs skull.
Så här ser vi ut idag.


Melodie 10 månader <3

Älsklingsgumman!


Köpt igår.

Glömde ju säga jackan! Gina tricot - en ynka 50-lapp! Fynd!


Himla typiskt

Den dagen folk kanske skulle orkat kommentera i min blogg så går jag veta att det inte går...tyckte ni varit urusla på kommentarer...
Nu har jag raderat och ominstallerat appen så nu kanske?


Smörgåstårtan

Blev jättegod!!! Så stolt över min första godsak! Sen att jag inte är någon konstnär och pyntningen hade fått vara lite snyggare, det spelar inte så stor roll!

Har köpt presenter till mig själv idag. Blev ganska mycket...fast jag inte har råd egentligen.
Tiger jeans, Tommy hilfiger sticketröja, Tommy hilfiger t-shirt, by Marlene Birger linne och EMU skor. Allt behövdes!!!

Mellisen fick en sticketröja i samma färger som min, tänkte att vi skulle matcha varandra, handskar, hårspännen och snoddar.

Idag var det min födelsedag och jag förtjänade nya saker. Punkt.


Vad är det för dag idag?

Ja det är ingen vanlig dag för det är MIN födelsedag:-)

Ska baka smärgåstårta, eller laga kanske man säger. Köpa present till mig själv och ja..mysa och så.
Grattis till mig:-))


Karlavagnen

Ligger och wordfeudar, läser bloggar och lyssnar på Karlavagnen på P4. Mitt absolut myspysigaste program. Det känns som det alltid har funnits där på kvällarna och det är precis lika viktigt i "barndoms minnena" som att vakna med näsan full av kaffelukt. Det är sådana saker som gör mig trygg och slappnar av, kaffelukt och Karlavagnen. Kan också lägga till "ring så spelar vi" och "Svensktoppen" på lördag och söndagmorgnar. Det är många härliga minnen i de programmen. På våren (typ runt påsk) tex då vi var i stugan hos mormor och morfar så stod alla och väntade med brummande skotrar medan pappa lyssnade färdigt på Svensktoppen, det var väldigt väldigt väldigt viktigt. Först Svensktoppen, sen ut i skoterspåren.
Trygghet. Tack för det mams och paps.

Nu är det god natt, jag somnar med Karlavagnen i öronen och baby snusandes på halsen. Imorgon är det ingen vanlig dag....imorgon är det min födelsedag:-)


Eviga plockandet

Lillan sover i vagnen och jag påbörjar det eviga plockandet efter min lilla virvelvind:-)


Norska

Det finns en väldigt fin sång som har ett väldigt fint namn. På norska heter den "sommerfugler i vintertid". Och översätter man det till svenska så förlorar man hela charmen med titeln. "fjäril i vintertid". Just nu känner jag mig mer som en sommarfågel i ett vinterland än en fjäril, fattar ni?

Men fjärilarna har jag fladdrande i magen:-)


Det kom ett paket!!

I måndags fick jag en avi från posten och gick för omväxlings skull för att hämta det. Handlade lite papper, blöjor och liknande men inga tunga grejer för jag skulle orka bära hem det. Så kommer jag till posten och vad väntar där? Jo ett gigantiskt paket! Jippi!!! Blev glad och lite bekymrad, hur komma hem?
Till sist kom jag hem men det var nära nära att jag vurpade, halkade som tusan och båda benen flög i luften men paketet och påsen hölls krampaktigt fast.

Slet upp paketet och hittade detta
Bland andra saker

Tack mamma och pappa:-)


Dagens jag.

Casual och laidback. Det är jag idag.


Allting kan gå itu...

..men jag har svårt att tro att ett hjärta kan gå i så här många bitar?

Glasskivan som skyddar golvet från glöd och sånt bestämde sig för att gå sönder idag...där rök min promenad till jobbet. Fasiken!!!!


Sol ute

Tolkar detta som att det är sol ute idag. Tror jag går till jobbet med mellisen i vagnen, men vi får se. Nu: upp ur sängen. ZzzzZZZ!


Test

Testbloggar från min nya i-phone 4s som jag fick idag av världens bästa man:-). Älskade ju min trea men var ganska sur på den då den var alltför seg, proppfull och lite trasig. Medan atle haft fyra olika telefoner har jag kört med i-phone 3 hela tiden, utan problem. Därför satsar jag på samma märke igen och hoppas att uppföljaren är lika hållbar. Så får vi se, atle köpte en Samsung Galaxy 2 till sig själv för en vecka sedan så nu får vi se vem som får ny först nästa gång:-)


Koma

Är i någon form av koma. Uppe ett par gånger inatt och bytte blöjor, sänglakan, lagade flaskor och tröstade ledsen baby med sur mage. Detta var natt fem av sådana aktiviteter. Har sjukanmält mig för imorgon då jag vill sköta om henne själv när hon är sjuk, även om det säkert gått lika bra med pappa.

Sitter i soffan nu och ser på morgon TV med eld i kaminen och ljus på bordet, gumman jollrandes på golvet. Tur att hon är duktig på att leka själv. Dock med blöjbyten var 15-30 minut. Och byte av kläder.


?

Sjuk eller tänder? Diarrén sprutar från min stackars lilla gumma. Tio blöjor hittills idag... Hon spyr inte men gjorde det i två nätter och nu diarré. Jaja. Får köra på med vätska och det hon vill ha. Proppa i lite blåbär för att kanske stoppa upp lite.
Hon är ändå på sitt strålande humör och övar på att stå och stå.
Jag planerar lite inför fredag då jag ska bjuda på födelsedagsfest. Mat och kaka, inte mer avancerat än så, men ändå.


Någon som vill upp?

Ska jag tolka detta som att gumman vill upp i gåstolen?:-)


Oooops

Inser att ju äldre Mellie blir desto mer får man hålla i tungan, som typ när hon bänglar med någonting som man ser kommer sluta på näsan eller upp och ner och liknande "whoooo" framkallande situationer. Klarar man bara att inte hispa upp sig själv och därmed inte heller skrämma baby så går det vanligtvis bra. Men, hehe, ibland kommer dom bara -"ooooooh" och "iiiiih" och "nej försiktig"!!!!! Och med det även en tår eller två:-)


Bilder

Från i förrgår


Nu är det jul igen å nu är det jul igen...

Eller? Eh näe...
Vaknar upp till ett vackert winter wonderland, då är det väl jul?

Detta betyder att jag och gumman verkligen är hemma och myser idag, kallt och snö är ingen bra kombination med vagn, även om kylan brukar bytas ut mot värme fort:-)


Middag

Men var är mannen?


Hemma

Babysången var kul hälsar melodie. Instrumenten och såpbubblorna var bäst!:-)
Mamma hälsar att hon måste öva på norska sånger.

Efteråt gick vi och fikade med farmor och farfar, mycket gott:-)

Nu skulle jag egentligen åkt och köpt mer strumpbyxor till lillan men hon var så trött så vi fick åka hem och vila lite först då hon är för nyfiken för att somna när vi handlar.

Idag har jag på mig de nya byxorna från 2nd day och tröja från Line av Oslo.


Babysång

Idag ska jag och Mellie gå på babysång, mysigt. Får se vad hon tycker om det:-).


Mellies tofsar

Gäller att samla ihop det som finns;-)

Mellie kryper med tamburinen på knäet. Smart sätt att ta med den på!

Mellie står och står:-)


Off to work

Efter en härlig morgonprommis med sol i ögonen och kyla bitandes i kinderna. Är det vinter så är det vinter:-)


RSS 2.0